mysza_81 17.09.05, 17:08 W jakich zawodach pracujecie?Jaka byla Wasza pierwsza praca? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysza_81 Re: Praca:))) 17.09.05, 17:12 Pamietam , ze pierwsze pieniadze to zarobilam pracujac u swojej ciotki na portierni.Siedzialam przez dwa tygodnie i odbieralam telefony.A jaka byla radosc z wyplaty.Niedawno pracowalam w sklepie spozywczym na umowe zlecenie.Kurcze bylam zwiazana z ta robata przez prawie dwa lata, ale coz studia wazniejsze!Ale jak skoncze studia... to moze wreszcie bede pracowac w swoim zawodzie...ale to w niedalekiej przyszlosci))) Odpowiedz Link
mysza_81 No wlasnie! 17.09.05, 17:25 Z tym to jest problem!Bo po skonczeniu studiow to bede mgr inz.technolog zywnosci o specjalnosci przetworsto zboz.Ostanio przegladalm oferty i sie zalamalam.Wiesz czemu?Po wszedzie potrzebuja ludzi z doswiadczeniem minimum 2 lub 3 lata.Ale powiedz sam jak tu miec doswiadczenie skoro nigdzie go nie mozna znalezc.I dlatego stwierdzilam, ze chyba sie nidzie nie nadaje.Po tych studiach to moge pracowac w laboratorium,w sanepidzie i nie wiadomo jeszcze gdzie...Ale powiem,ze praca w laboratorium jest ciekawa, fajna ale czy na dluzsza mete to by mi sie nie znudzilo...to nie wiem Odpowiedz Link
cuski Mialem okazje... 17.09.05, 17:29 Mialem okazje pracowac w laboratorium tutaj w Stanach, ale jak dla mnie, to zbyt nudna praca )) Odpowiedz Link
cuski Rozne rzeczy sie odkrywalo :) 17.09.05, 17:38 Rozne rzeczy sie odkrywalo, he he he... Odpowiedz Link
mysza_81 Mozesz powiedziec??? 17.09.05, 17:40 Powiec cos wiecej?To ciekawe!Ale tam wasze zarcie to jest nie zdrowei takie tuczaceBez obrazy heeheh Odpowiedz Link
cuski Co do zarcia to... 17.09.05, 17:45 Co do zarcia to masz racje, jest zajebiscie niezdrowe, a jesli chodzi o te testy, to nic specjalnego, nawet nie chce mi sie o tym pisac )) Odpowiedz Link
cuski Obecnie... 17.09.05, 17:16 Obecnie instaluje, cyklinuje i remontuje parkiety, jak rowniez ukladam tzw. panele podlogowe... w miedzyczasie szukam sobie nowej pracy, gdyz obecna nie sprawia mi przyjemnosci. A co do mojej pierwszej pracy, to byla to praca w sklepie... zajecie niby nie ciezkie, ale z kolei weekendy spiepszone. Odpowiedz Link
mysza_81 Te weekendy!!! 17.09.05, 17:20 Wiem cos o tym!Przechlapane to bylo.Zawsze sobota pracujaca, a zdarzylo sie tak i w jednym miesiacu , ze chodzilam rano na praktyke potem na popoludnie do pracy przez caly miesiac i do tego mialam wszystkie niedziele pracujace a bylo ich z piec.To byl dopier dramat!Nie zycze tego nikomu.Zero swietowania w niedziele, nawet nie czulam, ze to niedziela byla tylko zwykly dzien.Przechlapane bylo)) Odpowiedz Link
cuski Ja rowniez... 17.09.05, 17:24 Ja rowniez nie zycze nikomu pracowac w weekendy... ludzie sie bawia, odpoczywaja, a TY zapiepszaj !!! Odpowiedz Link
mysza_81 To jeszcze cos z mojego doswiadczenia... 17.09.05, 17:29 Np.w tym roku mialam miesiac praktyki i co lepsze musialam miec konskie zdrowie a to tylko dlatego, ze zdarzalo sie tak, ze rano szlam na praktyke do piekarni potem na popopludnie do pracy a po pracy na nocke znow do piekarni a po nocce znow do pracy na monopol na kase.To byla wtedy jazda!A tak kiedy ja pracowalam to ludzie sie bawili do tego stopnia, ze przez te robote stracilam przyjaciolke ale to nic... Odpowiedz Link
cuski Bogusia 17.09.05, 17:31 Bogusia, no to masz zdrowie... ja bym chyba tak nie potrafil )) Odpowiedz Link
mysza_81 Oj mialam:))) 17.09.05, 17:38 Oj mialam to zdrowie az przez caly miesiac.A potem poszlam na pielgrzymke to zregenerowalam sily))I juz bylo okey! Odpowiedz Link
aga309 Re: Oj mialam:))) 19.09.05, 08:08 Wiesz co ,Myszko, ja też ciężko pracuję, nie w sensie fizycznym tylko umysłowo. To bardzo wyczerpujące. Niekiedy muszę pracować także w nocy, o sobotach i niedzielach nie wspomnę .Dobrze , że lubię swoją pracę, bo czasem mam ochotę tym wszystkim rzucić! Oprócz tego cały czas muszę uczyć się czegoś nowego. Często zastanawiam sie skąd mam na to siły? Odpowiedz Link
aga309 Pierwsza praca 19.09.05, 08:16 A propos pierwszej mojej pracy! Moją pierwszą pracą była praca w szkole, douczałam dzieciaki z problemami w rodzinie, które niestety w domu nie mogły się uczyć! Cieszyłam się , jak mogłam im w jakiś sposób pomóc, lubiłam ich, a oni odwzajemniali moje uczucie. "Radowało się wtedy moje serce" ) Odpowiedz Link
m4verick Re: Pierwsza praca 19.09.05, 21:08 > Z tym to jest problem!Bo po skonczeniu studiow to bede mgr inz.technolog > zywnosci o specjalnosci przetworsto zboz.Po tych studiach > to moge pracowac w laboratorium,w sanepidzie i nie wiadomo jeszcze > gdzie...Ale > powiem,ze praca w laboratorium jest ciekawa, fajna ale czy na dluzsza mete to > by mi sie nie znudzilo...to nie wiem Mysza, na pociesze nie powiem Ci ze w ameryce napewno znajdziesz robote, tutaj niewazne czy ma sie mgr czy dr czy prof przed nazwiskiem i tak ta sama praca: sprzatanie dla dziewczyn albo budowa dla chlopakow Takze napewno praca w sanepidzie i na mapie sie znajdzie. Pozdrawiam wszystkich z ambicjami...hehe Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Pierwsza praca 19.09.05, 21:18 DZieki za pocieszenie!Zagranica o to jest pytanie????? Odpowiedz Link
m4verick Re: Pierwsza praca 19.09.05, 21:19 a po co zagranica? co to w PL nie ma co robic? Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Pierwsza praca 19.09.05, 21:43 No jest!Ale ja juz mam dosc.Chcialoby sie zmienic otoczenie ) Odpowiedz Link
m4verick Re: Pierwsza praca 19.09.05, 21:46 to zapraszam do uesej, tutaj jest wspaniale otoczenie, wspaniali ludzie. Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Pierwsza praca 19.09.05, 21:47 Tak mowisz!!!Ciezko!!!Ale nie dla wszystkich chyba Ci wspaniali ludzie? Odpowiedz Link
speranzaa Re: Pierwsza praca 20.09.05, 00:54 pewno, zapraszamy do ameryki mlekiem i miodem plynacej. jak pojdziesz pierwszego dnia na "domek", by go sprzatnac to odechce ci sie wtedy wszystkiego a najbardziej jazdy . ze tak nieladnie powiem na szmacie. Odpowiedz Link
speranzaa Re: Pierwsza praca 20.09.05, 00:56 M4verick, ile mozna sprzatac, sa jeszcze dzieciaki do opieki albo stare babki! Odpowiedz Link
m4verick Re: Pierwsza praca 20.09.05, 03:27 no tak Speranzoo, ale to juz drugi stopien zaawansowania zawodowego w usa Odpowiedz Link
speranzaa Re: Pierwsza praca 20.09.05, 04:05 a jaki jest trzeci stopien zaawansowania? Odpowiedz Link
speranzaa Re: Najwazniejsze, to... 20.09.05, 05:50 cuski a gdzie Ty uciekles dzis? nie ma na czatowaniu ciebie Odpowiedz Link
cuski Znow komputer mi siadl ! 20.09.05, 06:03 Znow komputer mi siadl i instaluje w tej chwili wszystkie niezbedne programy Odpowiedz Link