40angel 30.09.12, 12:10 Jeszcze nikt nie opisal zycia po.... no wlasnie jakiego po i jakiego zycia ... brednie wymyslone przez nawiedzonych ... cala wiecznosc ... to musi byc przykre Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karbat Re: "zycie po smierci" musi byc cholernie nudne 30.09.12, 14:02 40angel napisał: > Jeszcze nikt nie opisal zycia po.... no wlasnie jakiego po i jakiego zycia ... > brednie wymyslone przez nawiedzonych ... cala wiecznosc ... to musi byc przykre watek - religia. po drugie jakie jest zycie po smierci to kwestia wyobrazni i fantazji , - skoro tak, to dlaczego ono mialoby ono byc nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
8ar8ara reinkarnacja 12.10.12, 17:45 karbat napisał: > 40angel napisał: > > Jeszcze nikt nie opisal zycia po.... no wlasnie jakiego po i jakiego zyci > a ... > > brednie wymyslone przez nawiedzonych ... cala wiecznosc ... to musi byc p > rzykre > > watek - religia. po drugie jakie jest zycie po smierci to kwestia wyobrazni i f > antazji , - > skoro tak, to dlaczego ono mialoby ono byc nudne. No wlasnie. Poza tym to zalezy w co lub kogo sie reinkarnujemy w przyszlym wcieleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: "zycie po smierci" musi byc cholernie nudne 30.09.12, 14:21 Wydaje mi się, że nikt nie miał odwagi opisać życia w niebie, nawet Jezus Chrystus tego nie zrobił, po prostu pewnie dlatego, że taki opis wytraszyłby łatwowiernych bardziej niż opis piekła. Bo pomyślmy, co tam mogą robić, ci wszyscy zbawieni? Chyba tylko jedynie modlić się i zawodzić smutne piosenki w towarzystwie takich kreatur jak święci kościoła katolickiego, papieży i innych spedofilonych tłuściochów w sutannach. Do zrzygania taka perspektywa. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: "zycie po smierci" musi byc cholernie nudne 30.09.12, 16:59 piwi77.0 napisał: > Wydaje mi się, że nikt nie miał odwagi opisać życia w niebie, nawet Jezus Chrys > tus tego nie zrobił, po prostu pewnie dlatego, że taki opis wytraszyłby łatwowi > ernych bardziej niż opis piekła. Jezus czy inni tworzac niematerialne byty, raje, popadliby w takie sprzecznosci, ze glowa boli . malo ci sprzecznosci , bzdur w sfientych ksiazkach wiercow ... ?. materia sprzecznosci nie toleruje . nie moglaby funcjonowac . >Bo pomyślmy, co tam mogą robić, ci wszyscy zbawieni? Chyba tylko jedynie modlić się i >zawodzić smutne piosenki w towarzystwie takich kreatur jak święci kościoła katolickiego, >papieży i innych spedofilonych tłuściochów w sutannach. Do zrzygania taka perspektywa. e , tam brakuje ci wiary - fantazji . w niebie ma panowac wieczne szczescie . wiec - kazdy robi to co lubi, pijak pije, smakosz sie objada, ksiadz zabawia sie malymi dziecmi , lubiacy ladne dziewczyny moze zmieniac je bez przerwy, internauta moze klepac non stop w klawiature . w czym problem . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: "zycie po smierci" musi byc cholernie nudne 01.10.12, 20:14 piwi77.0 napisał: > Wydaje mi się, że nikt nie miał odwagi opisać życia w niebie, nawet Jezus Chrys > tus tego nie zrobił, po prostu pewnie dlatego, że taki opis wytraszyłby łatwowi > ernych bardziej niż opis piekła. Przecież opisał to jako życie eunuchów ; Przy zmartwychwstaniu bowiem nie będą się ani żenić, ani za mąż wychodzić, lecz będą jak aniołowie Boży w niebie. >Bo pomyślmy, co tam mogą robić, ci wszyscy zbawieni? Chyba tylko jedynie modlić się i zawodzić smutne piosenki Dokładnie wiecznie wyć na chwałę najwyższego . w towarzystwie > takich kreatur jak święci kościoła katolickiego, papieży i innych spedofilonych tłuściochów w sutannach. Do zrzygania taka perspektywa. Nie dygaj nic ich spotkasz w piekle w jedyny kotle może nawet z wojtyłą się załapiesz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
8ar8ara Re: "zycie po smierci" musi byc cholernie nudne 12.10.12, 17:47 piwi77.0 napisał: > Bo pomyślmy, co tam mogą robić, ci wszyscy zba > wieni? Chyba tylko jedynie modlić się i zawodzić smutne piosenki w towarzystwie Dlaczego akurat smutne? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: "zycie po smierci" musi byc cholernie nudne 12.10.12, 18:25 Cały czas śpiewają smutne, to co, po śmierci gust ulega zmianie? Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: "zycie po smierci" musi byc cholernie nudne 30.09.12, 14:39 od 33 p.n.e. to nie wieczność, ale też długo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: "zycie po smierci" musi byc cholernie nudne 01.10.12, 04:58 Ale to "ateiści wygrywają od 33 r.p.n.e ", choc "Katolicy szukują atak na ateistów ?" 40angel, tzn Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stab cholernie nudny ten troll IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 01.10.12, 07:02 Nie karmic trolli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: cholernie nudny ten troll 01.10.12, 07:07 Napisz lepiej, jak wyobrażasz sobie życie w niebie po własnej śmierci, bo o to chodzi w tym wątku. A może jest Ci wszystko jedno jak będzie ono wyglądać, byleby się tylko na nie załapać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: cholernie nudny ten troll IP: 62.22.15.* 01.10.12, 08:36 Nie licz na to ze stab i lepian co kolwiek wymyślą , puste zakute makowy Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: cholernie nudny ten troll 01.10.12, 16:41 Nie chcę, żeby stab cokolwiek wymyślała, chciałbym aby podała jakieś rzetelne informacje na temat nieba, które muszą być w jej posiadaniu. Chyba przecież wie o co na tym forum, a pewnie nie tylko tu, tak zażarcie walczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: cholernie nudny ten troll 01.10.12, 20:08 Gość portalu: Stab napisał(a): > Nie karmic trolli!!! Echo opowiedz nam tu jak do nieba pójdziecie , tak literalnie jak w biblii napisali :)) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Hmm, jakie by nie było, ja wiem jedno: 01.10.12, 16:32 I'd.be.back.for.somebody... ;D LOL! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Hmm, jakie by nie było, ja wiem jedno: 01.10.12, 16:39 Bogowie, będziesz straszyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 01.10.12, 16:53 Erm, nie, ale mogłabym Ci już teraz opowiedzieć parę mrożących krew w żyłach historii, coś z pogranicza, hm, zjawisk paranormalnych, bez obecności żadnych duchów, etc. - bardziej związane z ludzką podświadomością... :/ Chociaż... właściwie to tak - ktoś boi się czegoś cholernie od jakiegoś czasu przez mnie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Re 01.10.12, 18:47 Gdyby duchy mogły nam szkodzić, musiałyby choć trochę być zrobione z materii, a wtedy nie byłoby przeszkód, żeby im wpie...ć. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Re 01.10.12, 18:56 Nie przykładaj ludzkiej miary do spraw boskich. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Re 01.10.12, 19:07 Nie ma takich dwóch miar, inaczej człowiek nie byłby w stanie wymyśleć sobie Boga. A na to, że miara podobna, wskazuje także zachowanie się Boga, który cywilizuje się dokładnie w takim tempie w jakim robi to człowiek. Tak jak dzisiejszy człowiek nie przypomina tego dajmy na to sprzed tysiąca lat, tak i dziejszy Bóg swojego dzikiego odpowiednika z tamtych lat też już nie przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Re 01.10.12, 21:34 1. Człowiek nie wymyślił Boga to Bóg wymyślił Człowieka. 2. Miar jest wiele nawet wśród ludzi inna miara oceniasz 5 latka który zawinał coś ze stołu sąsiada inna dorosłego który cos ukradł. 3. Bóg sie nie zmienia Bóg jest jaki jest i takim pozostanie, to tylko nasze jego postrzeganie się zmienia im bardziej go odkrywamy bądź im bardziej się od niego oddalamy, Szatan zresztą tez jest niezmienny. 4. Dzisiejszy człowiek faktycznie nie przypomina tego sprzed 1000 lat dziś mu chyba blizej do tego sprzed 10.000 lat, uwstecznilismy się trochę pomimo postepu technologicznego, ale postęp to nie kategoria moralna, elektryczne kotły w piekle to tez postep, tak samo jak cyklon B tez był postepem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Re 01.10.12, 21:46 qqazz napisał: tak samo jak cyklon B tez był postepem. A żebyś chciał wiedzieć. Cyklon B to mimo wszystko postęp w porównaniu z krzyżowaniem, czy paleniem na stosie. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Re 01.10.12, 21:59 Taż pisze że to był postęp, tylko czy taki postęp nas interesuje? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Re 01.10.12, 22:03 qqazz napisał: > 1. Człowiek nie wymyślił Boga to Bóg wymyślił Człowieka. Nie , on dał tylko małpie duszę :)) > 3. Bóg sie nie zmienia Bóg jest jaki jest i takim pozostanie, to tylko nasze jego postrzeganie >się zmienia im bardziej go odkrywamy bądź im bardziej się od niego oddalamy, Generalnie w końcu zabierz się za lekturę biblii zobaczysz jak bozia ewoluował od czasów Adama do czasów Jezusa. > Szatan zresztą tez jest niezmienny. On tak , ma jedno zadanie jak największej liczbie ludzi udowodnić jak kiesko jest wierzyć w bozię :)). > 4. Dzisiejszy człowiek faktycznie nie przypomina tego sprzed 1000 lat dziś mu chyba blizej do tego sprzed 10.000 lat, Statystyczny wierca dziś czym nie rożni się od tego sprzed 1000 lat , nadal na kolanach całuje bohomazy . Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Re 01.10.12, 22:33 Poczytaj poczytaj, nim zaczniesz się wypowiadać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Re 01.10.12, 23:02 qqazz napisał: > Poczytaj poczytaj, nim zaczniesz się wypowiadać. Czytałem wiem ze twoja wiedza w tym zakresie nawet do pięt mi nie dorasta !! Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Re 01.10.12, 23:08 Bezmyślne przerzucanie stron to nie czytanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Re 01.10.12, 23:17 qqazz napisał: > Bezmyślne przerzucanie stron to nie czytanie. Tak właśnie powstawał katolicyzm , na bezmyślnym przewracaniu stron a potem na całkowitym odłożeniu na półkę biblii . Gdybyś choć trochę znał tę księgę to wiedziałbyś jak zmienia się osoba boga w niej !! Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Re 02.10.12, 21:08 Zmieniać mój drogi to się może twoja prostata, Bóg jest niezmienny na tym polega jego istota, a to jak nam sie objawia to nie kwestia zmian tylko jego zamysłu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Re 02.10.12, 21:13 qqazz napisał: > Zmieniać mój drogi to się może twoja prostata, Bóg jest niezmienny na tym poleg > a jego istota, a to jak nam sie objawia to nie kwestia zmian tylko jego zamysłu Znam te gadki wierców , to tylko dowodzi jak głęboko w zadkach macie zapis biblii . Gołym okiem widać ewolucje tego bytu na kartach biblii . Odpowiedz Link Zgłoś
majka_monacka Re: Re 01.10.12, 23:10 kolter-xl napisał: > qqazz napisał: > > > 1. Człowiek nie wymyślił Boga to Bóg wymyślił Człowieka. > > Nie , on dał tylko małpie duszę :)) > Ale chyba duszę w formie świadomości? Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Re 01.10.12, 23:21 majka_monacka napisała: > kolter-xl napisał: > > > qqazz napisał: > > > > > 1. Człowiek nie wymyślił Boga to Bóg wymyślił Człowieka. > > > > Nie , on dał tylko małpie duszę :)) > > > Ale chyba duszę w formie świadomości? Prawda? Nie wiem co miał na myśli pius XII pisząc te słowa ;animas enim a Deo immediate creari catholica fides nos retinere iubet Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Re 01.10.12, 23:45 teneska napisał: > mimo to przetłumacz na polski jeśli ciało ludzkie bierze początek z istniejącej wcześniej materii ożywionej, dusza duchowa zostaje stworzona bezpośrednio przez Boga: Odpowiedz Link Zgłoś
teneska Re: Re 02.10.12, 00:04 kolter-xl napisał: > > jeśli ciało ludzkie bierze początek z istniejącej wcześniej materii ożywionej, > dusza duchowa zostaje stworzona bezpośrednio przez Boga: > Ale jeśli dusza, to właśnie nasza świadomość, jak gdzieś tutaj napisała Majka Monacka, to znaczyłoby, że świadomość została stworzona aktem boskiego nadania. Ktos tu jednak napisał, że świadomość w pewnym stopniu pojawia się i u zwierząt. Czy i one mają duszę? A co będzie jak uczeni zbudują maszyny obdarzone świadomością? Czy i one będą miały duszę? Być może, ale nie stworzoną bezpośrednio przez Boga. Stare prawdy upadają.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Re 02.10.12, 00:14 teneska napisał: > Ale jeśli dusza, to właśnie nasza świadomość, jak gdzieś tutaj napisała Majka M > onacka, to znaczyłoby, że świadomość została stworzona aktem boskiego nadania. Zacznijmy od tego czym była dusza dla żydów zanim nie zostali skażeni około II w p.n.e hellenizmem . > Ktos tu jednak napisał, że świadomość w pewnym stopniu pojawia się i u zwierzą > t. Czy i one mają duszę? Nie w biblii , akurat w biblii dusza to życie lub żywa istota , dobrze to oddaje stara biblia gdańska ; I stworzył Bóg wieloryby wielkie, i wszelką duszę żywiącą płazającą się, którą hojnie wywiodły wody, według rodzaju ich; i wszelkie ptactwo skrzydlaste, według rodzaju ich; i widział Bóg, że to było dobre. . >A co będzie jak uczeni zbudują maszyny obdarzone świadomością? Czy i one będą miały duszę? No o to już pytaj filozofów . > Być może, ale nie stworzoną bezpośrednio przez Boga. > Stare prawdy upadają.... Bóg dał bóg wziął :) Odpowiedz Link Zgłoś
teneska Re: Re 02.10.12, 18:21 kolter-xl napisał: > teneska napisał: > > > > Ale jeśli dusza, to właśnie nasza świadomość, jak gdzieś tutaj napisała Majka > > Monacka, to znaczyłoby, że świadomość została stworzona aktem boskiego nadania. > > Zacznijmy od tego czym była dusza dla żydów zanim nie zostali skażeni około II > w p.n.e hellenizmem . > Mnie chodzi raczej o współczesne pojmowanie duszy. Jakie funkcje naszego umysłu powodują powstawanie wrażenia, czy podejrzenia, że posiadamy duszę? Czyż wszystkie te funkcje nie zawierają sie w poczuciu świadomości? > > Ktos tu jednak napisał, że świadomość w pewnym stopniu pojawia się i u zwierząy. > > Czy i one mają duszę? > > Nie w biblii , akurat w biblii dusza to życie lub żywa istota , dobrze to odda > je stara biblia gdańska ; I stworzył Bóg wieloryby wielkie, i wszelką du > szę żywiącą płazającą się, którą hojnie wywiodły wody, według rodzaju ich; > i wszelkie ptactwo skrzydlaste, według rodzaju ich; i widział Bóg, że to było d > obre. . I słusznie. To potwierdza hipotezę, że nawet ograniczona świadomość zwierząt możemy uznawać za duszę. > > >A co będzie jak uczeni zbudują maszyny obdarzone świadomością? Czy i one b > ędą miały duszę? > > No o to już pytaj filozofów . Miałam nadzieję, że jest tu wielkie mnóstwo wszelakich filozofów. > > > Być może, ale nie stworzoną bezpośrednio przez Boga. > > Stare prawdy upadają.... > > Bóg dał bóg wziął :) Amen... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Re 02.10.12, 19:22 teneska napisał: > Mnie chodzi raczej o współczesne pojmowanie duszy. Jakie funkcje naszego umysłu > powodują powstawanie wrażenia, czy podejrzenia, że posiadamy duszę? Czyż wszys > tkie te funkcje nie zawierają sie w poczuciu świadomości? Wmawiają ludziom od dziecka ze coś takiego jest i tyle . > I słusznie. To potwierdza hipotezę, że nawet ograniczona świadomość zwierząt możemy uznawać za duszę. Mylisz pojęcia !! dusza to życie jako takie a nie jakaś głębia w wilku :)) . > Miałam nadzieję, że jest tu wielkie mnóstwo wszelakich filozofów. Wiem jedno filozofia to największy wróg chrześcijaństwa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 01.10.12, 22:59 piwi77.0 napisał: > Gdyby duchy mogły nam szkodzić, musiałyby choć trochę być zrobione z materii, a > wtedy nie byłoby przeszkód, żeby im wpie...ć. Hmm, duchy... :) Ale OK, powiedzmy, że wierzę w jakąś tam materię skupiającą w sobie energię istniejącego innego wymiaru. Czy mogą być szkodliwe? No pewnie! Kilka nieprzespanych nocy z ich powodu i masz czego chciałeś a nie widziałeś, lol. UstawieniaWyloguj l.i.l.a.b.a.j.on Ulubione fora Ulubione wątki + dodaj zdjęciaTwoje:PostyZdjęcia Posty:PrzyjaciółNieprzyjaciół Reklama Reklamuj się na forum - kliknij!AdTaily.pl ForumSpołeczeństwo Społeczeństwo Religia Psychologia Żałoba, strata, osierocenie Niepełnosprawni Rozwód..i co dalej? (Brak) Seks(u) w małżeństwie Codzienne zakupy Zakręcone lata 90. Nasza klasa Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 18:54 To moze byc naprawde przeje..na reszta wieczności jezeli trafisz do piekła. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 19:13 Z tego co ja wiem, to piekłu przypiął mordę sam Bóg, osobiście zainteresowany w obrzydzeniu ludziom tego miejsca. Skąd mamy wiedzieć, że Bóg nas nie oszukuje? Przecież wiemy, że nie ma wobec nas dobrych zamiarów, czego dowodem jest chociażby to, że najwspanialsze drzewo które posadził w Raju, okazało się dla człowieka zgubną pułapką. Skąd gwarancja, że nie szykuje kolejnych podstępów? Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 19:17 Piekło jest też nielogiczne. Szatan to mój kumpel, ziom, dlaczego miałbym się go obawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 19:22 No to fajnych masz kolegów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 19:35 Podaj jakąkolwiek przesłankę, że Szatan miałby być człowiekowi nieprzyjacielem. Jedną. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 21:16 qqazz napisał: > No to fajnych masz kolegów. twój tez , przecież tylko Szatan mógł Krk wymyślić . Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 19:25 W religijnej koncepcji piekła, zupełnie od rzeczy jest to, że Szatan mści się w nim na tych ludziach, co opowiedzieli się przeciwko Bogu, jego największemu wrogowi. Chyba, że czegoś o Szatanie nie wiemy, mianowicie tego, że jest (cichym) wspólnikiem Boga. Ale z fantazją tak to już jest, musi zawierać w sobie sprzeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 19:28 Czemu zakładasz, ze sie msci? Może jest urodzonym sadystą i sie zneca dla własnej przyjemnosci. A może inaczej nie da się z nimi współpracować? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 19:34 Może jest sadystą, może tamto, a może owanto. Zawsze ciągle tylko to może. Nic pewnego nie macie. Proszę obudzić mnie wtedy, gdy pojawią się jakieś fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 20:05 Sam sie obudzisz jak czarty podkręca temperaturę w kotle. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 19:20 Jak sie przekonasz to może już być za późno. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 19:30 Gdyby miało być miejsce z Bogiem, takim jakiego znamy z Biblii i jeszcze jakieś miejsce bez niego, to jestem pewien, że ci, zwabieni przez Boga w to pierwsze miejsce, wyjdą na tym gorzej, niż ci, co trafią w to drugie miejsce. W tym momencie obowiązuje bowiem zasada, nie daj się więcej mamić temu, co już raz cię wykiwał. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 21:00 Twój wybór, pamiętaj o tym w tym następnym zyciu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 21:07 Oczywiście zapamiętam. Jednak gdybyś potrzebował kiedys tam pomocy, aby się zwinąć z tego przecudnego nieba w miejsce bardziej ludzkie, to będziesz mógł na mnie liczyć. Pomogę Ci tyle ile będzie w mojej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 19:15 Istnienie piekła jest dowodem na niemoralność boga. W każdym bądź razie istnienie takiego piekła jak sobie wyobrażają religie. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 21:04 piwi77.0 napisał: > Gdyby duchy mogły nam szkodzić, musiałyby choć trochę być zrobione z materii, a > wtedy nie byłoby przeszkód, żeby im wpie...ć. ;) . pieklo/niebo, stada diablow ( od kaprala po generala ), podobnie zastepy (?) aniolow , tysiace sfientych - niezla piekelno-niebianska menazeria . inaczej, kpina z elementarnej ludzkiej inteligencji . religia -bezmiar bzdur biblijnych ( uzupelnionych fantazja pozniejszych pokolen) , tloczona przez szamanow ( od dziecka ) do glowek wiercow . wierca, uznajacy jedyna prawde , objawiona przez obrzezanych starozytnych biegajacych po pustyni w sandalach . uczciwie trzeba dodac , ze ta jedyna prawda w duzym stoniu w wiekszoszci zostala brutalnie podpieprzona - skopiowany od wdczesniejszych wiercow basenu morza srodziemnego . prosze o podanie jednej jedynej orginalnej " mysli ", mitu, ideii biblijnej, katolickie, ktora by nie wystepowala w innych wczesniejszych wierzeniach . dziekuje . Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 21:12 Ludzka inteligencja z założenia ma sie do boskiej co najwyzej tak jak musza do ludzkiej. Człowiek to tylko obraz i podobieństwo Boga a nie jego pełne odwzorowanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: To wcale nie musi byc przykre 01.10.12, 21:09 qqazz napisał: > To moze byc naprawde przeje..na reszta wieczności jezeli trafisz do piekła. Każdy z nas tam trafi !! Nawet bezgrzeszny Jezus tam trzy dni był. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: "zycie po smierci" musi byc cholernie nudne 01.10.12, 21:28 Miałam takiego fajnego kolegę, bardzo się lubiliśmy. Nasz stosunek do życia pozagrobowego był podobny, to znaczy oboje wątpiliśmy. Gdy był chory i wiedział, że nie ma już dla niego ratunku to powiedział, że jak będzie już po wszystkim, to przyjdzie i mi powie jak tam jest. W jakieś dwa tygodnie po jego śmierci zdarzyło mi się coś bardzo dziwnego. To chyba był sen... W każdym razie przyszedł do mnie, czułam jego obecność, i z uśmiechem zapytał, czy nadal uważam, że TAM nic nie ma... No to teraz już sama nie wiem. W każdym razie, skoro się uśmiechał, to TAM chyba nie jest aż tak źle? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: "zycie po smierci" musi byc cholernie nudne 01.10.12, 21:58 matylda1001 napisała: . No to teraz już sama nie wiem. W każdym razie, skoro się uśmiechał > , to TAM chyba nie jest aż tak źle? Hiob aż się prosił do piekła . O gdybyś w Szeolu mnie schował, ukrył, aż gniew Twój przeminie, czas mi postawił, kiedy mnie wspomnisz... Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: "zycie po smierci" musi byc cholernie nudne 01.10.12, 22:01 qqazz napisał: > Ludzka inteligencja z założenia ma sie do boskiej co najwyzej tak jak musza do > ludzkiej. nie pogniewsz sie jesli poprosze o podanie przykladow tej boskiej inteligencji .... > Człowiek to tylko obraz i podobieństwo Boga a nie jego pełne odwzorowanie. powaznie ... widziales boga ?. czy tylko wierzysz w to co napisali starozytni obrzezani, czy tez w to co ci ksiadz opowiada .... Odpowiedz Link Zgłoś
teneska Re: "zycie po smierci" musi byc cholernie nudne 01.10.12, 23:13 karbat napisał: > qqazz napisał: > > Ludzka inteligencja z założenia ma sie do boskiej co najwyzej tak jak mus > za do > > ludzkiej. > > nie pogniewsz sie jesli poprosze o podanie przykladow tej boskiej inteligencji > .... > No jak to, przecież stworzył zakazany owoc!!! To chyba wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Po co nam opis, skoro łatwo się domyśleć, jak 02.10.12, 06:58 katolickie Niebo wygląda? Wiemy jak wygląda kwalifikacja do niego, nie ważne, czy się jest kanalią, bydlakiem, szują, czy nie, aby tam wejść ważne jest tylko jedno. Nie wolno pomylić tego komu oddaje się hołdy. Bóg chce mieć wokół siebie wyłącznie wazelinujących sku...synów, no to już wiecie jak musi wyglądać Niebo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: "zycie po smierci" musi byc cholernie nudne IP: 62.22.15.* 02.10.12, 12:18 lepiszczu co ty na to ? Odpowiedz Link Zgłoś