eela 01.02.02, 12:04 Ma powstac nowy park na 8 ha między ulicami Przy Bazantarni i al. Kasztanową. Będzie ogłoszony konkurs na projekt parku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia-s Re: Nowy park na Ursynowie 01.02.02, 14:55 jeżeli to będzie znowu taki skwerek,że pożal się Boże, jak koło kościoła, który władze dzielnicy szumnie nazywają parkiem, to nie ma o czym w ogóle mówić Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Nowy park na Ursynowie 01.02.02, 15:32 Myslę, że nie będzie tak źle. Gmina przygotowuje dokumentację na przetarg. Przeznacza na to 100 tys. Więc chyba nie będzie chciała wyrzucic pieniędzy w błoto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia-s Re: Nowy park na Ursynowie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.02.02, 15:42 już raz to zrobiła pod hasłem park, a po za tym co to za parki, trzy alejki na krzyż, to skwerki zaledwie. Piekny park jest w Natolinie, ale zamiast go udostępnić jak Łazienki, to przekazano (może sprzedano nie wiem), kolegium z Brugii i stoi pusty i niedostępny, bo studentów tam niewielu jak na tak duży teren. Odpowiedz Link Zgłoś
pagero Re: Nowy park na Ursynowie 09.02.02, 11:27 100000 na park to bardzo malo. ten przy kosciele kosztowal w pierwszej fazie 600000, a w sumie z banke. kasiu-s nie odrazu krakow zbudowali. park natolin ma z 200 lat. trzeba czasu, by drzewka urosly. mi sie park przy kosciele podoba. chora jest tylko jego nazwa: park im. jana pawla II. pierwotnie mial to byc park romera, od nazwy ul. przy ktorej jest, ale czarni sie zawzieli. ja osobiscie optowalem za parkiem niemcewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-s Re: Nowy park na Ursynowie 09.02.02, 11:42 To nie chodzi o wysokość drzew, bo to wiadomo że muszą urosnąć, ale o rozmach założenia, porównaj na planie miasta obszar, który zajmuje jakikolwiek park, (przypominan Ci że Saski był zaledwie nazywany ogrodem, mimo że był znacznie większy niż obecnie) z obszarem który zajmuje skwerek przy kościele. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Nowy park na Ursynowie 09.02.02, 17:10 Te 100 tys. to nie na założenie parku, tylko na dokumentację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELA Re: Nowy park na Ursynowie (za ile?) IP: *.pl 09.02.02, 13:55 eela, czy wiesz że park przy kościele koło Romera kosztował gminę Ursynów prawie 4 miliony złotych!(słownie: cztery miliony PLN). A była już przecież łączka, trochę to wyrównano, obsadzono i mocno(!) zabrukowano. Na plus można dodać boiska dla siatki i kosza. No i jeszcze fontanna która czasami działa a najczęściej (latem) nie działa. I nawt piwa chłopaki w krzakach się nie napiją bo jest wartownik. Takie czasy Odpowiedz Link Zgłoś
pagero Re: Nowy park na Ursynowie (za ile?) 09.02.02, 17:02 teraz najbardzie przydalby sie park przy kopie cwila. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Nowy park na Ursynowie (za ile?) 09.02.02, 17:13 Wyjasniłam wyżej na co te pieniądze :). A swoją droga nie wiedziałąm, że założenie parku jest tak kosztowne Odpowiedz Link Zgłoś