broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 13.02.11, 12:06 Sie z Walyntym Szpaska cieszy Koncept wziynty Rym niy grzeszy Z pszonio naszo tyż natura Pszajesz frelce - już żeś w chmurach. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 13.02.11, 23:28 Rymowanek kajś szukocie? www.wiadomosci24.pl/artykul/kocham_ciebie_rybko_zlota_mam_na_twoim_punkcie_kota_126014.html Czy zachcianek wiela mocie? Ech, Walynty - skuli Ciebie Kto niy pszaje tyn w potrzebie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 14.02.11, 08:20 Walyntego! - Niy chca fulać -Chowia ślubny nudelkula. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 14.02.11, 16:54 Kejby ta Dorka Bardzi mu pszoła www.youtube.com/watch?v=J4RCS7H7thY Ymy łod Jorga Sie fest niy boła I Ywaldowi durś niy kiwała Ciyngym by tego karlusa miała Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 21.02.11, 15:56 Kej w pyńdziałek jest Feliksa Niy zabraknie ponoć kyksa. Witom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 22.02.11, 08:36 Wtorek Małgoli I Marty chwoli. Witom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 23.02.11, 19:01 Witom - choć niy z rana W środa co Damiana. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 01.03.11, 17:44 Witom ze wtorkym kery Antosi Chlapnońć se cosik łostrego prosi. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 04.05.11, 08:26 Wysypiymy fraszki z worka Dzisioj zdo sie skuli Florka Wysujymy fraszki z miecha Tyż Florkowi na uciecha. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 15.05.11, 13:31 Witom - zimno Zocha Nazgobiyła trocha. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 25.08.11, 15:16 Witom w szwortek co Ludwika Niychej chce sie wom poklikać. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 07.09.11, 16:09 Witom środom co Reginy -Istno wiyrchym mo i driny. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 06.12.11, 08:42 Na Mikołaja przidom zaś noty? To by niy boły jakeś gupoty. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 21.12.11, 08:31 Witom w środa co Tomasza Ktoś mo ślonskich rymow tasza? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 07.05.13, 17:33 "Krysia" "Krysia" niy podrzymie No i wiela strzimie. www.dziennikzachodni.pl/artykul/887364,slaska-krystyna-przegryza-sie-przez-warszawe-tunel-metra,id,t.html Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Imiona na wesoło 14.05.14, 07:08 Ech, tyn Bonifacy ślimto nom łod rana A zaś ze maturom ktoś kajsik mo szpana. Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 18.10.14, 16:33 Ty sobie to przemyśl, dać komuś na imię Krzemyśl?! Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 19.10.14, 18:02 Napić się nie wypada za Sędzimira We wspomnieniach gdzieś jest nie jedna chwila Zielony las, zielone pole I...widły i pryzma z gnojem Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 19.10.14, 18:25 Stanisław św. b. m., 8 maj Stanisław Kostka 13 listopada Stanisław, 5 sierpnia. Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 17:19 Adam pochodzi z ziemi czy z Raju Od wieków o nim gadają Że go skusiła jedna Ewa I że jabłek nam nie potrzeba Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 17:20 Agnieszka - Agna, Aga - owieczka, czysta Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 17:22 Agnieszka - niewinna mina Mówią że jak owieczka czysta dziewczyna Lecz czasem chyba też różki pokaże To ja się powiedzieć odważę Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 17:26 Alfred - spokojny i szlachetny gość Co nikomu nie jest w stanie zrobić na złość Lecz że ideałów tak naprawdę nie ma To zachowuje się czasem jak hiena Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 17:30 Amalja- Różnica tak niewidoczna, taka mała I tak przez wieki Amalja Amelią została Ta druga wersja lepiej się wymawia A mała Amelka dziadkom radość sprawia Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 17:34 Anna - gdzie się obrócisz wszędzie Anna Tak jakby to była najpiękniejsza panna A ona nam mrozi nogi i ręce I nie dodam tutaj nic więcej Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 17:39 Andrzej - męski, mocny, kawał chłopa Pewno siedział gdzieś w okopach Dzisiaj panny na niego czekają Bo od wieków nadzieję mają Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 17:43 Antoni - patron od rzeczy straconych I naszych nadziei utraconych Lecz czasem nie tylko tego nam pilnuje I robi tak jak sam czuje Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 17:47 Aniela - mówili o niej "anioł w spódnicy" A tak naprawdę z nikim się nie liczy Istna diablica jest z tej Anieli Chcę abyście o tym wiedzieli Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 17:51 August - Gucio - Była kiedyś taka bajka stara* Opowiadała nam o Guciu od Cezara I chociaż już bardzo zmienił się świat To żyj nam Guciu z kompanem sto lat *Gucio i Cezar Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 19:11 Bernard - znałam kiedyś Bernarda chłopa jak tura Smagła twarz była jego i smagła skóra Wzrokiem go objąć też się nie dało Nie można mówić że go było mało Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 19:13 Bogdan - Boguś, Bogdanek - przez Boga dany Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 19:15 Bogdan - według legendy przez Boga dany Jeden kiedyś był mi dość znany Lecz czas jak zwykle weryfikuje znajomości I dzisiaj nie wiem gdzie chodzi w gości Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 19:17 Niech Bronek sam coś na siebie napisze A ja się chętnie pod tym podpiszę Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 19:21 Bronisława - Bronka, Broncia - broni sławy Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 19:23 Bronisława - znałam kiedyś jedną Bronisławę We wspomnieniach mam jeszcze dziecinne zabawy Lecz teraz nie wiem jakimi ścieżkami chodzi I powiem szczerze, nie wiele mnie to obchodzi Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 19:25 Bogumił - Boguś - biblijny Teofil: miły Bogu Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 21.10.14, 19:28 Bogumił, Bogumiła - pewno w ich życiu była takie chwile Że każde z nich było Bogu miłe Czy dzisiaj tak sprawdzają się w życiu Czy może siedzą gdzieś w ukryciu Odpowiedz Link
madohora Znaczenie imion 21.10.14, 19:43 Bolesław - Bolek, Bolko, Bolcio - więcej sławny Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 21.10.14, 19:45 Bolesław - Bolesław, Bolek, Bolko- o rany! Wszystkich ich z historii znamy Lecz po dziś dzień Bolesława Otacza największa sława Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 21.10.14, 19:49 Czesław - zdradzę ci sekret. Widzisz jest taka sprawa Znałam kiedyś jednego Czesława Potem mu nagle sodówka odbiła I ja już dla niego się nie liczyłam Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 21.10.14, 19:53 Daniel - jak na niego patrzę to nie wierzę Wygląda jak smukłe, płochliwe zwierzę Tak myślę może tego Daniela Gdzieś wysłać by był za modela Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 21.10.14, 19:58 Dawid - chociaż minęły już wieki a to duże lata Zawsze pozostanie w cieniu Goliata I chociaż on jest zwycięzcą, nie chcę się wtrącać Że tak naprawdę to nie tak do końca Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 21.10.14, 20:01 Dorota - Dorcia - Teodora: dar Boży, Bogdan Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 21.10.14, 20:02 Dorota - Dorotkę znam tylko z bajki Tak na imię miały też nasze lalki Lecz gdy Dora poszła w dorosłe życie Też sobie poradziła znakomicie Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 21.10.14, 20:06 Edmund - podobno nas szlachetnie broni Mknie przez życie i w sto koni Lecz gdy zatrzyma się w tym pędzie Ciekawe co z nim wówczas będzie Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 21.10.14, 20:10 Edward - imię królów i stróżów prawa A to nie jest jakaś tam zabawa Niech trzyma ziemię twardą ręką By już nie była taką pokretną Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 21.10.14, 20:14 Eleonora - ze Złotopolskimi mi się kojarzy W serialu miała aż dwie twarze A ze znaczenia jest miłosierna I pewno dobra no i wierna Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 21.10.14, 21:01 Elżbieta - od lat imię dla królowej Takiej dystyngowanej i honorowej Lecz gdy Elżbieta Elżunią była Pewnie też w piasku się brudziła Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 21.10.14, 21:06 Emilia - gdy jeszcze była Milką Pewnie była grzeczną dziewczynką Lecz w Emilii jest coś grzesznego Zapytam. No i co z tego? Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 21.10.14, 21:11 Ernestyna - podobno stateczna dziewczyna Lecz widziałem ją po kieliszku wina Cała powaga gdzieś odleciała O mały włos się skompromitowała Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 21.10.14, 21:14 Ewa - nasza pramatka ale kusicielka Przed sądem jest sprawa była by wielka Lecz ja się pytam, proszę pana Dlaczego nikt nie oskarża Adama? Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 14:20 Ferdynand - podobno wędrowiec odważny Na pewno musi być rozważny I w historii trafiła się postać znana Mieliśmy Ferdynanda Magellana Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 14:25 Franciszek - tutaj powiem to tak Podobno wolny jest jak ptak Lecz ten kto żyje w zgodzie z przyrodą Zawsze będzie wolny, chociaż jedną nogą Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 14:29 Filip - podobno miłownik koni Czy on w konopiach je goni Bo podobno kiedyś z nich wyskoczy I do lat za to na nas się boczy Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 14:33 Gabriel - był najważniejszy z anielskich kręgów On wiele mógł zrobić gdy tylko machnął ręką Lecz gdy się wiara trochę zachwieje I on nie wie co się obok niego dzieje Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 14:38 Helena - była świetlna i najpiękniejsza Może i nie ona jedna i pierwsza Lecz tak już bywa od wielu lat Że przez nią wojny prowadził świat Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 14:43 Jadwiga - Jadzia - wspaniałomyślna, bojowniczka Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 14:42 Jadwiga - na Śląsku wielki ciężar na sobie dźwiga Patronka nasza Święta Jadwiga I chociaż ma białe, niewinne liczka Mówią że jest z niej bojowniczka Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 14:44 Jakób* - Kubuś - podstępny (kiedyś używało się takiej pisowni) Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 14:48 Jakub - mówią że podstępny, chociaż miło brzmi Kuba Przez niego nieraz w szynku zaczynała się jakaś rozróba Określano przez lata tak każdego chłopa A może to była krzywdząca robota Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 14:52 Jan - jak ci to powiedzieć kochana Przecież nie zawsze przypada Jana Lecz tak już utarło się w kalendarzach Że tak prawie co dwa dni się zdarza Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 14:56 Janina - mówią, że podobno bogdanka To dlaczego zostawiła Janka I jak na taką co nie ma żadnych wad Poszła z innym w świat? Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 15:01 Janusz - znałam kiedyś jednego Janusza I do dzisiaj ta sprawa mnie nie wzrusza Był z niego niezłego drania kawał Na szczęście dla ludzi zszedł na zawał* Powyższe wierszyki nie koniecznie muszą się zgadzać z rzeczywistością Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 15:05 Jarosław - patrzę z dumą na Jarosława Podobno pisana mu jest wczesna sława Lecz popatrz tutaj jest jedna stówka Za to że mu odbije "sodówka" Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 15:08 Jerzy - jemu pisana praca na roli Ale co zrobić jak go kręgosłup boli Musi znaleźć coś innego Nie zawsze odpowiedniego Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 15:12 Józef - chyba był z niego niezły gagatek Że służy dzisiaj jako dodatek Lecz do kogo go dodali Tylko raz w historii opisali Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 15:19 Julia - piękna panna przez Szekspira opisana Truciznę wypiła z samego rana I tak już historia trwa przez pokolenia Zamykam książkę. Do widzenia. Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 15:20 Julian - młodzian wśród wieszczy Pisał cicho, jak Kasandra nie wrzeszczy Lecz trafne oko i celne pióro Było naszej historii wichurą Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 15:29 Justyna - różnie to czasami w życiu bywa Podobno Justyna jest sprawiedliwa Lecz czy ma mądrość Salomona Och, nie chcę się o tym przekonać Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 15:34 Kasper - podobno on broni skarbów w Sezamie Ale nie wiem czy czuwa w środku czy w bramie Może kiedyś przyśni mi się to miejsce Lecz nie powiem wówczas nic więcej Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 15:38 Krystyna - to nie jest niczyja wina Że w marcu rządzi Krystyna I urządza wielkie imieniny Na które zaprasza też Bożeny Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 15:42 Krzysztof - patron kierowców, ona nas w drodze prowadzi I uważa abyś gdzieś samochodem nie zawadził Lecz dzisiaj chyba za dużo ma na swojej głowie Że co chwilę gdzieś do wypadku jedzie pogotowie Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 15:46 Klemens - nie ma w tym żadnej wielkiej sprawy Że jest przyjemny i łaskawy Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 15:50 Klementyna - wszyscy mówią, że Klementyna To jest bardzo miła dziewczyna Lecz gdy raz coś do kogoś miała To niezłe pazurki pokazała Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 16:18 Kazimierz - Kazio, Kazik - każe mir, nakazuje pokój Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 16:20 Kazimierz - on żadnej wojny nie znosi On nam pokój przynosi Przydałby się nam w obecnym czasie Gdyby tak stanął przed nami w pełnej krasie Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 17:14 Ludwika - podobno sławna jest w boju Lecz kiedy, o co i z kim walczy Ludzie przed nią się dwoją i troją A ona albo z tarczą albo na tarczy Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 17:16 Lidja - Lidka, Lidjka - z Lidji pochodząca Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 17:18 Lidia - panna z Lidii pochodząca Ja tam nie wiem nie będę się wtrącać Piękna panna jest jak lilija I tak szybko się koło domu uwija Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 17:20 Ludomir - Ludek - ludowi przynosi pokój, mir Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 17:22 Ludomir - on ludowi pokój przynosi Żadnych wojen i konfliktów nie znosi Przydałby się w tym świeci waśni W którym już nie ma żadnych baśni Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 17:26 Maciej - co mam powiedzieć o tobie Macieju "Chłopów" jednym z bohaterów Oj Macieju, Macieju pogwarzmy sobie O mnie albo o tobie Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 17:30 Magdalena - panna rodem z Magdali No i co mam napisać dalej Z tych co znam panna przebojowa Nieraz chciałabym się przed nią schować Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 17:34 Małgorzata - mówią, że jest jak perła Lecz perła to praca, lęk i łzy Więc skąd się taka piękna wzięła I ciągle wchodzi w moje sny Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 17:38 Maria - czy jest gorzka czy zgorzkniała A przecież na pierwszym miejscu stała Może jednak uśmiechnie się trochę I już lepiej będzie potem Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 17:43 Marta - pani krzątająca się w domu Nie skarżąca się przy tym nikomu Gościnna ona zawsze ciastem cię powita A potem pomyśli - no teraz znikaj Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 17:47 Matylda - każda panna jej pokroju Jest odważna i mocna w boju Ona nie lęka się niczego, oprócz myszy. No i co z tego? Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 17:54 Marcin - odważny, bohater z legendy Czy droga prowadzi nas tędy Na jego cześć na stół wjeżdża gęsina Na którą nam cieknie ślina Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 19:06 Maurycy - mówią że Maurycy ma czarną skórę A któż to znowu palnął taką bzdurę Ja znam jednego co dziwi się światu* A co ty powiesz na to. *Bajka Maurycy Szpak dziwi się światu Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 19:11 Michał - bohater historycznej powieści Gdzie jeszcze on się pomieści Któż jest taki jak on wiecie Może jeszcze jednego mi wskażecie Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 19:12 Mieczysław - Miecio, Mieszko - mieczem sławny Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 19:15 Mieczysław - od miecza zaczęła się jego sława A może od Mieszka - też jest taka sprawa Słuchaj uważnie tego co powiem teraz On nam Nowy Rok też otwiera Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 19:20 Mikołaj - chociaż co innego mu tutaj przypisano I pogromcą ludu w znaczeniu imion nazwano Ja wolę tego co w czerwonym kubraku chodzi I prezentami nas mami i zwodzi Odpowiedz Link
madohora Re: Znaczenie imion 22.10.14, 19:53 Olga - tak czasem też bywa Podobno jest szczęśliwa Lecz czy nie gnębi ją troska Nie wtykaj w to swojego noska Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 21:01 Oskar - mówią tutaj że żądający Boga A mnie teraz ogarnia trwoga Bo widzisz jak to jest stara Dzisiaj każdy walczy o Oskara Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 21:27 Tak jest podane ale Oton kojarzy mi się raczej z imieniem niemieckim niż staropolskim a może nie mam racji Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 21:30 Oton - w znaczeniu imion jest bogaty Czy to w pałacu czy w zaciszu chaty Nie zawsze majątek oznacza skarby Czasem ktoś jest bogaty choć żywot ma marny Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 21:36 Paweł - podobno skromny i mały Lecz czy idealny czy doskonały Nie wiem czy będzie okazja się przekonać I oględzin Pawła dokonać Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 21:39 Piotr - Piotruś - skała, mocny jak skała Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 21:41 Piotr - podobno mocny jak skała Co tutaj w tym lesie stała Lecz kiedyś kropla wydrążyła skałę A ja ją już tak zastałem Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 21:47 Róża - dziewczyna co jak kwiat rozkwita Pod każdym względem chciała by być znakomita Panna co wokół siebie roztacza czar Czasem samotnie a czasem czar - par Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 22:29 Stanisław - Stach, Staś - stań się sławny Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 22:31 Stanisław - znałam kiedyś jednego Stanisława Lecz za nim ciągnęła się zła sława Nie wiem czy zmienił się przez lata Czy wyszedł na prostą czy pisana mu była krata Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 22:34 Szczepan - nie wiem jak cię mam przekonać Że na jego głowie siedzi korona Lecz nie wiem co on ma w głowie I na razie na ten temat się nie wypowiem Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 22:36 Szczęsny - Feliks - szczęście mnożący (patrz Feliks) Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 22:39 Tadeusz - Tadzio, Tadek - dziecię według serca Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 22:42 Tadeusz - chociaż na każdym kroku ich spotykamy To "Pan Tadeusz" najbardziej jest nam znany I jeszcze przyznać to też tutaj muszę Wspominamy z sentymentem Kościuszkę Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 22:44 Tekla - Tekliczka - doświadczona, skuteczna Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 22:46 Tekla - moja sekretarka, Tekleczka Dopasowana garsonka i skórzana teczka I jeszcze ten kalendarz co na biurku leży Ona wie kto ważny, na kim mi zależy Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 22:50 Tomasz - to tajemnica niech będzie nasza Że brat bliźniak pojawia się obok Tomasza Czy on ma coś wspólnego z Narcyzem Ja tego tutaj nie napiszę Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 22:55 Urszula - niedźwiedzica mała Pewno niczego się w życiu nie bała Dzisiaj opowiadają o tym i starzy i młodzi Że po ulicach swobodnie chodzi Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 22:56 Wanda - Wandzia, Wandeczka - Królowa polska Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 22:58 Wanda - ona pierwsza Niemca nie chciała I dlatego do Wisły skakała Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 23:03 Walenty - deszcz pada za oknem, nadciągają chmury A ja się boję zadymki i wichury I chociaż tak strasznie jest na dworze To mówią że Walenty dużo może Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 23:04 Witold - Witek, Toldzio - wielki książę litewski Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 23:07 Witold - czy na Księcia Litewskiego wołali Witek Patrz tutaj masz tych papierów zwitek Jedź dogadaj się z tym Włodkiem A nasze życie będzie wówczas słodkie Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 23:09 Władysław - Władek, Władzio - władaj sławnie Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 23:12 Władysław - mówiono mu Władysławie Ty musisz władać w sławie A co nasza historia o tym szepcze Że on tej sławy wcale nie chce Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 23:16 Włodzimierz - on ma w pokoju rządzić Ale czasem też zdarza się pobłądzić A gdy wejdzie na jakieś kręte drogi To i orężu użyje mój drogi Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 23:20 Wojciech - z urodzenia światły Czy ma nieść kaganek oświaty Czy dla niego są szkolne zawody Popatrz. A jeszcze taki młody Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 23:22 Zbigniew - Zbyszko, Zbych - zbij gniew, zbądź się gniewu Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 23:24 Zbigniew - ma taką dziwną zmarszczkę na czole Że czasem naprawdę się go boję A ma gniew odganiać od siebie Czy on to potrafi. Tego ja nie wiem Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 23:26 Zbylut - zbądź się złości (lutość - złość) Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 23:28 Zbylut - tak kiedyś mówili ludzie prości Że on ma się wyzbyć złości A ja widziałam w pewien poranek Że jest łagodny jak baranek Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 23:32 Zofia - podobno mądrość jest jej wróżona Być może kiedyś się o tym przekonam Lecz dla mnie tak po prostu Zofija Konwalie w lesie nam rozwija Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 22.10.14, 23:36 Zuzanna - Zuzanna, ach Zuzanna blada i czysta jak lilia panna Podglądali ją starcy w kąpieli A potem mówili, że nie wiedzieli Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 03.10.15, 18:05 Adrianna - piękna panna Apetyczna, gładka także gdy mężatka Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 03.10.15, 18:05 Marzę o tym by z Adrianną Gimnastykę mieć poranną Odpowiedz Link
madohora Re: Imiona na wesoło 03.10.15, 18:07 Że kobietę zdobi szata O tym każda wie Beata A że straszna z niej przechera Bardzo ładnie się rozbiera Odpowiedz Link