Dodaj do ulubionych

Austriacy mogą stracić hotel Polonia i Metropol

05.04.06, 07:45
Miasto zapłaci - a nie my czasami ? No chyba, że urzędnicy z własnej
kieszeni, ci którzy sprzedali nieruchomość z roszczeniami...

ja proponuję już teraz zacząć odkładać...
Obserwuj wątek
    • Gość: lupi A kto zwróci Bakalarską? IP: *.centertel.pl 05.04.06, 08:36
      Ciekawe kiedy właścicielka gruntów przy Bakalarskiej doczeka się
      sprawiedliwości...
      • Gość: Pragmatyk Re: A kto zwróci Bakalarską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 22:54
        A chodzi o tego BYŁEGO właściciela, którego wsparły Bronisze ... nie do końca
        prawnie, aby pozbyć się konkurencji ... Ta działka była zresztą wywłaszczona...
        Nie wszystkie sprawy reprywatyzacyjne, są do końca czyste ;)
    • Gość: abc Tysiące pozwów miasto wysłało do ludzi IP: *.chello.pl 05.04.06, 09:33
      Naszej działki (po wojnie na peryferiach Warszawy objętych dekretem Bieruta) nie
      możemy formalnie odzyskać do dzisiaj mimo, że 1.kupiliśmy ją przed wojną 2.Cały
      czas nią władamy 3.Minęło 61 lat od wojny. Teraz pod pretekstem zgodności z
      prawem (bierutowskim z 1945 r.) urzędnicy chcą przejąć tysiące takich działek.
      Chcą po tylu latach zastosować fizycznie Dekret Bieruta.
      • Gość: Hipotek Masz akty notarialne? to Ciebie to nie dotyczy. IP: *.aster.pl 05.04.06, 21:18
        I nikt Ci własności nie odbierze, jak mnie co mam dokumenty hipoteczne z 1926
        roku i wszystkie późniejsze. Wezwania wysłano do wszystkich, bo nadchodził
        termin zasiedzenia a tuż po wojnie ogromna ilość opuszczonych działek i domów w
        Warszawie została zajęta przez rozmaite tałatajstwo. Gdyby tego nie zrobiono to
        cwaniactwo uwłaszczyłoby się z "zasiedzenia".
        Natomiast zamiana bierutowskich dzierżaw "wieczystych" z powrotem na prawdziwą
        własność - czyli prawdziwa reprywatyzacja - wymaga "odkręcania" dekretów na
        szczeblu ustawy, czego dotąd żaden sejm nie załatwił...

Gość portalu: abc napisał(a):

> Naszej działki (po wojnie na peryferiach Warszawy objętych dekretem Bieruta)
        ni e
        > możemy formalnie odzyskać do dzisiaj mimo, że 1.kupiliśmy ją przed wojną
        2.Cały> czas nią władamy 3.Minęło 61 lat od wojny. Teraz pod pretekstem
        zgodności z
        > prawem (bierutowskim z 1945 r.) urzędnicy chcą przejąć tysiące takich działek.
        > Chcą po tylu latach zastosować fizycznie Dekret Bieruta.

Pamiętaj: jak masz rzetelne dokumenty własności to nie masz czego się bać.
    • Gość: Eljot Re: Austriacy mogą stracić hotel Polonia i Metrop IP: 193.111.166.* 05.04.06, 10:21
      jak by Austryjacy stracili te hotele była by to "boska ręka sprawiedliwości",
      bo kupili te hotele za dużo zaniżoną cenę - stąd podejrzenie łapówki
    • Gość: fish&chips Kto szybko placi, 2 razy placi IP: *.eranet.pl 05.04.06, 11:10
      a skorzystaja z tego spadkobiercy dawnych wlascicieli - iles tam procent ladnie
      odremontowanego lokalu uzytkowego. Badz jego rownowartosc pieniezna.

Odpowiedzialni za decyzje urzednicy p. Swiecickiego powinni wszelkie zwiazane z
      tym koszty poniesc z wlasnej kieszeni. Dlaczego mam dziwne wrazenie, ze to sie
      nie zdarzy?...
      • Gość: prowerb A co nagle, to po diable... IP: *.aster.pl 06.04.06, 00:08
        "Przysłowia mądrością głupich"
    • Gość: PW Hotel Saski jest nośnikiem megareklamy... IP: *.radio.com.pl 05.04.06, 15:47
      ...a za reklamą budynek niszczeje. Tynki się obsypują, przez powybijane okna woda się leje do środka, nie widać nawet próby zabezpieczenia budynku, że o remoncie nie wspomnę.
      Nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów, ale jakos mam wrażenie, że właściciel chce doprowadzić do takiej dewastacji, żeby budynku nie dało sie wyremontować w obecnym, zabytkowym kształcie. I już za kilka lat będzie rozbiórka za zgodą konserwatora zabytków i wyrośnie nam "piękny" biurowiec... albo koszmarek w stylu zabudowy Placu Teatralnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka