sibeliuss 28.04.15, 15:15 Z jakich owoców je przygotowujecie? Uwielbiam z rabarbaru, ale nie mogę za dużo (szczawiany). Za to wiśniowy cały sezon Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zenobi11 Re: Pijacie kompoty? 29.04.15, 09:48 U nas królują te z truskawek. Mrozimy je w sezonie w mniejsze torebeczki i w zimę jak znalazł Odpowiedz Link
orjen Re: Pijacie kompoty? 29.04.15, 17:29 No baaa! uwielbiam xD jabłkowe z wiśniami albo truskawkami... albo soczki malinowe takie domowe mama robi najlepsze <3 Odpowiedz Link
iksigrekzet111 Re: Pijacie kompoty? 30.04.15, 12:12 Tak. Najpierw zaprawiamy jesienią a potem wcinamy całą zimę. Najlepsze czereśniowe, wiśniowe i morelowe. Odpowiedz Link
m.a.l.a_syrenka Re: Pijacie kompoty? 20.05.15, 21:17 Z mirabelek niepestkowanych. Zawsze mam na zimę. Z jeżyn i malin, jabłka z miętą, jabłka z przyprawami korzennymi. Z czarnego bzu i dzikiej róży z dodatkiem owocowej minutki malinki z granatem. Bardzo dobry wychodzi z ciemnych winogron z dodatkiem mięty meksykańskiej (Plectranthus amboinicus). Wiśniowy jak najbardziej, jabłka z aronią i miętą, porzeczki z morwą albo z jagodą kanadyjska (świdośliwa), kompot z czeremchy amerykańskiej, itp... Odpowiedz Link
karinagradowa Re: Pijacie kompoty? 26.05.15, 13:23 Pijemy kompoty całą rodziną do obiadu. Już nie mogę się doczekać na nowy sezon i świeże owoce. Odpowiedz Link
gratess Re: Pijacie kompoty? 19.11.15, 13:21 oczywiście, polecam gruszkowy z goździkami Odpowiedz Link
mary972 Re: Pijacie kompoty? 14.01.16, 15:35 Ja uwielbiam jabłkowy i truskawkowy, a jak najdzie mnie ochota to robię dyniowy albo z suszonych owoców Odpowiedz Link
janik56 Re: Pijacie kompoty? 19.01.16, 12:22 Pijemy pijemy Co roku przygotowuję na zimę kompoty ze śliwek, wiśni, truskawek. Coś pysznego, uwielbiam ;] Odpowiedz Link
krezus11 Re: Pijacie kompoty? 21.01.16, 21:37 Jak nie jak tak. Uwielbiam kompot z jabłek, a moja żona z takiego owocowego miksa. Sam nie wiem co ona tam dodaje Odpowiedz Link
f.l.y Re: Pijacie kompoty? 25.01.16, 19:41 uwielbiam rabarbarowy i jabłkowy - obecnie nie gotuję, oszukuję się napojem Hortexu "rabarbar z jabłkiem' - smakuje jak kompot rabarbarowy , Tymbark też wymodził podobny napój.. Odpowiedz Link