Dodaj do ulubionych

Srajace i szczekajace psy a raczej ich wlasciciele

IP: *.medical / *.crowley.pl 24.01.06, 14:33
Mnie to potwornie denerwuje.
Ale w zwiazku z psami a raczej ich wlascicielami (do zwierzakow nic nie mam)
mam inny problem. Mieszkam bardzo blisko pawilonu handlowego.
Codziennie od 6 rano az do zamkniecia sklepow wlasciciele psow pozostawiaja je
przed sklepami. Psy ujadaja szczekaja warcza. Wlasciciel ma to w dupie ze przy
okazji zakupow i spaceru z psem budzi caly blok, w tym dzieci. Ma tez w dupie
ze czlowiek nie moze we wlasnym domu odpoczac zjesc posluchac muzyki czy
obejrzec TV bo jedyny dzwiek jaki daje sie uslyszec to nieustajace szczekanie.
A moze tak nieczuli wlasciciele szczekaczy pozostawiajcie swoich pupili idac
na zakuy pod wlasna klatka. Moze glosy sasiadow do was dotra. Zwracanie uwagi
przeze mnie nic nie daje wrecz przeciwnie narazam sie na obelgi od wlascicieli
psow.
Myslalam tez (w ostatecznosci) o nagraniu na kasete szczekania takich psow
sledzeniu wlascicieli odtwarzaniu kasety w takich porach dnia w jakich jestem
ja narazona na wku..ajace dzwiekipod ich oknami. Moze zadziala
Forumowicze poradzcie co zrobic, jak zadzialac najskuteczniej???
Obserwuj wątek
    • Gość: mm. Re: Srajace i szczekajace psy a raczej ich wlasci IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.01.06, 14:43
      moze tak przeprowadzka w bardziej mile miejsce?
      • oppa1 Re: Srajace i szczekajace psy a raczej ich wlasci 24.01.06, 14:45
        a dlaczego ja mam sie przeprowadzac
        dlaczego ludzie nie mysla o innych ludziach tylko o swojej wygodzie
        dlaczego na prosby i zwracanie uwagi jestem "obsrana" przez wlascicieli psow a
        nie zrozumiana

dlaczego???
        • Gość: uciekinier Re: Srajace i szczekajace psy a raczej ich wlasci IP: *.met.pl / 217.153.134.* 25.01.06, 15:07
          Bo to kurcze jest mentalność Polaka z bloku !!! Ma w nosie innych!!! On jest
          najważniejszy i jego pies!! Sam mieszkałem na sadybie, ale sprzedałem
          mieszkanie i mieszkam teraz w domu jednorodzinnym. Dość miałem wści..kich
          sąsiadów, wyglądających z okien i patrzących co mam w siatkach. Koszmar!!
          Cieciowa co drugi dzien pod wpływem alkoholu, choć trzeba przyznać, że klatka
          była czysta. Była tez właścicielka "wspaniałego" jamnika, która potrafiła
          wyprowadzać psa o 12 w nocy na spacer w chodakach. Wyobraź sobie jaki był rumor
          schodzącej z 4 piętra osoby w chodakach o 12 w nocy!!!! Rewelacja-czysta
          rozkosz!!! Na moją uwagę, że już niektórzy już śpią i nie powinno chodzić się w
          chodakach - dalmulka odrzekła, ze jak mi się nie podoba, to mam jej kupic
          buty!!! Dobre, co ! I dlatego teraz jestem szczęśliwy. Mentalność ludzi z
          bloków (nie wszystkich) jest koszmarna. Proponuję wyprowadzić się. Z chamstwem,
          brakiem dobrego wychowania nie wygrasz! To są prostacy, którzy wprowadzili się
          do Warsawy (specjalna pisownia) i teraz są one pany i mogom robić co chcom! A
          tobie wara. Wiem, że to przykre, ale taka jest prawda. Uciekaj od motłochu jak
          najdalej - z nimi nie wygrasz. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości.
          Były mieszkaniec osiedla osiedla Sadyba.
          • neder Re: Srajace i szczekajace psy a raczej ich wlasci 25.01.06, 19:35
            żałosne jest to co piszesz...
            pzdr
          • jan-w Kto co wydala 25.01.06, 23:47
            Ja motofaka nie szczekam. A wydalam jak każdy. Założyciel wątku nie ?
          • oppa1 Re: Srajace i szczekajace psy a raczej ich wlasci 26.01.06, 09:52
            Bardzo dziekuje uciekinierze za zrozumienie
            chyba tego mi trzeba bylo
            dokladnie o sadybie pisalam
            a poniewaz opisales wlascicielke jamnika chyba wiem gdzie mieszkales he he
            zazdroszcze ze mogles sie wyniesc
            ja mam nadzieje ze tez mi sie uda
            chociaz bardzo lubie to osiedle
            bo mieszkam tu prawie od urodzenia
            prawde mowiac tylko ze wzgledu na tych psiarzy musze odejsc.....
            pozdrawiam prawdziwych milosnikow ludzi i zwierzat
            • Gość: uciekinier Re: Srajace i szczekajace psy a raczej ich wlasci IP: *.met.pl / 217.153.134.* 26.01.06, 13:53
              mieszkałem dokładnie przy ulicy Urle. Numeru nie będę podawał, bo i tak to nie
              ma juz dla mnie znaczenia. Ja też bardzo lubiłem te osiedle - dużo zieleni,
              niskie bloki, wszędzie blisko. To było mieszkanie zony. Mieszkaliśmy trochę i
              było fajnie. Najgorsza była wiosna jak śnieg topniał i wychodziły na wierzch
              PSIE GÓWNA!!! Smród nie z tej ziemi - jakby ktoś rozlał szambo. Odpady zmrożone
              przez 3 miesiące, a potem działające słońce, które rogrzewało te wspaniałości
              do takiej temperatury, że podczas parowania wydzielał się smród nie do
              zniesienia. Myślę, że nie wiele się zmieniło w tej kwestii od czasu mojej
              wyprowadzki (ponad 8 lat temu). Ludzie, którzy kochają psy nie kochają ich
              odchdów! Dla mnie osobiście trzymanie psa (lub kota) w bloku, to poroniony
              pomysł. Szkoda zwierząt. One są jak w więzieniu (ludzie chyba też).
              Oppa1 trzymaj się mocno. Jak możesz, to sprzedaj to mieszkanie, weź jakiś
              kredyt i kup sobie jakiś mały domek nawet do małego remontu na obrzerzach
              Warszawy. Trudy dojazdu zrekompensuje cisza i komfort bycia na luzie. Wisosną i
              latem istna "orgia". Wychodzisz do ogródka i robisz co chcesz!! Żaden pieprzony
              (przepraszam za słownictwo) wścibski sąsiad nie zagląda Ci co robisz, jak
              jesteś ubrana. Krótko mówiąć WOLNOŚĆ !!!!! Zaryzykuj, a nie będziesz żałować.
              Nie chcę nikogo obrażać, ale ludzie, którzy są bardziej wrażliwi nie powinni
              mieszkać w blokach. Bloki zbijają!
              Pozdrawiam i glowa do góry
    • metrluba Re: Srajace i szczekajace psy a raczej ich wlasci 25.01.06, 21:02
      Tzn. ich właściciele srają i szczekają?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka