Dodaj do ulubionych

Moje wyniki - prosba o interpretacje

27.03.12, 08:54
Witam,
Bardzo prosze o interpretacje wyników (sa to moje pierwsze badania w kierunku tarczycy). Czemu je wykonalam? otoz strasznie zbrzydlam na twarzy, czuje sie opuchnieta, wiecznie zmeczona, najchetniej nie wychodzilabym z lozka, wszystko mnie drazni, mam hustawki nastrojow, gruby jezyk, mega dola, klopoty z pamiecia. Do tego brak apetytu, mimo praktycznego nie jedzenia tyje, wlosy wypadaja mi garsciami, czesto lapie zapalenia drog oddechowych - krtani, tchawicy.
OB: 2 ; norma 2-15
Cholesterol całkowity: 5,33 ; normy: poniżej 5,2 wartości pożądane
5,2-6,2 wartości graniczne
powyżej 6,2 wysokie ryzyko powikłan
Glukoza: 5,07 ; norma: 3,90-5,83
TSH: 3,249 ; norma: 0,350-4,940
FT3: 3,73 ; norma: 1,71-3,71 (101%)
FT4: 1,41 ; norma: 0,70 - 1,48 (91,03%)
anty TPO: <1 ; norma: do 5,61
anty TG: <1 ; norma: do 4,11
Obserwuj wątek
      • aaa-qd Re: Moje wyniki - prosba o interpretacje 27.03.12, 13:36
        usg tarczycy zrobilam - oto wynik:
        Tarczyca niejednorodna, miejscami hypoechogeniczna. bez zmian ogniskowych.

        Bylam tez u lekarza - sam on zglupial na moje wyniki. Objawy od pewnego czasu mam głównie niedoczynnosci, choc zdarzaja sie takze objawy nadczynnosci - podwyzszone tetno, niekiedy nadpobudliwosc.
        z krwi tsh odpowiada niedoczynnosci, a z hormonów nadczynnosc. z usg wynika hashimoto, jednak nie ma przeciewcial we krwi...

        Juz sama niewiem co myslec, przepisal mi Euthyrox 50 i kazal siebie obserwowac
        Co myslicie o tym? Czy sposob leczenia jest prawidlowy?

        Czy myslicie ze organizm moze przechodzic sam z siebie ot tak, bez zadnych lekow w jedna skrajnosc w druga? czy niedoczynnosc moze sie przeplatac z nadczynnoscia?

        Pozdrawiam, licze na wasza pomoc


Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka