Gość: Ursyn IP: *.acn.waw.pl 30.09.01, 11:58 W jakiech lokalach - piwiarniach, restauracjach i innech - spędzacie wolny czas? Ja chodze do J@ru, Sfinksa, Star Lighta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hubert Re: Ursynowskie lokale IP: *.*.*.* 05.10.01, 13:58 A ja dodam pytanie, czy moze ktos byl w nowym pubie na LAnciego (przy Migdalowej), "Ultra"? BO czesto tamtedy przejezdzam a jeszcze nie mialem okazji sie przejsc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: Ursynowskie lokale IP: *.acn.waw.pl 06.10.01, 10:18 No tam też czasem wpadne. Ceny są w normie, wystrój to kanapy - też niczegowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kul Re: Ursynowskie lokale IP: 10.128.132.* / *.acn.pl 24.10.01, 22:21 Ta, ale towarzystwo jakieś marne. Wole studenckie knajpy w akademikach SGGW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Ursynowskie lokale IP: *.waw.cdp.pl 05.11.01, 12:09 Poza Przyzba jest cos tam jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kul Re: Ursynowskie lokale IP: 10.128.132.* 09.11.01, 19:05 Obok przyzby jest knajpa o swojsko brzmiącej nazwie Undergrand. Knajpa jest w piwnicy, wejście jest pod wejściem do sklepu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Ursynowskie lokale IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 25.10.01, 16:51 bardzo fajna knajpa z tej "Ultry" - tanie piwko, fajny wystroj (rzecz gustu co prawda) i nie ma choloty, dresiarstwa, ani takich szpanerskich cwokow jak w Star Light Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uri Re: Ursynowskie lokale IP: *.waw.cdp.pl 23.10.01, 12:42 Ursyn wymieniłes juz chyba wszystkie... Ja chodze do J@r-u, jest jeszcze knajpka koło metra ursynów ale nie wiem jak sie nazywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Ursynowskie lokale IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 25.10.01, 16:49 kolo metra ursynow jest knajpa o wdzięcznej nazwie "pub-restaurant" :), ale nie radze tam chodzic, jesli ci zycie mile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Ursynowskie lokale IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 25.10.01, 16:53 moze to dziwnie zabrzmi, ale gdzie sa Sfinks i J@r (i ile tam kosztuje i piwko i ile jest tam dresiarzy na metr kwadratowy)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubi Re: Ursynowskie lokale IP: *.*.*.* 25.10.01, 18:35 Aha, slyszalem jeszcze o jakims lokalu "Knajpka" (powaznie) na ul. Migdalowej 10! Ale nic konkretnego nie wiem, moze dlatego bo najblizej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: Ursynowskie lokale IP: *.acn.waw.pl 25.10.01, 23:35 Sfinks jest przy Rosoła, na przeciwko Mandarynki. J@r na Końskiem Jarze. Dresiarzy dużo nie ma, ale ostatnio podobno kilku kozaczków zaczeło wpadać do J@ru. Piwko reguralnie - od 5 w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOMO Re: Ursynowskie lokale IP: 10.128.136.* 04.11.01, 01:18 Czy jest na Ursynowie jakiś przyjemny(wystarczy brak drecholi i nie zamykanie przed 2)lokal z piwem od 4 zl a nie 5 jak w centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Ursynowskie lokale IP: *.wlfdle1.on.home.com 05.11.01, 03:44 Bardzo mi sie podobalo w Salsa na ZWM. Dobre jedzonko, ciekawy wystroj. Zaprosil mnie tam znajomy, gdy odwiedizlem po latach stare katy. Bardzo fajna knajpka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Ursynowskie lokale IP: *.waw.cdp.pl 05.11.01, 12:08 Ja ostatnio bylem na malym "de marcha" w Bziku Kulinarnym, Ultra i Sedarze - wszystkie trzy spoko knajpy, bez wiekszych wybrykow cenowych (5-6PLN), dresiarze w normie no i osiagalne piechota jedna po drugiej. W ogole zaczyna sie robic jakos fajniej na tym Ursynowie, kiedys w ogole cos takiego jak kilka knajp jednego wieczora bylo nie do pomyslenia... Pozdroofka - Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deedee Re: Ursynowskie lokale IP: *.pl 08.11.01, 12:13 Gość portalu: T napisał(a): > Ja ostatnio bylem na malym "de marcha" w Bziku Kulinarnym, Ultra i Sedarze - > wszystkie trzy spoko knajpy, bez wiekszych wybrykow cenowych (5-6PLN), dresiarz > e > w normie no i osiagalne piechota jedna po drugiej. W ogole zaczyna sie robic > jakos fajniej na tym Ursynowie, kiedys w ogole cos takiego jak kilka knajp > jednego wieczora bylo nie do pomyslenia... > Pozdroofka - Tomek gdzie jest sedar i bzik kulinarny? Ja polecam pizzerię vesuvio przy belgradzkiej i restauracyjkę "figa z makiem" przy płaskowickiej, w tym szklanym biurowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubi Re: Ursynowskie lokale IP: *.*.*.* 08.11.01, 12:52 A byl ktos moze w Zorbie na Dereniowej? Taka grecka restauracyjka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Ursynowskie lokale IP: *.waw.cdp.pl 08.11.01, 18:03 oj, drogo, drogo, nie na moja kieszen bylem tam moze ze dwa razy, jedzenie niezle, ale na piwo wole isc gdzies indziej, tam jest za bardzo "restauracyjnie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Ursynowskie lokale IP: 193.150.168.* 12.03.02, 15:23 Gość portalu: hubi napisał(a): > A byl ktos moze w Zorbie na Dereniowej? Taka grecka restauracyjka. generalnie falami niezly. raz wieczorem niesmaczne ociekajace tluszczem, raz calkiem ok. moze zmiany jakies roznej jakosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Ursynowskie lokale IP: *.waw.cdp.pl 08.11.01, 17:59 Sedar jest tuz obok klubu bilardowego i rzutek - nastepny spoko lokal, ale juz z desiarnia, ktora jednak jest spokojna. Jak sie cofniesz od Vesuvio w strone centrum, to zaraz po tej samej stronie ulicy jest ten klub, a 50 m. dalej wglab, w tym samym budynku jest Sedar - wchodzi sie po takich 5 schodkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kul Re: Ursynowskie lokale IP: 10.128.132.* 09.11.01, 19:10 Ten klub bilardowo-rzutkowy nazywa się Vegas. Ciekawe miejsce i co jeszcze ciekawsze reprezentacje tego klubu mają niezłe osiągnięcia i w rzutkach i w bilardzie. A do tego jest tam w miare tanie pivko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t bzik IP: *.waw.cdp.pl 08.11.01, 18:02 a bzik znajduje sie w tym nowym osiedlu pomiedzy Migdalowa a KEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabatt Re: bzik IP: *.acn.waw.pl 21.11.01, 13:15 Jest jeszcze Stajnia. mieści sie to prawie na samej skarpie wislannej, na przedłóżeniu Płaskowickiej. Bardzo przyjemny lokal, jest atmosfera, ale jesienią i zimą jest nienajlepsze dojście , no i cena 7PLN za piweczko. Najlepszy na Ursynowie jest chyba Jar, w kategorii pub do pogadania z towarzystwem. bzik to jest bardziej restauracja jak Zorba. Sedar zero klimatu. Vegas i Joker tylko dla amatorów atmosfery konfrontacji z dresami, bilardu i rzutek. Przyzba bardzo ok, ale inny klimat - studencki. Jest jeszcze Dom Sztuki, ale opanowany przez starszych "lokalsów", zresztą miłych i nieagresywnych, acz często upierdliwych. Może ktoś pokusi sie o zestawienie lokali Ursynowskich ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Cosik wtrząchnąć tudzież popić ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 21:05 To dla mnie na naszej wsi: oba Vesuwia (stare przy Płaskowickiej i nowe przy Belgradzkiej) tudzież prowadzona przez rodowitych Włochów knajpka / barek w osiedlu między KEN - Wąwozową - Bronikowskiego - Wańkowicza. To jest jakieś 100~150 m od wyjścia ze stacji Kabaty przy takim wewnątrzosiedlowym placyku z fontanną (teraz w okresie jesienno - zimowym nieczynną). Nad tymże barkiem mieszka znany rokmen, który czasem swymi "wprawkami" dodaje akcentów muzycznych ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasjo Re: bzik IP: *.acn.waw.pl 02.04.02, 12:22 Gość portalu: kabatt napisał(a): Joker tylko dla amatorów atmosfery konfrontacji z dresami, bilardu i rzutek. Z dresami ??? Chyba się ktoś za dużo opowieści nasłuchał :) Bywałem w jokerze codziennie i musze powiedzieć, że ludzi w dresach nie widywałem. Ale cóż, może mam kiepski wzrok i kogoś ( lub czegoś ) nie zauważyłem . kabatt napisał(a): Joker tylko dla amatorów atmosfery konfrontacji z dresami, bilardu i rzutek. - jeszcze bym dodał gry hazardowe i piłkarzyki :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Ursynowskie lokale IP: 212.244.106.* 23.11.01, 09:44 czy możesz mi podać numer telefonu do Bzika, bo w książce telef. nie ma? wiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalka Re: Ursynowskie lokale IP: *.pl 22.11.01, 10:59 co jak co, ale J@r przebija wszystkie inne miejsca, gdy z koleżankami idziemy pobyć między ludźmi, spotkać fajnych chłopców. co do Ultry, to według mnie jakieś nieporozumienie, tragedia, zero klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokita Re: Ursynowskie lokale IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.02, 21:25 Najlepszy klimat jest w Kornerze i do tego tani browar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubeus Re: Ursynowskie lokale IP: *.noname.net.icm.edu.pl 14.03.02, 11:31 czasami na piwo wpadam do baru podkowa - na osiedlu kabaty przy wąwozowej - w pawilonach ale jest tam drooooooogo więc ograniczam pobyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pagero Re: Ursynowskie lokale IP: *.pl 22.03.02, 11:44 jar jest zdecydowanie najlepszy, jesli chodzi o klimat, ceny, mozliwosc pogadania, i wspolczynnik drecha na m2. korner to speluna, gdzie mozna w czape od anabola zarobic. syn znajomego dostal tam kose, bo miejsca nie chcial drechom ustapic. jest jeszcze snack bar przy megasamie. zdecydowanie najtansze piwko na ursynowie, ale klimat kufloteki. na wypad z dziewczyna lub spokojna pogaduszke polecam pizzerie quatro. miesci sie obok jokera na pieterku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Ursynowskie lokale IP: 158.66.44.* 29.03.02, 15:15 joker to dresiarnia!pilnujcie twarzy i portfeli.uwaga na kodeks honorowy drechów- nie gapcie się na panny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grysia Re: Ursynowskie lokale IP: *.acn.waw.pl 02.04.02, 13:13 Gość portalu: gizmo napisał(a): > joker to dresiarnia!pilnujcie twarzy i portfeli.uwaga na kodeks honorowy > drechów- nie gapcie się na panny! hmmm Chyba jednak niewiele wiesz o Jokerze :) Sporo sie zmienilo Jesli zas chodzi o dresiarstwo to cóż... Ja nigdy bym nie powiedziała o sobie ze należę do dresiarstwa a w jokerze bywam bardzo często i bardzo dobrze się tam bawię :))) A dostać można wszedzie więc nie generalizujmy ze Joker to speluna albo coś w tym guście... Odpowiedz Link Zgłoś
kulowoj Re: Ursynowskie lokale 05.04.02, 23:48 a założyli już tam klimatyzację ??? Jeśli nie, to jest to nadal knajpa dla amatorów cięzkiej atmosfery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grysia Re: Ursynowskie lokale IP: *.ogr.sggw.waw.pl 08.04.02, 17:04 Niestety nie :( Nadal przy zbyt duzej ilosci amatorów papierosów ludzie niepalacy musza otwierac drzwi lub wyjsc na zewnatrz zeby odetchnac... Odpowiedz Link Zgłoś