Dodaj do ulubionych

I have plans- antykoncepcja

03.09.10, 22:01
fronda.pl/news/czytaj/usa_forsuje_promowanie_mentalnosci_antykoncepcyjnej_na_filipinach
Filipiński rząd wprowadza forsowany przez Amerykańską Agencję ds. Rozwoju Międzynarodowego
(USAID) strategię promowania antykoncepcji. Szczególnie wśród katolików.

Kościół katolicki na Filipinach i działacze pro-life ostrzegają przed zniszczeniami, jakie niesie promocja
antykoncepcji, środków wczesnoporonnych, aborcji, sterylizacji i edukacji seksualnej.

Może szkolenie , przekazywanie wiekszej wiedzy zmieni to nastawienie
Obserwuj wątek
    • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 03.09.10, 22:15
      Ciekawe dlaczego program jest kierowany do katolików, i czy jest finansowany przez firmy
      farmaceutyczne...
      • oszolom_z-radia-maryja Re: I have plans- antykoncepcja 03.09.10, 22:16
        Kierowany jest do katolików bo uważają to za zło
        • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 04.09.10, 10:02
          oszolom_z-radia-maryja napisał:

> Kierowany jest do katolików bo uważają to za zło

Tym bardziej jest to nielogiczne...
          • piwi77 Re: I have plans- antykoncepcja 04.09.10, 10:12
            mg2005 napisał:

> Tym bardziej jest to nielogiczne...

Wcale nie, chodzi o zmiane błędnego nastawienia katolików, którzy za zło traktują coś, co nie tylko
            żadnym złem nie jest, ale jest osiągnięciem, z którego warto korzystać. W programie chodzi
            najprawdopodobniej o naprawę tego, co w ludziach zepsuł kosciół i jego funkcjonariusze.

• billy.the.kid Re: I have plans- antykoncepcja 04.09.10, 10:19
              biega o to że 90% KArTOfLI NIE WIE skąd się biorą dzieci.
              stąd ich obesje w temacie KUTINGU.
              • oszolom_z-radia-maryja Re: I have plans- antykoncepcja 04.09.10, 10:55
                Ja wiem bo mam
                • billy.the.kid Re: I have plans- antykoncepcja 04.09.10, 11:05
                  eeetam osiołku-za dużo w tem temacie nie wiesz.

już się gubie z temy osiołomami. chtóren jezd prawdziwny a chtóry nie.
                  • matylda1001 Re: I have plans- antykoncepcja 04.09.10, 11:15
                    billy.the.kid napisał:

> eeetam osiołku-za dużo w tem temacie nie wiesz.
                    >
                    > już się gubie z temy osiołomami. chtóren jezd prawdziwny a chtóry nie.

Jak widać oba som prawdziwe!
              • lepian4 Re: I have plans- antykoncepcja 04.09.10, 11:23
                Ten sam rzad na spolke z tymi samymi firmami farmaceutycznymi i kosmetycznymi,
                uswiadomil przed laty Chiny.
                Dzis mozesz tanio kupic kosmetyki z chinskich plodow, a w Chinach w
                najporzadniejszych restauracjach, zjesc, to, co z nich pozostalo. Troche drogie
                sa te rarytasy: zupa z glowki nienarodzonego kosztuje juz od 200€. Ceny jednak
                spadna, gdy ginekolodzy zostana odpowiednio uswiadomieni odnosnie odpadow
                wlasnej pracy.
                • Gość: ka_p_pa Re: I have plans- antykoncepcja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.10, 11:39
                  A to w Chinach było tylu katolików, że na zupy wystarcza?
                • strikemaster Re: I have plans- antykoncepcja 04.09.10, 15:06
                  > zupa z glowki nienarodzonego kosztuje juz od 200€.

Wyjątkowo niepłacalny sposób żywienia, główka 3 miesięcznego płodu jest bardzo mała i nawet móżdżku w niej nie ma.
              • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 05.09.10, 13:09
                billy.the.kid napisał:

> biega o to że 90% KArTOfLI NIE WIE skąd się biorą dzieci

Jesteś kartoflem ?... :)
              • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 05.09.10, 13:40
                PS:

billy.the.kid napisał:

> biega o to że 90% KArTOfLI NIE WIE skąd się biorą dzieci.

Oszołku, jest odwrotnie - to takie postępaki jak Ty są ciemniakami. Dziwią się, że z seksu powstają
                dzieci (bo antykoncepcja nie jest 100% skuteczna...) :))
            • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 05.09.10, 13:08
              Wcale nie, chodzi o zmiane błędnego nastawienia katolików, którzy za zło traktu
              > ją coś, co nie tylko
              > żadnym złem nie jest, ale jest osiągnięciem, z którego warto korzystać.

Skoro uważasz się za mądrzejszego od Papieża, to tym bardziej Ci współczuję...
              • matylda1001 Re: I have plans- antykoncepcja 05.09.10, 13:34
                mg2005 napisał:

> Skoro uważasz się za mądrzejszego od Papieża, to tym bardziej Ci współczuję...<

A jeżeli jest mądrzejszy od papieża, to co? Owszem, papież jest "oblatany" w kwestiach wiary
                katolickiej, ale to jeszcze mądrości nie oznacza.
                • piwi77 Re: I have plans- antykoncepcja 05.09.10, 13:40
                  Szczerze mówiąc, to nie widzę problemu, że mg2005 mi współczuje.
                • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 06.09.10, 18:13
                  matylda1001 napisała:

> A jeżeli jest mądrzejszy od papieża, to co?

Uważasz, że to możliwe ??... :)
                  • matylda1001 Re: I have plans- antykoncepcja 06.09.10, 18:42
                    mg2005 napisał:

> Uważasz, że to możliwe ??... :)<

A co by w tym było dziwnego? Znam wielu ludzi mądrzejszych od papieża:)
                    • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 07.09.10, 21:55
                      matylda1001 napisała:

> Znam wielu ludzi mądrzejszych od papieża:)

A na czym polega niemądrość Papieża, "katoliczko" ?... :)
                      • piwi77 Re: I have plans- antykoncepcja 07.09.10, 22:49
                        mg2005 napisał:

> A na czym polega niemądrość Papieża, "katoliczko" ?... :)

Ano na tym, że szanowny chrzani od rzeczy, fundamentalisto.
                        • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 08.09.10, 18:10
                          piwi77 napisał:

>
                          > Ano na tym, że szanowny chrzani od rzeczy, fundamentalisto.

Podasz przykłady ?
          • strikemaster Re: I have plans- antykoncepcja 04.09.10, 15:04
            > Tym bardziej jest to nielogiczne...

Dlaczego? IMO jest to bardzo logiczne, edukuje się tam, gdzie dotąd edukacja nie sięgała, tak jest najskuteczniej.
            • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 05.09.10, 13:18
              strikemaster napisał:

> IMO jest to bardzo logiczne, edukuje się tam, gdzie dotąd edukacja ni
              > e sięgała,

Brak Ci logiki - to nie kwestia edukacji, ale systemu wartości.
              • matylda1001 Re: I have plans- antykoncepcja 05.09.10, 13:42
                mg2005 napisał:

> Brak Ci logiki - to nie kwestia edukacji, ale systemu wartości.<

A co przeszkadza mieć i edukację i wartości?Rzecz w tym, żeby miec możliwość dokonania
                świadomego wyboru. Nie można mówic o swiadomym wyborze, jeśli sie nie zna alternatywy..
                • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 06.09.10, 18:15
                  matylda1001 napisała:

> A co przeszkadza mieć i edukację i wartości?Rzecz w tym, żeby miec możliwość do
                  > konania
                  > świadomego wyboru.

Jesteś nielogiczna... Po co Ci wiedza nt zażywania narkotyków, skoro nie chcesz ich zażywać ?...
                  • matylda1001 Re: I have plans- antykoncepcja 06.09.10, 18:52
                    mg2005 napisał:

> matylda1001 napisała:

> Jesteś nielogiczna... Po co Ci wiedza nt zażywania narkotyków, skoro nie chcesz
                    ich zażywać ?...<

Teraz to przemawiasz jak niewidomy, który twierdzi, że nic nie ma, bo on nic nie widzi.
                    Akurat wiedza o narkotykach przydaje mi sie w pracy, ale wiem też sporo o lotach na Księżyc, chociaz wcale sie tam osobiście nie wybieram. Jeżeli spotykam sie z dwoma teoriami na dany temat, to lubie poznać obie, żeby wyciągnąć samodzielne wnioski. Jeszcze w podstawówce koleżanka wpisała mi do pamiętnika taki oto wierszyk:
                    "Ucz się, dziecko, ucz,
                    nauka, to do potęgi klucz
                    ten jest więcej wart,
                    kto więcej umie"
                    ... no i wzięłam sobie to do serca.
                    • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 07.09.10, 21:54
                      matylda1001 napisała:

> Teraz to przemawiasz jak niewidomy,

To chyba Ty... :)

Jeżeli spotykam sie
                      > z dwoma teoriami na dany temat, to lubie poznać obie, żeby wyciągnąć samodziel
                      > ne wnioski.

Nadal piszesz od rzeczy i widać, że jesteś "farbowaną " katoliczką...
                      Jeśli ktoś uważa antykoncepcję za grzech, to wiedza nt jej stosowania tego nie zmieni.
                      • matylda1001 Re: I have plans- antykoncepcja 08.09.10, 16:48
                        mg2005 napisał:

> Nadal piszesz od rzeczy i widać, że jesteś "farbowaną " katoliczką... Jeśli ktoś uważa antykoncepcję za grzech, to wiedza nt jej stosowania tego nie zmieni.<

Jaką ja jestem katoliczką, to na szczęście nie Twoje zmartwienie. To nie Ty będziesz decydował o moim zbawieniu;) Natomiast jako Twoja siostra w wierze przypominam Ci, że wynosząc się ponad mnie popełniasz grzech pychy.
                        Wracając do meritum... odnoszę wrażenie, że nie jesteś pewien swoich przekonań, skoro obawiasz się, iż jakakolwiek wiedza może nimi zachwiać. Na wszelki wypadek wolisz nic nie wiedzieć, ale równocześnie wymagasz od innych, zeby też nic nie wiedzieli. Dlatego porównałam Cię z niewidomym, który wmawia wszystkim, ze nic nie ma, bo on nic nie widzi.
                        Napisałeś, że jeżeli ktoś uważa, że antykoncepcja jest grzechem, to nic mu po wiedzy na temat jej stosowania... Człowiekowi myślącemu wszelka wiedza przyda się zawsze, bo po pierwsze bedzie wiedział na czym ten grzech polega, po drugie będzie wiedział z czego tak naprawdę i swiadomie rezygnuje. Moze się też zdarzyć, że człowiek zmieni zdanie, ale ma do tego prawo.
                        • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 08.09.10, 21:12
                          matylda1001 napisała:

> Jaką ja jestem katoliczką, to na szczęście nie Twoje zmartwienie.

Na szczęście nie moje...

Natomiast jako Twoja siostra w wierze

Nie jesteś nią...

wynosząc się ponad mnie popełniasz grzech pychy.

Nie wynoszę się - stwierdzam fakt...

> odnoszę wrażenie, że nie jesteś pewien swoich przekonań,
                          > skoro obawiasz się, iż jakakolwiek wiedza może nimi zachwiać.

Nie wiem dlaczego odnosisz to do mnie - to twórcy programu liczą na słabość przekonań katolików...

Na wszelki wypad
                          > ek wolisz nic nie wiedzieć, ale równocześnie wymagasz od innych, zeby też nic n
                          > ie wiedzieli.

Piszesz od rzeczy...

Dlatego porównałam Cię z niewidomym,

...dlatego porównałem Cię z niewidomą.

> Napisałeś, że jeżeli ktoś uważa, że antykoncepcja jest grzechem, to nic mu po w
                          > iedzy na temat jej stosowania... Człowiekowi myślącemu wszelka wiedza przyda s
                          > ię zawsze,

Jeśli dowiesz się jak zażywać narkotyki ,to zaczniesz to robić ??...
                          • matylda1001 Re: I have plans- antykoncepcja 09.09.10, 14:42
                            mg2005 napisał:

> Jeśli dowiesz się jak zażywać narkotyki ,to zaczniesz to robić ??...<

Nie, a czy jeśli ty dowiesz się jak stosować antykoncepcję, to natychmiast pobiegniesz do apteki?
                            Do reszty Twojej wypowiedzi się nie odniosę, bo i nie ma do czego.
        • strikemaster Re: I have plans- antykoncepcja 04.09.10, 15:03
          > Kierowany jest do katolików bo uważają to za zło

A kto im takie głupoty podsuwa?
      • strikemaster Re: I have plans- antykoncepcja 04.09.10, 15:02
        > Ciekawe dlaczego program jest kierowany do katolików

No właśnie, dlaczego?

> i czy jest finansowany pr
        > zez firmy
        > farmaceutyczne...

Jak programy profilaktyki chorób nowotworowych. Z nich też mamy zrezygnować?
        • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 05.09.10, 13:34
          > Jak programy profilaktyki chorób nowotworowych. Z nich też mamy zrezygnować?

Porównujesz płodność do nowotworu... Znamienne...
          • matylda1001 Re: I have plans- antykoncepcja 05.09.10, 13:46
            mg2005 napisał:

> Porównujesz płodność do nowotworu... Znamienne... <

Ale zdajesz sobie sprawę z faktu, że to jest Twój punkt widzenia, i nie musi stosowac się do
            wszystkich?
            • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 06.09.10, 18:17
              matylda1001 napisała:

> Ale zdajesz sobie sprawę z faktu, że to jest Twój punkt widzenia,

Jesteś pewna, że mój ?... :)
              • matylda1001 Re: I have plans- antykoncepcja 06.09.10, 18:55
                mg2005 napisał:

> Jesteś pewna, że mój ?... :)<

A co, może mój?
                • mg2005 Re: I have plans- antykoncepcja 07.09.10, 21:50
                  matylda1001 napisała:

> A co, może mój?

Sprawdź jeszcze raz czyj :)
    • strikemaster Re: I have plans- antykoncepcja 04.09.10, 15:01
      Było to (ale nie w sprawie Filipin) omawiane na Forum i wyszło, że każda edukacja jest złem (przynajmniej wg. Oszoła).
      • Gość: Steff Re: I have plans- antykoncepcja IP: 62.22.15.* 08.09.10, 13:22
        Żadna edukacja nie jest złem , nawet ta przedstawiająca informacje złe jest potrzebna aby uniknąć w życiu porażek i przykrych doznań .

No cóż oszolom to idealny katolik który nazywa ludzi z PO lewakami , komunistami , do tego związki homo pedałami ... Takich katolików nie chce w Polsce i w kościołach .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka