Dodaj do ulubionych

Ile sie daje na komunie w Polsce?

22.05.06, 07:31
Pytanie dla wszystkich ktorzy pisza z Polski.
Jesli sie jest ojcem chestnym to ile sie tak daje na komunie dla swojego
chesniaka? Tak +/- 100zl.
Obserwuj wątek
    • cuski M4v 22.05.06, 13:49
      M4v, mysle ze teraz chrzestni zaczynaja licycytacje od 500 zl wzywz,
      ale moge sie mylic, dlatego czekam z niecierpliwoscia, jak odpowiedza
      na Twoje pytanie, osoby piszace z Polski.
      • tadeuszx Re: M4v 22.05.06, 17:32
        Uuuuuuuuuu... Mavsad(( Wszystko zależy od "zasobności" chrzestnego. Ty, niestety,
        jesteś postrzegany przez rodziców chrześniaka (i całą resztę też), jako...
        niestety bracie... "wybraniec losu". Farciarz, facet przy kasie. 500 PLN dają
        "bidoki". Dobrze Tomasz mówi, od tej sumy licytacja... do kompa za 4000 PLN
        (biznezłodziej dla chrześniaka innego "figórniaka") Bo mówią: "to jest przecież
        raz na caaaaałe życie" (jakby o ślubie całkiem zapomnieli) Moim zdaniem 200$ już
        nie Twoje, ale jeśli chcesz, żeby Cię nie obgadywali o skąpstwo... to trzeba
        dorzucić. Ale i tak często bywa, że ile dasz to według "apetytów niektórych
        osób" i tak będzie za mało. Licz się z tym, że nie dogodzisz. Takie są realia.
        • speranzaa Re: M4v 23.05.06, 04:35
          O to rozbisurmalili sie w tej Polsce z tymi komuniami. Skandal, 500 PLN!!!! tzo
          czesto ludzi etyle na miesiac zarabiaja.
          Dwa lata temu wyslalam chrzesniakowi do Polski $ 100 ( tak mi mama poradzila),
          kase przyjeli , ale nawet zdjecia z komunii nie przyslali. pewno za malo bylo i
          ja taka skapa a wg nich to spie na tych zielonych a momentami mnie skreca od
          rachunkow.
          • cuski Asiu 23.05.06, 04:49
            Ludzie w Polsce nie wiedza, jak tutaj jest naprawde.
            • tadeuszx Re: Asiu 23.05.06, 10:37
              Tak jest! Rzeczywiście nie mają pojęcia jak jest naprawdę, i oczekują Bóg wie
              ile. Ale mówię... obojętne ile się da, dla niektórych, to i tak będzie mało.
              Zawsze małosad((
              Właśnie Asiu. Ty Sama na Sobie się o tym przekonałaś. Takie jest tu rozumowanie
              i teraz już wiesz, dlaczego Ci nawet zdjęcia nie przysłali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka