Dodaj do ulubionych

Biało-czerwona facjata

05.06.12, 14:18

Moja trenerka basenowa pojawiła się dzisiaj z twarzą pomalowana w kolorach naszej flagi narodowej.
Od nosa do policzków po obu stronach twarzy ma wymalowana biało czerwona flagę.
Wygląda jak kot z bajki Alicja w krainie.
Dzisiaj została wrzucona do basenu zgodnie z tradycja na zakończenie sezonu.Malunek na twarzy nie uległ zniszczeniu.Na pytanie czy to się zmyje odpowiedziała niefrasobliwie---nie wiem.
Tak się bawią kibice--podniecenie w narodzie sięga zenitu.
Pani trenujacą obok mnie, z uciecha poinformowała, iz jej syn zdobył dwa bilety na mecz,wprawdzie Grecji z kimś tam ale zawsze frajda.
Niech sie cieszą z zawodów sportowych, jak z rozwoju gospodarczego nie mogą.
Pozdrowienia dla kibiców i kiboli też.
Obserwuj wątek
    • lepian4 Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 14:22
      Grecy graja z Polska, Ruskimi i Petlikami.
    • piwi77.0 Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 14:24
      Przepraszam za durne pytanie, ale co się trenuje w basenie?
      • voxave Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 14:26
        ,piwi77.0 napisał:

> Przepraszam za durne pytanie, ale co się trenuje w basenie?

Aerobik, i ćwiczenia wszelkie :)
        • voxave Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 14:28
          Piłke wodną oraz pływanie synchroniczne. :)
          • piwi77.0 Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 14:55
            Piłkę wodną, czy pływanie synchroniczne, jeszcze łykam, ale aerobik i gimnastyka? We wodzie? To przecież bezsens, ktoś zdziera kasę i sprzedaje placebo.
            • massaranduba Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 15:01
              piwi77.0 napisał:

> Piłkę wodną, czy pływanie synchroniczne, jeszcze łykam, ale aerobik i gimnastyk
              > a? We wodzie? To przecież bezsens, ktoś zdziera kasę i sprzedaje placebo.

Nic nie szkodzi,najwazniejsze, ze jest "trendy"
              www.poradnikzdrowie.pl/fitness-i-rekreacja/cwiczenia-fitnes/Aqua-aerobik-czyli-cwiczenia-w-wodzie-sa-latwe-i-przyjemne_33877.html
              • piwi77.0 Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 15:22
                massaranduba napisała:

Nic nie szkodzi,najwazniejsze, ze jest "trendy"

Otóż to, a klient ma alibi, że uprawia sport.
                • voxave Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 15:41
                  Massa--nie bądź zgryźliwa ,żadne trendy,normalka, ćwiczenia w wodzie i tyle.
                  Na lądzie nie zrobię 40 przysiadów a w wodzie owszem i jeszcze wiecej.
                  Natomiast aerobik przy szybkiej muzyce i wielkim tempie to nie dla mnie----kiedyś spróbowałam ale spuchłam --to raczej dla młodych.....:)
                  • massaranduba Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 16:17
                    voxave napisała:

> Massa--nie bądź zgryźliwa ,żadne trendy,normalka,

No przeciez jaja sobie robie ;-)
                    Kazda aktywnosc fizyczna jest godna pochwaly, kazda bez wyjatku.
                    Jezeli cieszy Cie aerobik w wodzie, masz z tego radosc i zadowolenie, to moge Ci tylko pogratulowac :-)
                    • voxave Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 18:39
                      massaranduba napisała:

> voxave napisała:
                      >
                      > > Massa--nie bądź zgryźliwa ,żadne trendy,normalka,
                      >
                      > No przeciez jaja sobie robie ;-)
                      > Kazda aktywnosc fizyczna jest godna pochwaly, kazda bez wyjatku.
                      > Jezeli cieszy Cie aerobik w wodzie, masz z tego radosc i zadowolenie, to moge C
                      > i tylko pogratulowac :-)

Przez te moczenie sie w wodzie stracilłm instynkt i poczucie horroru---chyba--no to sorki :)

• voxave Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 15:07
              ---Piwi--pierwsze słyszysz, a ja tak sie bawie od 5 lat.
              Woda odciąża stawy i łatwiej wykonywać ćwiczenia, ponadto stawia opór i to pięknie trenuje mięśnie.
              Nie mówię już o silnych biczach wodnych wykonujących masaż na zakończenie.
              Zycie jest takie piękne dwa razy w tygodniu .....:)
              • piwi77.0 Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 15:24
                voxave napisała:

Zycie jest takie piękne dwa razy w tygodniu .....:)

A słyszałaś, że nie ma nic za darmo? Jak jest pięknie, to nie może być efektów. A jak chcemy mieć efekty, to bez potu, zmęczenia, a czasem bólu, się nie obejdzie.
                • voxave Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 16:04
                  Nie musi boleć cwiczenie ale efekt jest podobny---pod warunkiem że ćwiczy sie dłużej niz pól godziny---dopiero następne minuty spalaja tkanke tłuszczowa --ale Piwi to dobrze wie..... :)

Juz w wieku co najmniej 18-tym leczono schorzenia wodą----bicze tzw,szkockie, kąpiel wirowa na ręce i stopy, zawijania wodne--ćwiczenia w basenie z wodą.
                  Takie zabiegi i inne wodne wykonuje sie w sanatoriach pomagając osobom niepełnosprawnym w wyniku wylewu czy wypadku samochodowego dojśc do sprawności fizycznej.
                  To wiedza wszyscy, więc mnie dziwi,że ktoś sie dziwi.:)
                  • piwi77.0 Re: Biało-czerwona facjata 05.06.12, 19:25
                    OK, więc to terapia, a prowadząca terapeutka, nie trenerka.
                    • voxave Re: Biało-czerwona facjata 06.06.12, 02:04

piwi77.0 napisał:

> OK, więc to terapia, a prowadząca terapeutka, nie trenerka.

Lubisz aby twoje było na wierzchu ;)Niech ci
    • Gość: Jojo Re: Biało-czerwona facjata IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.12, 16:21
      i.wp.pl/a/f/jpeg/29095/600trwam.jpeg
      • lepian4 Re: Biało-czerwona facjata 06.06.12, 04:13
        Ten kapelusz w barwach Monako jest calkiem niezly.
    • mjot1 Ależ to wbrew! Wszystkiemu. 05.06.12, 18:36
      Toż u licha nie po to onegdaj robactwo jakieś z głębin wypełzło było na brzeg i wgramoliwszy się na drzewo obsychało tam lat miliony a następnie spadłszy zeń na cztery łapy kolejne miliony lat prostowało się do pionu by teraz nierozważnie ponownie wtarabaniać się do wody wniwecz obracając ewolucji mozół cały!

Do malowanek wracając
      Bezczeszczenie obliczem jakimś barw naszych narodowych zabronione być winno!
      • voxave Re: Ależ to wbrew! Wszystkiemu. 05.06.12, 18:43
        mjot1 napisał:

> Toż u licha nie po to onegdaj robactwo jakieś z głębin wypełzło było na brzeg i
        > wgramoliwszy się na drzewo obsychało tam lat miliony a następnie spadłszy zeń
        > na cztery łapy kolejne miliony lat prostowało się do pionu by teraz nierozważni
        > e ponownie wtarabaniać się do wody wniwecz obracając ewolucji mozół cały!
        >
        > Do malowanek wracając
        > Bezczeszczenie obliczem jakimś barw naszych narodowych zabronione być winno!

Oj tam,cieszę sie,że ludzi sie bawią i maja odwage do pracy przyjśc z twarza pomalowaną w barwu narodowe.
        Ciesza sie i ja z nimi ,bo wszyscy nam wmawiaja,że nie potrafimy sie bawić--sztywniacy tacy,jacyś :)

• 6burakow Re: Ależ to wbrew! Wszystkiemu. 06.06.12, 02:50
          ciekawe czy olejna pomalowala?
          • artjomka Re: Ależ to wbrew! Wszystkiemu. 06.06.12, 07:07
            Jak z tego widac – cywilizacja nas przegonila. A szczegolnie ten tak wysoko stawiany skok cywilizacyjny, ktory tak waznemu wydarzeniu jak EURO w kopaninie zawdzieczamy!
            Mozna z tego wnioskowac, ze Homo sapiens polonus potrzebuje jeszcze czasu by oswoic sie z takimi “glupactwami”, jak malowanie facjaty w pol na pol.
            Choc z drugiej strony – zenska czesc gatunku robi to – i tu mam na mysli malowanie facjaty i okolic – od dluzszego czasu, by przypodobac sie samcom homosapiensowym.
            O tatuowaniu sie – jako odznaki solidarnosci z uciskanymi mniejszosciami w Australii i na wyspach Salomona – nie wspomne.
            Pozdrawiam!
            • voxave Re: Ależ to wbrew! Wszystkiemu. 06.06.12, 08:06

artjomka napisał:

> Jak z tego widac – cywilizacja nas przegonila. A szczegolnie ten tak wyso
              > ko stawiany skok cywilizacyjny, ktory tak waznemu wydarzeniu jak EURO w kopanin
              > ie zawdzieczamy!
              > Mozna z tego wnioskowac, ze Homo sapiens polonus potrzebuje jeszcze czasu by os
              > woic sie z takimi “glupactwami”, jak malowanie facjaty w pol na pol
              > .
              > Choc z drugiej strony – zenska czesc gatunku robi to – i tu mam na
              > mysli malowanie facjaty i okolic – od dluzszego czasu, by przypodobac sie
              > samcom homosapiensowym.
              > O tatuowaniu sie – jako odznaki solidarnosci z uciskanymi mniejszosciami
              > w Australii i na wyspach Salomona – nie wspomne.
              > Pozdrawiam!

W twoim kraju kolor czerwony uzyskuje sie w inny sposób :)
              • artjomka Re: Ależ to wbrew! Wszystkiemu. 06.06.12, 09:32
                voxave napisała:
                W twoim kraju kolor czerwony uzyskuje sie w inny sposób :)

Hi Voxi!
                Ale strzelilas z grubej rury!
                Nie wiem jak w moim kraju uzyskuje sie kolor czerwony - ale my mamy w naszych barwach zolty i niebieski.
                Znana mi jest w tym temacie polska piosenka mobilizujaca...a kolor jego jest czerwony, bo na nim robotnicza krew... Czy to jest polska metoda "robienia" koloru czerwonego?
                Pozdrawiam
    • Gość: 424 kropki Czterysta dwadzieścia cztery kropki IP: 66.90.73.* 06.06.12, 13:57
      ...........................................................................................................................................................
      ...........................................................................................................................................................
      ..................................................................................................................
      • voxave Malowanie twarzy 06.06.12, 15:53

Ma miejsce gdy plemie idzie na wojnę----teraz wojny zastepuja igrzyska.
        Malowanie i odpowiednie odzienie demonstruje moja przynależnośc plemienna ,spoleczną.
        Myslalam że w tym kierunku pogadamy a tu o pływaniu :)
        • Gość: Jojo Re: Malowanie twarzy IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.12, 17:07
          ten gostek jest oburzony,wyraznie:
          www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,11878628,Cejrowski_krytykuje__idiotyczne__czapki_kibicow__W.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka