Dodaj do ulubionych

Płyny do mycia naczyń

02.09.06, 14:22
Kupiłem beznazwowca z serii Lel w Lidlu, pięknie pachnie i świetnie myje. W
czym myjecie kuchenne statki?
Obserwuj wątek
    • frida2 Re: Płyny do mycia naczyń 02.09.06, 14:48
      Jest to coś z biedronki. Pachnie cytryną i spisuje się całkiem nieźle.
    • mannalisa1 Re: Płyny do mycia naczyń 02.09.06, 17:28
      Od lat "Pur", ale się zepsuł.Muszę poszukać czegoś innego.
      • speer Re: Płyny do mycia naczyń 02.09.06, 19:13
        Oczywiscie zielony Lidl, caly litr za 89 groszy. Lidl jest na prawde swietny!
        • sloggi Re: Płyny do mycia naczyń 03.09.06, 12:45
          speer napisał:

> Oczywiscie zielony Lidl, caly litr za 89 groszy. Lidl jest na prawde swietny!

Mowa o tym samym smile
          • zoraz Re: Płyny do mycia naczyń 20.09.06, 14:01
            No nie wiem, kupiłam z ciekawości i niestety wart swojej ceny sad. Może dla tych co myja jedną, góra dwie szklanki jest łatwy w użyciu, bo trudno przedawkować, dla mnie za mało wydajny, nie kalkulje mi się kupować dużej butli do szybkiego zużycia.
    • skiela1 Re: Płyny do mycia naczyń 02.09.06, 20:22
      A ja ostatnio kupilam Ludwika mietowegosmile))))
      • sered Re: Płyny do mycia naczyń 02.09.06, 21:00
        od "niemieckich polaków" na bazarku skoncentrowany AKTUA się nazywa - produkowany dla aldi, fajny gęsty i już kropelka starcza na umycie całej góry naczyń smile
        • zoraz Re: Płyny do mycia naczyń 02.09.06, 21:29
          mnie on nie leży, teraz mam z lidla jakiś morski, z początku mi się z łazienką ten zapach kojarzył, ale jak się przyzwyczaiłam jest ok.
        • xyz741 Re: Płyny do mycia naczyń 28.09.06, 13:40
          zgadza się, Akuta przywieziona z niemiec kosztuje okolo 3,50 zł. Na osiedlowym
          rynku widziałam po 4,50 zł. Jest baaaaaaaardzo wydajny i świetnie myje.
    • aluniaaa stary i sprawdzony Ludwik 03.09.06, 14:30

• skorpionica11 Pur -balsam (niebieski) od lat uzywany 05.09.06, 19:51
        p.s jedyny który nie uczula rąk mojej mamy
    • bbastek13 Re: Płyny do mycia naczyń 21.09.06, 09:38
      a czy ktoś z Was uzywal lidlowego proszku do zmywarki ? 3kg za 17pln to sporo
      taniej niz calgonit, ludwik czy robot, ale nie wiem czy warto kupowac.
    • izelka Re: Płyny do mycia naczyń 22.09.06, 18:18
      A ja kupuję w Plusie taki biały balsam do mycia naczyń za około 3 zł i jest super
    • lisia_86 P 23.09.06, 21:08

• lisia_86 PUR.. 23.09.06, 21:09
        ...łatwo się pieni, starcza na długosmile dla mnie number one..
        • mrouh Re: PUR.. 29.10.06, 11:14
          Też pur- ale tylko biały, balsam. Myje nim wszystko- od naczyń, po kuchenkę,
          kafelki przy kuchence i podłogę, zmywa tłuszcz naprawde dobrze, jest wydajny,
          ładnie pachnie, nie niszczy rąk. "Zakazałam" kupowania ludwika mojemu chłopusmile
          Cena bardzo często ta sama (wciąz trafiam na promocje pura), a innych płynów już
          nie toloruję. Przekonałam się, jak przyszło mi umyć okap w wynajętym mieszkaniu,
          który tak na oko nie był myty z rok- gruba warstwa tłuszczu na nim była pokryta
          kurzem. Wszystkie inne środki tylko rozmazywały a pur umyłsmile
    • gajowy771 Re: Płyny do mycia naczyń 02.10.06, 21:24
      Carrefour z jedynką- baniak 5l za 4pln. Można rozrobić do 40% wodą, jest na
      dłużej.
    • mmagi tanim bo 1 litr/chyba litr/ za 1,89 z Biedronki,kt 09.10.06, 14:27
      órej niecierpię,ale pare rzeczy tam kupujesmile))
      a płyn jest dobry,wydajny i dobrze myjesmile)
    • seth11 Re: Płyny do mycia naczyń 31.10.06, 15:57
      Ludwik, Ludwik i jeszcze raz Ludwik.
      Jakieś pół roku temu miałem Pur który dodawali jako gratis do proszku, ale
      szybko został wykończony bo obciach straszny jak coś takiego stoi przy zlewie.
      • 27kasiek Re: Płyny do mycia naczyń 05.11.06, 21:08
        A ja kupowalam zawsze ludwika albo pur, ostatnio z braku kasy polakomilam sie
        na plyn z kauflanda zielony cos tam maximo, i powiem szczerze ze stwierdzilam
        ze jakos przeboleje do wyplaty i kupie porzadny. Ale przy nim zostalam a 2 zety
        tanszy, wydajny i naprawde ok, nie widze wieszej roznicy w porownaniu z
        ludwikiem i ostatnio coraz bardziej wodnistym purem. Polecam costam maximo z
        kauflanda smile
    • yuliah Re: Płyny do mycia naczyń 02.12.06, 22:55
      a ja lubie Mornig Freshsmile
      • sibeliuss Re: Płyny do mycia naczyń 03.12.06, 12:35
        yuliah napisała:

> a ja lubie Mornig Freshsmile

Jest Twoim zdaniem dobry i tani?
        • yuliah Re: Płyny do mycia naczyń 04.12.06, 16:20
          sibeliuss napisał:

> yuliah napisała:
          >
          > > a ja lubie Mornig Freshsmile
          >
          > Jest Twoim zdaniem dobry i tani?

jest bardzo dobry, a czy tani..hmm bardzo wydajny, wiec wydaje mi sie ze tanszy
          niz jakies "lurki" jak zielony z lidlasmile
          • grzanka23 Re: Płyny do mycia naczyń 04.12.06, 21:13
            Ludwik.
    • gosiapasula Re: Płyny do mycia naczyń 21.11.14, 19:16
      Ja do mycia naczyń stosuje płyn Morning Fresh.Jest on bardzo skoncentrowany,dzięki czemu jest rewelacyjny jeśli chodzi o skuteczność.Dobrze usuwa tłuszcz oraz resztki jedzenia.Doskonale radzi sobie też z zaschniętymi resztkami jedzenia.Nie pozostawia smug na szklankach czy innych naczyniach wykonanych ze szkła.Ma bardzo przyjemny zapach.Występuje w wielu wariantach jeśli chodzi o zapachy.Ma wygodny dozownik,który pozwala wycisnąć taką ilość płynu jaką chcemy.Nie wysusza skóry rąk.Polecam!
      • a.lato Re: Płyny do mycia naczyń 23.11.14, 00:29
        Tylko Fairy Sensitive (herbata i mięta) albo Morning Fresh.
        • a.lato Re: Płyny do mycia naczyń 23.11.14, 16:35
          A niedawno skusiłam się na Ludwika (była promocja) z olejkiem jojoba i myślałam że dostanę "joba" podczas zmywania, w ogóle się nie pienił i żeby domyć jakieś tłuste gary musiałam kilka razy dolewać płyn na gąbkę. Ludwik jest przereklamowany
          • sibeliuss Re: Płyny do mycia naczyń 24.11.14, 08:25
            A ja używam tylko Ludwika smile
            • smutas13 Re: Płyny do mycia naczyń 24.11.14, 08:35
              Ja też używam tylko Ludwika. Po wielu próbach innych rewelacji...smile
              • skiela1 Re: Płyny do mycia naczyń 24.11.14, 17:02
                Czasami kupuje 'Ludwika ' (mietowego) ale tylko z sentymentu.
                • sibeliuss Re: Płyny do mycia naczyń 24.11.14, 20:37
                  Być może masz dostęp do środków naprawdę myjących i za rozsądną cenę plus masz zmywarkę (no jak mogłabyś nie mieć) tongue_out
                  • skiela1 Re: Płyny do mycia naczyń 24.11.14, 22:13
                    alez Ludwik jest bardzo dobry, a mietowy zapach w kuchni to uczta dla nosa smile
                    Za butelke Ludwika place prawie 5$ a za taka sama Palmolive 2$ tak wiec jest to jakby nie bylo szalenstwo z Ludwikiemsuspicious
      • justyna16j Re: Płyny do mycia naczyń 12.12.14, 10:24
        Miałam przyjemność poznać te płyny. Jak dla rewelacja. Skuteczne, wydajne. Dobrze usuwają wszelki zabrudzenia, przy czym nie podrażniają skóry rąk. Ładne zapachy to kolejny plus.
    • sibeliuss Re: Płyny do mycia naczyń 28.11.14, 12:16
      Czyli już wiemy jakiego płynu nie kupować smile
      Same ambasadorki z jednorazowymi loginami - co za zbieg okoliczności smile
      • aga_twardochleb Re: Płyny do mycia naczyń 28.12.14, 17:20
        To, że dziewczyny są ambasadorkami to nic złego. Piszą o tym szczerze, nic nie ukrywają. Dostały płyny, przetestowały i dzielą się swoją opinią. Też ostatnio używałam płynów Morning Fresh. Ładnie pachną, są wydajne i dobrze się pienią. Jednak nie przywiązuję się do marek. Używam różnie Fairy, Pur, Ludwik. Każdy płyn przelewam do pojemnika z dozownikiem. Zajmuje mniej miejsca, dobrze wyglądą i odmierza odpowiednią ilość płynu.
      • aga_twardochleb Re: Płyny do mycia naczyń 28.12.14, 17:34
        Bycie ambasadorką to nic złego. Dziewczyny szczerze piszą, że dostały produkt do testowania. Czy to, że mają go "gratis" mocno wpływa na ich opinię? Sprawdziły jego działanie i polecają bądź nie. Mi odpowiadają płyny Morning Fresh, ale używam też Fairy i Pur. Często kupowałam też Ludwika w 3l baniaczkach. Przelewam płyny do do dozownika z pompką. Zajmują mniej miejsca i zawsze wyciskam taką ilość jakiej potrzebuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka