Dodaj do ulubionych

Świt Odysei

21.03.11, 19:38
--Wielki błąd zachodu, czy zaplanowana agresja ? Już sama nazwa operacji przeciwko władzom Libii jest niefortunna, a być może nieopatrznie deszyfrowana - odyseja trwała 10 lat, a świt to przecież początek...

Zgoda społeczności międzynarodowej na operację w Libii, dotyczyła zakazu lotów i ewentualnie zniszczenie wojsk pancernych, ale tylko tych, które ewidentnie zagrażają powstańcom, którzy takiej broni nie mają.
Zbombardowanie siedzib pułkownika, czy lotnisk wojskowych, jest ewidentną agresją, która musi spowodować zdecydowane protesty społeczności międzynarodowej.

Kolejny raz "cywilizacja zachodu" miast pomagać - atakuje.
Bardzo dobrze stało się , że Polska nie uczestniczy w tej krucjacie...
:-)
-----Pozdrawiam.
***** Internet, to świat w którym żyjesz - postaraj się w nim nie napaskudzić...
 :-)
forum.gazeta.pl/forum/f,95102,Spoleczenstwo_Obywatelskie.html
Obserwuj wątek
    • nehsa Re: Świt Odysei 22.03.11, 22:13
      Nie zwróciłeś uwagi na to, co napisałem wcześniej, więc powtarzam.
      Żyjemy w czasach poprzedzających Koniec Świata, czyli koniec cywilizacji człowieka na Ziemi.
      JEST NIEMOŻLIWYM DO ZAPRZECZENIA FAKTEM, ŻE ZA KAŻDĄ POPEŁNIONĄ NIESPRAWIEDLIWOŚĆ, LUDZIE KARZĄ SIEBIE SAMI, SWOIMI CZYNAMI.

Spośród trzech wielkich religii monoteistycznych, islam, jest najbardziej prymitywną, niesprawiedliwą i oczywiście bałwochwalczą religią. Dlatego obserwujemy KRYZYS w państwach islamu, bo elity w tych państwach są zbyt głupie, aby móc sprawiedliwie, a więc i skutecznie podołać wyzwaniom, jakie niesie czas współczesny.

Po załamaniu się rynku ropy naftowej, co może nastąpić lada dzień, wskutek jej zastąpienia przez inne materiały zdolne do napędu samochodów, państwa islamu dotknie katastrofa.

W kolejce po KRYZYS, oczekują państwa, gdzie dominuje obłudna religia katolicka. Zatem m.in. Polska. Jest oczywistym, że KRYZYS będzie się poszerzał i intensyfikował.

BĘDZIE TYM DOTKLIWSZY TAM, GDZIE MNIEJ SPRAWIEDLIWOŚCI.

A ponieważ, o czym wielokrotnie pisałem na tych forach, najbardziej humanitarną religią jest judaizm, to tuż przed Końcem Świata, KRYZYS uderzy w żydów.

Wtedy to dojdzie do ZAGŁADY żydów. Jej przyczynami, będzie ludzka zawiść i ludzka nienawiść, a ZAGŁADA rozpocznie się tam, gdzie żydom będzie się żyło najlepiej, zatem rozpocznie się w USA, które to państwo jest przez nich zdominowane, bo rządzą w nim niedostatecznie sprawiedliwe, zaczerpnięte z judaizmu prawa, preferowane przez żydów.

PS.
      JUŻ USPRAWNIŁEM KOMPA.
      • wuzet21 Re: Świt Odysei 24.03.11, 15:50
        • nehsa Re: Świt Odysei 25.03.11, 17:55
          Już o tym pisałem, ale na Twój użytek powtórzę.
          Ostatnim, "ZNAKIEM CZASU", sygnalizującym zbliżający się Dzień Ostateczny ludzkiej cywilizacji na Ziemi, zwany Końcem Świata, jest fakt restauracji-rekonstrukcji wiarygodnych świadectw nieskończenie racjonalnej, uniwersalnej Nauki Ojca(Boga), którą to Naukę oznajmił tylko Syn(Bóg).

I ten fakt zaistniał. Nie zamierzam nikogo nachalnie przekonywać do tego, co pisze na tych forach, ale ja rozpowszechniam wiarygodne treści Nauki Wszechmogącego Ojca.

Gdyby było inaczej, "zniszczylibyście" mnie. Ale ponieważ mam rację, co najwyżej można wobec eksponowanych przeze mnie treści okazywać lekceważenie, brak zainteresowania.

Ja, nie jestem w stanie podać daty Dnia Sądnego, ale podaję symptomy, które poprzedzą Koniec Świata.

Z mieszanymi uczuciami obserwuje np. wydarzenia w Japonii, ponieważ w tak fantastycznie zorganizowanym, i zdyscyplinowanym społeczeństwie, ich skutki są b. dolegliwe.

No to co się będzie działo, gdy podobnej skali katastrofa wydarzy się np. w Indiach.

A ponadto, nie zanosi się na stabilizację na światowym rynku żywności. Wręcz przeciwnie - wszędzie dostrzedz można pogłębiającą się destabilizację. Unii i NATO, też.

Słowa: : "...i wystąpi naród przeciwko narodowi.", wróżą nam bardzo, ale to bardzo źle.
          • wuzet21 Re: Świt Odysei 26.03.11, 11:02
            nehsa napisał:
            > rzedzą Koniec Świata.
            >
            > Z mieszanymi uczuciami obserwuje np. wydarzenia w Japonii, ponieważ w tak fanta
            > stycznie zorganizowanym, i zdyscyplinowanym społeczeństwie, ich skutki są b. do
            > legliwe

Wydarzenia w Japonii, spowodowane są raczej ruchami tektonicznymi płyt skorupy ziemskiej- Boga bym w to nie mieszał..
            .
            > Słowa: : "...i wystąpi naród przeciwko narodowi.", wróżą nam bardzo, ale
            > to bardzo źle.

To zawsze jest możliwe, ale tu napisał bym "religie wschodu wystąpią przeciwko cywilizacji zachodu" - to jest chyba bliższe, jeżeli chodzi o konflikt globalny.
            • nehsa Re: Świt Odysei 27.03.11, 21:33
              W żaden sposób Istoty Boskie nie maja nic wspólnego z ruchami tektonicznymi skorupy ziemskiej.
              I o tym nigdzie nie pisałem.

Im gorzej zorganizowane społeczeństwo, im mniej odpowiedzialne, tym bardziej dolegliwe skutki wszelkich katastroficznych zdarzeń.

Przypomnij sobie, co się działo w Orleanie po przejściu "Katriny".
    • strikemaster Re: Świt Odysei 05.05.11, 16:11
      > Zgoda społeczności międzynarodowej na operację w Libii, dotyczyła zakazu lotów
      > i ewentualnie zniszczenie wojsk pancernych, ale tylko tych, które ewidentnie za
      > grażają powstańcom, którzy takiej broni nie mają.

Ale sama operacja miała inny cel główny - uratować rafinerie i ropociągi zasilające w paliwo południową Europę. Z tego powodu akcję można uznać za udaną.
      • wuzet21 Re: Świt Odysei 05.05.11, 18:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka