Gość: TD IP: *.cable.net.pl 06.05.05, 19:05 Kiedyś kino Stolica, spokojne popremierowe kino na Narbutta , miało swój czar. A wokół była cisza i spokój / skwerek dopiero się kształtował. A dziś .... . To moje wspomienia z lat 60 tych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mokot Re: dawne Kino Stolica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:07 Dziś jest w tym budynku genialny Iluzjon.Jedyny taki w Warszawie.Aby istniaL jak najdLużej i się rozwijał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger Re: dawne Kino Stolica IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.05.05, 21:52 eeee tam, kino grunwald, to bylo to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gęgęgę Re: dawne Kino Stolica IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.05, 06:51 Grunwald rules! Tanie bilety super atmosfera, mało ludzi, wygodne lotnicze fotele, drink i snack bar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: dawne Kino Stolica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 05:56 W czasach, o których pisze TD, Iluzjon też był, tyle że mieścił się w ówczesnym kinie Polonia (chyba sie nie mylę) przy Marszałkowskiej, tuż przy pl. Konstytucji. Potem cos mi się kojarzy z kinem Śląsk, ale to już jak przez mgłę. A w Stolicy było całkiem przyzwoite kino z kilmatem, nastrojem i porankami dla dzieci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TD Re: dawne Kino Stolica IP: *.cable.net.pl 08.05.05, 06:51 Nie wiem jak nazywa się ulica gdzie /było, jest?/ kino Śląsk , ale pod kątem prostym do tego kina /na tym placu/ było kino Pod Kopułą i tam chyba był b.wczesny Iluzjon. Oczywiście mogę się mylić, lata lecą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momo Re: dawne Kino Stolica IP: *.Konstancin.Net / *.konstancin.net 08.05.05, 11:50 gdyby nie iluzjo to juz pewnie nic by nie zostalo po kinie w tamtym miejscu...może stalby jakis apatramentowiec...macie szczęście mokotowianie, że filmoteka wybrala stolice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: dawne Kino Stolica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:00 Śląsk był chyba na Wspólnej. Oczywiście też mogę sie mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gęgęgę Re: dawne Kino Stolica IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.05, 06:49 Na Wspólnej to jest w TVN. Ja się nie mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: dawne Kino Stolica IP: *.chello.pl 09.05.05, 09:43 Brawo, zuchu! Jednak tu mowa o tym, co było w czasach, kiedy nikomu nie sniło się o TVN a pan MAriusz Walter nie przypuszczał nawet, jakie los da mu możliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
elu-sia Re: dawne Kino Stolica 14.05.05, 20:36 Oj chodziło się bo bilety były tańsze niż w Moskwie, i na miejscu, nie trzeba było jeździć do Śródmieścia choć bilety komunikacji miejskiej wtedu były tanie. Jak też bilety do kin. Elusia i wciąż mieszkam na Mokotowie, ale od ładnych paru lat na dolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: dawne Kino Stolica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 22:29 Było jeszcze kino Przodownik. Ciekawe czy ktoś kojarzy? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: dawne Kino Stolica 15.05.05, 17:42 Jasne! Drewniane krzesła, wyjście przez bramę, kasa w portierni biurowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: dawne Kino Stolica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:06 a samo kino chyba było chyba w piwnicy... Ale bilety były tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
snopczykwariat Re: dawne Kino Stolica 15.05.05, 20:11 pamietam...Wilk i zając, Bolek i Lolek...Akademię pana Kleksa...początek lat 80ch Odpowiedz Link Zgłoś