IP: *.chello.pl 27.12.06, 18:19
chyba dałam się oszukac naciągaczom< pukają do drzwi i podobno zbieraja dla
dzieci dałam dwadzieścia zł więc to nie fortuna ale jestem zła na siebie >
czy do was też pukali> mieszkam na wyględowie
Obserwuj wątek
    • lisek.chytrusek Re: oszuści? 27.12.06, 19:32
      Pukali też na Wierzbnie. Ja nie dałam i nie wiem, czy dobrze zrobiłam, bo może
      tym razem to prawda. Eh, zawsze to są takie dylematy.
    • Gość: Bleh Re: oszuści? IP: *.aster.pl 28.12.06, 15:44
      Takich co pukają i szukają frajerów jest dużo. Ja akurat nie uznaję takich form
      udzielania pomocy - po prostu zwyczajnie nie ufam tym wszystkim zbieraczom, a
      identyfikator ze zdjęciem i napisem "FUNDACJA" też umiem sobie zrobić. Wkurzają
      mnie też przesyłki adresowane do firmy z kalendarzami, książeczkami i
      blankietem wpłaty. Ja tego nie chcę, nie zamawiałem i nie zamierzam za to
      płacić. Zamiast płacić za drukowanie kalendarzy na kredowym papierze można te
      pieniądze przeznaczyć na pomoc dla dzieci. Jak słyszę słowo fundacja to szlag
      mnie trafia. Cholerni naciągacze.
      • Gość: pan buberek Re: oszuści? IP: *.chello.pl 08.01.07, 13:56
        jesli chodzi o sama fundacje w swietle prawa jest to konstrukcja wymagajaca
        zachodu, natomiast fundaje przeznaczaja na "dzialanosc statutowa" czesto tylko
        kilka procent dochodow. nie mowie ze kazda ale wiele z nich...
    • Gość: nieufny Re: oszuści? IP: *.chello.pl 08.01.07, 21:02
      Chodzili, pogoniłem, kropka.
      • Gość: iks Gratuluję głupoty... Poniżej inna (nowa?) metoda. IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 00:46
        Domofon. - Taksówka. W domu jeszcze matka, idę do niej i pytam - zamiawiałaś
        taksówkę? - Nie... Myslę sobie, gość co dzwoni źle wstukał nr mieszkania. Mówię
        mu, że nie zamawiałem. Ale nie odłożyłem od razu słuchawki i jeszcze
        usłyszałem, że może ktoś zrobił mi żart albo coś, i że mam zapłacić za dojazd.
        Wówczas już prawie zemdlałem ze śmiechu - jeśli gość mówi coś takiego to pewnie
        są jelenie, którzy się nabierają :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka