Dodaj do ulubionych

Czat, czatowanie, czy trollowanie?

14.05.06, 23:40
Czy czat jest elementem, forum zamkniętego "Radio Chicago Forum", czy też jest
to coś niezależne od forum? Skąd moje wątpliwości? Ano wszedłem sobie na ten
czat palnąłem durnego nika i mogę wypisywać idiotyzmy do woli!? O co tu
chodzi? Widzi mi się że jest to dobry sposób na kuszenie ludzi do tego typu
idiotycznych zachowań. Zrobiłem to celowo, bo chciałem sprawdzić czy można.
Można, więc... może mi tak ktoś łaskawie wytłumaczy, dlaczego stwarza się
takie możliwości? Każdy człowiek mający trochę oleju w głowie, zna doskonale
pasujące tu przysłowie "okazja czyni złodzieja". A z tym czatem, wręcz stwarza
się okazję... do trollowania!?
Obserwuj wątek
    • cuski Czat 15.05.06, 04:40
      Czat jest otwartym miejscem naszych spotkan i nie ma mozliwosci zamkniecia sie
      we wlasnym gronie. Oprocz mnie narzedzia moderacji posiadaja 2 osoby.
      Ten czat ma jednak te przewage na forami gazeta.pl, ze mozna blokowac numery IP
      osob niepozadanych, a nie tylko cholerne nicki, tak jak to mam miejsce na tym
      gazetowo-wybiorczym portalu. Dajac stalego bana na dany numer IP, trolle moga
      probowac logowac sie pod roznymi nickami, ale i tak za zadna cholere nie wejda
      na czata i wlasnie na tym polega wyzszosc tego czata, nad forumami gazeta.pl.
      • tadeuszx Aha, to taki sposób jest jeszcze... 15.05.06, 09:03
        ...aaaaaa, to w porządku! Tak, popieram, logiczne i słuszne. Nawet nie
        wiedziałem, że tak można zrobić, dlatego się trochę niepokoiłem. Dzięki za
        wyjaśnienia. Nie będę więcej "udawał" kogo innego. Ale wczoraj na tym czacie
        naszej Nefianie (z Nią rozmawiałem), też się przyznałem, żebyś nie myślał, że
        dziewczynę "zrobiłem na szaro". Spoko, chyba Nefi nie ma do mnie żalu, bo nic
        tam złego nie było, a fajna jestsmile))))))
        • zbuntowany8aniol Re: Aha, to taki sposób jest jeszcze... 15.05.06, 09:16
          Jest taka opcja i dobrze,bo przynajmniej wiemy z kim gadamysmile
        • cuski Odnosnie Nefi 16.05.06, 05:40
          Fajna, fajna jest, ale moglaby czesciej na forum zagladac smile
          • zbuntowany8aniol Nom zgadza sie!!! 11.06.06, 16:42
            Jak narazie ma tylko jednego posta u Nas,a przecie taka fajna jesttongue_outP
    • zbuntowany8aniol Tadzio 15.05.06, 08:57
      Najwidoczniej nie bylo zadnego bota,bo jakby byl,to bys odrazu wylecial,jesli
      miales na mysli "idiotyzmy"=wulgaryzmysmileNie zawsze bot jest,wiec nie dziwota.
      • tadeuszx Re: Tadzio 15.05.06, 09:05
        żadnych wulgaryzmów... Niech Nefi potwierdzi, kulturka pełna byłasmile)))))))
        • zbuntowany8aniol Re: Tadzio 15.05.06, 09:16
          Wierze,ale tylko wyjasnilamsmile
      • cuski Bot 16.05.06, 05:41
        Bot daje tylko czasowe bany, a admin i moderatorzy moga zabanowac na AMEN wink
    • zbuntowany8aniol Moglobybyc bez tymczasowych nickow na czacie:) 07.06.06, 18:48
      Wystarczy skonfigurowac odpowiednio bota i po klopocie
      powiedzmysmile))

PS.Zapodalam taki watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=28897&w=43216256 ,ale zrobilam ciah,ciah gdyz zlamalam zasady netykiety co do
      kopiowania z innych for no i na prosbe Tadzia:]A taki ladny byl...oczywiscie
      watektongue_outP
      • tadeuszx Re: Moglobybyc bez tymczasowych nickow na czacie: 07.06.06, 19:10
        Znakomity pomysl!!! No proszę, mozna uniknac wielu problemow z
        nieodpowiedzialnymi ludzmi, przy takim ustawieniu bota! Argumenty, które
        przemawiaja za takim rozwiazaniem, dostepne po kliknieciu linkowanego wyrazu
        "bota" w poscie myszki dodatkowo wzmacniaja moje stanowisko. Jestem oczywiscie
        ZA. Szczerze mowiac, do tej pory, wchodzilem na tego czata bardzo rzadko. Bo
        niby po co? Zeby sie nadziac na niespodzianki??? Jesli mam juz z kims rozmawiac,
        to przynajmniej niech wiem, kto z drugiej strony naprawde firmuje ta rozmowe!.
      • tadeuszx Mogloby byc bez tymczasowych nickow na czacie: 07.06.06, 20:08
        Myszko temat jest bardzo ważny. Twoj pomysl z botem niezwykle trafny. Dlatego
        mysle, że dobrze by było, aby ten temat miał oddzielny watek, Twego autorstwa.
        Niech sie forumowicze wypowiedza. Jedyna moja prosba, żeby nie nawiazywac do
        tamtego postu. Po prostu dla zasady unikania problemow. Po co komus dawac
        podstawy do wtracania sie w wewnetrzne sprawy tego forum? Kolejny @ masz ode mnie.
        • zbuntowany8aniol Re: Mogloby byc bez tymczasowych nickow na czacie 08.06.06, 09:00
          Ide zajrzec do skrzynki...mam nadzieje,ze ja otworzesmile))
      • cuski Myszko 08.06.06, 02:22
        Mysle, ze nawet odpowiednia konfiguracja bota nie zaskutkuje
        w tym konkretnym przypadku.
        • zbuntowany8aniol Tomek,to nie wazne,beda wtedy drastyczne srodki!!! 08.06.06, 08:21
          Wyeliminujemy niechcianych tymczasowych,a reszta sie zajmieny!!!
          • cuski Audycja 08.06.06, 13:51
            Mialem wczoraj wieczorem audycje na ten temat.
            • zbuntowany8aniol Co za zamieszanie,Tomek wez sie obudz!!! 08.06.06, 13:56
              Masz chwile,czy nie bardzo???

PS.Znow zamieszanie wprowadzone jest przez moj watek usuniety,a niech to ges
              kopnie...widze,ze bede musiala se poraz drugi podciac galaz,na ktorej siedze.
              • cuski Myszko 08.06.06, 14:05
                Zaraz wychodze, wiec nie bardzo sad
                • zbuntowany8aniol Wyjasnione jest z tym Twoim watkiem,wiec 08.06.06, 14:15
                  usmiech proszesmile)))

PS.Bo tylko o to mi chodzilo,no powiedzmy,hihihi
                  • cuski :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))) 09.06.06, 02:35
                    smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • tadeuszx Hahaha, myszka, NIE!!! Nie podcinaj tej galezi!!! 08.06.06, 14:10
                Upadki sa zawsze bolesne! Nieeeee! Nie podcinaj! Masz buziaka za to, ze nie
                podetniesz smile)))))) images4.fotosik.pl/44/b6f80974e5d0c6b9.gif
                • zbuntowany8aniol Tadzio,czy ja mam pousuwac Twoje posty z 08.06.06, 14:14
                  tymi samymi informacjami??Juz bodajze 4 albo 5 post w ktorym jest ten sam
                  buziak!!!!

PS.Jak mnie doprowadzicie do stanu,takiego jak z 10 kwietnia,to nie odpowiadam
                  za siebie!!!!!
                  • tadeuszx Hahahahaha... Bogusia!!! No przecież jak Tadzio 08.06.06, 16:12
                    jest ten sam, to i buziaki daje takie samesmile))))))))) I za co tu Tadzia chcesz
                    wycinać?? Hahahahawink
                  • cuski Myszko 09.06.06, 02:38
                    Ja nie widze nic zlego w tym, ze Tadeusz posyla Ci calusy lub usmiechy.
                    Gorzej by bylo, jakby tego nie robil smile
                    • tadeuszx Tomasz, myszka tez chyba nie dotego ma 11.06.06, 16:17
                      uwagi, ze buziaki wysylam, tylko do tego, ze wszystkim dziewczynom jednakowe? A
                      nasza myszka jest wymagajaca i nie chce takiego samego buziaka jaki innym
                      posylam! No dobra myszeczko, dla Ciebie mam specjalnego
                      images4.fotosik.pl/46/6e1346e205da4ff6.gif
                      • zbuntowany8aniol Nom jakbys zgadl:PPP 11.06.06, 16:29
                        Tadzio,moja rada nie klej sie tak do tego monitora,bo Cie co jeszcze kopnie,a i
                        Zoske z walkiem widze za Toba;PPP....dlatego ja zmykam z tego watku,bo jeszcze
                        jako kura wyladuje w garku;PPP
                        • cuski Apropos Zosiek... 12.06.06, 04:45
                          ... to niedawno natknalem sie w internecie na fajna piosenke... moze kiedys
                          Wam puszcze na radio wink
                          • tadeuszx Wylacze Winampa:( 12.06.06, 16:50
                            Graj, graj... moze jaki nastepny pacan uwierzy, ze te Zoski, to fajne dziewczynysad(
                            • cuski :)))) 13.06.06, 02:30
                              smile)))

Zoski sa ponoc strasznie zimne, he he he...
    • himera24 Re: Czat, czatowanie, czy trollowanie? 08.06.06, 00:23
      tadeuszx napisał:

> Czy czat jest elementem, forum zamkniętego "Radio Chicago Forum", czy też jest
      > to coś niezależne od forum? Skąd moje wątpliwości? Ano wszedłem sobie na ten
      > czat palnąłem durnego nika i mogę wypisywać idiotyzmy do woli!? O co tu
      > chodzi? Widzi mi się że jest to dobry sposób na kuszenie ludzi do tego typu
      > idiotycznych zachowań.

no za bardzo to ty tam sobie nie pobrykaszsmile
      • tadeuszx Kasia, za to tutaj nadrobie to co tam utrace;) 08.06.06, 13:48
        O, juz nadrabiam, masz Kasiu od Tadziawink)
        images4.fotosik.pl/44/b6f80974e5d0c6b9.gif
    • tadeuszx I jak tam z tym czatem? 13.06.06, 13:47
      Tomasz, bocika już ustawiliście na te stale nicki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka