Dodaj do ulubionych

sp. Wyżyny

IP: 195.245.217.* 24.10.03, 17:45
Witam! Żyję sobie spokojnie ze spółdzielnią Wyżyny, ale nagle ruszyło mnie
pytanie: czy nie słyszeliście o jakichś przekrętach? Pytam nie dlatego, że
coś podejrzewam, tylko dlatego, że coś za cicho o tej firmie. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: kinga Re: sp. Wyżyny IP: 157.25.122.* 28.10.03, 11:32
      oj to lepiej nie wywoluj wilka z lasu:). Ja tez sobie spokojnie zyje ze
      spoldzielnia wyzyny i wolalabym zeby tak zostalo:)
      pzdr
      • Gość: AGA Re: sp. Wyżyny IP: *.crowley.pl 28.10.03, 13:15
        Dlaczego w tej spółdziwlni sa tak wysokie czynsze?
        • Gość: Sąsiad z Przy Metr Czynsze w sp. Wyżyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 13:24
          Jestem Waszym sąsiadem i ciekaw jestem, jakie są czynsze u Was.
          Ja z kolei tak jak i moi sąsiedzi uważamy, że najwyższe(albo prawie) czynsze są
          w spółdzielni Przy Metrze. Może warto czynsze porównać, choćby tu na Ursynowie
          i zastanowić się dlaczego te same składniki czynszu w różnych spółdzielniach
          tak znacznie się różnią.
          • Gość: INA Re: Czynsze w sp. Wyżyny IP: *.crowley.pl 28.10.03, 13:57
            w Spółdzielni Osiedle Kabaty płacę za 52 m2 i garaż + ochrona w sumie 380 zł
            za 1 osobę.Słyszałam że w Sp. Wyżyny czynsz za 3 osoby 60 m2 ( bez garazu io
            ochrony ) wynosi przeszło 600 zł. Czy to prawda?
            • Gość: Sąsiad Re: Czynsze w sp. Wyżyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 14:09
              INA,
              czy mogłabyś dokładniej podać, ile płacisz za sam garaż i ochronę, bo starsze
              spółdzielnie na Ursynowie przeważnie nie mają tych pozycji. Jak to podasz, to
              odejmując to od 380 złotych będziemy wiedzieć, ile płacisz za same tylko
              mieszkanie. Dla mnie to bardzo interesujące, bo też mam mieszkanie nieco tylko
              większe od Twojego.
              • Gość: INA Re: Czynsze w sp. Wyżyny IP: *.crowley.pl 28.10.03, 15:58
                Dokładnie nie pamiętam garaz sumie ok. 60 zł.( garaz + ochrona garażu ) jakieś
                25zł) i ochrona mieszkania też ze 30 zł
            • Gość: kinga Re: Czynsze w sp. Wyżyny IP: 157.25.122.* 29.10.03, 12:39
              ja w sp.wyzyny za ten sam metraz place tyle samo tylko bez ochrony i garazu:(
            • Gość: Nes Re: Czynsze w sp. Wyżyny IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 29.10.03, 13:04
              A ja płacę w SM Przy Metrze za 52 m 430 zl. za 1 osobę.
              Bez garazu i bez ochrony.
              Oni chyba coś z wodą kręcą. Ciagłe niedopłaty w granicah 100 zl. za 3 m-ce, a
              normalnie używam.
              • Gość: Nes Re: Czynsze w sp. Wyżyny IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 29.10.03, 14:32
                Te 430 zł.za czynsz to razem z funduszem remontowym.
                Fundusz prawie 130 zł.
                • Gość: INA Re: Czynsze w sp. Wyżyny IP: *.crowley.pl 29.10.03, 14:52
                  To zgroza fubndusz remontowy w Sp. Os. Kabaty wynosi 56 zł. za 52 m. Poco taki
                  wielki fundusz w nowych domach ? do 3 lat wady sa usuwane w ramach rękojmi
                  • Gość: Nes Re: Czynsze w sp. Wyżyny IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 29.10.03, 15:04
                    Ja też się zastanawiam na co ten fundusz remont. idzie. spytałem się SM
                    pisemnie na co te środki były przeznaczone w roku 2002, dostałem odpowiedź: od
                    1996 roku fundusz został przeznaczony na...
                    Bo jakby napisali odpowiedź precyzyjną na moje pyt., tzn. na co zostały w 2002
                    przenaczone to odp. brzmiałaby : NA NIC. Więc zaczęli o 96 roku, zeby czymś
                    kartke zapełnić.
        • Gość: wyżynka Re: sp. Wyżyny IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.11.03, 00:09
          np. dlatego, że zatrudniona jest jakaś osoba, która bezmyślnie wysyła wezwania
          do zapłaty zaległego 1! czynszu - a bezmyślnie, bo po miesiącu od dnia, kiedy
          zaległy czynsz został uregulowany. Jeśli dodać do tego koszty komputera,
          znaczków, kopert - to już mamy parę zł na mieszkanie. A opłaty za wodę po
          założeniu liczników to oddzielny temat - są błędy w ich wyliczeniach -
          oczywiście na niekorzyść lokatora.
    • Gość: KIMowiec Re: sp. Wyżyny IP: *.acn.waw.pl 30.10.03, 15:19
      Byly przekrety. Warto przypomniec, ze grozilo nam to samo co jakis czas temu
      lokatorom SM. "Przy Metrze" czyi dowalenie 5000 zlotych do czynszu,
      zeby "Wyzyny" mogla dokonczyc budowe nowych budynkow. Dodatkowo wkurza fakt
      BEZPRAWNEGO postawienia na terenie osiedla Kazury znakow miejsc dla inwalidy.
      Sa 3 takie znaki. Warto dodac, ze zostaly one ustawione za pieniadze
      MIESZKANCOW na zyczenie 3 osob. Na znakach widnieje oczywiscie numer
      rejestracyjny wlascicieli "uprzywilejowanych" samochodow. Wkurza to o tyle, ze
      znaki nie maja zadnej mocy prawnej a mimo to, co jest juz szczytem
      skurwysynstwa, wlasciciel bialego Forda Mondeo Kombi na kazde
      zastawienie "jego" miejsca reaguje w ten sposob, ze blokuje intruza tak, iz
      tamtem, musi jezdzic doslownie po krzakach, zeby moc wyjechac. Druga osoba,
      ktora postepuje w ten sposob jest wlascicielka zoltego Opla Corsy. Dodam, ze
      oba te samochody parkuja przy Kazury 11.

Bardzo prosze o podanie mi jakiejs podstawy prawnej decydujacej o usunieciu
      tych znakow bo chce je sam wywalic tylko nie wiem na 100% jak to bedzie prawnie
      wygladalo.
    • Gość: xyz Re: sp. Wyżyny IP: *.acn.pl 03.11.03, 11:21
      Mieszkam przy Pileckiego czyli w nowych blokach Za 50 m2 place 380 zl za trzy
      osoby bez garazu. Jak zapewne wiecie nie mamy tu ochrony ale za to czeste
      wlamania do garazow. Wiem ze tam gdzie zamontowakli w zeszlym roku liczniki
      wody np. na Zabinskiego sa ogromne doplaty za wode.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka