Dodaj do ulubionych

Czy warto kupic mieszkanie na Ursynowie?

IP: *.pl 20.10.02, 18:40
Poszukuje mieszkania od jakiegos czasu omijając póki co Ursynów - głównie z
powodu odległości do centrum i moim zdaniem skąpej ilości terenów
zielonych. "Co gorsza" jedna z agencji posrednictwa znalazła mi bardzo
atrakcyjne mieszkanie na Natolinie i jestem w kropce. Pomóżcie zdecydować czy
szukać dalej (na Ochocie, Bemowie, Żoliborzu) czy zdecydować się na ten
trochę betonowy Natolin...
Obserwuj wątek
    • mrofka Re: Czy warto kupic mieszkanie na Ursynowie? 20.10.02, 19:00
      kazde blokowisko jest betonowe. moim zdaniem Ursynow to przyjemne miejsce do
      mieszkania (mam 18 letnie doswiadczenie w tym zakresie). do centrum moze jest
      kawalek, ale metro to rekompensuje. jesli zas chodzi o urode czy bezpieczenstwo
      osiedla, to uwazam ze na pewno nie jest gorzej niz na Bemowie, Jelonkach czy
      Brodnie - znam te blokowiska, wiec wiem co mowie. zapraszam wiec na Ursynow :-)
      • Gość: Marek Re: Czy warto kupic mieszkanie na Ursynowie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 22:50
        Oczywiście, że warto! To najładniejsza dzielnica w Warszawie - dużo zieleni jak
        na nasze blokowiska (na Natolinie często drzewa przerastają niższe bloki!), a
        komu mało - to obok przecież jest wielki las, uzdrowisko Konstancin z
        leczniczymi tężniami. Dobra infrastruktura - 4 baseny, multikino, małe kino i
        teatr, 3 hipermarkety, mnóstwo małych sklepików i usług, korty tenisowe, dużo
        nowoczesnych boisk, no i metro! A przede wszystkim dobre powietrze i względna
        cisza. Co tu porównywać z Bemowem!? - to jest dopiero pustynia - mało zieleni,
        fatalny dojazd (pojedź sobie autobusem 171 w godz. szczytu - 1 h do Centrum i
        potworny tłok (metro - 15 min.)Aha i jeszcze Ursynów jest jedynym osiedlem w
        Wawie gdzie są zalążki jakiejś koncepcji urbanistycznej (budująca się główna,
        prawdziwie miejska ulica - KEN, piękna Aleja Kasztanowa, "Starówka "
        Natolińska, czyli Pasaż natoliński, Pasaż Ursynowski, 2 rynki - z fontannami!
        na Kabatach i Ursynowie Północnym - wystarczy? Mieszkam tu od paru lat i nie
        zamieniłbym Ursynowa na żadne inne miejsce!
        • Gość: Alla Re: Czy warto kupic mieszkanie na Ursynowie? IP: *.a2000.nl 04.11.02, 20:29
          Marku a jak z bezpieczenstwem na Ursynowie?? Tez nosze sie z zamiarem
          zakupienia mieszkania na Ursynowie (ul. Welniana) i ten temat mnie troche
          gnebi. A las kabacki?
          • Gość: phil Re: Czy warto kupic mieszkanie na Ursynowie? IP: *.acn.waw.pl 05.12.02, 10:42
            mieszkam obok wełnianej. Jest super; czyste powietrze ja na wsi, zadnych meneli
            zadnego marginesu - tu nie ma mieszkań czynszowych tylko takie co sobie za
            własne pieniadze ludzie wybudowali. wszystkie osiedla ogrodzone i strzezone.
            wszedzie sciezki rowerowe. Mieszkałem wczesniej w scisłym srodmiesciu , w strej
            kamienicy na mokotwskiej róg wilczej i ciesze się ze przeniosłem sie na sadybę
            kabacką ( tak w odróznieniu od Moczydła nzywa sie część Kabat na zachód od lini
            wyznaczonej ulicami stryjeńskich i rybałtów )
          • okruszek_1 Re: Czy warto kupic mieszkanie na Ursynowie? 05.12.02, 18:47
            A bezpieczenstwo??? Calkiem bezpiecznie...jak na razie to mi tylko piajczki
            wyniosly rower z wozkarni...skladaka!!! Jak mialam 11 lat to moze na mnie
            napadl koles rok starszy, ze scyzorykiem...i chcial mi ukrasc kosz na
            smieci...teraz jest od chyba 5 lat w poprawczaku!!! A po za tym jest
            spokojnie...Naprawde!! A Las Kabacki to kapitalne miejsce na wyprawy w soboty i
            niedziele.
    • Gość: jap Re: Czy warto kupic mieszkanie na Ursynowie? IP: *.bridge.com 21.10.02, 08:18
      Mieszkałem na Bemowie, mieszkam na Imielinie. Nie ma porównania. Czasami
      zaglądam na Bemowo i cieszę się, że z tamtąd uciekłem. Komunikacja kiepska, a
      tam, gdzie mieszkałem (blisko skrzyżowania Powstańców Śląskich i Radiowej)
      zrobił się taki bałagan (komunikacyjny, architektoniczny i jaki kto chce), że
      przykro. Jeszcze obrzeża tego osiedla są do przyjęcia, centrum - koszmar. Tam
      to jest naprawdę blokowisko i zero zieleni. Tam zresztą było lotnisko, czyli
      teren z natury bez drzew. Natomiast Ursynów (w sensie ogólnym, bo to kilka
      osiedli) jest ostatnio intensywnie zabudowywany i na pewno będzie jeszcze mniej
      zieleni.
    • okruszek_1 Re: Czy warto kupic mieszkanie na Ursynowie? 05.12.02, 18:44
      Urodzilam sie na ursynowie 18, 5 roku temu...i wiesz nigdy nie mam zamiaru
      opuszcac tego terenu!!! Jesli uwazasz, ze tutaj jest malo zielkeni to pojedz do
      kazdej europejskiej stolicy i popatrz!!! A jak potrzebuujesz wiecej zieleni to
      zmieszkaj w szlalsie w lesie. Ursynow jest uznawany za jedna z najbardziej
      zielonych dzielnic Warszawy!!! Pozdrawiam i zapraszam na Ursynow!!!
      • Gość: kami.kadze Do Okruszka IP: *.acn.pl 07.12.02, 19:10
        Sorry, ze tak pytam ni z gruszki, ni z pietruszki, w dodatku w jakims dziwnym
        watku, ale pisalas, ze masz 18,5 lat; do ktorej szkoly chodzisz? Ot, ciekawosc.
        Pzdr
        • okruszek_1 Re: Do Okruszka 09.12.02, 19:10
          Kossuth...na Hirszfelda 11, obok CIX - a...a ty...
          • kami.kadze Re: Do Okruszka 09.12.02, 21:51
            No to prawie, prawie... Ja chodziłem do CIX'a, na Hirszfelda 11, obok
            Kossutha :D Na szczeście od przeszło pół roku to już tylko historia. Niemniej
            miło "spotkać" kogoś z okolicy. Mieszkasz gdzieś w okolicy Imielina, czy
            dojeżdżasz? No dobra, pora powstrzymać ciekawość, bo to podobno nieładnie tak
            wypytywać nieznajomych :D
            Pozdrawiam
            • okruszek_1 Re: Do Okruszka 10.12.02, 17:45
              Jestem "miejscowa", z wyżyn...
              • Gość: Crazy222 Re: Do Okruszka IP: *.73-24.tampabay.rr.com 10.12.02, 20:06
                Moi sasiedzi!!!!!!!!!!! Ja tez juz po szkole (Reytan), ale z Koszuta to znam
                chyba "wszystkich". Buziaki dla was!
                P.S. Ja tez z Wyzyn...Meander.
                Ursynofff jest piekniasty!
                Marta
                • kami.kadze Re: Do Okruszka 10.12.02, 21:15
                  Hehe ursynowianie wszystkich krajów łączcie się...
                  A tak na marginesie, zgadzam się z Toba w 100%, Ursynów to
                  nalfajniejsze "niejsce" w Warszawie. No, może ex aequo ze Starówka :o)
                  Z sąsiedzkimi pozdrowieniami
                  Kamil
    • Gość: Pix Re: Czy warto kupic mieszkanie na Ursynowie? IP: *.acn.waw.pl 10.12.02, 21:09
      Zdecydowanie warto. Warto tez poczytać i pooglądać:
      www.e-ursynow.pl - sporo sie dzieje w naszej dzielnicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka