Dodaj do ulubionych

"Z sercem i gestem"

24.05.06, 21:36
Ano momy nowy rudzki konkurs
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=42409133
Tyż piyknie, bo przeca "łod przibytku gowa niy boli".
Obserwuj wątek
    • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 24.05.06, 22:15
      Ano szkryfna tukej potym cosik ło nagrodzonych.

Pewno przidzie taki czas
      Co tych "z sercym" cołki las.
      • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 07.06.06, 23:12
        zobacz.slask.pl/.
        W moji duszy Ślonzek rymym malowany
        To mie czynsto cieszy no i lyczy rany.

fraszki o Śląsku

Bronek , gratulacje , teraz czekam na te fraszki umieszczone w tym linku.
        Śląsk we fraszkach
        ---------

Już wkrótce!

Już możesz poznać fraszki o miastach!
        broneknotgeld
        • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 07.06.06, 23:21
          A, toż ło to Ci idzie.
          No dyć wyglondo na to, że bydzie tego wiyncy
          chorzow.zobacz.slask.pl/index.php?id=fraszki
          • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 08.06.06, 23:06
            Bronek, to fajne miejsce masz na tym linku. Mnie się podoba, bo i stronka o
            ogromnej wiedzy.
            Ale , pozwolisz , ze się przykleję do tego wątku, bo tytył taki śliczny -
            wszystko o sercu - fraszki o sercu, czyż nie piękne ? A w międzyczasie podasz
            wyniki konkursu o którym mowa w wątku :)
            • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 08.06.06, 23:07
              serce, to najpiękniejsze słowo świata
              serce , nie potrzebuje żadnego bata :)hehe
              • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 08.06.06, 23:07
                Serce jak dzwon
                zdrowie jak koń
                płuca jak u niemowlaka
                a psik... to tabaka ;)))
                • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 08.06.06, 23:08
                  duma serca,
                  serce w zadumie,
                  serce jest dumne
                  • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 09.06.06, 20:28
                    "Zielono w sercu, a w głowie ciągle maj"
                    • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 09.06.06, 20:29
                      Serduszko bije w rytmie czcza
                      jakby chciało zagrać mecza ;)
                      • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 09.06.06, 23:33
                        Nasi zagrali
                        -Sie popisali.
                        • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 10.06.06, 22:36
                          Stawiasz piwo Bronek :)
                          W rymowance musi być slowo 'serce' lub'gest'
                          • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 10.06.06, 22:37
                            serce grzmialo i płakalo
                            gdy się Polsce kibicowało
                            • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 10.06.06, 22:46
                              Trza było serce dać Ślonzokowi
                              Dwie bramki szczeloł - kożdy Ci powi.
                              • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 12.06.06, 00:13
                                Bronku, z 'gestem' zamówiłam ksiązke
                                i juz jest w drodze

jutro z gestem o sercu :)
                                • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 12.06.06, 19:49
                                  Piękna Bronek fraszka
                                  jak sercowa igraszka
                                  • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 12.06.06, 19:49
                                    Powinni stworzyć mecze
                                    regionalne - rzecze !

Sprawdzilibyśmy serce sportowe
                                    czyje jest bardziej bojowe ?
                                    • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 12.06.06, 19:50
                                      I tak marzy mi się walka sportowa
                                      sercowa regionalizacji odnowa.
                                      • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 12.06.06, 19:51
                                        I niech do boju strtują serca Ślazaków
                                        Kaszubów, Górali, Pyrów czy Warmiaków ;))))
                                        • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 10.04.10, 19:27
                                          Tako bydzie
                                          Tyn czas przidzie.
                                • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 12.06.06, 19:55
                                  Czy ło ty ksionżce ze sercym prawisz?
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=42741305
                                  Możno mi teroz tukej wyjawisz.
                                  • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 13.06.06, 19:54
                                    Z drgającym sercem
                                    denerwuje sie mecem
                                    • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 13.06.06, 19:56
                                      Z sercem zamówiona ksiązka
                                      zatacza się jak wstążka
                                      Może będzie już jutro
                                      chociaż mówią , że jutro to futro

ps. jak ją będę miała w rękach
                                      wpiszę się do watku
                                      • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 13.06.06, 22:05
                                        To jest ksionżka młodzieżowo
                                        Serce autor we nia dowo.
                                        • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 13.06.06, 23:10
                                          Dali mi na poczcie znać
                                          że wysłana jest
                                          to oczekuję sercem
                                          i się ciągle wiercem ;)))
                                          • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 15.06.06, 22:42
                                            Jutro to już dojdzie ksiązka napewno
                                            bo z gestem czekam już dawno

• broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 15.06.06, 22:47
                                              Z sercym cosik tam pokulom
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=43437414
                                              Ślonskim rymym dyć niy fulom.
                                              • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 16.06.06, 19:14
                                                I nie masz czego sie wstyczic Bronek
                                                bo bardzo fanie mija z Tobą dzionek :)
                                                Podrózujesz wszędzie gdzie
                                                serce będzie.
                                                • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 16.06.06, 19:15
                                                  No to sobie wypowiedziałam
                                                  i ksiązkę otrzymałam.

Kazimierz Szymeczko z Rudy Ślaskiej
                                                  Laureat nagrody "Uwierz w wyobraźnie"
                                                  Zaspokoi mnie doraźnie ;)))
                                                  Nawet w 'Świerszczykach' publikował
                                                  rozbrykane serca dzieciom tonował ;)
                                                  • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 16.06.06, 19:17
                                                    Kazimierz Szymeczko
                                                    I tak jak mówi o sobie: patenowany leń
                                                    w wolnym czasie biega lasem
                                                    gra w siatkówkę
                                                    i odstawia gitarówkę
                                                    i w szachy pogrywa
                                                    kiedy fizycznie dogorywa ;))))
                                                  • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 16.06.06, 19:20
                                                    "W zaułkach śląskich miast, pośród kolekcjonerów staroci, przeróżnych
                                                    wydrwgroszy i grasujących w internecie oszustów, trójka przyjaciół usiłuje
                                                    odebrać łup.
                                                    Ci którzy wczoraj byli zwierzyną, dziś stają sie myśliwymi"
                                                    A wszystko to dzieje się w tajemnicy przed nauczycielami i rodzicami.
                                                    Kazimierz Szymeczko- "Fałszerze w sieci" inaczej "Tropami broneknodgalda" ;)))))
                                                    Hehehe
                                                    "...Krzysiu....Serce Złote.... nie myśl. "
                                                    Kazimierz Szymeczko z Rudy Śląskiej
                                                  • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 16.06.06, 23:19
                                                    "Bronkanotgelda" przeca tam niy ma
                                                    Choć Bolek Broda - ciekawy tymat.
                                                  • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 17.06.06, 19:57
                                                    broneknotgeld napisał:

> "Bronkanotgelda" przeca tam niy ma
                                                    > Choć Bolek Broda - ciekawy tymat.

