Gość: kasiamozart IP: *.chello.pl 27.12.06, 18:19 chyba dałam się oszukac naciągaczom< pukają do drzwi i podobno zbieraja dla dzieci dałam dwadzieścia zł więc to nie fortuna ale jestem zła na siebie > czy do was też pukali> mieszkam na wyględowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lisek.chytrusek Re: oszuści? 27.12.06, 19:32 Pukali też na Wierzbnie. Ja nie dałam i nie wiem, czy dobrze zrobiłam, bo może tym razem to prawda. Eh, zawsze to są takie dylematy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleh Re: oszuści? IP: *.aster.pl 28.12.06, 15:44 Takich co pukają i szukają frajerów jest dużo. Ja akurat nie uznaję takich form udzielania pomocy - po prostu zwyczajnie nie ufam tym wszystkim zbieraczom, a identyfikator ze zdjęciem i napisem "FUNDACJA" też umiem sobie zrobić. Wkurzają mnie też przesyłki adresowane do firmy z kalendarzami, książeczkami i blankietem wpłaty. Ja tego nie chcę, nie zamawiałem i nie zamierzam za to płacić. Zamiast płacić za drukowanie kalendarzy na kredowym papierze można te pieniądze przeznaczyć na pomoc dla dzieci. Jak słyszę słowo fundacja to szlag mnie trafia. Cholerni naciągacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan buberek Re: oszuści? IP: *.chello.pl 08.01.07, 13:56 jesli chodzi o sama fundacje w swietle prawa jest to konstrukcja wymagajaca zachodu, natomiast fundaje przeznaczaja na "dzialanosc statutowa" czesto tylko kilka procent dochodow. nie mowie ze kazda ale wiele z nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieufny Re: oszuści? IP: *.chello.pl 08.01.07, 21:02 Chodzili, pogoniłem, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Gratuluję głupoty... Poniżej inna (nowa?) metoda. IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 00:46 Domofon. - Taksówka. W domu jeszcze matka, idę do niej i pytam - zamiawiałaś taksówkę? - Nie... Myslę sobie, gość co dzwoni źle wstukał nr mieszkania. Mówię mu, że nie zamawiałem. Ale nie odłożyłem od razu słuchawki i jeszcze usłyszałem, że może ktoś zrobił mi żart albo coś, i że mam zapłacić za dojazd. Wówczas już prawie zemdlałem ze śmiechu - jeśli gość mówi coś takiego to pewnie są jelenie, którzy się nabierają :))) Odpowiedz Link Zgłoś