Dodaj do ulubionych

Terry Schiavo

22.03.05, 01:34
Jestem zbulwersowana faktem ze lekarze w porozumieniu z mezem Terry i za
przyzwoleniem sadu zamierzaja zaglodzic biedna Terry. Chca ja odlaczyc od
zywienia i plynow czyli glod i dehydracja. Jedna z najokrutniejszych smierci.
Caly Swiat krzyczy z oburzenia a papiez .... milczy. Przeciez on tez jest na
wpol warzywo. Moze by jego tak.....?
Obserwuj wątek
    • Gość: Czlowiek Nawet przestepcy w USA maja lepiej niz Terry IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.03.05, 02:04
      Daj spokoj Papiezowi. Nawet Prezydent USA ma problemy aby cos zmienic na
      korzysc Terri. Najgorsi przestepcy w USA gina smiercia bardziej humanitarna
      nieprawdaz? Poza tym to widac golym okiem, ze maz w asyscie Zydow (dokonujacych
      legalnie aborcji - nadal chca to czynic w swietle prawa)) walczy o siebie.
      Przez 12 lat nie zajmowal sie zona. Ma babe i dwoje dzieci, wiec Terry musi
      zniknac aby zahaczyl w koncu fore za nia.
      • mxp4 Re: Nawet przestepcy w USA maja lepiej niz Terry 22.03.05, 03:40
        Gość portalu: Czlowiek napisał(a):

> Daj spokoj Papiezowi. Nawet Prezydent USA ma problemy aby cos zmienic na
        > korzysc Terri. Najgorsi przestepcy w USA gina smiercia bardziej humanitarna
        > nieprawdaz? Poza tym to widac golym okiem, ze maz w asyscie Zydow
        (dokonujacych
        >
        > legalnie aborcji - nadal chca to czynic w swietle prawa)) walczy o siebie.
        > Przez 12 lat nie zajmowal sie zona. Ma babe i dwoje dzieci, wiec Terry musi
        > zniknac aby zahaczyl w koncu fore za nia.

Dokladnie, to oburzajace. Moze jeszcze ja podlacza bo walka caly czas trwa. Maz
        jej /pozal sie Boze/ jest morderca podobnie jak lekarze i sad.
        • monhen rozwiazanie 22.03.05, 04:56
          mozna problem rozwiazac wprowadzajac "testamenty" jak dysponowac wlasnym
          zyciem. Tak jak mozna nosic kartke dawcy z instrukcja jak dysponowac organami w
          razie wypadku, w ten sam sposob sporzadzic testament w ktorym zadysponowac
          mozna majatkiem doczesnym ale takze i zyciem zainteresowanego.
    • Gość: Fiona Re: Papiez , a eutanazja IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.03.05, 13:00
      Czyzby teraz (po tym jak napisalas, ze "narod polski" jest czyms obrzydliwym)
      przyszla Ci kolej na to by uderzyc w glowe Kosciola Katolickiego?! Byc moze
      wyznajesz inna wiare skoro nie znasz stanowiska Kosciola w sprawie eutanazji.
      Wiec postaram sie uzupelnic Twoja wiedze w tych sprawach. Dziwnie mi brzmia te
      slowa, "a moze by jego tak"...? Jakas "delikatna" niechec do papieza wyczuwam w
      tych
      slowach.
      Stanowisko papieza jest ogolnie znane katolikom: "Wszystko co godzi w samo
      zycie, jak wszelkiego rodzaju zabojstwa, ludobojstwa, spedzanie plodu,
      eutanazja i dobrowolne samobojstwo; (...)wszystkie te i tym podobne sprawy i
      praktyki sa czyms haniebnym; zakazajac cywilizacje ludzka bardziej hanbia tych,
      ktorzy sie ich dopuszczaja, niz tych, ktorzy doznaja krzywdy, i sa jak
      najbardziej sprzeczne z czcia nalezna
      Stworcy".
      papiez.wiara.pl./index.php?
      option=content&task=view&id=263&Itemid=0&limit=1&limitstart=2
    • Gość: fkusa bzdety ci w głowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 13:38
      Własnie oglądałem CNN, Larry King Live, gdzie dowiedziałem się że wasz biedny
      Bush, jak był gubernatorem Texasu podpisał ustawę umożliwiającą WBREW woli
      rodziny podobnych pacjentów odłączenie od aparatury, jeśli skończą się pieniądze
      z ubezpieczenia....

Gratuluję pewności że akurat ten przypadek (ja nie wiem) jest ratowaniem życia a
      nie zadawaniem niepotrzebnego cierpienia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka