Dodaj do ulubionych

Podjudzanie

03.02.15, 16:54
Nie macie już dość tego podjudzania narodu do wojny, tego denerwowania ludzi?
Zajrzycie do historii, spójrzcie na codzienne wiadomości. Wszędzie tylko zabijanie, mordowania, przelewanie krwi. Mało wam? Po kiego odgrzewać mity o mocarstwowości? Po kiego ładować tyle kasy i energii w wojsko? Co, nie przejdzie? Lobby zbrojeniowe nie pozwoli?
Nieprawda. Wszystko zależy od nas. Jeśli chłopaki nie zechcą walić do siebie z kałachów, to kto ich do tego zmusi?
Skąd nagle ten wojenny ton, nie tylko polityków? Zapewne z strachu. A myśleć należało wcześniej. Kto wyszarpuje niedźwiedziowi jego zdobycz, tego niedźwiedź pogoni, aż będzie niemiło ;)

Obserwuj wątek
    • karkowiak2plus Re: Podjudzanie 03.02.15, 19:06
      A tak konkretnie dla mniej wtajemniczonych.
      Do czego podjudzasz?
      • loloski Re: Podjudzanie 04.02.15, 07:48
        karkowiak2plus napisał:

> Do czego podjudzasz?

Jeśli już to do działań pokojowych, do współpracy, wyważonych kompromisów politycznych, do kierowania się dobrem normalnych ludzi, a nie jakiś tam "oligarchów', "separatystów", korporacyjnych lobbystów, ciągle nienasyconych milionerków...
        • panzerrover Re: Podjudzanie 04.02.15, 08:30
          Zatem co jest gorsze, podjudzanie do pokoju, czy podjudzanie do wojny?
          Bo na FR jeden "filozof" napisał, że nie ma dobra ani zła. To ja już sama nie wiem. Lepszy pokój czy wojna, czy taka szarpaczka może najlepsza?
          • loloski Re: Podjudzanie 04.02.15, 08:37
            panzerrover napisał(a):

> Zatem co jest gorsze, podjudzanie do pokoju, czy podjudzanie do wojny?

> na FR jeden "filozof" napisał...

Co to jest FR?

> To ja już sama nie wiem. Lepszy pokój czy wojna...

Naprawdę nie wiesz? Pomyśl i bądź w zgodzie z samą sobą.
            • panzerrover Re: Podjudzanie 04.02.15, 08:44
              FR to forum religia. Oczywiście forum "GW".

Dla putinowskiego sołdata pt. Giwi wojna to sama rozkosz, samorealizacja, władza, popularność, piękne kobiety, gwiazdorstwo wręcz. Dla niego wojna lepsza niż pokój. Bo w czasie pokoju był zerem, trepem w koszarach.
        • karkowiak2plus Re: Podjudzanie 04.02.15, 09:07
          Jesteś gotów wywołać wojnę w tej sprawie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka