zbuntowany8aniol 11.10.06, 10:28 Z racji tego,ze mnie to ciekawi,to chcialabym wiedziec jak to wyglada Co mozna wwiez???Czego nie mozna???Ile taka odprawa trwa???Dopuszczlne normy na bagaz???Czy sa one platne po przekroczeniu i w jakich granicach jesli tak??? PS.Ciah,ciah Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ghurka Re: Odprawa na lotnisku. 13.10.06, 05:09 popatrz Tomek ci wkrotce na te wszystkie pytania odpowie. Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Ghurka,no moze Ty mi powiesz??? 13.10.06, 11:06 Twoj post powinien poleciec,no ale wyrozumiala jestem wiec jak to jest z ta odprawa na lotnisku??? Odpowiedz Link
cuski Aniol 16.10.06, 16:38 Juz ci mowie Obecnie mozesz przewozic 2 bagaze po 50 funtow kazdy (inaczej 23 kg)... taryfa ta dotyczy dalekich lotow... lecac np. do Monachium, czy do Londynu mozesz przewozic bagaz tylko 20-sto-kilogramowy. A co do przewozenia towarow, to kazdy kraj ma inne tzw. "widzi-misie" PS. Teraz Wam cos opowiem... otoz, wracajac do Chicago chcialem na krakowskich Balicach pozbyc sie polskich zlotowek... nadalem wiec swoje bagaze, przekroczylem bramki bezpieczenstwa (odprawa paszportowa) i udalem sie do sklepu Baltony... kupilem sobie tam miedzy innymi duza, oryginalna, meksykanska tequile, duzego koniaka "Stock 84" i litre polskiego "Bollsa". Niemcy wpuscili mnie do samolotu wraz z tymi alkoholami bez zadnego problemu, natomiast na lotnisku w Monachium zostalem zatrzymany przez celnikow i caly moj zakup zostal przez nich zarekwirowany... suma, sumarum na poklad niemieckiego airbusa lecacego do Chicago wszedlem bez zakupionego alkoholu Odpowiedz Link