Bolek Broda, facet w dzinsach i w koszuki w kratkę :)
                                                  • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 17.06.06, 11:06
                                                    Rity autor z tym łozłoci
                                                    -Tako szkryfna po dobroci.
                                                  • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 17.06.06, 20:00
                                                    Zachwycona jestem ksiązką
                                                    ale nie będzie łatwo
                                                    bo mnie znasz i krytyki się nie boję.
                                                    Też jestem z szokowana , bo tak właściwie to jesteś głównym bohaterem.
                                                    Ksiązka prawie o Tobie i Twoim hobby - składam autorowi ukłon, ale jak
                                                    powiedziałam i reprymenda będzie ;)))
                                                    Bo co warta ksiażka bez krytyki ? ;)))))
                                                  • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 17.06.06, 20:03
                                                    Fałszerze w sieci - Kazimierz Szymeczko cd
                                                    Mamy więc w tej książce wytłumaczenie istoty notgeldów czyli banknotów
                                                    zastępczych drukowanych przez miasta jako odpowiednik bilonów w czsie Pierwszej
                                                    Wojny Światowej i Wielkiego Kryzysu w latach dwudziestych. Wyglądały one jak
                                                    pieniądze papierowe, lecz były w obiegu krótko, bo nie zawsze miały znaki
                                                    wodne i inne zabezpieczenia, a płacić nimi mozna było tylko na obszarze danej
                                                    gminy, która je wypuszczała do obiegu. Można porównać to do naszych tak
                                                    niedawnych kartech żywnościowych.
                                                    Jak wyglądały, opiszę to za Bronka sposobem Szymeczka, autora opisu notgeldów.
                                                    "Wszytkie miały z jednej strony wydrukowane solidnie trzymające się korzeniami
                                                    ziemi drzewo i herb, a zdrugiej obrazki przedstawiające rodzinę uciekającą
                                                    przed wojną, walkę czarnego orła z białym i jakiś wiec powstańczy. Każda kartka
                                                    miała inny nominał: od jednej do trzech marek." (...)
                                                    "A wszystko zaczeło sie od wojny. W 1914 roku Niemcy zaczeli wycofywać z obiegu
                                                    bilon, bo metale kolorowe, z których były produkowane, okazały się potrzebne do
                                                    produkcji materiałów wojskowych. Zrynku zaczeło znikać też srbro i złoto, bo
                                                    ludzie zaczeli zbierać je na czarną godzinę. Rząd też chciał mieć rezerwy
                                                    finansowe , więc w efekcie monety zaczęły znikać. Ich miejsce zajął pieniądz
                                                    namiastkowy. Wszystkie gminy w granicach Niemiec, więc i polskie - znajdujące
                                                    się w zaborze pruskim - miały prawo drukować własne bony pieniężne, by ułatwić
                                                    mieszkańcom codzienne życie."
                                                    hehe i mamy podkład historyczny
                                                    "Z biegiem czasu notgeldy stały się narzędziem walki propagandowej. Umieszczane
                                                    na niech grafiki miały zachęcić ludzi do opowiedzenia się po stronie
                                                    niemieckiej lub polskiej.... Zalezy kto akurat zasiadał w magistracie i
                                                    drukował ... Na tych, ktore pokazywał mi Bolek Broda widać bylo własnie walkę
                                                    białego, polskiego orła z czarnym - germańskim."
                                                  • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 17.06.06, 22:43
                                                    Rita, to mo być cykl ksionżek ło karlusach i frelkach ze halymbskego gimnazjum.
                                                    A że autor pomyśloł prawie ło taki akcji, to se moga yno cieszyć.
                                                    Przeca wiysz, że jo notgeldom poświyncom "siodme poty i łostatnie piniondze"
                                                    www.w-g.com.pl/html/tgartyk.php?nazwa_artyk=Tyś%20wariat,%20a%20nie%20kolekcjoner...&data=12.1.2006&PHPSESSID=314e22c9e88c47cd42dfc30633793404

Pozdrowiom.
                                                  • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 17.06.06, 23:02
                                                    Bronek , ja dopiero teraz otworzyłam oczy na ten notgeldy, wcześniej ich tak
                                                    nie widziałam jak wytłumaczył to pięknie Pan Kazimierz. Lepiej je zrozumiałam.
                                                    Czy takie bony też były produkowane na Warmii i Mazurach ?
                                                  • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 17.06.06, 23:37
                                                    Rita, prawie na Warmii i Mazurach zrobiyły sie w kolekcjonerskim światku modne.
                                                    Nawet bych mog przirychtować malutko wystawa takowych, bo przeca pomorske już
                                                    pokazuje we Choczewie. No dyć zaś bych musioł wszysko som na sia brać. Jo już
                                                    se niy wyrobiom z czasym.
                                                    Hehe - chyba, że bych ciepnoł te forum - dyć ło to se niy boj.
                                                    Som niy ciepna, choć kto wiy - możno mie juzaś wykopiom.
                                                  • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 18.06.06, 20:47
                                                    Jak chcesz, jeśli masz czas to wciepnij wątek o notgeldach, być może znajdzie
                                                    się hobbista, a i ja już mam większą wiedzę to bardziej problem rozumię.
                                                    Jutro skończę książkę , przez dwa dni miałam przerwę relaksową od pracy.
                                                  • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 18.06.06, 21:41
                                                    Hmm, możno to i dobry pomysł.
                                                    Kedyś korespondowoł żech z ksiyndzym ze Mazur, co tyż zbiyroł notgeldy i nawet
                                                    cosik opracowywoł tekstowo.
                                                    Rita, terozki jednak już se za to niy chyca.
                                                    Możno jednak mogłabyś przipomnieć mi ło tym w siyrpniu.
                                                    Byda mioł wtedy trocha wiyncy wolnego czasu.
                                                  • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 05.05.09, 22:01
                                                    rita100 napisała:

> Kazimierz Szymeczko
                                                    > I tak jak mówi o sobie: patenowany leń
                                                    > w wolnym czasie biega lasem
                                                    > gra w siatkówkę
                                                    > i odstawia gitarówkę
                                                    > i w szachy pogrywa
                                                    > kiedy fizycznie dogorywa ;))))

Na Zeflugu go niy bydzie
                                                    Mono zaś na podzim przidzie.
                                                  • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 11.03.12, 22:48
                                                    Ci sie z istnym dzieje?
                                                    Mozno kajsik śmieje.
    • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 19.06.06, 11:59
      No, lista laureatow tego konkursu mo zostać łogłoszono prawie 23 czyrwca na
      bielszowicki "Strzelnicy" we "Noc Świyntojańsko".
      • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 20.06.06, 00:06
        To pieknie będzie :)
        A jo już przeczytała cała książkę - fejn sia kóńczy - i faktycznie malutka
        fantazja - a jak chcesz znać prawdę to zgłoś się Bronek do Bolesława Brody. :)
        Coś mi w tej ksiązce brakowało - i już wiem - dlaczego nie rozmawiałes gwarą
        śląską z mlodzieżą, dlaczego Bolesław Broda nie był rychtycznym Ślązakiem
        godającym po śląsku ?
        Czy były jakieś klopoty z tym ?
        • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 20.06.06, 11:57
          Łoj Rita, to sie przeca moji osoby niy tyczy. Ksionżka jest ło młodziokach
          kierzy kupiyli fałszywe notgeldy - to wszysko. Siyłom rzeczy autor ustawioł to
          we rudzkich realiach, do kerych skiż mie na stałe już przipisane som tyż
          notgeldy.
          Niyby nic a przeca wiela
          Bo mo profit rudzko sztela.
          • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 20.06.06, 18:54
            Rita, a może byś tak pomyślała ło wizytowce ze ksiyngom gośći.
            U mie sie to dość ciekawie kulo.
            • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 20.06.06, 23:42
              Nie , nie chcę wizytówki, nie mam już na to czasu i nie ejstem takim szpecem
              forumowym.
              Ale wracając do tematu, to wiem , ze to książka , że to fantazja - ale czy w
              tej fantazji nie zanjdzie się miejsce dala "starego sląskiego kolekcjonera",
              ktory zachował gwarę jako jedyny w tym światku - to by chyba uczyniło większa
              niezwyklość tej postaci , może nawet tajemniczość. Bo przy okazji musieli by
              rozszyfrowywać starą gwarę , co pokąplikowało by dzieciakom śledztwo. Taki okaz
              wśród dzisiejszej mlodzieży , czlowiek z innej planety ;)))) hehe
              Ale czyta się tą książkę , lekko , latwo i przyjemnie.
              Przy okazji ucząc.
              I to mi się najbardziej podobało.

• broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 20.06.06, 23:49
                Hehe - Rita, ze tym "starym ślonskim kolekcjonerym" to już inkszo bajka.
                Możno jeszcze przidzie na to czas.
                Ksionżka jest "lekko łatwo i przijymno" mozno tyż skiż tego, że naszy godki
                prawie tam niy ma. Pomyśl se, że czytajom jom niy yno na Ślonsku i ciesz se
                razym zy mnom, że ktosik tym sposobym dowiy sie czegoś ło notgeldach.
                To już jest richtig dużo.
                • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 21.06.06, 23:48
                  O, to jest najważniejsze, te nodgeldy - bo się powtarzam , wreszcze wiem na
                  czym to wszytko polega , no i poznałam je bliżej. Tak to przynosi sławę
                  notgeldom i to najważniejsze. Oczywiście, masz rację . Ale tak jakoś jest , że
                  jak chwytasz palec to ciągniesz cała rękę, a tu trzeba dziękowac za to co jest
                  i prosić o jeszcze. Czyli ona jest w sprzedaży w całej Polsce w księgarniach.
                  Porozglądam sie jak bedę.
                  • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 22.06.06, 11:29
                    Ciongnie "wilka" tyż do lasu
                    Chocioż mało miywo czasu.
                    • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 22.06.06, 17:58
                      Ze Ramenem furgło fest
                      Juzaś dyć na forum jest.
                      • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 22.06.06, 23:25
                        Ale popatrz Bronek , w tym wątku gestem była ksiązka, a z sercem czytana.
                        I wkladam ją do biblioteczki, przeczytana. Pamiętam jak wcześniej o niej
                        wspominaleś, że będzie i juz jest i już jest w biblioteczce i tak czas leci
                        miło.
                        • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 22.06.06, 23:33
                          Bydzie jeszcze cosik inksze
                          Z tym uciechy nawet wiynsze
                          Serce tako se raduje
                          Skiż ślonskości - forsztelujesz?
                          • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 23.06.06, 23:21
                            Ano tak jest
                            że coś trza poznac , by zrozumiec
                            • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 23.06.06, 23:49
                              Trza sie łotwiyrać
                              Niy durś zawiyrać.
                              • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 12.11.06, 22:39
                                Toż i Rita z gestym frela
                                Niychej ło tym wiy ta sztela.
                                • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 12.11.06, 23:18
                                  Tak śliczny tytuł tego wątku
                                  taki milutki,
                                  że można na niego patrzeć i patrzeć
                                  i wdychać.....
                                  • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 13.11.06, 16:36
                                    No i we niym tyż te serce
                                    Rity niy jest na zicherce.
                                    • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 13.11.06, 22:50
                                      Ano konkurs nam się skończył
                                      został tytuł i się męczył
                                      więc rozruszac trzeba serce
                                      by dorównać każdej nerce ;)))
                                      • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 13.11.06, 23:06
                                        Gwarancyji niy ma
                                        że na bezrok przidzie
                                        Dyć oby se stało
                                        bo gańba z tym bydzie.
                                        • rita100 Re: "Z sercem i gestem" 26.11.06, 11:00
                                          Z sercem i gestem, długo tak bedzie
                                          bo nie zapomną ludzie o Rudzie
                                          • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 29.11.06, 17:52
                                            Pamiyńć jest krotko - drapko przemijo
                                            Chocioż zoleży tyż przeca - czyjo.
                                            • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 10.12.06, 22:03
                                              Ze sercym, z gestym trza do bliźniego
                                              I niy zapomnieć uciechy z tego
                                              • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 02.06.07, 20:26
                                                Hmm, ciekawe jako latoś z tym bydzie.
                                                • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 02.06.07, 20:37
                                                  Łonskego roku tako leciało
                                                  A latoś jako bydzie kulało?
                                                  • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 18.05.08, 09:31
                                                    Czas by na to juzaś był
                                                    Wontek se niy bydzie krył
                                                  • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 08.04.11, 21:16
                                                    Przido sie prawie
                                                    we ty zabawie?
                                                  • broneknotgeld Re: "Z sercem i gestem" 09.03.13, 10:28
                                                    Serce ciyngym mom
                                                    Chocioż mało dom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka