Dodaj do ulubionych

Donosicielstwo...

28.06.10, 23:13
Chrabia i Partia "Polski jasnej" promują donosicielstwo, wzorując
się na wzorach sowieckich...
www.rp.pl/artykul/500142_Elbanowscy__Rodzina_zrobi_swoje__moze_odejsc.html
Kulisy kolejnych akcji zdradza poseł Iwona Guzowska (PO), która
zapowiedziała obowiązkowe przepytywanie uczniów z sytuacji w domu, a
więc systemowe donoszenie na rodziców. „Ustawa o przeciwdziałaniu
przemocy się nie uda, jeśli w parze z nią nie pójdzie profilaktyka.
Na godzinie wychowawczej w szkole dzieciom systematycznie muszą być
robione testy. Napisane na zasadzie zabawy, zróżnicowane zależnie od
wieku. Ułożone i sprawdzane przez specjalistów, którzy na tej
podstawie będą w stanie wykryć, czy dziecku nie dzieje się krzywda” –
powiedziała posłanka w wywiadzie dla „Dziennika. Gazety Prawnej”.

Z definicji zawartej w ustawie już przed nowelizacją wynika, że
przemoc to każde przykre dla dziecka działanie wychowawcze:
ograniczanie kontaktów z rówieśnikami, krytykowanie, zakazy i tzw.
przemoc finansowa. Teraz dziecko się dowie, że rodzice nie mają
prawa wymagać albo stracić nerwów, bo w ten sposób złamią prawo.
Nastolatki w fazie buntu i naporu będą mogły
przeciwstawić „opresyjnym” rodzicom autorytet państwa

--
Chrabia, Chrabia ! :)
Obserwuj wątek
    • strikemaster Oczywiście 28.06.10, 23:17
      Maltretowane, czy gwałcone dziecko powinno milczeć. W ten sposób nie będzie przemocy domowej, podobnie jak w USA przed 1960 rokiem nie było aborcji, a w ZSRR nie zdarzały się powodzie.
      • qqazz Re: Oczywiście 28.06.10, 23:32
        Pewnie w dzieciństwie płakałes czytajac o przygodach Pawki Morozowa a plakat do
        tej pory trzymasz wsród rodzinnych skarbów.

pozdrawiam
        • strikemaster Re: Oczywiście 29.06.10, 16:23
          Żeby się dowiedzieć, kto to był, musiałem sięgnąć do Wiki. Gdybym się tym pasjionował chyba coś by mi w pamięci zostało. Czyli pudło.
      • snajper55 Re: Oczywiście 29.06.10, 00:18
        strikemaster napisał:

> Maltretowane, czy gwałcone dziecko powinno milczeć. W ten sposób nie będzie prz
        > emocy domowej, podobnie jak w USA przed 1960 rokiem nie było aborcji, a w ZSRR
        > nie zdarzały się powodzie.

Na tym polega filozofia tych "katolików". Jeśli o pedofilii wśród kleru nie
        będzie się mówić - problem zniknie. A więc nie należy o tym mówić. Jeśli o
        przemocy w rodzinie nie będzie się mówić, to przemoc w rodzinie nie będzie
        istnieć. To jest taka dulszczyzna w maksymalnym stężeniu.

S.
        • qqazz Re: Oczywiście 29.06.10, 00:37
          To moze pomówimy o tym co u ciebie w domu slychać, kiedy ostatnio pierdziałeś
          przy jedzeniu, gdzie trzymasz brudne skarpetki, jak często zmieniasz gacie?

Patologicznym utrzymankom opieki społecznej przyznawajcie sobie nawet kuratorów
          którzy będa wizytować meliny po 5 razy dziennie i rozliczać ich z kazdej
          otrzymanej złotówki. Ale od mojej rodziny czerwonym wara, nikt mi dziecka na
          kapusia wychowywac nie bedzie.

pozdrawiam
          • sabinac-0 Re: Oczywiście 29.06.10, 01:06
            A jak przyjdzie do szkoly posiniaczony wskutek ataku twego "slusznego
            ojcowskiego gniewu" ma wszystkim mowic ze spadl z roweru. :P
            • qqazz Re: Oczywiście 29.06.10, 01:24

Jak przyjdzie posiniaczone to wtedy mozna bedzie zareagować. Mnie i wiekszosci
              moich kolegów zdarzało się dostać w skórę i jakoś nikomu z nas to nie
              zaszkodziło (jeszcze 20 lat temu karcenie fizyczne było powszechnie akceptowane
              nie tylko w domach ale i w szkołach gdzie co ciekawe dawało rezultaty),
              większość twierdzi, że wręcz przeciwnie.

Skąd ta obrzydliwa postsowiecka maniera zakładania z góry, ze kazdy kto spełnia
              minimalne warunki jak nic popełni rzecz złą? To, że twoje dzieci mogą chodzić
              posiniaczone nie znaczy, że inni tak je traktują.
              Jak sama jesteś osoba która nalezy kontrolowac na każdym kroku zeby przypadkiem
              krzywdy sobie lub innym nie zrobiła nikt ci nie zabrania abyś dla własnego
              bezpieczeństwa udała się na pobyt w osrodku zamkniętym gdzie zostaniesz otoczona
              troskliwa i fachową opieką ale w cudze sprawy się nie mieszaj i nie insynuuj
              porządnym ludziom manier marginesu.

Może w następnej kolejnosci bedziesz domagać się czipowania wszystkich
              "zdrowych" męzczyzn i wypełniania ankiet przez ich zony, dzieci i kolezanki z
              pracy? Taz przeciez kazdy z nich moze być potencjalnym sprawca nie tylko
              przemocy domowej ale i brutalnego gwałtu.

Chcesz sobie zyć w więzieniu traktowana jak ubezwłasnowolniona gdzie urzednik
              bedzie cię kontrolował na każdym kroku podejzewając o wszelkie wydumane
              patologie i gdzie co róż bedziesz musiała udowadniać, że nie jestes wielbłądem
              to sobie żyj, nie każdy ma na to ochotę.

pozdrawiam
              • piwi77 Re: Oczywiście 29.06.10, 07:52
                qqazz napisał:

> Mnie i wiekszosci moich kolegów zdarzało się dostać w skórę i
                > jakoś nikomu z nas to nie zaszkodziło

Zaszkodziło, tylko nie wiesz, że gdyby Cię nie lano, byłbyś lepszym.
              • snajper55 Re: Oczywiście 29.06.10, 11:40
                qqazz napisał:

> Mnie i wiekszosci moich kolegów zdarzało się dostać w skórę i jakoś
                > nikomu z nas to nie zaszkodziło

Tobie zaszkodziło. Wystarczy poczytać twoje posty, aby sie o tym przekonać.

S.
              • strikemaster Re: Oczywiście 29.06.10, 16:25
                20 lat temu do szkoły chodziłem. Nikt tam dzieci fizycznie nie karcił. Widocznie to inna szkoła była.
          • piwi77 Re: Oczywiście 29.06.10, 07:47
            qqazz napisał:

> Ale od mojej rodziny czerwonym wara,

To przestań bić.
            • qqazz Przestań łgać 29.06.10, 12:21
              piwi77 napisał:
              > To przestań bić.

Kolejny ćwok o podobnej manierze, która już opisywałem. To ze ty jesteś osoba
              nieodpowiedzialną wymagajaca szeregu zakazów i ciągłej kontroli ze strony innych
              nie znaczy wcale, że inni sa tacy jak ty, naprawdę, może tobie podoba się
              przeswietlanie twojego życia przez opiekę społeczną ale innym juz niekoniecznie.
              • Gość: kieprze_paczynskic Re: Przestań łgać IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.10, 12:33
                >może tobie podoba się
                > przeswietlanie twojego życia przez opiekę społeczną ale innym juz >niekoniecznie

Nie tak dawno w podobnym wątku pisałeś, że przylałeś dziecku rzucającemu czymś
                ciężkim w wózek z niemowlęciem. Zajście miało mieć miejsce(według twoich słów)
                gdy byłeś po trzech piwach, a więc niewątpliwie pod wpływem alkoholu. W
                oczywisty więc sposób kwalifikujesz się jako osoba podlegająca szczególnemu
                nadzorowi. Sprawowanie opieki nad dziećmi przez osobę będącą pod wpływem
                alkoholu i dopuszczanie do niebezpiecznych sytuacji jest niewątpliwie powodem do
                zainteresowania odpowiednich służb. I tu cię boli.
                • qqazz Teraz to ty juz łrzesz niemozebnie 29.06.10, 12:46
                  Gość portalu: kieprze_paczynskic napisał(a):

> >może tobie podoba się
                  > > przeswietlanie twojego życia przez opiekę społeczną ale innym juz >niekoniecznie
                  >
                  > Nie tak dawno w podobnym wątku pisałeś, że przylałeś dziecku rzucającemu
                  czymś> ciężkim w wózek z niemowlęciem. Zajście miało mieć miejsce(według twoich
                  słów)> gdy byłeś po trzech piwach, a więc niewątpliwie pod wpływem alkoholu. W>
                  oczywisty więc sposób kwalifikujesz się jako osoba podlegająca szczególnemu>
                  nadzorowi. Sprawowanie opieki nad dziećmi przez osobę będącą pod wpływem>
                  alkoholu i dopuszczanie do niebezpiecznych sytuacji jest niewątpliwie powodem do
                  > zainteresowania odpowiednich służb. I tu cię boli.

Chciałbym cie poinformować, że internet to nie miejsce anonimowe a wypisywanie
                  tego co ty jednoznacznie podpada pod przestępstwo pomówienie i może byc scigane
                  karnie.

"Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub
                  jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub
                  właściwości,które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę
                  zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
                  podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
                  § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
                  masowego komunikowania,
                  podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."

I następnym razem radziłbym dokładnie poczytać o czym pisali inni nim zaczniesz
                  ujadać, bo za któryms razem to sie może dla ciebie naprawdę źle skończyć.
                  • Gość: kieprze_paczynskic Re: Teraz to ty juz łrzesz niemozebnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.10, 13:00
                    Śmiało, śmiało, krzykaczu, pozwij mnie.
                  • Gość: kieprze_paczynskic Re: Teraz to ty juz łrzesz niemozebnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.10, 13:20
                    > Chciałbym cie poinformować, że internet to nie miejsce anonimowe a
                    >wypisywanie tego co ty jednoznacznie podpada pod przestępstwo >pomówienie i
                    może byc scigane karnie.

Wbij sobie w pusty, klerykalny łeb, że zawsze wiem co piszę:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,29,111158558,,Macie_za_zle_rodzicom_ze_stosowali_kary_cielesne_.html?v=2
                    Co to jest nietrzeźwosć? ponad 0,5promila, jak sobie pójde z córka i z zona
                    do parku na festyn i wypijemy po 3 piwka to bedziemy nietrzeźwi a więc pracownik
                    socjalny bedzie miał podstawę do interwencji, jak dam dziecku klapsa bo rzuci
                    powtórnie
                    (pomimo wcześniejszej reprymendy) w wózek z niemowlakiem to bedzie niedozwolona
                    przemoc i kolejna podstawa do wyciągnięcia konsekwencji.

by qqazz

a post niżej:
                    Przykładów nie biore z kapelusza tylko z życia, czasem spacer po parku
                    dostarcza ich aż nadto
                    ,
                    by qqazz

A teraz zdecyduj co wolisz- jesteś kłamcą, mitomanem, socjopatą czy tylko
                    schizofrenikiem?
                    • qqazz Widzisz sam przyznajesz, że kłamiesz 29.06.10, 16:21
                      albo nie potrafisz zrozumieć prostego tekstu, przytaczanie przykładów które
                      czyims zdaniem obrazują mozliwe sytuacje wcale jeszcze nie świadczy, że ktos tak
                      postępuje.
                      Nie podobaja ci sie rodzice z dziećmi po piwku albo dwóch? Musiałbyś pozamykać
                      większość grillowiczów i spora część weekendowych bywalców parków.

> A teraz zdecyduj co wolisz- jesteś kłamcą, mitomanem, socjopatą czy tylko
                      schizofrenikiem?

pozdrawiam;)
                      • kieprze_paczynskich Re: Widzisz sam przyznajesz, że kłamiesz 29.06.10, 16:33
                        > albo nie potrafisz zrozumieć prostego tekstu, przytaczanie >przykładów >które
                        czyims zdaniem obrazują możliwe sytuacje wcale >jeszcze nie >świadczy, że ktoś
                        tak postępuje.

Twierdziłeś w dyskusji, że to przykład z życia i używałeś pierwszej osoby, co
                        udowodniłem przytaczając twoje słowa i link do kontekstu. Nie pamiętasz co
                        piszesz? Czyli zmyślasz na potrzeby udowodnienia idiotycznych tez. Po czym
                        wypierasz się własnych słów i grozisz,( też bez sensu, to na marginesie)

> Nie podobaja ci sie rodzice z dziećmi po piwku albo dwóch? >Musiałbyś
                        pozamykać większość grillowiczów i spora część >weekendowych bywalców parków.

Zdecydowanie nie podobają mi się tacy rodzice. Więcej, nie podobają mi się tacy
                        rodzice w podobnej sytuacji też w zaciszu domowym.
                        • qqazz Re: Widzisz sam przyznajesz, że kłamiesz 29.06.10, 17:10
                          Bo to sa przykłady z życia, co nie znaczy ze mi sie przytrafiły bezposrednio,
                          ale zdaję sobie sprawę że mogą się przytrafić i bedę musiał zareagować
                          natychmiastowo i adekwatnie do przewinienia.

Jak widac wielu ludzi ci sie nie podoba chciałbyś pewnie ich urabiac wedle
                          własnych upodobań czy się im to bedzie podobac czy nie jak na prawdziwego
                          totalitarystę przystało, mnie sie właśnie nie podobają twoje poglady i uwazam je
                          za powazne zagrozenie dla całego społeczeństwa.

A z mysleniem to u ciebie nie najlepiej, niewiele samodzielnosci za to wszystko
                          dopasowywujesz pod swoje z góry stawiane tezy, ech w III Rzeszy to bys zrobił
                          karierę, w Sowietach pewnie też.

pozdrawiam
                          • kieprze_paczynskich gadaj zdrów 29.06.10, 17:23
                            a prawdy nie zagadasz. Ośmieszyłeś się po raz kolejny. Udowodniłem ci kłamstwo i
                            manipulację i to widzą wszyscy, którzy czytają ten wątek. Teraz, czy to ci się
                            podoba czy nie, jeśli pobijesz, kogokolwiek, nawet własne dziecko, które jak
                            widzę uważasz za własność prywatną, to musisz się liczyć z konsekwencjami. I tyle.

> A z mysleniem to u ciebie nie najlepiej, niewiele samodzielnosci za >to
                            wszystko dopasowywujesz pod swoje z góry stawiane tezy, ech w III >Rzeszy to bys
                            zrobił karierę, w Sowietach pewnie też.

Spróbuj jeszcze raz zredagować tę "myśl", bo to powyższe wyjątkowo nawet jak na
                            ciebie nieudane.
                            • qqazz I vice versa ;) 29.06.10, 17:55

pozdrawiam;)
                  • piwi77 Re: Teraz to ty juz łrzesz niemozebnie 29.06.10, 14:13
                    qqazz napisał:

> Chciałbym cie poinformować, że internet to nie miejsce anonimowe a
                    > wypisywanie tego co ty jednoznacznie podpada pod przestępstwo
                    > pomówienie i może byc scigane karnie.

Nawet gdyby to rzeczywiście było pomówienie, choć wątpię, to
                    pomówienie osoby znanej jedynie z nicka, nie jest żadnym pomówieniem
                    i nie może być ścigane.
                    • qqazz Re: Teraz to ty juz łrzesz niemozebnie 29.06.10, 16:22
                      piwi77 napisał:
                      > Nawet gdyby to rzeczywiście było pomówienie, choć wątpię, to
                      > pomówienie osoby znanej jedynie z nicka, nie jest żadnym pomówieniem> i nie
                      może być ścigane.

Oj nie byłbym tego taki pewien.

pozdrawiam
              • piwi77 Nieadekwatny tytuł komentarza. 29.06.10, 14:03
                qqazz napisał:

> może tobie podoba się przeswietlanie twojego życia przez opiekę
                > społeczną ale innym juz niekoniecznie.

Nie wiem czy mi się podoba, bo prześwietlanie mi nie grozi. A tym co
                grozi, nie musi się podobać, ważne, że odbędzie się w interesie, z
                natury rzeczy bezbronnego, dziecka.
                • qqazz Re: Nieadekwatny tytuł komentarza. 29.06.10, 16:17
                  Grozi kazdemu kto ma dzieci, interpretacja jest tak szeroka, że może to grozic
                  ci za odmowe kupienia dziecku czekoladki po którym zrobi ci scene w sklepie.
                  Wiem, że to daleko idący i skrajny przykład i mam nadzieje, że nie tak
                  traktujesz zapisy ustawy, ale niestety jej twórczyni własnie w tym kierunku
                  tłumaczy jej ducha.

pozdrawiam
                  • piwi77 Re: Nieadekwatny tytuł komentarza. 29.06.10, 22:10
                    qqazz napisał:

> Grozi kazdemu kto ma dzieci, interpretacja jest tak szeroka, że
                    > może to grozic ci za odmowe kupienia dziecku czekoladki po którym
                    > zrobi ci scene w sklepie.

Moje dzieci, gdy były małe, nie robiły scen w sklepie. Wystarczyło,
                    ze zrozumiały dlaczego w tym czy innym przypadku słodyczy nie
                    będzie. Dzieci są mądre i rozumieją rzeczowe argumenty.
                    • qqazz Re: Nieadekwatny tytuł komentarza. 29.06.10, 23:56
                      Owszem ale dzieci bywaja czasmi nieprzewidywalne a zeby je dobrze wychować
                      trzeba jednak stosowac nakazy, zakazy oraz krytykę tudziez w razie potrzeby
                      rózne srodki karne (jak np. żółwiki czy obciecie kieszonkowego lub niekupienie
                      prezentu takiego jakiego dziecko sie spodziewa) co jednak moze podpadac pod
                      nowouchwalone przepisy które mozna interpretować zarówno rozsadnie czyli wasko
                      jak i przesadnie szeroko.
                      Mam nadzieje, że praktyka orzecznictwa zwłaszcza SN wyprostuje te przepisy we
                      własciwym kierunku, ale może sie zdarzyc, ze stanie sie inaczej lub, ze urzędy
                      beda interpretować i stosować przepisy zgodnie z prawem kaduka jak to czasami
                      robia skarbówki. Dorosły przedsiębiorca poradzi sobie z kilkuletnia walka
                      sadową, dla dziecka i jego rodziców to bedzie koszmar którego nic po latach nie
                      bedzie w stanie zrekompensować.

pozdrawiam
                      • piwi77 Re: Nieadekwatny tytuł komentarza. 30.06.10, 07:44
                        qqazz napisał:

> przedsiębiorca poradzi sobie z kilkuletnia walka sadową, dla
                        > dziecka i jego rodziców to bedzie koszmar którego nic po latach
                        > nie bedzie w stanie zrekompensować.

Zawsze, jeżeli dochodzi do tego rodzaju walki sądowej, nie mam
                        watpliwości, że dziecko ma taką sytuację w rodzinie, że byłoby dla
                        niego lepiej, gdyby znalazło się w rodzinie zastępczej.
                  • mg2005 Re: Nieadekwatny tytuł komentarza. 01.07.10, 16:29
                    qqazz napisał:

> Grozi kazdemu kto ma dzieci, interpretacja jest tak szeroka,

Niektórzy nie rozumieją prostych faktów...
              • kolter-xxl Re: Przestań łgać 29.06.10, 23:44
                qqazz napisał:

może tobie podoba się
                > przeswietlanie twojego życia przez opiekę społeczną ale innym juz niekoniecznie

Opieka nie przylezie ot tak sobie na chybił trafił!!powód jakiś musi być ,więc
                skoro łapki cię nie swędzą po wypiciu wina to nie dygaj nic !!
                • qqazz Re: Przestań łgać 29.06.10, 23:49
                  Powodem może byc kłamliwy donos wrednej sasiadki której zwróciłem kiedys uwagę
                  na to ze klatka schodowa albo okolice piaskownicy to nie najlepsze miejsce na
                  załatwianie potrzeb przez jej psa.

pozdrawiam
                  • kolter-xxl Re: Przestań łgać 29.06.10, 23:51
                    qqazz napisał:

> Powodem może byc kłamliwy donos wrednej sasiadki której zwróciłem kiedys uwagę
                    > na to ze klatka schodowa albo okolice piaskownicy to nie najlepsze miejsce na
                    > załatwianie potrzeb przez jej psa.

Trudno , Policja też czasem bez powodu ludzi legitymuje !!
                    • qqazz Re: Przestań łgać 29.06.10, 23:58
                      Ale nie moze tego robić. Powód musi być. Poza tym legitymowanie to nie zbieranie
                      wrażliwych danych i wkraczanie w cudze życie z butami. Ot wylegitymuja
                      podziekuja i pójda dalej.

pozdrawiam
                      • mg2005 Re: Przestań łgać 01.07.10, 16:39
                        qqazz napisał:

> Poza tym legitymowanie to nie zbierani
                        > e
                        > wrażliwych danych i wkraczanie w cudze życie z butami.

I to bez wiedzy "podejrzanych"... "Rok 1984"
          • snajper55 Re: Oczywiście 29.06.10, 11:44
            qqazz napisał:

> To moze pomówimy o tym co u ciebie w domu slychać, kiedy ostatnio pierdziałeś
            > przy jedzeniu, gdzie trzymasz brudne skarpetki, jak często zmieniasz gacie?

Możemy porozmawiać o tym, czy kogoś nie krzywdzę.

> Ale od mojej rodziny czerwonym wara, nikt mi dziecka na
            > kapusia wychowywac nie bedzie.

Dokładnie tak samo mówi każdy przestępca.

S.
            • qqazz Re: Oczywiście 29.06.10, 12:24
              Skad wiesz kto jak mówi masz jakies własne doświadczenia, sugerujesz coś? Czy
              tak tylko poszczekujesz?
              • strikemaster Re: Oczywiście 29.06.10, 16:29
                Ja na przykład spotkałem się z czymś takim w filmach (w tym dokumentalnych) o mafii.
              • snajper55 Re: Oczywiście 30.06.10, 00:13
                qazz napisał:

> Skad wiesz kto jak mówi masz jakies własne doświadczenia, sugerujesz coś? Czy
                > tak tylko poszczekujesz?

Nie, nie sugeruje, tylko twierdzę, że wszyscy przestępcy nienawidzą donoszących.
                Jest to całkowicie zrozumiałe, gdyż dzięki takim, którzy zawiadamiają o
                przestępstwach są oni łapani i karani.

S.
          • kolter-xxl Re: Oczywiście 29.06.10, 23:40
            qqazz napisał:

Ale od mojej rodziny czerwonym wara, nikt mi dziecka na
            > kapusia wychowywac nie bedzie.

Skąd patologia ma na abonament ?
        • mg2005 Re: Oczywiście 01.07.10, 16:21
          snajper55 napisał:
          >
          > Na tym polega filozofia tych "katolików".

Jeśli o
          > przemocy w rodzinie nie będzie się mówić, to przemoc w rodzinie
          nie będzie
          > istnieć.

Nic nie zrozumiałeś...

>To jest taka dulszczyzna w maksymalnym stężeniu.
          >

Tylko w twojej głowie...
      • mg2005 Re: Oczywiście 01.07.10, 16:13
        strikemaster napisał:

> Maltretowane, czy gwałcone dziecko powinno milczeć.

Piszesz od rzeczy...
    • qqazz Re: Donosicielstwo... 28.06.10, 23:35
      P. Guzowska sama miała cięzkie dzieciństwo (a w dorosłym zyciu w głowe pare razy
      mocno oberwała) i przez ten pryzmat patrzy chyba na kazda rodzinę. Polityka
      rodzinna powinni sie zajmować ludzie bez takich naleciałosci z przeszłosci bo
      skutki beda niedługo opłakane.
      Tak to jest jak ludzie którzy nie znaja zadnych wzorców rodzinnych poza
      patologia chcą narzucać swoje wizje innym.
      Świat z Orwella nam sie kłania.

pozdrawiam
    • piwi77 Re: Donosicielstwo... 29.06.10, 07:44
      1. Ci co nie biją żon i dzieci nie mają się czego obawiać. Tylko
      pozostali tak.
      2. Ciekawe, że plakat Kocham, nie biję wzbudza oburzenie, bo
      podobno demoralizuje najmłodszych, ale plakaty ociekające krwią i
      kawałkami płodów, dostępne jeszcze młodszym dzieciom, już nie. Taka
      katolicka moralność.
      • mg2005 Re: Donosicielstwo... 01.07.10, 16:37
        piwi77 napisał:

> 1. Ci co nie biją żon i dzieci nie mają się czego obawiać. Tylko
        > pozostali tak.

Nie znasz Ustawy wypichconej przez PO albo jej nie rozumiesz...
        • piwi77 Re: Donosicielstwo... 01.07.10, 21:20
          mg2005 napisał:

> Nie znasz Ustawy wypichconej przez PO albo jej nie rozumiesz...

Ustawy nie znam, ale znam PO i jej intencje, dlatego potwierdzam to
          co napisałem w pkcie 1.
    • obraza.uczuc.religijnych Też nie lubię donosicielstwa 29.06.10, 08:04
      Ostatnio uderzyło mnie, że kapuś ze Stanów polskiego niestety
      pochodzenia doniósł na Wall Street Journal tylko dlatego, że gazeta
      ta korzysta z wolności słowa i napisała o polskich obozach
      koncentracyjnych.
    • frankafiranka1 Re: Donosicielstwo... 29.06.10, 11:55
      Boicie się, że nawet własne dzieci was nie kochają i musicie się odwoływać do
      przemocy, żeby nie uciekły z domu przy pierwszej lepszej okazji. Strach was
      ogarnął, bo macie dużo na sumieniu przykładni ojcowie i matki Polki :)
      Współczuję wszystkim, bo tak zostaliście wychowani ale na autorytet i szacunek
      trzeba sobie zasłużyć. Na pewno nie biciem.
      • qqazz Kolejna niezorientowana 29.06.10, 17:27
        frankafiranka1 napisała:
        > Boicie się, że nawet własne dzieci was nie kochają i musicie się odwoływać do>
        przemocy, żeby nie uciekły z domu przy pierwszej lepszej okazji. Strach was>
        ogarnął, bo macie dużo na sumieniu przykładni ojcowie i matki Polki :)>
        Współczuję wszystkim, bo tak zostaliście wychowani ale na autorytet i szacunek>
        trzeba sobie zasłużyć. Na pewno nie biciem.

Jeszcze nie spotkałem na tym forum takiego który traktowałby przemoc jako metode
        jedyna, za to wielu takich którzy choc dzieci nie uderzyli w zyciu to
        dopuszczaja klapsa czy nawet mocniejsze lanie jako kare ostateczna za wyjatkowo
        cieżkie przewinienia, nie tylko klapsy zreszt dopuszczają, ale równiez krytyke
        złego zachowania, stosowanie zakazów (np zakazywanie niekulturalnego wyrazania
        czy agresji wobec innych dzieci) czy stosowanie presji finansowej, a wiec np.
        uzaleznienie zakupu jakiejs zabawki od postepowania dziecka czy jego wyników w
        nauce. Oczywiscie sa tacy którzy wola wychowywać inaczej na kochanych
        "Januszków" (był swego czasu film w TVP), często widuje takich na spacerach,
        rozwydrzony mały terrorysta który wszystkich zaczepia i wszystkim dokucza,
        rodzice zaś reaguja dopiero wtedy kiedy ty na to zareagujesz, cóż dostana kiedys
        za swoje od pociech dostaną.

pozdrawiam
        • frankafiranka1 Re: Kolejna niezorientowana 02.07.10, 08:30
          Poczytaj sobie rady Superniani. Nie wiem skąd ta paranoja, że dziecka nie można
          ukarać? Dorosłego też się karze, mandat, więzienie.
          pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adza_rodzicielska
          Tylko, że karą dla dziecka, jest już ignorowanie dziecka, nie trzeba go lać.
          Najprostsza zasada wychowania jest taka: dobre zachowanie nagradzamy, złe
          ignorujemy.
          Tylko najgorzej jest wtedy, kiedy rodzice notorycznie ignorują dziecko a
          wszelkie jego zachowania określają jako niegrzeczne. Bo się odzywa niepytane, bo
          się samo nie chce bawić, bo się pobrudziło, bo coś zepsuło - to już jest
          zaje..ście niegrzeczne.
          Bo nie chce robić tego, co dorosły mu każe, bo dziecko rzadko widzi, żeby
          dorosły zrobił to o co dziecko prosiło...
          Najczęściej problemy z dziećmi mają ludzie, którzy nie potrafią się również
          dogadać ze swoim partnerem. A dziecko traktują jak zło konieczne, ewentualnie
          lalkę, która powinna ładnie wyglądać i być na każde zawołanie rozkapryszonej
          mamusi albo wykonywać wszystkie rozkazy despotycznego tatusia.
      • mg2005 Re: Donosicielstwo... 01.07.10, 16:36
        frankafiranka1 napisała:

> Boicie się, że nawet własne dzieci was nie kochają i musicie się
        odwoływać do
        > przemocy, żeby nie uciekły z domu przy pierwszej lepszej okazji.
        Strach was
        > ogarnął, bo macie dużo na sumieniu przykładni ojcowie i matki
        Polki :)

Mów w swoim imieniu :)
    • Gość: kieprze_paczynskic Re: Donosicielstwo... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.10, 12:12
      To skandal, że nie będzie można dać w skórę dziecku skarżącemu się na
      molestowanie przez księdza. To brutalny atak na religię i rodzinę.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Donosicielstwo... 29.06.10, 12:26
        To się nazywa lewacka walka z Tradycją i wartościami konserwatywnymi.
        • Gość: marbor1 Re: Donosicielstwo... IP: *.aster.pl 29.06.10, 12:38
          Według tych tradycji wartości konserwatywnych: jak mąż żony nie bije, to wątroba
          w niej gnije. Sama kilka razy donosiłam na swojego sąsiada, który mieszkał nade
          mną, za notoryczne bicie żony i dzieci.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Donosicielstwo... 29.06.10, 12:42
            Ty lewaczko! Zamiast donosić powinnaś doradzić owej żonie
            przeprowadzenie się z dziećmi do przykościelnego domu samotnej matki
            i zostawienie mieszkania mężowi. Na tym polega czynienie dobra.
          • Gość: kieprze_paczynskic Re: Donosicielstwo... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.10, 12:44
            Powinienem swojej przylać z troski o jej zdrowie?
          • strikemaster Re: Donosicielstwo... 29.06.10, 16:31
            No tak, przyczyniasz się w ten sposób do rozkładu rodziny, a co za tym idzie do aborcji, eutanazji, seksrewolucji i propagowania zboczeń.
          • kolter-xxl Re: Donosicielstwo... 29.06.10, 23:46
            Gość portalu: marbor1 napisał(a):

Sama kilka razy donosiłam na swojego sąsiada, który mieszkał nade
            > mną, za notoryczne bicie żony i dzieci.

Czemu sam siebie obrażasz pisząc 'doniosłem' ? skoro lał to nie donos !! to
            normalne zachowanie normalnego człowieka !!
      • mg2005 Re: Donosicielstwo... 01.07.10, 16:41
        Gość portalu: kieprze_paczynskic napisał(a):

> To skandal, że nie będzie można dać w skórę dziecku skarżącemu się
        na
        > molestowanie przez księdza. To brutalny atak na religię i rodzinę.

Uważaj - obnażasz swój poziom umysłowy ! :)
        • kolter-xxl Re: Donosicielstwo... 02.07.10, 20:52
          mg2005 napisał:

> Gość portalu: kieprze_paczynskic napisał(a):
          >
          > > To skandal, że nie będzie można dać w skórę dziecku skarżącemu się
          > na
          > > molestowanie przez księdza. To brutalny atak na religię i rodzinę.
          >
          > Uważaj - obnażasz swój poziom umysłowy ! :)

Nie , napisał cała prawdę o oszołomstwie !!,była kiedyś w TV tak sprawa
          ,największym wrogiem zgwałconej przez księdza dziewczyny okazała się własna
          matka, choć trudno sukę matką nazwać
    • Gość: kieprze_paczynskic Re: Donosicielstwo... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.10, 12:47
      Jak to jest teraz- nie mogę przylać własnemu bachorowi, ale mogę cudzemu?
      • karbat Re: Donosicielstwo... 29.06.10, 20:12
        oburza sie otwierajaca watek ... bije wlasne dzieci ? ,
        nie chce by jej milosc do dziatek wyszla na jaw .

kazday katolik donosi sam na siebie ...podczas spowiedzi
        katolickiemu ksiedzu ( tez grzesznikowi ) ... mozna nizej upasc .
        • mg2005 Re: Donosicielstwo... 01.07.10, 16:35
          karbat napisał:

> oburza sie otwierajaca watek ... bije wlasne dzieci ? ,
          > nie chce by jej milosc do dziatek wyszla na jaw .
          >
          > kazday katolik donosi sam na siebie ...podczas spowiedzi
          > katolickiemu ksiedzu ( tez grzesznikowi ) .

Ty znów wyjeżdżasz ze swoją paranoją ?... :/
          • Gość: biblia_komucha Re: Donosicielstwo... IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.10, 19:05
            noooo dzejms-bondy uralskie w ameryce tez donosily do ambasady teraz
            poniesli ich na lat kilka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka