Dodaj do ulubionych

Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:02
Jak się uśmiecha, to na miłego wygląda... :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Raf Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.am.wroc.pl 19.04.05, 19:14
      Zobaczymy- ale nie ma co go porównywać do Jana Pawła II.
      • Gość: Lukasz Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: 82.160.41.* 19.04.05, 23:12
        Mam nadzieję, że nie nastąpi w Polsce, powrót starej polskiej tradycji: co to
        Wanda Niemca nie chciała
    • Gość: olenka Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:24
      mysle ze jest godnym czlowiekiem zaufania-juz go polubilam.vivat papa
      • Gość: Syriel Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.crowley.pl 19.04.05, 19:30
        Zobaczymy, zobaczymy.... Po wyglądzie nie wypada oceniać ;)... Ale wstęp miał
        dobry :]... Mam nadzieję, że okaze się dobrym i mądrym Papieżem.
      • Gość: popol Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 07:39
        tak tak Rosja nie chciała wpuścić do siebie papieża Polaka ciekawe co będzie z
        Niemcem , i bardzo ciekawi mnie co na to Żydzi i przynależność Benedykta do FDJ he
    • Gość: krystyna Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:29
      JESTEM SZCZESLIWA PONIEWAZ PRZEZYLAM PO RAZ DRUGI TAK WSPANIALE WYBORY PAPIEZA-
      mile wyglad,mam lagodna twarz -mysle ze bedzie dobry i dla nas Polakow!!!!
    • Gość: nika Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.gsu.edu 19.04.05, 19:31
      Ciesze sie ze jego wlasnie wybrali. Wyglada na godnego zaufania.
      • tomaszek874 Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia 19.04.05, 19:42
        tyle lat u boku Jana Pawła II zrobiło swoje. dobroć przeszła choć w części na
        Niego... życze mu powodzenia, bo to będzie jeden z trudniejszych pontyfikatów...
        • Gość: Jul Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:47
          Jak to:przeszla choc w czesci na niego...?Znaczy,ze nie mogl byc dobry przed
          spotkaniem z Janem Pawlem?CZy ty troche nie przesadzasz..?
          Na pewno bedzie dobrym papiezem,wierze w to!
          • Gość: smutna Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: 217.153.73.* 19.04.05, 19:50
            mni i tak smutno, że to nie nasz Karol Wojtyła. Życzę nowemu papieżowi wielu
            łask i pewno mu się uda co zamierza,ale i tak smutno
            • Gość: zergis Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.if.pwr.wroc.pl 19.04.05, 19:58
              papiez ratzinger wydaje mi sie dobrym dyplomata i czlowiekiem ktory niebdzie
              tworzyl zbednnych problemow w rozszezaniu dialogu zapoczatkowanego przez
              papieza jana pawla ii eszystkiego najlepszego w wypelnianiu obowiazkow glowy
              kosciola
    • Gość: ania Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.05, 19:49
      pozdrawiam z ratyzbony. tyle spekulowali: "bedzie, czy nie bedzie", a teraz
      jakos sie slabo ciesza, nawet tu w bawarii.
    • Gość: Michal Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: 204.101.241.* 19.04.05, 19:51
      Kolejny konserwatysta...
    • Gość: Maria Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.agro.ar.szczecin.pl 19.04.05, 19:55
      Jeszcze wczoraj oglądając transmisję mszy św. z Watykanu - myślałam sobie, coś
      jest w tym człowieku. Instynktownie czułam, że jest to szczególna osobowość...
      no i stało się, potwierdziło się moje przeczucie, został wybrany - bardzo się
      cieszę, a uśmiech - rzeczywiście ujmujący.
      Maria
    • czwarty.wymiar Wygląd o niczym nie świadczy... 19.04.05, 20:07
      "Joseph Ratzinger uważany jest za twardego konserwatystę.[...]
      Jego wojownicza natura ujawniła się w 2000 roku, kiedy to był jednym z głownych
      autorów dokumentu Dominus Iesus, który wskazywał na pełnię prawdy w Kościele
      rzymsko-katolickim i piętnował inne wyznania jako ułomne, nieprawdziwe.
      Niektórzy uważają iż "Dominus Iesus" doprowadził samym do zahamowania dialogu
      ekumenicznego. Anglikanie i Luteranie byli zszokowani taką postawą Ratzingera.
      Tym bardziej, że nazwał ich protesty 'absurdem'."

więcej: www.kosciol.pl/content/article/20050414173100363.htm
    • omnibus93 Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia 19.04.05, 20:14
      Gdyby się ciągle uśmiechał, to by nawet fajny był;)
    • omnibus93 Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia 19.04.05, 20:19
      No i kolejny...
    • Gość: Misia Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 19.04.05, 20:26
      Baaardzo się cieszę ze wybór padł na Niego. Moje przepuszczenia sprawdziły sie.
      • czwarty.wymiar Dlaczego? 19.04.05, 20:29
        Bardzo się cieszysz?
        Może ktoś z tych cieszących się napisze wreszcie dlaczego oprócz stwierdzania,
        że "miło wygląda?
        • jedruch Re: Dlaczego? 20.04.05, 00:49
          Przede wszystkim dlatego, że mocno stoi na nogach i jest mądrym człowiekiem,
          doskonale znającym naukę Chrystusa, teologię, historię Kościoła, jego cel
          istnienia i podstawy. Nie da Kościoła 'zbałamucić', upodobnić do jakiegoś
          świeckiego, laickiego prądu. Kościół nie musi mieć 6 miliardów wyznawców
          żyjących jakby Boga nie było. Lepiej jest, by miał tysiąc, ale żyjących według
          tego, co mówił Jezus. A On, wieloletni prefekt Kongregacji Nauki Wiary jest
          tego gwarantem.
          Jezus nie mówił prostych słów, stawiał ogromne wymagania - wystarczy poczytać
          Ewangelie. I Kościół powinien być taki sam - niewzruszony. I tylko jako taki,
          wierny Jezusowi, ma sens. Nie zaś wtedy, gdy przyklaskuje wszystkim zachciankom
          pseudowiernych.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Zbig Re: Dlaczego? IP: *.acn.waw.pl 20.04.05, 07:09
            Rzeczy które mówił Jezus niewiele maja wspolnego z tym co głosi Kosciół Katolicki.
            • Gość: Misia Re: Dlaczego? IP: *.arcor-ip.net 20.04.05, 11:34
              Podaj przyklady!
            • Gość: jedruch Re: Dlaczego? IP: *.crowley.pl 20.04.05, 20:44
              Pewnie, tym bardziej, że Jezus mówił co jest grzechem - m.in. rozwody, które
              zaakceptowano prawnie ze względu na folgowanie słabościom Narodu Wybranego. Ale
              najbardziej uderzają mnie takie słowa Jezusa: 'Każdy, ktokolwiek patrzy
              pożądliwie na kobietę, już się w sercu swoim dopuścił z nią cudzołóstwa.' Co na
              to 'postępowcy'?
          • Gość: aga Re: Dlaczego? IP: 212.14.15.* 20.04.05, 16:49
            tak jest!!
    • fionaaa Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia 19.04.05, 20:28
      Uwazam, ze to wlasciwy wybor, wierze, ze bedzie dobrym papiezem.
    • rene007 Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia 19.04.05, 20:43
      Mam nadzieję i życzę Mu aby był równie dobry jak Jan Paweł Wielki...
      Przyzwyczaiłam się do niego, zył ze mną, chociaż nie jestem aż tak dobrą
      katoliczką, zawsze robił na mnie wrażenie. Wygląd naszego nowego Papież wzbudza
      zaufanie i miejmy takie , a będzie Mu może łatwiej, bo nie wątpię, że ciężka
      praca przed nim. Życzę powodzenia...
    • Gość: ciekawy Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.sympatico.ca 19.04.05, 20:52
      moze mi ktos powie prosze-jak sie nazywa gorne odzienie czerwone w ktore jest
      ubrany ksiadz po prawej stronie Ratzingera na zdjeciu nr2 oraz jak on sie
      nazywa,czy on jest Polakiem?(zawsze towarzyszyl Karolowi Wojtyle podczas mszy);
      z gory dziekuje! B Z
      • Gość: Rafał Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.05, 22:58
        Duchowny w dziwnej pelerynce (fachowo nazywa się chyba "mucet" - patrz
        www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WR/inne/kard_pompony_31031969.html) to ks.
        arcybiskup Piero Marini, ceremoniarz papieski, a więc dostojnik dbający o
        właściwe przygotowanie i przebieg liturgii, obrzędów itp., w których bierze
        udział Ojciec św.
        • Gość: ciekawy Re: do Rafala IP: *.sympatico.ca 20.04.05, 00:16
          dzieki Rafal za ciekawa strone!
    • Gość: katia Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:56
      To będzie bardzo dobry Papież!
    • Gość: Marlena;) Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 22:29
      Nowy Papierz nie będzie juz taki sam jak Jan Paweł II on był nie zastąpiony !!!
    • Gość: Rafał Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.05, 23:03
      To w końcu najbliższy współpracownik i zaufany JP II... Choć wciąż trudno nam
      się pogodzić, że na Tronie Piotrowym już nie zasiada nasz rodak, to myślę, że
      przyszłość przyniesie nam niejedno miłe zaskoczenie mądrością i pracowitością
      Benedykta XVI. Nie musimy bać się stawianych mu zarzutów o twardy konserwatyzm -
      trudno, żeby strażnik czystości doktryny wiary inaczej postępował. Poza tym,
      skoro na wybór biskupa Rzymu ma mieć wpływ sam Duch Święty - to jemu na pewno
      można zaufać:-)
    • Gość: kasia kara IP: *.dial.planet.nl 19.04.05, 23:14
      wybor Niemca na papieza to kara dla Niemcow. niech teraz oni zobacza, jak to
      boli, kiedy inny narod brutalnie wysmiewa wielkiego rodaka. osmieszali naszego
      Papieza cale lata, teraz sami poczuja, jaki to bol. mam nadzieje, ze ten papiez
      nas nie zawiedzie, ale nikt nam juz nie zastapi, Tego ktory wlasnie odszedl...
      • stern.stern Re: kara 19.04.05, 23:39
        masz racje. zyje w austri i wiem dobrze o czym mowisz. nie wiem, dlaczego
        wszyscy sie tak ciesza. dopiero umarl "nasz" papiez! polacy szybko zapominaja.
        zobaczymy czy usmiechem podbije swiat.
        • Gość: wizytka 1927 rocznik IP: *.teleton.pl 20.04.05, 11:30
          To rocznik "kolumbowy", rocznik mojego taty, który walczył w Powstaniu
          Warszawskim i patrzył na śmierć swoich kolegów. A papież w tym czasie ...
          No cóż coś mi się wydaje, że Watykan zwiedzę, na grób oczywiście pójdę, ale na
          placu mnie nie będzie. Ja wiem, że to dawno, że młodzi, manipulowani, ja to
          wszystko wiem, ale jakoś kurdę boli.
    • Gość: Karolina Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.05, 00:18
      Jestem bardzo szczęśliwa, że Następca Św. Piotra i Naszego Ojca Świętego został
      Kardynał Joseph Ratzinger! Prosiłam Ducha Świętego o dobry wybór Ojca Świętego
      i wierzę, że to On tego dokonał. Jestem pełna nadziei na przyszłość i rozwój
      Kościoła Świętego pod przewodnictwem Nowego Pasterza Benedykta XVI.

• Gość: d Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.chello.pl 20.04.05, 01:29
        Amen.
        "Benedykt XVI" to wyjątkowo celnie wybrane przesłanie...
    • Gość: jakos tak dziwnie Dziwne odczucia po wyborze nowego papieza IP: 212.183.128.* 20.04.05, 02:55
      dopiero zostal wybrany, wiec nie powinno sie go krytykowac, tak wiec i tego nie
      czynie, jest tylko cos takiego dziwnego jak sie patrzy na ratzingera i slyszy
      slowo papiez, kiedy sie urodzilem papiezem byl JP2, byl mozna powiedziec od
      zawsze, ktos powiedzial papiez i przed oczami stawala usmiechnieta twarz JP2,
      teraz ktos mowi papiez i nachodza jakies dziwne uczucia - moze pustki, moze
      dopiero teraz naprawde po wyborze nastepcy zrozumiemy ze juz nie mamy 'naszego'
      papieza :(
      • Gość: popol Re: Dziwne odczucia po wyborze nowego papieza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 07:33
        no widzisz ty się urodziłeś za JP2 a ja dosć sporo przed i nie wiedziałem kto to
        jest papież i podejrzewam że gdyby JP2 nie był Polakiem to dużo ludzi
        niewiedziało by że ktoś taki jest !!! no ale teraz jest jak jest wtedy była
        komuna i kościół musiał siedzieć cicho no nie ?!
      • p.s.j Re: Dziwne odczucia po wyborze nowego papieza 27.05.06, 15:26
        > dopiero zostal wybrany, wiec nie powinno sie go krytykowac, tak wiec i tego nie
        > czynie, jest tylko cos takiego dziwnego jak sie patrzy na ratzingera i slyszy
        > slowo papiez, kiedy sie urodzilem papiezem byl JP2, byl mozna powiedziec od
        > zawsze, ktos powiedzial papiez i przed oczami stawala usmiechnieta twarz JP2,
        > teraz ktos mowi papiez i nachodza jakies dziwne uczucia - moze pustki, moze
        > dopiero teraz naprawde po wyborze nastepcy zrozumiemy ze juz nie mamy 'naszego'
        > papieza :(

A co mają Włosi powiedzieć? Najpierw Polak, teraz znowu Niemiec? A kiedy oni
        będą mieli z powrotem "swojego" papieża?
    • Gość: Zenon Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.acn.waw.pl 20.04.05, 06:10
      Liczyłem na zdjecia z młodości z czasów służby w HJ :P
      • Gość: gość Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 07:25
        a ja liczyłem na zdjęcia FDJ jak gra w orkiestrze
      • Gość: gość Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.05, 08:30
        fakt to ciekawe, ale nie bynajmniej nie ze względu na fakt, że był w HJ - większość Niemców z jego rocznika była i tak jak on w wieku 16 lat była w wojsku (w obronie przeciwlotniczej) - nic dziwnego - kto nie był narażał siebie i swoją rodzinę na poważne kłopoty, można było nie chodzić do szkoły i fatalnie w niej się uczyć czy sprawować, ale w hitlerjugend, które stopniowo przejmowało "kaganek oświaty" na rzecz wiadomo jakich celów, trzeba było być - III Rzesza wychowywała po prostu żołnierzy - uchronić mógł przed tym tylko los emigranta

tak więc nie za bardzo ekscytuję się tym faktem - interesuje mnie co innego: reakcja ludzi, którym może to przeszkadzać - co na to Młodzież Wszechpolska, która dopiero co Karola Wojtyłę próbowała włączyć w swe szeregi? co na to ludzie, którzy nie mogą zapomnieć postawy kościoła podczas II wojny światowej? no i co na to Polacy, zwłaszcza ci starsi i ci, którzy umieją o papieżu powiedzieć jedynie "miło się uśmiecha'?
        • stern.stern Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia 20.04.05, 11:21
          to znaczy, ze jezeli nazizm bylby w Polsce tez bys nalezal, zeby nie miec
          klopotow? Sophie i Hans Scholl cos ci mowi? Jezeli nie to bardzo brzydko...
      • Gość: alasz7 Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:16
        Mnie też nie bardzo się podoba przeszłośc z HJ ale JPII widocznie go zrozumiał
        więc i my spróbujmy
        • Gość: zenon Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:53
          A dla mnie to conajmniej dziwne ze Kardynałowie nae byli w stanie wybrac osoby która takiej "rysy" na zyciorysie nie miała. To było dawno i moze nie ma znaczenia dla ludzi z poza europy wschodniej ale dla mnie swiadomosc ze Papiez w dzieciństwie zasówał w brynatnym mundurku ze sfastyka i pozdrawiał swoich "szefów" faszystowskim pozdrowieniem napawa conajmniej dziwnym uczuciem. A mozliwosc ze Papiez jest współodpowiedzialny za smierc jakis alianckich lotników wrecz mnie przeraza.
          • Gość: aga Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: 212.14.15.* 20.04.05, 16:57
            Kochani! Św. Paweł zanim się nawrócił - tępił chrześcijan, jak muchy. I nie
            przeszkodziło to Bogu zrobić z niego apostoła narodów. Więc dajcie i
            Ratzingerowi z jego przeszłością szansę. I będźcie ostrożniejsi w osądach, bo
            niejeden mocny w gębie w konkretnych okolicznościach tracił rezon.
    • Gość: Piotr Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 20.04.05, 08:51
      Ratzinger jako członke niemieckiej organizacji wojskowej...
      ??
      już zaczynamy fałszować historię?
      Hitlerjugend to się nazywało.
      • Gość: awo Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.04.05, 12:25
        Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Ratzinger jako członke niemieckiej organizacji wojskowej...
        > ??
        > już zaczynamy fałszować historię?
        > Hitlerjugend to się nazywało.

To nie jest mundur Hitler-Jugend. Do HJ nalezalo sie przed ukonczeniem 16 roku
        zycia (odpowiednik harcerstwa, tylko obowiazkowe)

www.dhm.de/lemo/objekte/pict/u70_62/
        Od 16 roku trzeba bylo isc do Reicharbeitsdienst (Sluzba Pracy dla Rzeszy),
        gdzie wlasnie nosilo sie takie mundury. RAD bylo zatrudniane do prac
        publicznych, a pod koniec wojny byly tez do walki obronnej (glownie w artylerii
        przeciwlotniczej - FLAK Flugabwehrkanone)

• Gość: marta Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.05, 09:03
      tylko bardzo szybko ten usmiech ginie z jego twarzy, najpiękniej patrzył i
      usmiechał się Jan Paweł II
      • apropag Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia 20.04.05, 10:56
        "Powinien nas ożywiać pewien rodzaj świętego niepokoju: niepokoju, by nieść
        wszystkim dar wiary, przyjaźni z Chrystusem. Zaprawdę, miłość, przyjaźń Boża
        została nam dana, aby trafiła także do innych. Otrzymaliśmy wiarę, by ją
        podarować innym - jesteśmy kapłanami, by służyć innym. I powinniśmy przynosić
        trwały owoc. Każdy chciałby pozostawić po sobie trwały ślad. A co pozostaje? Na
        pewno nie pieniądz. Także nie ostoją się budowle ani książki. Po pewnym,
        dłuższym lub krótszym czasie to wszystko zniknie. Jedyne, co pozostanie na
        wieki to dusza ludzka, człowiek stworzony przez Boga dla wieczności. A zatem
        owocem, który trwa jest to, co zasialiśmy w ludzkich duszach - miłość,
        poznanie; gest zdolny dotknąć serca, słowo, które wzbudza w duszy Bożą radość.
        A zatem chodźmy i módlmy się do Pana, aby pomógł nam przynieść owoc, trwały
        owoc. Tylko w ten sposób ziemia może zostać odmieniona, z padołu łez stać się
        Bożym ogrodem.

Powróćmy jeszcze na koniec do Listu do Efezjan. Mówi on - przywołując słowa
        Psalmu 68 - że Chrystus wstępując do nieba "rozdał ludziom dary" (Ef 4,8).
        Zwycięzca rozdaje dary. A tymi darami są apostołowie, prorocy, ewangeliści,
        pasterze i nauczyciele. Nasza posługa jest darem Chrystusa przekazanym ludziom,
        aby tworzyli Jego ciało - nowy świat. Przeżywajmy tę naszą posługę jako
        Chrystusowy dar dla ludzi! A w tej godzinie nade wszystko błagajmy Pana, by po
        wielkim darze, jakim był papież Jan Paweł II, dał nam nowego pasterza według
        swego serca, pasterza, który by prowadził nas do poznania Chrystusa, do Jego
        miłości, do prawdziwej radości."
        To Powiedzial Benedykt XVI I wcale nie jest mniejszy od JPII. Jest dobrym
        Sluga Ideii Chrystusa i bedzie przekazywal nam jak tworzyc nowy swiat.
        Modlic sie nie umiem lecz z calego serca popieram wysilki tego Budowniczego
        Mostow.
    • Gość: o matko Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia IP: *.ma.krakow.pl 20.04.05, 12:05
      Za to jak się nie uśmiecha, wygląda przerażająco :)
      • kingakunowska Re: Papież Joseph Ratzinger - zdjęcia 20.04.05, 22:05
        No bez przesady, zupelnie przystojny facet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka