Dodaj do ulubionych

SP 202 opinie

01.03.11, 21:23
Chcę mojego syna wysłać do tej szkoły - najbliżej i jest zerówka. Syn jest z grudnia stąd też mój wybór. W regionie znajduje się SP 119, ale nie ma zerówki :( Zastanawiałam się nad I klasą, bo synek jest według mnie i pań z przedszkola bardzo dobrze rozwinięty intelektualnie i manualnie, ale jest jedno ale... jest najniższy w grupie. Boję się, że jeśli trafi do klasy z częścią dzieci z pierwszej połowy 2004 roku to różnica wzrostu i nie oszukujmy się 2 lub 1,5 roku różnicy wiekowej może być dla niego szokiem. Stanie dzieciak 1,30 przy moim 1, 03 i ryfa :(
Szkoda, że nie przewidziało nasze Państwo takich szczegułów jak możliwość znalezienia się w jednej klasie o prawie 2 lata starszym dzieciaczkiem.

pozdr
Obserwuj wątek
    • 0gwiazdka2005 Re: SP 202 opinie 04.03.11, 13:37
      Tez szukam informacji o tej szkole.
      ja wiem tylko tyle ze w porównaniu z innymi szkolami ma fatalna strone internetowa zero informacji na temat 1 klas zerowki nie ma zadnych bierzących informacji zdjec.
      Dowedzialam sie u siebie w przedszkolu ze spotkanie maja z rodzicami szesciolatkow 24 marca- uwazam ze to tez jest lekcewazace podejscie poniewaz koncza sie juz wtedy praktycznie zapisy do szkól a chyba warto wiedziec cos wczesniej na temat danej szkoly.
    • Gość: a Re: SP 202 opinie IP: *.aster.pl 05.03.11, 07:38
      Ma pani dwa wyjścia albo dać dziecko do zerówki albo do 1 klasy sześciolatków, pani dziecko nie może być w jednej klasie z siedmiolatkami, coś się pani pomyliło,
      • Gość: mieszkaniec Re: SP 202 opinie IP: *.181.104.219.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.11, 10:07
        Mój syn chodzi teraz do 1b-jest klasą mieszaną 6i7 latkowie.We wrześniu kończył kończył 6 lat.Radzi sobie dobrze ale i są też problemy.Szkoła jak szkoła-wychowawczynię ma super jestem w stałym kontakcie,zawsze czas dla rodzica znajdzie,doradza,traktuje prace poważnie,dzieci ją lubią nawet jak czasem jest wymagającą.W tej klasie syn znazł się bo władze MOKOTOWA jak zwykle nie wywiązały się z obietnic z zapewnieniem miejsc w zerówkach.Szkoda tylko że rodzice musieli wybierać-syn mieszka 200m od szkoły to miejsca w zerówce nie było-proponowano na Służewcu przy wyścigach.W Szkole w zerówce znajdują się dzieci z całe dzielnicy.TAKI MIELIŚMY WYBÓR ZERÓWKI DLA DZIECKA.
        • Gość: c Re: SP 202 opinie IP: *.aster.pl 13.03.11, 19:46
          nawet przy opini o szkole dowalasz władzom mokotowa, i oczywiście kłamiesz, mogłeś dać dziecko do zerówki w 85, w 119, 157 i tak mógłbym jeszcze kilka szkół wymienić gdzie jest klasa zerowa, przestań kłamać, chodzisz do kościoła i kłamiesz jak najęty, zresztą taki jest cały ten twój pisowski świat, inaczej nie potraficie.
      • lotka.zet Re: SP 202 opinie 07.03.11, 20:29
        Niestety jest to możliwe. Dzieci, które uczeszczają w tej chwili do zerówki we wrześniu idą do pierwszej klasy. Moje dziecko o ile nie dostanie się do zerówki w tym roku, a jest to bardzo możliwe bo w szkole 119 zostanie utworzona zerówka jeśli będzie wystarczająca ilość dzieci a w szkole 202 stawiają przede wszystkim na pięcioletnich zerówkowiczów. Ogólnie każda ze szkół namawia do posłania dziecka do pierwszej klasy bo nie dają pewności, że moje dziecko dostanie sie do oddziału zerówkowego. Jeśli się nie dostanie to wyboru nie mam już żadnego i czy chcę czy nie będę musiała dziecko posłać do pierwszej klasy. I tym sposobem istnieje duża szansa, że dzieci z rocznika 2004 uczęszczające w chwili obecnej do zerówki ( bo udało się im dostać do zerówki w ubiegłym roku ) będą w jednej klasie z moim synem z grudnia 2005 roku.
        Zapewne w większych szkołach gdzie jest po 2 lub 3 klasy pierwsze mogą klasy wiekowo dostosować, a co ma zrobić szkoła 119 skoro w 90% powstanie jedna pierwsza klasa ?
        ech...
        chyba pójdziemy do 119 i ewentualnie trafimy do zerówki do przedszkola na Marzanny ;)
        pozdr
        • Gość: c Re: SP 202 opinie IP: *.aster.pl 13.03.11, 19:52
          przecież może Pani dać dziecko do klasy sześciolatków, gdzie nie będzie siedmiolatków, jest kilka szkół na mokotowie, gdzie będą klasy tylko dla dzieci z rocznika 2005
        • Gość: c Re: SP 202 opinie IP: *.aster.pl 13.03.11, 19:58
          przecież jest na mokotowie kilka szkół gdzie będą klasy tylko dla dzieci z rocznika 2005, może tam dać Pani dziecko
          • lotka.zet Re: SP 202 opinie 13.03.11, 21:14
            Oczywiście, że mogę. Jest tylko jeden problem... Naszym rejonem jest szkoła 119 i mogę na chwilę obecną mieć tylko nadzieję, że powstaną tam 2 pierwsze klasy, bo szkoła jest mała. Nabór do szkól trwa do końca marca, więc... czekam.
        • 0gwiazdka2005 Re: SP 202 opinie 14.03.11, 11:49
          W sp 119 dowiedzilam sie ze zerwoka ma byc przede wszystkim dla dzieci 5 letnich.Z tego co wiem planują dwie pierwsze klasy jedną mieszaną 7/6 latki a druga z samymi szesciolatkami- takie maja prognzy ale wszystko zalezy ile sie zglosi dzieci.
    • Gość: gość Re: SP 202 opinie IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 18:49
      Gorąco odradzam SP202 - jeśli chcesz posłać dziecko do zerówki i przypadkiem jest to dziecko nieco bardziej rozwinięte intelektualnie niż przeciętna dla tego wieku. Szkoła (albo raczej pani w zerówce) nie potrafi wykorzystać potencjału dziecka, nie próbuje rozwijać jego zdolności i umiejętności, a próbuje je raczej wtłoczyć w jedną sztancę.
      Osoba prowadząca zajęcia w zerówce nie ma woli komunikowania się z rodzicami, a w przypadku obiekcji ze strony rodziców pozwala sobie na wypowiedzi do dzieci w stylu: lubię niektórych rodziców, a niektórych nie lubię - bo sprawiają problemy.

Nie mam pojęcia, jak wygląda klasa pierwsza, ale nie odważyłam się poddawać dziecka dalszemu eksperymentowi pedagogicznemu z udziałem SP202.
      • mojamiloscprzeogromna Re: SP 202 opinie 28.07.17, 21:36
        Nasze dziecko nie chodziło do zerówki, ale sądząc po opiniach rodziców, których dzieci zerówkę w sp202 mają za sobą uważam, że nie warto do póki do póty zerówkowiczów prowadzić będzie Pani Basia. Pani Basia nie dostrzega jednostki, widzi tylko tłum i nie wazne, że Twoje dziecko świetnie rysuje, pięknie śpiewa czy jako jedyne uczy się dłuuuugich wierszyków na pamięć. Pani Basia nie dostrzega nic. Czas już na nią. Zresztą - skrajnie patrząc - rodzice szóstoklasistów z klasy 20 osobowej zabrali 14 dzieci do innych szkół, to na pewno nie przypadek. Po prostu nawet mało zainteresowany rodzic wie, że coś jest nie tak, gdy nauczyciel historii co chwila robi "wolną lekcję", bo nie chce mu się uczyć do dzwona, zmienia się kolejny nauczyciel j. polskiego (w ciągu 2 lat to trzeci nauczyciel), który nie wie jak wygląda aktualna szkoła i zasady komunikacji z rodzicami, bo ... jest na emeryturze. Nauczyciele do dupy, wuefistce się nie chce i nigdy się nie chciało, a wuefistę wychowcę cechuje marazm. Nie chce się tym nauczycielom, są zblazowani, ma się wrażenie, że przez nikogo nie są nadzorowani. Dziwne, że kuratorium nie zainteresowało się odejściem kilkunaściorga dzieci z 6 klasy po zakończeniu roku. Czy za dowód zaangażowania dyrektorskiego wystarczy, że siódme klasy czekałby drugi język obcy - rozyjski, gdyby nie ostry sprzeciw rodziców. Dlaczego rosyjski? Bo jeden z nauczycieli może uczyć języka rosyjskiego, to po co szukać innego lingwisty. Słowem: szkoła - dno.
    • agusia9115 Re: SP 202 opinie 08.03.18, 16:12
      Podbijam temat. Poproszę o aktualne opinie o SP 202
    • mister1 Re: SP 202 opinie 08.03.18, 18:44
      Skonczylem 202, wtedy na Warskiego.Najlepsza podstawowka na Wierzbnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka