Dodaj do ulubionych

szukam meksykańskiej knajpy

IP: *.murator.com.pl 01.03.04, 12:20
takiej bardzo nie drogiej żeby można było się najeść spokojnie za ok30 zł/os.
tylko żeby było smacznie. coś mi sie wydaje że w Wawie trudno znaleźć taką
knajpę. Mogłoby być coś atkiego jak sphinx tylko że meksykańskie prawda?
Obserwuj wątek
    • Gość: Oozie Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 01.03.04, 14:29
      Tortilla Factory chyba tylko...
      • michaelandro Re: szukam meksykańskiej knajpy 02.03.04, 18:22
        The Mexican
        • Gość: olusia Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.murator.com.pl 03.03.04, 10:33
          po co to przesyłasz? chcesz rozpropagować otwock? ja akurat mieszkam z drugiej
          strony Wawy
          • michaelandro Re: szukam meksykańskiej knajpy 04.03.04, 13:49
            bo w The Mexican jest miło i całkiem tanio... a o to pytałaś... a sygnaturka..?
            no cóż... to moje forum więc staram się je jakoś rozpropagować.
            mo
    • martini_very_bianco Re: szukam meksykańskiej knajpy 05.03.04, 20:02
      Na senatorskiej, prawie naprzeciwko siedziby BRE jest restauracja ElPopo,
      bardzo modna, ceny w porządku, ale kucharze mają lepsze i gorsze dni. Trzeba
      szczęscia, żeby trafić
      Sphinx - strasznie się cieszę, że jest wreszcie w Warszawie, bo we wszystkich
      miastach sphinxy funkcjonują od lat. To sieć łódzkiego pochodzenia, a ja jestem
      lokalną patriotką i uważam, że to kolejna dobra rzecz, jaką Łódź dała światu.
      Kuchnia nie meksykańska, taka niby arabska, dużo mięska, wegetarianom raczej
      nie polecam. Shoarma w całej Polsce smakuje tak samo i ceny też są wszędzie
      takie same, więc jak na warszawskie warunki cenowe jest super super!
      • michaelandro Re: szukam meksykańskiej knajpy 08.03.04, 10:06
        no to ja już wole postać pod kinem bajka... za jedzenie w sphinxie dziękuje....
        • Gość: olusia Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.murator.com.pl 08.03.04, 12:50
          a czemu...można wiedzieć?
          • Gość: a Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.02.05, 18:49
            Bo jedzenie w Sphinxie jest beznadziejne, podobno wszystko, co zostawia na
            talerzach klienci (porcje sa duze) idzie do nastepnych, ktos kiedys dostal
            panierowana serwetke (z czyjegos talerza).

A na przeciwko sphinxa przy mc donalds sa bardzo fajne budki z kebabami.
      • Gość: Ania Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.crowley.pl 10.03.05, 09:08
        ale w Wawa są mniejsze duuuużo mniejsze porcje za te same ceny, niż na przyklad
        w Poznaniu, albo Wroclawiu albo Szczecinie czy Zielonej Górze.

Więc generalnie do kitu.
    • Gość: ernest Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 14:58
      na ulicy Zgoda 5 otworzyli nowa restauracje Taqeria Mexicana. Bardzo fajny
      klimat, super jedzenie i bardzo profesjonalna obsługa. Lunch jest za 25.90
      skalda sie z zupki drugiego dania i deseru do tego super lemoniada gratis.
      Uwaga jest tez muzyka na żywo, jedyny kłopot to wolne miejsca. Polecam bylem
      tam i uwazam ze jest to najlepsza meksykanska restauracja w Warszawie
    • marghe_72 Re: szukam meksykańskiej knajpy 19.01.05, 22:21
      The Mexican nie ma nic wspólnego z meksykanskim jedzeniem
      Tej nowej nie znam
      ale jestr całkiem miła knajpka na foksal - specjalnosc quesadille..
      • Gość: mm Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 15:12
        oj nie ta jest strasna! i wychodzisz przesiąknięty oparami z patelni... jak ze
        stołówki... brr
        Quasedile to jedyne co było ok, aczkolwiek mogły by być cieplejsze... reszta -=
        poniżej krytyki...
        • Gość: ALI&BABKA Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.05, 20:43
          DOBRA MEKSYKAŃSKA JEST NA E.PLATER, W HOTELU(INTERCONTINENTAL?),KURZARZY TAM
          NIEJAKI ENRIQUE I WIE CO ROBI!NIESTETY ZA 30 ZL RACZEJ SIĘ NIE DA
        • Gość: marghe_72 Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.acn.waw.pl 13.02.05, 20:05
          jaka reszta? :))
          Oni sie specjalizują w quesadillach (choc zgodze sie,ze mogły być
          cieplejsze) :))

Papryczki panierowane były ok

Ktoś coś wie o tej nowej na Szpitalnej?
          • gosia05 Re: szukam meksykańskiej knajpy 17.02.05, 14:23
            na Szpitalniej - miło, sypmatycznie, ale porcje -moim zdaniem - mikroskopijne.
            np. tascos - to rulonik z malutkiej tortilli, bardzo kruchy, jako, że
            zamawiałam wersję z krewetkami - dostała 4 w jednej tortilli, trochę ryżu i
            sosów.
            Ne dało sie najeść, ale może powinnam była postawić na enchilade czy quesadille.
            Ale sie stęskniłam za knajpą "Taco", w której byłam w Zakopanem i w Krakowie i
            liczyłam, że taco ze Szpitalnej choć trochę przypomni mi tamte smaki, ale gdzie
            tam...
            Chciałabym, żeby ta sieć trafiła do Wawy...
    • Gość: mottofun Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.05, 21:54
      Najlepsza meksykanska knajpa to Motto Cafe. Jak wiemy meksykanie mówią po
      hiszpańsku, wiec przy dźwiękach hiszpańskich gitar można nieźle się rozerwać w
      Motto Cafe.Super jedzenie - kuchnia meksykanska z elementami fusion - golonka w
      sosie czekoladowym, kaczki marynowane w tequilli, fajita z kakao i pianka - po
      prostu pyszne. W tygodniu poezja śpiewana Władysława Lemowskiego - świetny
      nastrój. Motto Cafe - tylko tu poczujesz się najlepiej na świecie !!!!!!!
      • Gość: kaz23 Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:46
        Byłem tam i faktycznie jest trochę jak w Meksyku (gdzie też byłem). Pani przy
        barze dłubała w nosie i kręciła z tego co wydłubała zgrabne kuleczki - zupełnie
        jak pewien uroczy sprzedawca kapeluszy w Cancun...
        • Gość: michal Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.pkobp.pl 18.02.05, 15:35
          zdecydowanie polecam ulice foksal jest tam mala ale pyszna mexykanska knajpka
          niestety nazwy nie pamietam ale tez jest fajna i mexykanska
      • Gość: ania Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.crowley.pl 10.03.05, 09:10
        brzmisz jak pijarowiec Motto Caffe.
        wlasciciel czy menadżer?

:) pzdr
        • Gość: Stiwi Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 23:16
          Menedżer czy nie menedżer, bardzo psuje markę tego lokalu, zachwala że tam
          wszystko najlepsze, po meksykańsku, arabsku, kiedyś napisał że serwują tam
          fajki wodne, jakie było ździwienie kelnera kiedy spytałem o fajkę wodną, sześć
          razy pytał: a co to jest?

Ten człowiek, który tak usilnie promuje motto cafe ma chyba nierówno pod
          sufitem, więcej nie zajrze do tego lokalu przez świadome wprowadzanie w błąd.
          byla godz. 14, centrum Warszawy, a w motto cafe pusto... Nie polecam.
    • Gość: Nina jest przy Foksal - ciekawa nawet IP: *.chello.pl 19.02.05, 20:00
      • Gość: kotka psotka Bylam w Blue Cactus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:24
        Wczoraj :) i naprawde bardz bardzo na plus (zwlaszcza ze nie ja placilam)
        Fajne "meksykanske" wnetrze , choc akurat trafil nam sie stolik taki mniej
        romantyczny bo troche ludzi bylo, jedzenie - niesamowite (moze sie nie znam
        ale bylo pysznie pysznie!!!!! , drink - mojito (chyba tak sie pisze) z limonka
        i cytryna rewelacja, zakochalam sie :)
        jedynie co na minus to niestety ceny:( dania glowne ok 50 zl , dinki ok 25 -30
        zl no i drugi maly minusik - czekalismy dosc dlugo na jedzenie ponad pol
        godziny - ale to troche nasza wina bo nie zamowilismy przystawek (troche ze
        skapstwa ale bardziej dlatego ze dosc duze porcjie i ja np i zagryzkom i daniu
        glownemu rady bym nie dala) ale ogolnie duzy plus
        a i przesympatyczne kelnerki , dawno nie widzialam tak milych :)
    • zasi Re: szukam meksykańskiej knajpy 22.04.05, 15:35
      Moim zdaniem Blue Cactus na ul. Zajączkowskiej (park Morskie Oko)
      • Gość: lu Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.acn.waw.pl 23.04.05, 17:07
        Blue Cactus czy El Popo sa OK, ale za 30 zl.... mhmmmm.
        Niedroga jest ta malenka knajpka na Foksal, jedzenie w porzadku (ale tez nie
        oczekuj cudow).
        • Gość: aroooooo Re: szukam meksykańskiej knajpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:46
          Taqueria Mexicana na ul.Zgoda jest ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka