Dodaj do ulubionych

głuche telefony

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 23:11
czy ktos z was moze zna jakies kulturalne sposoby, na pozbycie sie natreta?
dzwoni na telefon stacjonarny i po odebraniu zawsze sie rozlacza..lub tlyko
puszcza dzownki, tak ze sie nawet nie zdazy odebrac telefonu?na 99% jestem
przekonana kto to, rozmawialam, prosilam...nic nie dało. co mozna z tym
zrobic?nie wchodzi w gre zmiana numeru stacjonarnego, wystaczy ze komorke i e-
maila zmienilam.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • fionaaa Re: głuche telefony 20.04.05, 23:37
      Przez jakis czas w ogole nie odbieraj telefonu. Podzwoni troche i z czasem
      znudzi sie tym.
      • przedziwna Prokurator 22.04.05, 19:12
        Przez pięć lat męczyłam się z podobnym problemem. Zgłosiłam sprawę w
        prokuraturze. Okazało się, że to kobieta obsesyjnie zakochana w moim mężu.
        Wariatka. Upijała się i wydzwaniala. a że biuro miała w domu, to wydzwaniała o
        każdej porze. Nocami miała problemy ze snem i wtedy najostrzej dawała nam
        popalić. Póżniej miałam podobny problem z mężczyzną. Ale w tym przypadku
        pomogła mi przeprowadzka. Facet jest z WSI i nic nie mogłam zrobić.
        • Gość: KOLINKO TELEFON Z IDENTYFIKACJA NUMERU! TYLKO TYLE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 02:38
          NIE WIELKI KOSZT!
          • Gość: TGD Re: TELEFON Z IDENTYFIKACJA NUMERU! TYLKO TYLE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 10:08
            Identyfikacja to chyba jedyne wyjście, ale gorzej jeśli dzwoniący zablokuje
            wyświetlanie swojego numeru.
            • Gość: Teleinformatyk Re: TELEFON Z IDENTYFIKACJA NUMERU! TYLKO TYLE! IP: *.narwik.waw.pl / *.narwik.waw.pl 23.04.05, 17:41
              Hmmm nie wiem jak jest z dostępnościa tej usługi, ale jest taka usługa nazywa
              sie CLIR (Calling Line Identification Restricted) - ta usługa blokuje
              prezentacje numeru na aparacie odbiorcy, ale nie o to nam w koncu chodzi, nie
              pamietam jaki jest synonim logicznie odwrotnej usługi która po Polsku nazywa się
              "Przełamanie restrykcji numeru dzwoniacego" Polega to na tym ze jesli ktos ma
              CLIR'a czyli chce ukryc swoj numer, to i tak ty jego numer widzisz, aczkolwiek
              ta usługa swego czasu byla tylko zarezerwowana dla "słuzb specjalnych" i nie
              była w ofercie operatorów, dotyczyłą takze tylko linni ISDN, ale tak bylo 7 lat
              temu, teraz moze sytuacja sie zmienila i operatorzy taka usluge oferuja, nie
              wiem tak samo czy coś takiego jest w przypadku linni POTS, ale wg ze strony
              technicznej nie powinno byc problemu z implementacja tej usługi na centralach
              • pendragon_pl Re: TELEFON Z IDENTYFIKACJA NUMERU! TYLKO TYLE! 24.04.05, 22:09
                Kolega Teleinformatyk wspomniał o CLIR.

Cóż, raczej powinien wspomnieć o CLIP (funkcja prezentacji numeru dzwoniącego).
                Już parę dobrych lat temu TP S.A. zaprzestała korzystania z analogowych central
                telefonicznych, przechodząc na centrale cyfrowe. Wszystkie centrale cyfrowe
                zapewniają prezentację numeru dzwoniącego,więc każdy numer się, krótko mówiąc
                wyświetla. Chyba że zostanie on zastrzeżony albo na własne żądanie ktoś uruchomi
                sobie CLEAR.
                Dla Ciebie rozwiązaniem będzie zainstalowanie sobie cyfrowej linii telefonicznej
                oraz kupienie aparatu telefonicznego z funkcją CLIP. Przypuszczam że obecnie
                posiadasz linię analogową, która to linia nie umożliwia prezentacji numeru
                dzwoniącego nawet wtedy gdy posiadasz telefon z funkcją CLIP. Zadzwoń do Tepsy i
                powiedz im że chcesz zmienić linię analogową na cyfrową (ISDN na przykład) wtedy
                zaopatrzysz się w telefon z CLIPem i jak ten żartowniś zadzwoni wyświetli Ci się
                jego numer :)

Możesz to zrobić w jeszcze jeden, prostrzy sposób. Przekieruj sobie na jeden
                dzień na przykład rozmowy z telefonu stacjonarnego na komórkę :)
                Wtedy wszystkie telefony wykonywane na Twój numer stacjonarny będziesz odbierać
                na komórce, mając tym samym możliwość odczytania numeru :)

Tyle co mogę powiedzieć jako osoba mająca doświadczenie w teleinformatyce :-)
                • Gość: nieinformatyczka Re: TELEFON Z IDENTYFIKACJA NUMERU! TYLKO TYLE! IP: *.chello.pl 24.04.05, 22:49
                  Po przekierowaniu stacjonarnego na komórkę wyświetla się zawsze tylko numer
                  przekierowany, a nie numer osoby dzwoniącej.
                  Pzdr
                  • Gość: gostek Re: TELEFON Z IDENTYFIKACJA NUMERU! TYLKO TYLE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 00:06
                    Nieprawda. Próbowałem, wyświetla się numer osoby dzwoniącej. Sekwencja
                    *21*numer# Odwołanie #21#
                • Gość: ewa Re: TELEFON Z IDENTYFIKACJA NUMERU! TYLKO TYLE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 12:12
                  wiem wiem wiem..to wszytsko juz wiem, przekierowanie numer kolejny raz
                  powatrzam nic nie daje, dzowni z zastrzezonego i tak nie mam numeru, nie oto
                  chodzi, ale dzieki za odpowiedz
            • Gość: kisiello Re: TELEFON Z IDENTYFIKACJA NUMERU! TYLKO TYLE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 22:55
              spisz kilka dat i godzin połączeń np. 20 jeśli to nie problem... w przypadku
              natręta to nie problem... z taką listą idziesz na policję, a że oni przestępców
              czasem się boja, to pierdołą się zajmą... winnego nie ukarzą, bo to "mała
              szkodliwość społeczna", w naszym kraju cywilnie odszkodowania też nie
              wyciągniesz... ale odwiedziny panów w radiowozie robią wrażenie i zniechęcają do
              głupich pomysłów
            • Gość: gluchacz napisz swój numer to ja też Ci puszczę sygnałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 00:17
    • Gość: ewa Re: głuche telefony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 00:18
      no niestety to niemozliwe, bo nie mam telefonu z opcja wyswietlania numeru
      kotry dzowni, bym musiala zadnych nieodbierac a to niemolziwe, a pod 2 to juz
      trwa ok. pol roku i mu sie jeszcze nie znudzilo.
      • Gość: fiona Re: głuche telefony IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.04.05, 00:25
        Nie znudzilo mu sie bo jednak odbierasz. Masz komorke, internet. Na prawde nie
        jest mozliwe nie odbierac telefonu przez pare tygodni?! Jest on, az tak
        niezbedny dla Ciebie?
        • Gość: yola głuche telefony IP: 194.242.62.* 23.04.05, 09:59
          jeśli wiesz kto to, to może rozwiązaniem bedzie jeśli poprosisz jakiegos faceta
          żeby zaczął wydzwaniać do tej osoby i po prostu róbcie mu to samo!
      • lilia41 Re: głuche telefony 21.04.05, 01:28
        przekieruj stacjonarny na komórkę - upewnisz się kto to i nabijaj mu kasę ile
        się da.
        • tow1sekr Re: głuche telefony 22.04.05, 19:54
          Przekierowanie stacjonarnego na komurę spowoduje taką sytuację, że każde
          odebranie przekierowanego połączenia będzie na koszt (wg ceny ze stacjonarnego
          na komurę) osoby nękanej głuchymi telefonami.
          Myślę, że zgłoszenie się do tepsy z prośbą o pomoc mogło by pomóc.
          • Gość: maxcom Re: głuche telefony IP: *.radman.pl 25.04.05, 06:53
            na pomoc TPSA nie ma co liczyć, Policja też niechętnie się takimi pierdołami
            zajmuje - wiem, bo miałam ten problem. Około rok dzwoniła do nas zakochana w
            moim mężu panienka (winy mojego męża w tym nie było - choć różne myśli mi do
            głowy przychodziły :-))
            w pewnym momencie nie wytrzymałam, zadzwoniłam do matki panienki, powiedziałam
            w czym problem i się uspokoiło - panienka jak nas widzi to ucieka.
            • tow1sekr Re: głuche telefony 17.05.05, 23:09
              Hmmm, więc istnieją skuteczniejsze metody niż kontakt
              z milicją i z tepsą.
              Życzę powodzenia,
              Pozdrawiam.
      • mxp4 Re: głuche telefony 21.04.05, 06:03
        Gość portalu: ewa napisał(a):

> no niestety to niemozliwe, bo nie mam telefonu z opcja wyswietlania numeru
        > kotry dzowni, bym musiala zadnych nieodbierac a to niemolziwe, a pod 2 to juz
        > trwa ok. pol roku i mu sie jeszcze nie znudzilo.

Skad wiez,ze to jest on a nie ona? Kobiety w takiej sytuacji zawsze wietrza
        wielbiciela i czuja sie jak gwiazdy a to moze byc zlosliwa kolezanka albo kilka
        roznych osob, lub pprostu zboczeniec tak jak do mnie taki kiedys wydzwanial i
        sapal do sluchawki wkrotce okazalo sie, ze wydzwanial po calej dzielnicy. A tak
        na powaznie mozesz zglosic do centrali tel. Oni biora na podsluch i moga
        takiemu osobnikowi/osobniczce wylaczyc calkowicie telefon za takie zabawy.
      • Gość: wroclawianka Re: głuche telefony IP: *.206.112.242.telsat.wroc.pl 21.04.05, 17:04
        No to po prostu kup aparat z taka opcja, to juz nie sa jakies dziko drogie
        rzeczy. I oczywiscie uaktywnij te opcje w telekomunikacji. Wtedy bedziesz
        wiedziec, czy odbierac, czy nie.
      • Gość: BLTP Re: głuche telefony - prezentacja numeru tp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:35
        Dzięki prezentacji numeru tp - Wiesz kto do Ciebie dzwoni! Sama decydujesz czy
        odbierasz połączenie czy oddzwaniasz później. Na wyświetlaczu Twojego domowego
        telefonu lub przystawki widzisz numer osoby dzwoniącej. Usługa umożliwia też
        wyświetlanie numerów nieodebranych połączeń.

Jeśli nie posiadasz telefonu z wyświetlaczem, możesz nabyć przystawkę w
        Telepunkcie.

Opłata za usługę wynosi 3,66 zł z VAT miesięcznie.
        Zaś w planach darmowe wieczory i weekendy oraz darmowe weekendy usługa
        prezentacja numeru tp jest bezpłatna.

Chcesz wiedzieć więcej? Dzwoń błękitna linia tp 9393
      • Gość: piotrusp Re: głuche telefony - jak zidentyfikować numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 15:33
        Ja tak namierzyłem natręta: przekierowałem stacjonarny na komórkę (w TPSA
        *61*numer_komórki_z_zerem_na_początku# odwołanie #61#) i wtedy numer mi się
        wyświetlił na komórce!
        Ale to nie rozwiązało problemu bo natrętem jest duża giełdowa firma
        informatyczna! (nietykalna chyba) O różnych porach dnia i nocy, ktoś mi próbuje
        wysłać faks.
        Firma: nie reaguje na moje prośby sprawdzenia numeru
        TPSA: Kluczowego klienta nie ruszymy, to jego sprawa co robi z numerem, płaci
        rachunki więc jest cacy
        Policja: nie ma przestępstwa więc nie możemy panu nic pomóc

Może przy okazji, ktoś z Was mi poradzi jak się pozbyć problemu :( to już tak
        działa 2 lata z różnym nasileniem. Zmiana numeru nie wchodzi w grę.
        Dzięki i pozdrawiam
        P.
        • Gość: Anapurna proszę o uzupełnienie IP: *.idea.pl 24.04.05, 20:05
          *61*numer_komórki_z_zerem_na_początku# odwołanie #61#)

co znaczy owe "odwołanie"? z góry dziękuję za odpowiedź - do znajomej dzwoni
          maniak, choć pp z budki telefonicznej ...
          • Gość: piotrus Re: proszę o uzupełnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 11:17
            Usługę przekierowanie aktywuje się:
            *61*numer_telefonu#

Aby anulować (odwołać) przekierowanie trzeba wpisać polecenie:
            #61#

Pozdrawiam
        • Gość: bietka Re: głuche telefony - jak zidentyfikować numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 23:24
          Zrezygnować z TPsy. Zmienić po prostu operatora z czym wiąże się zmiana numeru ,
          który z miejsca zastrzegasz. Proste i niedrogie.
    • Gość: ewa Re: głuche telefony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 00:31
      no nie do konca...moze meic jaka wizyte z policji, wystarczy zglosic to do tp,
      która za moja zgoda przekazuje sparwe na komisariat, a tam juz namierzaja moj
      numer i wszytskie przychodzace numery, a przynajmiej moge dostac taki biling
      rozmow przychodzacych i miec dowod ze to ta jedna konkretna osoba.
      • Gość: cham to zrób to IP: *.icpnet.pl 21.04.05, 00:34
        Widocznie ci sie podobają te telofony
        • Gość: ewa Re: to zrób to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 00:38
          jasne, bardzo mi sie podbaja..kiedy siedze w 2 pokoju biegne odebrac tel a on
          sie po prostu rozlacza, normlanie radosc nie z tej ziemi..i super rozrywka.
          zreszta ja sie pytam co z tym mozna zrobic..czy ktos ma jakis pomysl..a nie o
          kometarze...wiesz..jesli czlowiek ma jakies problemy psychiczne to rozne rzeczy
          go bawia..np wedki na stacjonary o kazdej porze dnia i nocy.
          • Gość: . No przecież ludzie ci mowią co masz zrobić IP: *.pl / 193.24.200.* 23.04.05, 11:56
            a ty dalej nie i nie. Skoro nic nie robisz, wszelkie propozycje rozwiązania
            problemu odrzucasz, to chyba lubisz jednak tego nękacza, co?

Nie możesz po prostu wyciszyć dzwonka, albo w ogóle wyłączyc z sieci telefon i
            podłączać kiedy sama chcesz gdzieś zadzwonić?
          • Gość: maxcom Re: to zrób to IP: *.radman.pl 25.04.05, 06:58
            rozumiem Cię, też nie mogłam zmienić numeru - choć proponowano mi to i w TPSA i
            na Policji - mieszkam w wynajętym mieszkaniu i nr tel. nie należy do mnie,
            tylko do właściciela mieszkania
            • Gość: maxcom Re: to zrób to IP: *.radman.pl 25.04.05, 07:02
              telefonu też nie mogłam wyłączyć, bo mam Dziadka pod opieką, nie mieszka z
              nami, ale to staruszek i tel był mi niezbędny.
              Zresztą nie chodzi o to żeby nie korzystać z własnego telefonu tylko dlatego że
              ktoś ma conajmnej dziwne i wkurzające poczucie humoru.
              Prawda jest taka, że policja ani tpsa Ci nie pomogą, należy zastosować bardziej
              drastyczne środki... (oczywiście we własnym zakresie)
    • Gość: ewa Re: głuche telefony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 00:33
      a niestety nie jest to mozliwe zebym w ogole nie odbierala, nie mieszkam sama i
      nie da rady sie na kilka tygodni odizolowac od tel stacjonarnego. wieczorami
      musze robic przekierowanie na telefon komorkowy, zeby mnie natret nie budzil w
      srodku nocy jak to sie juz wczesniej zdarzalo:(:(a w ciagu dnia nie chce tak
      robic..bo wtedy owszem widze kto dzowni..ale gdbym odbierala to mi nabija nie
      ze stawek na domowy a na komorkowy.
    • Gość: von Gateknienosze Re: głuche telefony IP: 195.150.233.* 21.04.05, 00:38
      wynajmij Ukraińców i niech spuszczą gnojowi wpier..l
      • Gość: ewa Re: głuche telefony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 00:40
        tez o tym myslam, zle to moze sie obrócic przeciwko mnie..jeszcze ja bede miala
        pozniej problemy:)szkoda przez takiego...sie wpakowac:)
        • tralalumpek1 Re: głuche telefony 21.04.05, 00:43
          no ja bym nie ryzykowal , skad wiesz czy to tylko jajcarz czy prawdziwy
          psychopata zdolny do wszystkiego , a moze to sam piotrus dzwoni do ciebie?
          • Gość: ewa Re: głuche telefony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 00:44
            na pocztku myslam ze to tlyko glupia zabawa, ale teraz kiedy to trwa juz tyle
            czasu sadze ze ten czlowiek ma cos nie tak w głowie, bo to juz nie jest
            normalne, tybardziej bawiac sie w srodku nocy w taka zabawe.
            • Gość: von Gateknienosze Re: głuche telefony IP: 195.150.233.* 21.04.05, 01:31
              jak go Ukraińcy dopadną to już nigdzie nie zadzwoni i na żadną policję nie
              pójdzie. goście znają się na rzeczy 8-))
            • Gość: . Re: głuche telefony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 01:31

