16.04.11, 08:48
Narodowy Spis Powszechny - co o tym myślicie? Dla mnie to chory pomysł. Wczoraj zrobiłam to przez internet i czuję się "prześwietlona". Jeszcze trochę, a będą nas chipować :/
Obserwuj wątek
    • mi-l-ja Re: Spis 16.04.11, 09:09
      Dla mnie to były informacje, które o mnie przy odrobinie wysiłku są dostępne dla każdego i jakoś nie poczułam się szczególnie "zlustrowana". Podejrzewam, że moi sąsiedzi wiedzą o mnie znaaacznie więcej, ba! więcej niż ja sama :D.
    • milleniusz Re: Spis 16.04.11, 09:19
      Przesadzasz ciut. Państwo musi trochę wiedzieć o swoich obywatelach. Tak naprawdę przerażające jest to, co wie np. Google. Jeśli ktoś używa Gmaila, wyszukiwarki Google'a, czy map, to mówi o sobie wszystko. I oni to zapisują.
      • morelka_1 Re: Spis 16.04.11, 09:25
        Nic nie poradzę, że w takich sytuacjach czuję się jak ta krowa z kolczykiem na uchu. Urząd skarbowy wie wszystko i to powinno im wystarczyć :P
        • hardy1 Re: Spis 16.04.11, 10:08
          Mille ma rację, Morelko. Aby państwo mogło planować kierunki rozwoju czy "co wspomagać, rozwijać i na co przeznaczać pieniadze" na 20-30 lat naprzód, musi mieć podstawowe dane.
          W największym uproszczeniu - czy mamy budować więcej żłobków czy domów spokojnej starości.
          Państwo współcześnie wie często o nas mniej niż wszelkiego rodzaju operatorzy netowi...
          • morelka_1 Re: Spis 16.04.11, 10:11
            A no tak, tu przyznać rację muszę :) Jednak niektóre z pytań bym wyrzuciła np. te dotyczące wiary...
            • milleniusz Re: Spis 16.04.11, 16:49
              No nie wiem. Potem niektórzy twierdzą, że jest nas 95% katolików i potrzebujemy więcej kościołów i krzyży. Może i potrzebujemy, ale chciałbym wiedzieć ile to tych procent jest. Nota bene jak trafiłaś na pytanie o wiarę, to chyba miałaś tę rozszerzoną wersję spisu, bo mnie, o ile pamiętam, nie pytało.
              • morelka_1 Re: Spis 16.04.11, 16:51
                takie pytanie miałam, ale nie zdecydowałam się odpowiedziec ;)
          • leziox Re: Spis 16.04.11, 10:36
            A i zaplanowanie paru nowych szpitali psychiatrycznych jest niezwykle wazna rzeczá...
            • hardy1 Re: Spis 16.04.11, 11:33
              ...tu trzeba przeprowadzić oddzielny spis wśród polityków i "wyznawców sekty"...
    • fallen86 Re: Spis 16.04.11, 12:32
      Głupi pomysł z tym spisem. To i tak niczego nie zmieni.
      Lepiej nie wiedzieć się że jest coraz gorzej i żyć w błogiej nieświadomości :D
    • joisana Re: Spis 16.04.11, 16:10
      A ja zapragnęłam się dziś spisać... głównie w celu uniknięcia odwiedzin rachmistrza w przedświąteczny tydzień, kiedy to próbuję ogarnąć, rodzinę, pracę, sprzątanie i szykowanie świątecznej wyżerki. I co...? i guzik z pętelką!- od godziny próbuję się zalogować w celu uzyskania hasła i dziwnym zbiegiem okoliczności system usilnie przekonuje mnie, abym wysłała zgłoszenie, a konsultant telefonicznie się ze mną skontaktuje! A ja nie chcę telefonicznie, wybrałam internet. Czyli po raz pierwszy w historii można się spisać przez internet-ale właściwie nie można ;-(.
      • mi-l-ja Re: Spis 16.04.11, 16:15
        Z moim doświadczeń na tym polu wynika, że należy się logować w porach dość nietypowych ;) np. o 5:00 w niedzielę. W sobotnie popołudnie pewnie pół Polski wpada na pomysł, żeby się spisać i pojawiają się problemy..
        • morelka_1 Re: Spis 16.04.11, 16:37
          wczoraj spisałam sie tak między 17 a 18 bez żadnych problemów :)
      • morelka_1 Re: Spis 16.04.11, 16:37
        mi się udało na tej stronie (bo są dwie) www.spis.gov.pl
    • ac1n Re: Spis 02.09.11, 17:08
      i

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka