zstrucki 28.09.08, 23:10 Mam nadzieję nikt nie dopuści do takiej urbanistycznej zbrodni. Czekam na propozycję budowy wieżowca na pl. Zamkowym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lalka Przywróić Relaks a panu z Krakowa wyperswadować .. IP: *.chello.pl 28.09.08, 23:32 Powiem krótko. Ale wiocha! i jest to do tego bogatego pana z Krakowa oraz na wszelki wypadek do urzędników z Pałacu Kultury. W Krakowie nie ma takiej śmiałości do burzenia wartości przestrzennych. Kiedyś w Warszawie powstała Ściana Wschodnia i była ona zamysłem skończonym prof. Karpińskiego i na tym koniec w kwestiach wysokościowych! Na wieżowce jest w Warszawie miejsce gdzieś indziej. Pieniądze to nie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Re: Pan z Krakowa, to Maxfil IP: 212.76.37.* 29.09.08, 00:01 związany z PSL i (pożBoże)marszałkiem Struzikiem. Czyli Wielkim Wyburzycielem Warszawy (kino Moskwa, Kino Skarpa, kino Praha, Supersam, a zabiera sie też do Iluzjonu i Luny). Brońmy Warszawy! On jest gorszy, niż naloty hitlerowców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 185-metrowy wieżowiec zamiast Relaksu? 29.09.08, 00:54 - Skąd pan o tym wie? My takiej informacji nie podawaliśmy - złości się Mariusz Wojdon, wiceprezes Almy. Panie Wojdon, nie wiem, jak tam w Krakowie, ale w Warszawie to wszczęcie postępowania o usteleniu wzzt dla inwestycji nie jest tajne. Swoją drogą, mam nadzieję, że ten pomysł nie wypali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 O, już ze 2 dni nie było głupich pomysłów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 01:01 Spieprzando na zachodnią stronę EP, a od Ściany wara... Odpowiedz Link Zgłoś
borys_waw 185-metrowy wieżowiec zamiast Relaksu? 29.09.08, 01:04 Można obawiać się że pomysły wciskania 180 metrowych budynków na każdej wolnej działce w śródmieściu mogą wypalić. Po wypowiedzi pani prezydent HGW i jej wicepremiera w kwietniu że stawianie wysokościowców to cel tej ekipy. I nie chodziło tu tylko o zabudowę PKiN. Inwestorzy wiedzą że obecna władza jest chętna się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
ssen Re: 185-metrowy wieżowiec zamiast Relaksu? 29.09.08, 02:38 projekty wiezowcow skra (200m) powisle miedzy jezdniami wislostrady (300m) sezam (120-130m) i pare jeszcze innych rownie debilnych zostaly przez ratusz uziemione i nie maja szans na uzyskanie WZ na takie gabaryty/przeznaczenie powierzchni WZ na wysokie budynki na obecna chwile posiadaja m.in.: pl. grzybowski 140-160m rnd daszynskiego 170m (czy cos kolo tego) pl. unii lubleskiej (ok 100m) obok mariotta vis-a-vis DWC 230m chyba pare szt ok 100m przy grzybowskiej (2 sie juz buduja) zlota 44 (190m) ale to wiadomo bo juz ja stawiaja. i chyba 130m vis-a vis rondo1 za narozna kamienica przy onz oraz 100-110m przy babce. wszystko na zachod od PKiNu (oprocz placu unii ale tam wiezowiec planowano juz przed wojna), w centrum lub na przemyslowej woli. ale ty i tak dalej bedziesz pisac bzdury typu: "wiezowce beda rosnac gdzie popadnie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warsiawiak Spekulanci wont z Warszawy . do krakówka . IP: *.chello.pl 29.09.08, 01:32 Tam będzie wam dobrze . Przy Wąwelu jest miejsce na parę takich straszydeł po 200 m. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Zbudowac, to nie problem 29.09.08, 02:29 ==================================== Tylko jak rozwiazac narastajace problemy komunikacyjne, uslugowe a nawet aprowizacyjne dla tysiecy nowych uzytkownikow na tak ograniczonej przestrzeni? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: 185-metrowy wieżowiec zamiast Relaksu? 29.09.08, 02:35 zstrucki napisał: > Mam nadzieję nikt nie dopuści do takiej urbanistycznej zbrodni. Czekam na > propozycję budowy wieżowca na pl. Zamkowym. ====================== Lepiej nie kracz, bo Salcie Gronkiewicz (czy jak jej tam naprawde) juz weszla w uklad z Kuria, i posrodku Placu Zwyciestwa przyklepala wzniesienie "krzyza-pomnika jednej mszy". A pasuje to tam, jak wlasnie wiezowiec na Starowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjaz Re: 185-metrowy wieżowiec zamiast Relaksu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 05:05 To może się zdecyduj - albo ona antypolska Żydówka albo sługus klechów. Albo jesteś "patriotą" albo antyklerykałem. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj [...] 29.09.08, 07:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Panu Bogu swieczke i diablu ogarek 25.10.08, 19:10 Trzeba sie znac na interesach i isc do przodu i w gore. Zwlaszcza w gore jak malo miejsca. Czasem troche w dol bo parkingi i cos tam jeszcze mozna upchnac. Interes sie musi krecic. Anna Kozlowska Gość portalu: wjaz napisał(a): > To może się zdecyduj - albo ona antypolska Żydówka albo sługus klechów. Albo je > steś "patriotą" albo antyklerykałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: A co Ty na ten temat możes wiedzieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 07:55 że tak fachowo się wypowiadasz.Warszawa ne jest twoja tylko urbanistów Odpowiedz Link Zgłoś
zstrucki Re: A co Ty na ten temat możes wiedzieć 29.09.08, 11:15 To w Warszawie są jacyś urbaniści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rower Rower, rower, rower IP: *.wil.waw.pl 29.09.08, 09:44 Dajmy spokój rozważaniom estetycznym. Wystarczy pomyśleć do czego doprowadzi budowanie wieżowców na każdej możliwej działce, kiedy dziesiątki tysięcy ich użytkownikó zechcą tam dojechać. Pojedyncza nitka metra nie pomoże, pasy dla autobusów też nie. Oczywiście można wprowadzić drakońskie opłaty za wjazd samochodów, propagować rowery, spacery, park and go i inne oszołomskie akcje. Mam nadzieję , że pazerni developerzy padną ofiarą swojej chciwoći kiedy nikt dobrowolnie nie będzie chciał do tego syfiastego "city" wjechać i ceny nieruchomości zaczną spadać na łeb na szyję. Na szczęście zamierzam się wyprowadzić za miasto jeśli to tylko będzie możliwe nie przyjeżdżać do miejsc gdzie nie można wygodnie dojechać i zaparkować. Niech się w centrum kiszą bankowcy, deweloperzy i urzędnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amrik Mam propozycje dla wspanialych architektow IP: 167.127.24.* 29.09.08, 12:55 Wykorztystajcie hitlerowskie plany przebudowy warszawy. Na pierwszy plan - wyburzamy zamek i na jego budujemy miejsce hale kongresowa na 200 tys. widzow. Pozniej mozna wyburzyc kosciol na pl. zbawiciela i tam walnac wiezowiec. Ale piekna os powstanie! A w ogole przypomina mi sie Dobrowolski z filmu "Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz?" A te tutaj - to co to jest? - Spoldzielcze punktowce. - A bardzo dobrze przenosimy jeden tutaj. - Ale panie dyrektorze, to oczko wodne - No tak... nie bardzo dobrze tu stanie punktowiec a jezioro pojdzie tutaj. Tak wygladaja dzialania architektow w Warszawie. W efekcie powstaje miasto w ktorym nic nie pasuje do niczego, nie ma nikogo kto mialby wizje calosci. Alma mater niech sobie zbuduje gdzies kosciol na peryferiach, a nie majstruje w centrum warszawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs2 Re: Mam propozycje dla wspanialych architektow IP: *.gprs.plus.pl 29.09.08, 13:11 > A w ogole przypomina > mi sie Dobrowolski z filmu "Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz?" A te > tutaj - to co to jest? - Spoldzielcze punktowce. To był "Puszukiwany, poszukiwana". Jak pada słowo "punktowce", to wszyscy myślą o tym dialogu. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waga 185-metrowy wieżowiec zamiast Relaksu? IP: *.awf.edu.pl 29.09.08, 13:39 To jakaś paranoja z tymi wieżowcami. Czy nasze firmy deweloperskie tylko wieżowce umieją budować. Kina, teatry - juz nie potrzebne.Pewnie dlatego, że coraz więcej "warszawiaków" z wieżowców wyjeżdza na weekendy do domu po zaopatrzenie:) A parafrazując Gajosa " kultura to jest takie cuś..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazgul Re: 185-metrowy wieżowiec zamiast Relaksu? IP: *.chello.pl 29.09.08, 15:40 smieszy mnie jak ci cali warszawiacy wieszaja psy na tym calym Naplywie jak sie nie podoba to wniescie o przeniesienie stolicy gdzie indziej nie wiem do krakowa albo poznania a po kaszanke i bialy ser sam czesto jezdze do znajomych pod ostroleke w warszawie nawet pod hala sie takich nie dostanie no ale przeciez prawdziwy warszawiak to tylko suszi ... to nic ze skora i zloty lancuch suszi ma byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunikacja Re: 185-metrowy wieżowiec zamiast Relaksu? IP: 80.50.235.* 01.10.08, 14:52 Kiedy powstanie obwodnica w-wy i choć kawałek autostrady. Wieżowce 180m mogą powstać przy ul. Towarowej pod warunkiem partycypacji inwestorów w budowie węzła pl. Zawiszy i estakady nad całą Towarowa, aż do Powązek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor glupawka z wiezowcami trwa ! IP: *.chello.pl 02.10.08, 09:34 Musi byc po amerykansku ..no i bedzie nowe tlo do wiadomosci, programow publicstycznych, czolowek seriali policyjnych itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: glupawka z wiezowcami trwa ! IP: *.aster.pl 13.10.08, 21:12 Już chyba pogłupieli z tymi wieżowcami-ohydkami. Krakowski biznesmen niech się lepiej zajmie swoim miastem, a nie zabiera się za bezładne zabudowywanie Warszawy. Krakowscy architekci też nie powinni się zajmować naszym miastem, bo nie mają o nim pojęcia. Może by się zajęli swoim? Jest to wyjątkowo szczelnie zabudowane miejsce. Ci "architektoniczni uzdrawiacze" chyba nie pomyśleli o tym, że ten wieżowiec zasłonił by światło w mieszkaniach, które znajdują się w bloku przy Złotej oraz w sąsiednim wieżowcu(tzw.punktowcu). Zresztą jest to ściana wschodnia, która nie dopuszcza możliwości tak wysokiej zabudowy po tej stronie ulicy Marszałkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieżowiec 185-metrowy wieżowiec zamiast Relaksu? IP: *.spray.net.pl 27.10.08, 21:24 Most północny zbudujcie,naprawdę się przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman warszawy 185-metrowy wieżowiec zamiast Relaksu? IP: *.dyn.optonline.net 08.11.08, 01:56 Zdecydowane NIE na wiezowce na wschod od Pekinu. Wschodnia Sciane nalezy odnowic i eksponowac, a nie zabudowywac. Przedwojenna Marszalkowska juz (niestety) nie wroci, wiec nie szpecmi tej nowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolko von karierow Re: 185-metrowy wieżowiec zamiast Relaksu? IP: *.subscribers.sferia.net 21.11.08, 11:46 Panie V-ce Prezydencie Jacku Wojciechowiczu, czekamy na Pan potężne warszawskie wieżowce wokół Towarowej i Okopowej, w zachodnim centrum Warszawy.Jak dotąd rozpoczęto budowę tylko ORCO na Złotej a gdzie rozpoczęcie budowy kolosa Gminy Żydowskiej i sąsiadującego z nim 200 metrowego apartamentowca.oraz innych powalających z nóg ponad trzystumetrowych brył wieżowych na zachód od Sali Kongresowej.... Odpowiedz Link Zgłoś