zglos to na policje to dosc proste rozwiazanie
              policja pomoze ci kupic biling
              • Gość: he he he Re: głuche telefony IP: 195.150.233.* 21.04.05, 01:33
                policji nie chce sie nawet po dupie podrapać, a co dopiero coś takiego!
                • Gość: . Re: głuche telefony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 01:36
                  poki nie sprobuje to nie wie
                  • Gość: Paula Re: głuche telefony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 20:59
                    Też męczą mnie głuche telefony... dzwonia do mnie o 1 w nocy albo pozniej... to
                    juz trwa pol roku... i to nie pierwsza osoba... nie wiedzialam kto to do mnie
                    dzwoni... naszczescie moja kolezanka zadzwonila ze swojego telefonu na ten
                    numer, ona ma numer zastrzezony wiec odebral/a telefon, kiedy ja dzwonilam z
                    niezastrzeznoego nie odbieral/a a z zastrzezonego to mogl byc kazdy... okazalo
                    sie ze to pewna dziewczyna... z ktora sie kolegowalam... bylam z nia nawet na
                    wakacjach... udawala moja przyjacioke... nie wiedzialam ze taka niby zaufana
                    osoba moze cos takiego zrobic... co do policji... to przepraszam bardzo ale oni
                    sie tym nie zajma... oni tu nic nie dadza... bo uwazaj to za glupoty...
                    przynajmniej mi sie tak wydaje...
                    • Gość: noLogo Re: głuche telefony IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 23.04.05, 12:30
                      Zamiast wydawać się sobie lepiej sprawdzić.
                      Tak naprawde im pwiększa pierdoła tym chętniej się tym zajmą. Jak jest włamanie
                      albo kradzież, to trzeba robić jakieś wizje, trzeba zbierać ślady, szukać w
                      archiwach, etc, a tutaj tylko wyślą pisemko do TPSA żeby przysłali listę
                      numerów, a potem drugie żeby zidentyfikowli właściciela i tyle.
                      A potem mogą sobie gdzieś tam zanotować to w statystykach, a przynajmniej
                      powiedzieć że robią coś konstruktywnego.
    • Gość: cham Re: głuche telefony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 01:42
    • mxp4 Re: głuche telefony 21.04.05, 06:09
      to twoj ale maly ! lolololol
    • Gość: Kaśka Re: głuche telefony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:40
      Bzdura - nie dostaniesz z TPSA bilingu rozmów przychodzących! Policja też nie
      przyjmie zawiodomienia o przestępstwie, bo to przestępstwem nie jest. To zwykła
      uciążliwość. Co innego, gdyby to były jakieś grośby karalne. Więc nie pozostaje
      Ci nic - jak zmienić nr tel i go zastrzec. A czy Ty mieszkasz sama? Może to nie
      do Ciebie są te telefony? Może to umówione sygnałki? Wiele osób tak właśnie
      daje znać ukochanemu ( ukochanej) że myśli, że kocha, że tęskni....
      • Gość: Thea do Kaska Re: głuche telefony IP: *.arcor-ip.net 22.04.05, 23:21
        Jest na to sposöb wykrycia dzwoniacego intruza.
        Prosze isc do telekomu i zalozyc lacze ktöre jest z umöwionym numerem polaczone
        np. "3" i podczas odebrania telefonu intruza pröbuje sie jak najdluzej go
        trzymac przy telefonie z jednoczesnym uruchomieniem umöwionego lacza przez
        nacisniecie "3" wtedy registruje telekom cala rozmowe i numer telefonu intrusa.
        Po jakims czasie np. tygodniu otrzymuje sie pisemne zestawienie rozmöw z
        intrusem te zestawienie oddaje sie adwokatowi, adwokat wytacza sprawe jemu.
        U nas w Niemczech takie lacze nazywa sie Fangschaltung (telefonterror).
        Te sprawy z tak zwanym stalking (telefonterror)w Niemczech sa wrescie
        uregulowane i surowo karane, Polska skoro jeszcze tych spraw nie uregulowala
        musi je w krötkim czasie uregulowac wedlug rozporzadzenia z EU.
        • Gość: hahahahahahahahaha Re: głuche telefony IP: *.icpnet.pl 23.04.05, 10:27
          u was w Niemczech:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

no bo wiesz u mojej kolezanki w Anglii i u mnie w Polsce to jest
          inaczej:PPPPPPPPPPPPPPPPP
          • Gość: Thea Re: głuche telefony IP: *.arcor-ip.net 23.04.05, 16:01
            Nie spal sie z zazdrosci.
    • Gość: ewa Re: głuche telefony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:04
      dzieki za odpowiedzi, jednak nie sa to dzownki umowione, takie dzownki tez sa i
      u mnie ale na komorke a nie na stacjonarny. co do odpowiedzi kogos ze to moze
      nie on a jakies kolezanki to na pewno nie.nie chodzi mi o robienie z siebie
      gwiazdy - daj spokoj, to wcale nie jest przyjemne. a wiem ze to on, bo juz z
      nim rozmawialam o tym i ewidentnie sie miesza jak chodzi o ten temt i sie juz
      kiedys przyznal.on w ten sposob czasami chce sie zemscic na swoich bylych
      znajomych.wiem to, bo nie jestem jedyna osoba kotra meczy dzownkami.
      a co do policji to wiadomo ze to nie jest przestepstwo, ale cos moga zrobic, bo
      juz sie oto dowiadywalam.fakt ze to moze nawet trwa co 2 miesiecy - oczekiwanie
      na taki billingm,ale jest mozliwe,
      • Gość: Kaśka Re: głuche telefony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:15
        Napisałaś dużo, ale i tak nie ustosunkowałaś się do mojej sugestii, że to nie
        do Ciebie mogą być te głuche telefony? TY sądzisz, że masz pewność! Pozory
        jednak często mylą, choć wszystko wydaje się pewne jak 2+2. Weź to pod uwagę...
        • Gość: ewa Re: głuche telefony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:18
          dzieki za podpowiedz, wiem ze trzeba byc czujnym i czesto mozna sie zdziwic,ale
          jednak tutaj pozory nie myla.tutaj akurat 2+2 jest pewne
          • Gość: Gostek Re: głuche telefony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:41
            Kaśka chyba ma rację. Ty się grzejesz na niewłaściwą osobę, a Twój "domownik"
            spokojnie odbiera "bączki" od kogoś miłego jemu sercu, bo Ty ukierunkowałaś się
            jednoznacznie hahahahahahaha
    • Gość: matiulek Re: głuche telefony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:40
      sprawdzony sposob.
      gdy odbierzesz telefon i wiesz ze to ten przesladowca- powiedz:
      przepraszam nie moge teraz rozmawiac, oddzwonie za chwile.
      pomysli ze wiesz kim jest i da sobie spokoj.

daj znac czy zadzialalo
      • Gość: yoma Re: głuche telefony IP: *.crowley.pl 21.04.05, 16:09
        Zainstaluj sekretarkę i czekaj, aż ten po drugiej stronie zacznie się nagrywać.
        Będziesz wiedziała, kto zacz i czy odbierać.
        • Gość: fax Re: głuche telefony IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:19
          Kup fax i ustaw na natychmiastowy odbior.Jak gosc dostanie po uszach piskiem
          kilka razy to sie zniecheci(sprawdzone)
          • Gość: ewa Re: głuche telefony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:33
            bardzo ceikawe komentarze-jasne ciekawe kto niby czeka na te sygnaly na domowy,
            chyba para malezenska 25 lat po slubie mieszkajaca ze mna. ludzie nie wmawiajce
            mi czegos ok, wiem kto to i tyle.
          • Gość: ewa Re: głuche telefony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:35
            a co do chyba 2 czy 3 osoatnich odpowiedzi to dziekuje bardzo, sparwdze, odezwe
            sie wlasnie z tym tekstem ze za chwile oddzownie jesli zdaze, bo czesto zaraz
            po podniesieniu sluchawki on sie rozlacza,ale czasami trzyma dlugo sluchawke az
            ja sie rozlcze.a co do sekretarki to niestety nie wyjedzie, bo on nie ma ochoty
            ani rozmawiac ani sie odezwac..co najwyzej gwizdac do sluchawki, wiec
            tymbardziej sie nie nagra na sekretarke, ale dzieki za propozycje.pozdrawiam
    • Gość: pi Re: głuche telefony IP: 195.47.201.* 22.04.05, 18:45
      można założyć urządzenie, które identyfikuje nr dzwoniący
    • vortex21 [...] 22.04.05, 19:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: k prosta sprawa- spuscic łomot i po sprawie ;) IP: *.crowley.pl 22.04.05, 19:25
    • Gość: sylwester Re: głuche telefony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:44
      jest na to prosty sposób, na takie natrętne typki.
      Zamawiasz sobie z tp usługę poczta głosowa i ustawiasz ja tak ze jak jest
      zajety to od razu włanczas ie poczta. Wieczorem o 22 odkłada sie słuchawkę i
      cała noc spokojna. Moga sie jeszcze sygnały w trakcie dnia pojawić ale jeśli
      pracujesz to i tak Cie w domu nie ma.
      Ja tez miałem cos takiego zmiana numeru odpadała , proźby groźby też nie
      skutkowały.
      A operator sieci w którym był numer dzwoniący był nie jest wstanie zablokować
      wybieranie mojego numeru. Jak to powiedział "czy pan był by zadowlony jak by
      pano telefon zablokowali?" a ja mu "a czy pan był by zadowolony dostawać
      sygnały o 3 w noc? jesli tak to prosze podać mi numer swojego tel. to sie
      troche pobawie"
      Niewiem czy jest inny sposób ja ten zastosowałem i podziałało teraz mam
      spokuj :D
      Pozdrawiam .
    • Gość: conan Re: głuche telefony IP: *.hevelius-r1.pro.gdansk.sint.pl 22.04.05, 19:45
      Zamow usluge identyfikacji numeru przychodzacego...
      • Gość: Alex Re: głuche telefony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 20:25
        Skoro jesteś praktycznie pewna, kto się tak zabawia - spróbuj w drugą stronę.
        Najlepszy będzie do tego świt, albo nieco wcześniej. Może komuś się odechce
        głupich zabaw.
    • witch-witch Re: jeżeli dobrze go znasz to... 22.04.05, 20:44
      Wiesz gdzie pracuje albo znasz jego sytuację rodzinną porozmawiaj z jego
      zwierzchnikiem albo z kimś trzecim, kto go również zna, o jego zachowaniu. On
      potrzebuje być udkryty i uwidoczniony w tych czynnościach,które robi. Bo może ma
      zaburzenia psychiczne typu natrętctwa, ktore powinno się leczyć.
    • Gość: sqs Re: głuche telefony IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.05, 21:37
      Głuche telefony miałem przez miesiąc teraz jest juz ok. Wiedz jedno ze osoba
      ktora to robi jest raczej prosta i prymitywna wiec kulturalnym sposobem nic nie
      zdzialasz. ja raczej wykorzystalbym wszystkie mozliwe sposoby.
      Jesli znasz numer(y) tej osoby zadzwon do niej z zastrzezonego numeru mozesz to
      zrobic z tel. kom. wystukujac #31# (musisz miec aktywna usluge prezentacji
      wlasnego numeru, np. przez Biuro Obslugi Klienta bezplatnie w kazdej sieci
      chyba) przed wlasciwym numerem tej osoby i poprostu nie oszczedzajac w slowach
      opie... Mozesz nastraszyc ja tym ze podasz jej numer wraz z ogloszeniem na
      takiej stronie w necie ze nie odpedzi sie od zboczencow.
      Jesli nie poskutkuje poprostu zrob to... Bedzie ubaw!
    • Gość: jacek Re: głuche telefony IP: *.euron.pl / *.euron.pl 22.04.05, 21:42
      jezeli jestes abonentem TP i znasz numer dzwoniacego klijenta to skonsultuj sie
      z operatorem .W sieci ISDN TP istniala usluga pozwalajaca na zablokowanie
      polaczen nie porzadanych .W sieciach analogowych podobna usluga tez jest od nie
      dawna dostepna,ale podobno,nie zdarzylem sprawdzic. Pozdrawiam
      PS jesli jestes abonentka TP to dzwoniac na 9393 dokladnie wytlumacz o co chodzi.
      Mam nadzieje ze pomoze
    • matmichal Re: głuche telefony 22.04.05, 21:45
      a do mnie dzwoni jakiś koleś i sapie do tel. to ja kładę słuchawkę na stole i
      czekam aż się sam znudzi....:)
    • Gość: Martinod Re: głuche telefony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:21
      Czesc-mysle ze mozna zablokowac polaczenie przychodzace z konkretnego numeru
      lub numerow-sprawdz to u operatora i zastosuj.
    • Gość: rsrh sprawa jest prosta IP: *.betanet.pl / *.152-14.Gork-gw1.betanet.pl 22.04.05, 22:23
      Kupujesz aparat telefoniczny który odnotowuje nr telefonującego i posiada
      automatyczna sekretarkę
      • Gość: kawa + toffi Re: sprawa jest prosta - CZYŻBY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:51
        Zamówienie usługi identyfikacji numeru przyda się jak rybie rower, jeżeli
        natręt dzwoni z zastrzeżonego numeru. Wtedy wyświetli się NUMER PRYWATNY i tyle
        go namierzyłaś. Próbuj innych posunięć.
        • rsrh Mnie jednak się udało 23.04.05, 19:22
          Namierzyłem "gościa" - przyznaje dzieki układom - i zniszczyłem go dokładnie
          zarówno finansowo jak i przez płatne ostrzezenie w prasie co przeczytało całe
          jego towarzystwo.
          Jego zona wniosła o separacje a dzieci niestety przezyły udrękę w szkole.Jest
          to niewielka miejscowość.
    • Gość: ja Re: głuche telefony IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 22.04.05, 22:58
      trochę mi głupio że ucieszyłam sie czytając te teksty....po prostu nie jestem sama. Moim problemem bardzo długo były tel .a komórke bez identyfikacji numeru. Czasem obelgi i groźby. Czasem niezidentyfikowane odgłosy. Wszystko jest kwestią treningu. Odbierać tel. należy choćby po to żeby ten "ktoś" płacił za swoje przykre zachowania. Nie zgadzam się że zmiana numeru coś zmieni. To zwykle jednak jest osoba chora na umyśle... i prymitywna. Policja nie zrobi nic, co najwyżej zada parę pytań mniej wiecej na tym samym poziomie. Trzeba przeczekać i trenować nerwy. Mówić o tym głośno i nie robić tajemnicy. Ośmieszać bo ten "ktoś" z calą pewnością jest na tyle blisko że to usłyszy. Zawsze jednak istnieje niestety niebezpieczeństwo że to jednak psychopata. W każdym razie ja trzymam kciuki za Twoją wytrzymałość nerwową.
    • Gość: Rewers Re: głuche telefony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:44
      Odpłać mu pięknym za nadobne!
    • Gość: annn Re: głuche telefony IP: *.icpnet.pl 22.04.05, 23:45
      witaj
      problem niemaly, polecam wykupic identyfikacje numerow w tp- bedziesz miala
      namiar moze wtedy przy 100%pewnosc uda ci sie pozbyc nekajacej osoby
      • Gość: jaija Re: głuche telefony IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.04.05, 00:49
        Do założycielki wątku: skoro masz niemal 100% pewność, kto dzwoni, to, jak
        piszą przedmówcy, nic, tylko potwierdzić to usługą wyświetlania numeru i na
        policję zgłosić, a wcześniej do danego operatora. I najlepiej zmienić numer.
      • Gość: dr G Re: głuche telefony IP: *.int.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 10:05
        Zgłoś sprawę na Policji. Tam powiedzą Ci co masz robić i jakie dokumenty będą potrzebne. Już sama wizyta Policjantów u żartownisia powinna pomóc. Paragraf odpowiedni w Kodeksie Wykroczeń jest:

Art. 107. Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi,
        podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.
        • Gość: dr G Re: głuche telefony IP: *.int.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 10:07
          Warto dodatkowo przeczytać:
          www.smb.pl/aktualnosci.xml?id=201
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka