m4verick 22.05.06, 07:31 Pytanie dla wszystkich ktorzy pisza z Polski. Jesli sie jest ojcem chestnym to ile sie tak daje na komunie dla swojego chesniaka? Tak +/- 100zl. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuski M4v 22.05.06, 13:49 M4v, mysle ze teraz chrzestni zaczynaja licycytacje od 500 zl wzywz, ale moge sie mylic, dlatego czekam z niecierpliwoscia, jak odpowiedza na Twoje pytanie, osoby piszace z Polski. Odpowiedz Link
tadeuszx Re: M4v 22.05.06, 17:32 Uuuuuuuuuu... Mav(( Wszystko zależy od "zasobności" chrzestnego. Ty, niestety, jesteś postrzegany przez rodziców chrześniaka (i całą resztę też), jako... niestety bracie... "wybraniec losu". Farciarz, facet przy kasie. 500 PLN dają "bidoki". Dobrze Tomasz mówi, od tej sumy licytacja... do kompa za 4000 PLN (biznezłodziej dla chrześniaka innego "figórniaka") Bo mówią: "to jest przecież raz na caaaaałe życie" (jakby o ślubie całkiem zapomnieli) Moim zdaniem 200$ już nie Twoje, ale jeśli chcesz, żeby Cię nie obgadywali o skąpstwo... to trzeba dorzucić. Ale i tak często bywa, że ile dasz to według "apetytów niektórych osób" i tak będzie za mało. Licz się z tym, że nie dogodzisz. Takie są realia. Odpowiedz Link
speranzaa Re: M4v 23.05.06, 04:35 O to rozbisurmalili sie w tej Polsce z tymi komuniami. Skandal, 500 PLN!!!! tzo czesto ludzi etyle na miesiac zarabiaja. Dwa lata temu wyslalam chrzesniakowi do Polski $ 100 ( tak mi mama poradzila), kase przyjeli , ale nawet zdjecia z komunii nie przyslali. pewno za malo bylo i ja taka skapa a wg nich to spie na tych zielonych a momentami mnie skreca od rachunkow. Odpowiedz Link
tadeuszx Re: Asiu 23.05.06, 10:37 Tak jest! Rzeczywiście nie mają pojęcia jak jest naprawdę, i oczekują Bóg wie ile. Ale mówię... obojętne ile się da, dla niektórych, to i tak będzie mało. Zawsze mało(( Właśnie Asiu. Ty Sama na Sobie się o tym przekonałaś. Takie jest tu rozumowanie i teraz już wiesz, dlaczego Ci nawet zdjęcia nie przysłali. Odpowiedz Link