Dodaj do ulubionych

Nowy park na Ursynowie

01.02.02, 12:04
Ma powstac nowy park na 8 ha między ulicami Przy Bazantarni i al. Kasztanową.
Będzie ogłoszony konkurs na projekt parku.
Obserwuj wątek
    • kasia-s Re: Nowy park na Ursynowie 01.02.02, 14:55
      jeżeli to będzie znowu taki skwerek,że pożal się Boże, jak koło kościoła, który
      władze dzielnicy szumnie nazywają parkiem, to nie ma o czym w ogóle mówić
      • eela Re: Nowy park na Ursynowie 01.02.02, 15:32
        Myslę, że nie będzie tak źle. Gmina przygotowuje dokumentację na przetarg.
        Przeznacza na to 100 tys. Więc chyba nie będzie chciała wyrzucic pieniędzy w
        błoto
        • Gość: kasia-s Re: Nowy park na Ursynowie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.02.02, 15:42
          już raz to zrobiła pod hasłem park, a po za tym co to za parki, trzy alejki na
          krzyż, to skwerki zaledwie. Piekny park jest w Natolinie, ale zamiast go
          udostępnić jak Łazienki, to przekazano (może sprzedano nie wiem), kolegium z
          Brugii i stoi pusty i niedostępny, bo studentów tam niewielu jak na tak duży
          teren.
          • pagero Re: Nowy park na Ursynowie 09.02.02, 11:27
            100000 na park to bardzo malo. ten przy kosciele
            kosztowal w pierwszej fazie 600000, a w sumie z banke.
            kasiu-s nie odrazu krakow zbudowali. park natolin ma z
            200 lat. trzeba czasu, by drzewka urosly. mi sie park
            przy kosciele podoba. chora jest tylko jego nazwa: park
            im. jana pawla II. pierwotnie mial to byc park romera,
            od nazwy ul. przy ktorej jest, ale czarni sie zawzieli.
            ja osobiscie optowalem za parkiem niemcewicza.
            • kasia-s Re: Nowy park na Ursynowie 09.02.02, 11:42
              To nie chodzi o wysokość drzew, bo to wiadomo że muszą urosnąć, ale o rozmach
              założenia, porównaj na planie miasta obszar, który zajmuje jakikolwiek park,
              (przypominan Ci że Saski był zaledwie nazywany ogrodem, mimo że był znacznie
              większy niż obecnie) z obszarem który zajmuje skwerek przy kościele. Pozdrawiam
            • eela Re: Nowy park na Ursynowie 09.02.02, 17:10
              Te 100 tys. to nie na założenie parku, tylko na dokumentację
        • Gość: ELA Re: Nowy park na Ursynowie (za ile?) IP: *.pl 09.02.02, 13:55
          eela, czy wiesz że park przy kościele koło Romera kosztował gminę Ursynów
          prawie 4 miliony złotych!(słownie: cztery miliony PLN). A była już przecież
          łączka, trochę to wyrównano, obsadzono i mocno(!) zabrukowano. Na plus można
          dodać boiska dla siatki i kosza. No i jeszcze fontanna która czasami działa a
          najczęściej (latem) nie działa. I nawt piwa chłopaki w krzakach się nie napiją
          bo jest wartownik. Takie czasy
          • pagero Re: Nowy park na Ursynowie (za ile?) 09.02.02, 17:02
            teraz najbardzie przydalby sie park przy kopie cwila.
          • eela Re: Nowy park na Ursynowie (za ile?) 09.02.02, 17:13
            Wyjasniłam wyżej na co te pieniądze :). A swoją droga nie wiedziałąm, że
            założenie parku jest tak kosztowne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka