04.06.07, 09:58
nowa Pani dyrektor wywołała burze: zwalnia nauczycieli, nie liczy sie z ich
zdaniem, nie przestrzega regulaminu, obraza nauczycieli i sie szarogęsi.
Nigdy ta szkoła nie była tak wywrócona do góry nogami jak teraz. Rodzice
walcza o przywrócenie ładu w szkole...
Obserwuj wątek
    • jasiek111 Re: sp. 260 04.06.07, 11:42
      ło matko. A co z Bakoniową, dlaczego przestała być dyrektorką? To już tyle lat
      minęło, od kiedy tam uczęszczałem, że na emeryturę poszła? Nie chwaląc się,
      pamiętam jeszcze poprzednią dyrkę, mgr Jasek bodajże...

pozdrawiam - jasiek
      • giaa24 Re: sp. 260 04.06.07, 14:11
        Bakoniowa poszła na emeryture. Ogłosili wybory nowej dyrektorki No i wybrali
        nową Panią dyr (z zewnątrz - bez sensu). Wice jest Grzeszak (od Geografii).
        Nowa Pani dyr pozwalniała m.in. Panią od plastyki (podobno była afera z jej
        umową, teraz podobno straznik ma pilnowac zeby nie mogła wejsc do szkoły -
        wiesz... nie wiem ile w tym prawdy ile plotek, rewelacje te znam z ust dzieci i
        rodziców). Rodzice odwołali sie do kuratorium, było jakies spotkanie walne
        rodziców w sprawie "zdjęcia" jej ze stanowiska. Nauczyciele pisza listy z
        prośba o pomoc ze w szkole panuje mobbing , ze nie liczy sie z ich zdaniem itp.
        W sumie, jednym słowe BAŁAGAN. Zastanawiam sie jak ta sytuacja wpłynie na
        dzieci i ich naukę, ale skoro takie informacje do ich uszu docierają tzn ze
        chyba dobrze sie nie dzieje. A propos P. dyr Bakon. to również ją pamietam,
        uczyła mnie chemii i nie przypominam sobie zeby za jej (kilku zreszta) kadencji
        pracy takie sytuacje były.
        • jasiek111 Re: sp. 260 04.06.07, 16:10
          Hm, to nie fajnie, rzeczywiście. Grzeszak nie znałem, Z Bakoń też miałem
          chemię, jako dyr potrafiła zaprowadzić ład i porządek, bez wątpienia. A pani od
          plastyki... Wyszomirska, to o nią chodzi ?? była moją wychowawczynią :-)

Moja córka tego bałaganu nie doświadczy, gdyż z Mokotowa wyprowadziłem się na
          Pragę.... ale pewnie i tu o takie same akcje nie będzie trudno...

pozdrawiam - jasiek
          • giaa24 Re: sp. 260 04.06.07, 18:10
            tak, chodzi o Panią Wyszomirską. a jesli chcesz zobaczyc nowa pania dyr to jej
            zdjeci jest na stronie szkoły www.sp260.neostrada.pl/ w zakładce
            struktura organizacyjna

pozdrawiam
        • Gość: naucz. gimn. Re: sp. 260 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 15:24
          Pani Grzeszak już nie jest wicedyrektorem. Pani W. ją odwołała, bo G. była
          świadkiem jej żałosnych poczynań. P. G. wykonywała całą robotę i w
          przeciwieństwie do p. W.znała się na tym, co miała robić. Pani W. sprowadziła
          sobie koleżankę z małego miasteczka. No cóż, trudno jest rządzić mądrzejszymi od
          siebie.
      • Gość: nauczycielka Re: sp. 260 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 15:12
        Poprzednia dyr. szkoły, Pani Miczalina Bakoń, przeszła na emeryturę. Jej
        poprzedniczka, Pani Anna Jasek, nie żyje od ok. 2 lat.
    • Gość: gość Re: sp. 260 IP: *.aster.pl 06.06.07, 10:21
      Witam ,jestem byłą absolwentką tej szkoły , pamiętam p.Bakoń i p. Jasech(byłe
      dyrektorki) i za ich czasów ta szkoła była b. dobra .Pani Dyr. Bakoń naprawdę
      postawiła tą szkołę na "nogi", rodzice i dzieci byłi bardzo
      zadowoleni.Natomiast to co robi obecna dyrektorka to skandal.Ta kobieta nadaje
      się do pracy w latarni morskiej a nie w szkole!Dzieci nie sa dla niej
      najważniejsze!Liczy się posada . To co piszecie to prawda.
      Jestem również mamą dziecka , które we wrzesniu zacznie naukę w pierwszej
      klasie. Kiedyś brałam pod uwagę sp260 ale niestety w chwili obecnej nie ma
      mowy! Dziecko będę woziła do Wilanowa! Rodzice dzieci ze sp 260 walczcie o
      dobro swoich dzieci ,to one są najwazniejsze! Pewnie bedzie ciężko ale nie ma
      rzeczy nie możliwych trzymam kciuki mama
      • giaa24 Re: sp. 260 11.06.07, 13:01
        z informacji które otrzymałam ostatnio, podobno Pani dyrektor zwolniła całą
        kadre dotychasowych nauczycieli i od nowego roku szkolnego ma na ich miejsce
        obsadzic nowych (wybranych oczywiście przez siebie). Nie wspomne ze Ci których
        juz zatrudniła niekoniecznie sie nadaja:(
        Jedną z pierwszych sytuacji która zaalarmowała rodziców było to ze Pani
        dyrektor zabroniła rodzicom wchodzic do szkoły wraz ze swoimi małymi dziecmi w
        wózkach - stwierdziła ze wózki stanowią zagrozenie dla innych dzieci!
        Szkoda tylko ze nie spojrzy na boisko szkolne - ile tam jest zagrożen:
        porozbijane, szklane butelki walają sie po tym terenie i nic z tym nikt nie
        robi (wczoraj miałam okazje byc na boisku).
        Podobno juz niektórzy rodzice zabierają dzieci z tej szkoły (ja sama sie
        zaczynam powaznie zastanawiac). Pani dyrektor nie liczy sie ze zdaniem ani
        nauczycieli ani rodziców, wprowadza własne rządy. Z relacji znajomych rodziców
        wiem ze sa poważnie zaniepokojeni przyszłością edukacji ich dzieci w tej szkole
        pod "rządami" obecnej Pani dyr.
        • Gość: mama Re: sp. 260 IP: *.chello.pl 25.06.07, 14:59
          Dyrektor Wolinska odwolala wice dyr p. Grzeszak nie patrzac na rodzicow, którzy
          byli temu przeciwni bezprawnie brała pieniądze z Rady Rodziców ma plecy
          prowadziła kampanię wyborczą p.naczelnik Wydziału 0światy na Mokotowie jest nie
          do ugryzienia jest okropną babą zatrudnia swoją rodzinę, doprowadza do
          zamknięcia szkoły, na zakończenie roku szkolnego nie zaprosiła nauczycieli,
          których zwolniła, bezczelnie kłamie, że odeszli na emeryturę,dla swojej kuzynki
          zwolniła nauczycielkę od matematyki p.górską.

• Gość: nowa Re: sp. 260 IP: *.aster.pl 20.06.07, 18:42
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4237544.html
      • Gość: x Re: sp. 260 IP: 193.0.122.* 16.10.07, 12:34
        jest coraz gorzej, rodzice zabieraja dzieci i przesyłają do innych
        szkoł. To juz nie ta szkoła co kiedys
        • jendrekpr Re: sp. 260 04.06.08, 09:36
          Poywierdziły sie najgorsze przypuszczenia.
          Wyniki testu na koniec szóstej klasy w 2008r : sp 260 24,4 - to jest
          najgorszy wynik na Mokotowie ( srednia 29,44 - srednia krajowa 25).
          W Warszawie wypadły gorzej tylko szkoły specjalne i w trudnych
          rejonach jak np szkoły na Pradze
    • Gość: d Re: sp. 260 IP: *.chello.pl 17.10.07, 12:46
      www.sportandbusiness.prv.pl
    • agagrab Re: sp. 260 23.02.22, 12:31
      Witam, chcialabym zapisac mojego syna do tej szkoly. Czy sa jakies pozytywne/negatywne komentarze z ostatnich lat?
      Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka