sloggi 02.09.06, 14:22 Kupiłem beznazwowca z serii Lel w Lidlu, pięknie pachnie i świetnie myje. W czym myjecie kuchenne statki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frida2 Re: Płyny do mycia naczyń 02.09.06, 14:48 Jest to coś z biedronki. Pachnie cytryną i spisuje się całkiem nieźle. Odpowiedz Link
mannalisa1 Re: Płyny do mycia naczyń 02.09.06, 17:28 Od lat "Pur", ale się zepsuł.Muszę poszukać czegoś innego. Odpowiedz Link
speer Re: Płyny do mycia naczyń 02.09.06, 19:13 Oczywiscie zielony Lidl, caly litr za 89 groszy. Lidl jest na prawde swietny! Odpowiedz Link
sloggi Re: Płyny do mycia naczyń 03.09.06, 12:45 speer napisał: > Oczywiscie zielony Lidl, caly litr za 89 groszy. Lidl jest na prawde swietny! Mowa o tym samym Odpowiedz Link
zoraz Re: Płyny do mycia naczyń 20.09.06, 14:01 No nie wiem, kupiłam z ciekawości i niestety wart swojej ceny . Może dla tych co myja jedną, góra dwie szklanki jest łatwy w użyciu, bo trudno przedawkować, dla mnie za mało wydajny, nie kalkulje mi się kupować dużej butli do szybkiego zużycia. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Płyny do mycia naczyń 02.09.06, 20:22 A ja ostatnio kupilam Ludwika mietowego)))) Odpowiedz Link
sered Re: Płyny do mycia naczyń 02.09.06, 21:00 od "niemieckich polaków" na bazarku skoncentrowany AKTUA się nazywa - produkowany dla aldi, fajny gęsty i już kropelka starcza na umycie całej góry naczyń Odpowiedz Link
zoraz Re: Płyny do mycia naczyń 02.09.06, 21:29 mnie on nie leży, teraz mam z lidla jakiś morski, z początku mi się z łazienką ten zapach kojarzył, ale jak się przyzwyczaiłam jest ok. Odpowiedz Link
xyz741 Re: Płyny do mycia naczyń 28.09.06, 13:40 zgadza się, Akuta przywieziona z niemiec kosztuje okolo 3,50 zł. Na osiedlowym rynku widziałam po 4,50 zł. Jest baaaaaaaardzo wydajny i świetnie myje. Odpowiedz Link
skorpionica11 Pur -balsam (niebieski) od lat uzywany 05.09.06, 19:51 p.s jedyny który nie uczula rąk mojej mamy Odpowiedz Link
bbastek13 Re: Płyny do mycia naczyń 21.09.06, 09:38 a czy ktoś z Was uzywal lidlowego proszku do zmywarki ? 3kg za 17pln to sporo taniej niz calgonit, ludwik czy robot, ale nie wiem czy warto kupowac. Odpowiedz Link
izelka Re: Płyny do mycia naczyń 22.09.06, 18:18 A ja kupuję w Plusie taki biały balsam do mycia naczyń za około 3 zł i jest super Odpowiedz Link
lisia_86 PUR.. 23.09.06, 21:09 ...łatwo się pieni, starcza na długo dla mnie number one.. Odpowiedz Link
mrouh Re: PUR.. 29.10.06, 11:14 Też pur- ale tylko biały, balsam. Myje nim wszystko- od naczyń, po kuchenkę, kafelki przy kuchence i podłogę, zmywa tłuszcz naprawde dobrze, jest wydajny, ładnie pachnie, nie niszczy rąk. "Zakazałam" kupowania ludwika mojemu chłopu Cena bardzo często ta sama (wciąz trafiam na promocje pura), a innych płynów już nie toloruję. Przekonałam się, jak przyszło mi umyć okap w wynajętym mieszkaniu, który tak na oko nie był myty z rok- gruba warstwa tłuszczu na nim była pokryta kurzem. Wszystkie inne środki tylko rozmazywały a pur umył Odpowiedz Link
gajowy771 Re: Płyny do mycia naczyń 02.10.06, 21:24 Carrefour z jedynką- baniak 5l za 4pln. Można rozrobić do 40% wodą, jest na dłużej. Odpowiedz Link
mmagi tanim bo 1 litr/chyba litr/ za 1,89 z Biedronki,kt 09.10.06, 14:27 órej niecierpię,ale pare rzeczy tam kupuje)) a płyn jest dobry,wydajny i dobrze myje) Odpowiedz Link
seth11 Re: Płyny do mycia naczyń 31.10.06, 15:57 Ludwik, Ludwik i jeszcze raz Ludwik. Jakieś pół roku temu miałem Pur który dodawali jako gratis do proszku, ale szybko został wykończony bo obciach straszny jak coś takiego stoi przy zlewie. Odpowiedz Link
27kasiek Re: Płyny do mycia naczyń 05.11.06, 21:08 A ja kupowalam zawsze ludwika albo pur, ostatnio z braku kasy polakomilam sie na plyn z kauflanda zielony cos tam maximo, i powiem szczerze ze stwierdzilam ze jakos przeboleje do wyplaty i kupie porzadny. Ale przy nim zostalam a 2 zety tanszy, wydajny i naprawde ok, nie widze wieszej roznicy w porownaniu z ludwikiem i ostatnio coraz bardziej wodnistym purem. Polecam costam maximo z kauflanda Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Płyny do mycia naczyń 03.12.06, 12:35 yuliah napisała: > a ja lubie Mornig Fresh Jest Twoim zdaniem dobry i tani? Odpowiedz Link
yuliah Re: Płyny do mycia naczyń 04.12.06, 16:20 sibeliuss napisał: > yuliah napisała: > > > a ja lubie Mornig Fresh > > Jest Twoim zdaniem dobry i tani? jest bardzo dobry, a czy tani..hmm bardzo wydajny, wiec wydaje mi sie ze tanszy niz jakies "lurki" jak zielony z lidla Odpowiedz Link
gosiapasula Re: Płyny do mycia naczyń 21.11.14, 19:16 Ja do mycia naczyń stosuje płyn Morning Fresh.Jest on bardzo skoncentrowany,dzięki czemu jest rewelacyjny jeśli chodzi o skuteczność.Dobrze usuwa tłuszcz oraz resztki jedzenia.Doskonale radzi sobie też z zaschniętymi resztkami jedzenia.Nie pozostawia smug na szklankach czy innych naczyniach wykonanych ze szkła.Ma bardzo przyjemny zapach.Występuje w wielu wariantach jeśli chodzi o zapachy.Ma wygodny dozownik,który pozwala wycisnąć taką ilość płynu jaką chcemy.Nie wysusza skóry rąk.Polecam! Odpowiedz Link
a.lato Re: Płyny do mycia naczyń 23.11.14, 00:29 Tylko Fairy Sensitive (herbata i mięta) albo Morning Fresh. Odpowiedz Link
a.lato Re: Płyny do mycia naczyń 23.11.14, 16:35 A niedawno skusiłam się na Ludwika (była promocja) z olejkiem jojoba i myślałam że dostanę "joba" podczas zmywania, w ogóle się nie pienił i żeby domyć jakieś tłuste gary musiałam kilka razy dolewać płyn na gąbkę. Ludwik jest przereklamowany Odpowiedz Link
smutas13 Re: Płyny do mycia naczyń 24.11.14, 08:35 Ja też używam tylko Ludwika. Po wielu próbach innych rewelacji... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Płyny do mycia naczyń 24.11.14, 17:02 Czasami kupuje 'Ludwika ' (mietowego) ale tylko z sentymentu. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Płyny do mycia naczyń 24.11.14, 20:37 Być może masz dostęp do środków naprawdę myjących i za rozsądną cenę plus masz zmywarkę (no jak mogłabyś nie mieć) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Płyny do mycia naczyń 24.11.14, 22:13 alez Ludwik jest bardzo dobry, a mietowy zapach w kuchni to uczta dla nosa Za butelke Ludwika place prawie 5$ a za taka sama Palmolive 2$ tak wiec jest to jakby nie bylo szalenstwo z Ludwikiem Odpowiedz Link
justyna16j Re: Płyny do mycia naczyń 12.12.14, 10:24 Miałam przyjemność poznać te płyny. Jak dla rewelacja. Skuteczne, wydajne. Dobrze usuwają wszelki zabrudzenia, przy czym nie podrażniają skóry rąk. Ładne zapachy to kolejny plus. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Płyny do mycia naczyń 28.11.14, 12:16 Czyli już wiemy jakiego płynu nie kupować Same ambasadorki z jednorazowymi loginami - co za zbieg okoliczności Odpowiedz Link
aga_twardochleb Re: Płyny do mycia naczyń 28.12.14, 17:20 To, że dziewczyny są ambasadorkami to nic złego. Piszą o tym szczerze, nic nie ukrywają. Dostały płyny, przetestowały i dzielą się swoją opinią. Też ostatnio używałam płynów Morning Fresh. Ładnie pachną, są wydajne i dobrze się pienią. Jednak nie przywiązuję się do marek. Używam różnie Fairy, Pur, Ludwik. Każdy płyn przelewam do pojemnika z dozownikiem. Zajmuje mniej miejsca, dobrze wyglądą i odmierza odpowiednią ilość płynu. Odpowiedz Link
aga_twardochleb Re: Płyny do mycia naczyń 28.12.14, 17:34 Bycie ambasadorką to nic złego. Dziewczyny szczerze piszą, że dostały produkt do testowania. Czy to, że mają go "gratis" mocno wpływa na ich opinię? Sprawdziły jego działanie i polecają bądź nie. Mi odpowiadają płyny Morning Fresh, ale używam też Fairy i Pur. Często kupowałam też Ludwika w 3l baniaczkach. Przelewam płyny do do dozownika z pompką. Zajmują mniej miejsca i zawsze wyciskam taką ilość jakiej potrzebuję. Odpowiedz Link