Dodaj do ulubionych

Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?pomocy

IP: *.ericsson.net 19.10.06, 15:57
WItam,

Czy wiecie moze co mają budować na rogu Dolnej i Sobieskiego? Chce kupic
mieszkanie, którego okna mają wychodzic na teren przeznaczony na budowe, a
nigdzie w internecie nie mogę znalezc takiej informacji.

Z gory dzieki,
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Maxi Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.aster.pl 19.10.06, 20:57
      Jeśli pytasz o teren ogrodzony blachą na dolnej przy stacji w miejscu gdzie
      kiedyś stał budynek z super kawiarenką (jak za "dawnych" czasów, bo ona właśnie
      z tamtych czasów była...) to odkąd go zburzyli, czyli ładnych kilka lat temu,
      nic się tam nie dzieje, ogrodzenie jak stało tak stoi już z 5 lat albo i lepiej.
      • Gość: okoni Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.aster.pl 20.10.06, 20:13
        maxi,chyba lepiej niż 5 lat .myślę że ten płot stoi nawet 10 lat .kawiarenka
        która znajdowała się obok kiosku,mięsnego i elektronicznego miała najlepsze
        lody z automatu i galaretki.nazywała się chyba "bagatelka".na tym placu miał
        stanąć niewysoki biurowiec. miał...
        • corrina_f1 Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p 20.10.06, 21:45
          Dokładnie, to była Bagatelka... To se ne vrati...
          Istotnie budynku nie ma już z 10 lat, a galaretki i lody były nie do pobicia..
          • Gość: Sielce Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 22:36
            To interesujące - nie wiedziałem o istnieniu "Bagatelki".

---------------------------
            Więcej o Sielcach: www.sielce.waw.pl
            • Gość: pete Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 22:40
              piwo też niezłe było w bagatelce:-)))
    • Gość: hk Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.ATRADIUS.com 23.10.06, 10:16
      ja tam mieszkalam, plot stoi z dwa/trzy lata raczej, mieli rozbudowac stacje
      beznynowa, miala byc myjnia i sklep 24h, wiem, po sama podpisywalam prostet
      mieszkancow.
    • Gość: ewad Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.ericsson.net 23.10.06, 12:16
      Dzieki wszystkim za odpowiedzi, ale rozumiem, ze nikt nie wie, co ma tam
      powstac w przyszłości?

E.
      • Gość: nioma Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 13:44
        do bagatelki chadzalam na wagary
        galaretka, herbatka w szklankach, dymu tyle ze siekiere mozna bylo zawiesic,
        klimat nie z tej ziemi
        • Gość: Mick Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 17:23
          Witam!
          A jezeli mozna wiedziec to z ktorej budy? :) Dobisz , 272 czy 113?
          Niestety zmienia sie Mokotow Dolny. Blok , blokiem pogania. A czy pamieta ktos
          plac zabaw i boisko przy Konduktorskiej?
          • Gość: okoni Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.aster.pl 23.10.06, 17:50
            98 na pogodnej, za parkiem.boisko pamiętam jak przez mgłę ,coś mi się wydaje że
            należało do byłej jednostki wojskowej.
            • Gość: Mick Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 18:54
              Nie , nie boisko zamkniete nalezalo do poprawczaka! To drugie bylo ogolnie
              dostepne:)
              • Gość: ew Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: 80.72.40.* 23.10.06, 19:28
                ja pamietam :)
                moja siostra kiedys dostala tam hustawka w glowe... :/
                ale wszystko sie zmienia!
            • patyk.od.zosi Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p 23.10.06, 20:55
              98 od zawsze byla na grottera a nie na pogodnej

zmiemili adres?

w czasach gdy ja tam chodzilam nie bylo to na pogodnej...
              • Gość: okoni Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.aster.pl 23.10.06, 22:36
                generalnie adres szkoły jest na grottgera, ale cały budynek jak i dwa wejścia
                jest od ulicy pogodnej .
          • Gość: nioma Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 08:15
            ja chodzilam do cervantesa, przy sobieskiego wysiadalam z autobusu i nie zawsze
            docieralam do szkoly
          • corrina_f1 A targ pamiętacie ? 24.10.06, 10:07
            Gość portalu: Mick napisał(a):

> Witam!
            > A jezeli mozna wiedziec to z ktorej budy? :) Dobisz , 272 czy 113?
            > Niestety zmienia sie Mokotow Dolny. Blok , blokiem pogania. A czy pamieta ktos
            > plac zabaw i boisko przy Konduktorskiej?

A pamięta ktoś przyjezdny targ, który odbywał się (chyba?) przy Konduktorskiej
            właśnie (obok był jakiś sklep ogrodniczy między innymi z nasionami) chyba we
            wtorki i piątki( ale tu pamięć może zawodna) ? Ze Stegien z Mamą jeździłam
            116 ! (a może wtedy jeszcze 416 było, nawet chyba na pewno :)
            Ale super warzywa mieli, pomidorki, dynie, wszystko jak z własnej działki... To
            było ze 20 lat temu albo i więcej, aż dziwne, że pamiętam takie detale z tak
            wczesnego dzieciństwa...
            Tak, to były w sumie bardzo fajne czasy :)
            • Gość: Mick Re: A targ pamiętacie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 19:50
              Targ byl na Ludowej! Nasiona byly na wyzszym poziomie bazarku.
            • Gość: havrankova Re: A targ pamiętacie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:43
              Targ pamiętam doskonale, biegłam obok niego do babci mieszkającej na ul.
              Belgijskiej.I również jeżdziłam ze Stegien 416(przyśpieszony)do liceum
              im.Dobiszewskiego.Z koleżanką Kasią Ł. Piękne czasy. Za 3 lata będzie
              dwudziestolecie matury...Za chwilę moja córka będzie chodziła do
              liceum.Targ, "Bagatelka", zapiekanki z przyczepy campingowej na rogu..To już
              nie wróci.
              • corrina_f1 Re: A targ pamiętacie ? 25.10.06, 09:33
                Ale się sentymentalnie zrobiło... :)
          • nan.nan Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p 24.10.06, 23:36
            Hejka! Pewnie, że pamięta! ja chodziłam najpierw do 272, potem do 260 na
            Zakrzewskiej. Bagatelka... fajna spelunka. Jak kiedyś jeden grubas sie upił (z
            190 miał i ze 150 kg!), przewalił na pysk, to 5 chłopa nie mogło go podnieść:))
            Galaretki nie lubiłam, ale lody faktycznie super były.
          • Gość: Marek Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: 80.188.46.* 28.10.06, 06:18
            Jezeli chodzi Ci o plac miedzy konduktorska a piaseczynska / w miejscu ktorego
            stoji juz dosc dlugo ciag domow/ to byl on lokalnie nazywany "pustynia" - od
            struktury podloza .Miejsce szczegolnie ulubione przez pilkarzy grajacych
            "klasowego" bo staly tam /czasem/bramki.Przed 30 laty boisko w 272 bylo jeszcze
            wysypano zwirem - kazdy upadek grozil zniszczeniem portek i ciezko sie gojacymi
            odarciami , wiec czesciej sie gralo na pustyni .
      • Gość: somsiad Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: 193.0.70.* 24.10.06, 14:03
        cokolwiek to będzie, nie polubisz.
    • Gość: mokotowiak Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:49
      słuchaj chyba nikt tak naprawde nie wie co tam będzie.w 1997 r. wyburzono pawilon handlowy i od tamtej pory władze Mokotowa zafundowały nam ''przepiękny'' śmietnik
      • Gość: 272 i ja chodziłem z 272 do bagatelki IP: 165.72.200.* 25.10.06, 17:42
        niepowtarzalny klimat lat mojej młodości. coca cola, ciacha i mgła z oparów
        dymu, siermięzny, prlowski klimat za którym jakoś tęskno mimo wszystko
    • uburama Na odcinku między Dolną a Sikorskiego 25.10.06, 18:30
      za dawnych czasów był cmentarz indiański. Co tylko tam usiłują wybudować to
      klątwa jakaś.
      • nioma Re: Na odcinku między Dolną a Sikorskiego 26.10.06, 09:50
        a skad Indianie na mokotowie?
    • dwiebabki Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p 26.10.06, 00:18
      Moje tereny... Łza się w oku kręci. Obok Bagatelki był sklep RTV. Mieszkałam na
      Piwarskiego wiele lat, potem na Gierymskiego, i znowu na Piwarskiego. Gdy
      wyprowadziłam się na Zwierzyniecką, wydawało mi się, że to koniec świata :)
      Potem rzuciło mnie na Ursynów, teraz jestem w Wilanowie. A najlepsze jest to, że
      ciągle tamtędy przejeżdżam, i któregoś razu postanowiłam kupić jakiś przedłużacz
      w sklepie RTV. Podjeżdżam - a tam nie ma pawilonu! Tak samo czekałam na
      Belwederskiej na autobus linii B, który wtedy od dwóch lat nie jeździł hihi. W
      planach zagospodarowania przestrzennego był pawilon biurowo-handlowy (chociaż
      tamten zbużyli), ale pewnie teren został ze 3 razy sprzedany-trzeba by sprawdzić.
    • Gość: Kirył Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.acn.waw.pl 01.11.06, 17:48
      Po zburzeniu piętrowego pawilonu miał tam stanąć biurowiec PZU. Ale jak złożone
      zostały papiery o pozwolenie na budowę to się okazało że zgodnie z ówczesnymi
      przepisami stacja benzynowa jest za blisko. Więc nie powstanie tam ani budynek
      mieszkalny ani biurowy. Można tylko rozbudować stację benzynową. Albo zburzyć
      istniejącą stację i wtedy można by postawić 15 piętrowy apartamentowiec
    • Gość: Paweł Re: Dolna róg Sobieskiego - co tam maja budowac?p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:09
      Z informacji uzyskanych w PZU, bo Oni są właścicielem terenu wynika, że będą go
      sprzedawać w drodze przetargu nieograniczonego. Nie pytaj mnie kiedy bo sami
      nie wiedzą i nie wiedzą kiedy będą wiedzieć. Nie sądzę żeby w przyszłości w tym
      miejscu powstało coś innego jak obiekt biurowy lub coś koło tego.
    • Gość: Arecki Sielce IP: *.pgnig.pl 26.02.14, 13:41
      witam! ja rozcnik 1972 pamiętam bazarek na ludowej i wozy konne zawsze glaskalem te konie :) bagatelka to lody z automatu i sok z takiej szklanej banki wokoło niego kupa os, w sklepie rtv tego pawilonu gdzie była bagatelka zawsze kolejka stala po rtv agd. Sam tam często stalem po plyty winylowe. Stare piękne czasy. Pozdrawiam wszystkich pamietajacych te czasy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka