Dodaj do ulubionych

Kto głosuje na Leppera?

05.09.05, 12:58
Korzystając z pewnego poziomu anonimowosci jaki zapewnia to forum proszę
ludzi zdecydowanych głosować na Leppera o wpisywanie się na tym wątku i o ile
to możliwe o kilka słów wyjaśnienia - czym ten kandydat zdobył wasze zaufanie
i czego spodziewacie się po jego ewentualnej prezydenturze.

PS: Zdaję sobie sprawę, że korzystanie z internetu wśród elektoratu Leppera
nie jest powszechne, ale tym bardziej proszę jego sympatyków o wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • b-beagle Re: Kto głosuje na Leppera? 05.09.05, 12:59
      Chyba nie ma tu takiego szaleńca ;-)))
      • facet123 Re: Kto głosuje na Leppera? 05.09.05, 13:17
        niby nie, ale te procenty w sondażach skądś się biorą.
      • rtomik Re: Kto głosuje na Leppera? 05.09.05, 13:19
        lepper jest w porzadku.
        mowi prawde i w nosie mam tych wszystkich bubkow ktorzy pieknie mowia i
        rozkradaja nasza Polske.
        • po_godzinach Re: Kto głosuje na Leppera? 05.09.05, 13:20
          "mowi prawde "

na przykład?
          • Gość: :) Re: Kto głosuje na Leppera? IP: *.itelligence.pl 05.09.05, 13:50
            po_godzinach napisała:

> "mowi prawde "
            >
            > na przykład?

Talibowie na prawde byli w Klewkach!!
    • po_godzinach Re: Kto głosuje na Leppera? 05.09.05, 13:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=27463116
      • rtomik Re: Kto głosuje na Leppera? 05.09.05, 14:37
        mowi prawde o:
        1. sprzedazy panstwa polskiego
        2. o wyzysku Polakow przez zachodnich pracodawcow.
        3. o zadnych zabezpieczeniach socjalnych.
        4. o fatalnym rzadzeniu panstwem

I myslicie ze mowi bzdury?
        A takich zlodzieji jak Piskorski powinni ukarac na szubienicy.
        • po_godzinach Re: Kto głosuje na Leppera? 05.09.05, 14:47
          > I myslicie ze mowi bzdury?

Tak, myslę, że generalnie mówi bzdury

> A takich zlodzieji jak Piskorski powinni ukarac na szubienicy.

A sam Lepper juz oddał swoje długi bankom?
          I innym wierzycielom?
        • po_godzinach no i jeszcze 05.09.05, 14:57
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28615387&a=28615387
    • yoma Re: Kto głosuje na Leppera? 05.09.05, 16:59
      Ja, w drugiej turze, jeśli będzie konkurencją dla kaczki.
      • lena575 Re: Kto głosuje na Leppera? 05.09.05, 18:02
        Nawet w takiej sytuacji nie zagłosowałaby na Leppera :) Jeśli miałabym wybierać
        tyfus czy malaria to wolałabym zdać się na los :)
        Samoobrona obiecuje zasiłek dla bezrobotnych, "płacę rodzinną", bezpłatbną
        opiekę państwa, rozwój przedsiębiorstw przy zachowaniu ich państwowości.
        Obawiam się,że może to zrealizowć jak Łukaszenko czyli podpiąć się pod
        Wspólnotę Państw (hehe)Niepodległych. Na początek byłoby fajnie ale "kiedyś to
        już było"....
        • tingel-tangel Re: Kto głosuje na Leppera? 05.09.05, 19:00
          Co za różnica Lepper czy Kaczyński - przecież to dokładnie to samo, Populizm i
          Socjalizm. Obydwaj są zwolennikami socjalizmu gospodarczego i obydwaj krzyczą,
          że w Polsce są sami "bandyci i złodzieje!". Obydwaj mają cudowną receptę na
          biedę i bezrobocie i jednocześnie obaj głozą populistyczne hasła w rodzaju
          "trzeba pozamykać złodziei do więzienia".

Zresztą kandydatem PiS na ministra rolnictwa jest burak z Samoobrony, Wojciech
          Mojzesowicz - ale wybory do Sejmu to już inna kwestia.
          • squirrel9 Re: Kto głosuje na Leppera? 05.09.05, 23:01
            Obawiam się,że się mylisz. Lepper i Kaczyński to wcale nie to samo. Uważam,że
            Kaczyński potrafi mysleć społecznie a Lepper na pewno nie.
            • yoma Re: Kto głosuje na Leppera? 07.09.05, 14:18
              Lepper i Kaczyński - cóż, wolę buraka po prostu buraczanego od buraka
              szkodliwego. Amen.
              • siedemgrzechow Re: Kto głosuje na Leppera? 07.09.05, 16:55
                i tu sie zgodze w 100%- lepszy chlopek lomem o pluga oderwany niz niebezpieczny
                faszyzujacy glup:)
    • Gość: Antydog Re: Kto głosuje na Leppera? IP: *.crowley.pl 05.09.05, 18:31
      Nie jest taki głupi jak go malują, ale chyba nie zagłosuję na niego. Jest to typ
      przywódcy ludowego, a potrzebny jest mąż stanu! Kto nim jest?
      • tingel-tangel Re: Kto głosuje na Leppera? 05.09.05, 19:03
        Nie wiem kto jest mężem stanu, ale wiem kto jest kretynem. Wpisz w wyszukiwarce
        "Google" hasło "kretyn" to się przekonasz.
        • squirrel9 Re: Kto głosuje na Leppera? 05.09.05, 23:02
          Jesli słowo "niegłupi" jest synonimem "cwaniak" to może i Lepper jest niegłupi.
    • Gość: KIKI JA GŁOSUJĘ NA LEPPERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 23:22
      bo mam 100% pewność, że skończą się blokady dróg,
      a rolnicy wezmą się za uczciwą pracę.
      • Gość: jaija Re: JA GŁOSUJĘ NA LEPPERA IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.09.05, 00:21
        Dobre :D, ale niestety, raczej nieprawdziwe. Dopiero wtedy zaczną sobie
        pozwalać, bo przecież czerwonolicy Duce będzie po ich stronie.
    • Gość: asek Może jacyś fanatycy gry w warcaby IP: *.block.alestra.net.mx 06.09.05, 02:57
      :)
      • rtomik Re: Może jacyś fanatycy gry w warcaby 06.09.05, 10:16
        Lepper kretynem?
        Chyba kretynem jest ten kto to napisal.
        Wiec glosujcie na ulizanych bubkow w garniturze, ktorzy pieknie gadaja, znaja
        jezyki obce a jednoczesnie kradna na potege w naszym panstwie.
        Piskorski- pierwszy koles do obstrzalu i cala jego klika z PO.
        • po_godzinach Re: Może jacyś fanatycy gry w warcaby 06.09.05, 10:20
          rtomik napisał:

> Lepper kretynem?
          > Chyba kretynem jest ten kto to napisal.
          > Wiec glosujcie na ulizanych bubkow w garniturze, ktorzy pieknie gadaja, znaja
          > jezyki obce a jednoczesnie kradna na potege w naszym panstwie.
          > Piskorski- pierwszy koles do obstrzalu i cala jego klika z PO.

zgadnij, ile procesów karnych ma Twój idol )))
          w tym o przestępstwa pospolite )

na szczęście wybór jest wiekszy, niz Twój Lepper i pan Piskorski )
        • facet123 Re: Może jacyś fanatycy gry w warcaby 06.09.05, 13:32
          Rtomik, wygląda na to, że jesteś jedynym, który poważnie wypowiada się z
          sympatią o Lepperze (mam nadzieję, że nie robisz sobie jaj). Wolałbym w
          prawdzie was więcej, aby usłyszeć reprezentatywną próbkę opinii, jednak narazie
          dobre i to.

Mam zatem następujące pytanie: Czy nie uważasz, że fakt, że przeciwko Lepperowi
          toczy się 19 postępowań karnych (i nie wszystkie dotyczą słownego zniesławienia
          innych polityków co mozma by jeszcze uznać za niezgodne ze zwobodą wypowiedzi.
          Niektóre z tych spraw to sprawy o matactwa finansowe oraz o zakłócanie
          porządku), że wiadomo, że wyłudza on pieniądze od ludzi ze swojej partii i
          ogólnie sprzedaje urzędy i miejsca na listach wyborczych za duże sumy, czy fakt
          ten nie świadczy, że jest on takim samym złodziejem jak ci politycy których
          oskarża?
          Jakoś nie wierzę, że ktoś kto robi takie numery dąży z dobrego serca do
          ujawnienia afer i przekrętów innych polityków.
          Czy uważasz, że wszystkie zarzuty wobec Leppera zostały sfabrykowane?

Dodam od siebie, że uważam, że w pewien sposób Lepper jest pożyteczny -
          instytucja błazna - osoby która łamała wszelkie prawa i konwenanse będąc przy
          tym nieco bezkarna - była znana już dawno temu i miała za zadanie wytykać,
          wyszydzać i ogólnie wprowadzać element nieprzewidywalności do skostniałego
          systemu. Jednak nigdy błazen nie był traktowany naprawdę poważnie, a Lepper i
          samoobrona ostatnio zdobywają coraz większe poparcie.
          • Gość: rtomik Re: Może jacyś fanatycy gry w warcaby IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 15:45
            No dobrze, skoro tak obsmarowujesz Leppera.
            A czy ktos udowodnil mu wszystkie zarzucane czyny?
            Lepper nie rzadzil przez ostatnie 15 lat tylko Wasi pupilkowie, ktorzy okradli
            na potege nasz kraj.
            Powiedzcie mi jedno:

czemu tak ufacie innym politykom??? napiszcie szczerze co takiego zrobili ze w
            Polsce jest lepiej.....slucham odpowiedzi...:)
            • squirrel9 Re: Może jacyś fanatycy gry w warcaby 07.09.05, 07:41
              Gość portalu: rtomik napisał(a):

> No dobrze, skoro tak obsmarowujesz Leppera.
              > A czy ktos udowodnil mu wszystkie zarzucane czyny?

"Obsmarowujesz"? Tak nazywasz fakty? A jak można udowodnić zarzuty jesli ktoś
              nie stawia się na rozprawy i jego Dzido donosi mu usprawiedliwienia? Zachowanie
              godne bandziora i klręta a nie prawdziwego polityka. "Polityk" jak widać -
              zgodnie z prawem może unikać sądów .

> Lepper nie rzadzil przez ostatnie 15 lat tylko Wasi pupilkowie, ktorzy okradli
              > na potege nasz kraj.
              Jeśli ktoś kto "jeszcze nie rządził" potrafi kraść i unikać sądów a przy tym
              przedstawia program raczej przypominający program Łukaszenki to raczej nieduża
              grupa ludzi uważa to za dobre dla nich i dla Polski. Do tego partia wodzowska
              (pomijam nawet kompletny brak politycznej klasy "wodza") raczej nie sprzyja
              rozwojowi demokracji. Zwykle "Wódz" wycina wszystko co może mu zagrozić.

> Powiedzcie mi jedno:
              >
              > czemu tak ufacie innym politykom??? napiszcie szczerze co takiego zrobili ze w
              > Polsce jest lepiej.....slucham odpowiedzi...:)

Myslę,że ufam PO bo po prostu widzę działalność jego członków. I podejście do
              Polski, takie prospołeczne i demokratyczne.
              • rtomik Re: Może jacyś fanatycy gry w warcaby 07.09.05, 08:12
                Ufasz PO ????
                Chyba jestes kolejnym naiwnym wyborca. Oni juz szykuja sie na cieple posadki,
                by wprowadzic pozniej swe rodziny na cieple krzeselka.
                Prawdziwym mistrzem PO jest Piskorski. Podejrzany typek, ktory nazwal
                Lepperra "smieciem". I to jest klasa polityczna?? Ta wypowiedzia koles
                udowodnil swoje prostactwo.
                Nie mowie ze Lepper jest w porzadku, poniewaz ma kilka wystepkow na swym
                sumieniu.
                Ale wsrod wszystkich zlodzieji, on tylko jeden ma odwage o tym mowic.
                Ufasz PO? Ludzie kiedys ufali AWS, SLD i co wyszlo ??? nic !!
                Politycy Po to typowi skoczkowie. Zmieniali partie wiecej razy niz inni.

• po_godzinach Re: Może jacyś fanatycy gry w warcaby 07.09.05, 09:44
                  "Ufasz PO ????
                  Chyba jestes kolejnym naiwnym wyborca. Oni juz szykuja sie na cieple posadki,
                  by wprowadzic pozniej swe rodziny na cieple krzeselka."

A Ty myslisz, że jeśli Twój Lepper doszedł do władzy (co, ufam, nigdy nie
                  nastapi) odda podady innym? Swoja tez?
                • facet123 Re: Może jacyś fanatycy gry w warcaby 07.09.05, 11:47
                  Rtomik, nie uważam, że inni politycy są uczciwi. Stwierdzam tylko, że Lepper
                  jest bardzo nieuczciwy.

Czy uważasz, że wszystkie sprawy przeciw niemu i medialne skandale, to zmowa
                  jego oponentów?
                • squirrel9 Re: Może jacyś fanatycy gry w warcaby 07.09.05, 12:32
                  Czy na 100% ufam? Nie do końca ale liczę na to,że przeprowadzą radykalne
                  reformy w stylu tych balcerowiczowskich, takich ustawiających Polskę na
                  następne lata, społecznych. Nie ufałam ani SLD (trudno ufać komuchom) ani AWS
                  (doskonale wiedziałam jakie będą podziały - Raczkowski w Polityce świetnie to
                  odmalował). Zawsze głosowałam najpierw na UD potem na UW a teraz zagłosuję na
                  PO.
                  Przykre,że ludzie wierzą demagogom właśnie w stylu Leppera. Nie wierzą Tuskowi
                  bo on nie obiecuje,że wprowadzi dawną komunę, że rozda, że "się należy". Ludzie
                  tacy jak ty są naiwni. Podejrzewam,że w walce Wałęsa-Tymiński głosowałeś na
                  Tymińskiego. Jeśli tak - nie mam więcej pytań.
                  • rtomik Re: Może jacyś fanatycy gry w warcaby 07.09.05, 16:13
                    To bylo do mnie czy do przedmówcy ???
                    Lepper jeszcze nie okradl Panstwa ale Wasi ulubiency tak.
                    • squirrel9 Re: Może jacyś fanatycy gry w warcaby 07.09.05, 17:53
                      To było do ciebie, chyba z treści wynika jasno.
                      Wykaż moze kogo okradł Tusk, Rokita... mozesz wykazać jakie i ile kredytów nie
                      spłacili (w przeciwieństwie do twojego "ulubieńca" który nie tylko "spłaca" ale
                      takich samych jak on "przeuczcwych" ściąga do swojej partii).
                      "Lepper jeszcze nie okradl Panstwa" - dobrze napisane (choć nie do końca
                      prawdziwe - nie wiem w których bankach ma te niespłacone kredyty). Z dużym
                      akcentem na JESZCZE.
        • the_dzidka Re: Może jacyś fanatycy gry w warcaby 07.09.05, 16:42
          > Wiec glosujcie na ulizanych bubkow w garniturze

Przecież to wypisz-wymaluj portret Leppera!
    • yoma Jędrek... 07.09.05, 14:19
      ...przynajmniej ma zgodne z prawdą hasło wyborcze :)))
      • rtomik Re: Jędrek... 07.09.05, 22:29
        Smiac mi sie chce jak Was czytam!!
        Lepper taki zly, taki straszny czlowiek!!
        Przyjrzyjcie sie dokladnie ludziom z PO.
        Powiazaniom zawodowym zony Rokity i przekretom Piskorskiego.
        • po_godzinach Re: Jędrek... 07.09.05, 22:30
          a smiej się na zdrowie
        • Gość: Doom Re: Jędrek... IP: *.aster.pl 07.09.05, 22:53
          > Lepper taki zly, taki straszny czlowiek!!

Wystarczajaco mnie obraza fakt, ze widze go w swoim telewizorze.
          A przekretow, na ktore te szumowine byloby stac, nawet nie chce sobie wyobrazac.
          • po_godzinach Re: Jędrek... 07.09.05, 23:00
            no i jest brzydki, jak siedem nieszczęść
            • Gość: Doom Re: Jędrek... IP: *.aster.pl 07.09.05, 23:11
              Chcial to zatuszowac samoopalaczem.
              Zamiast tego jest coraz gorzej.
              • rtomik Re: Jędrek... 08.09.05, 08:55
                wlasnie dupki z PO okradli Was doszczetnie
                Pan Piskorski, malolat dorobil sie kilku apartamentow i gada ze gral na gieldzie
                dupek jeden
                • squirrel9 Re: Jędrek... 08.09.05, 10:29
                  Udowodnij,że nie grał na giełdzie ale "nas okradł". Sama w tamtym okresie
                  zaryzykowałam na giełdzie i wyszłam na tym dobrze a nawet bardzo dobrze.
                  Potrzebna była wtedy lekka odwaga w zainwestowaniu "dorobku życia". Tym którym
                  jej zawsze brakuje najwyżej - jak twój idol - wezmą pożyczkę i jej nie spałcą
                  ("uczciwie" we własnym mniemaniu - po co ryzkować na własny koszt- lepiej na
                  cudzy). Do tego gdy ma się ogromne niespłacone pożyczki najepiej założyć partię
                  która krytykuje "złodzieji".
                  Na kieleckiej wsi mieszka daleki kuzyn mojego męża. Wykształcony z dziada
                  pradziada rolnik, z duzym gospodarstwem, silosami z kapustą, ogrodami
                  owocowymi, eksportujący swoje owoce. Dokupił ziemię od sąsiadów któym się "nie
                  opłacało" i teraz zatrudnia u siebie sporo tych ludzi. By go nie okradali część
                  należności płaci im w naturze (licząc po najniższej cenie sprzedaży). Ma stale
                  problemy z wynajęciem ludzi do pracy bo okolicznyym "się nie opłaca". Ostatnio
                  gdy mówił nam w pozytywach o Lepperze zapytałam czy wyobrazą sobie,że jeden z
                  sąsiadów przechodzi przez wieś z transparentem "Marek G. to złodziej" i czy
                  znalazłby poklask. Odparł,że na pewno znalazłby bo ludzie którym się "nie
                  opłaca" szybko dają się przekonac,ze ten któemu się powodzi musi kraść -
                  oni "nie kradną więc nie mają". Refleksji na temat racy czy ryzyka - zero.
                  Nasz niemiecki kuzyn zapytał wtedy kto to jest Lepper i odpowiedziałam mu,że to
                  taki idący przez wieś z transparentem.
                • po_godzinach Re: Jędrek... 08.09.05, 15:45
                  rtomik napisał:

> wlasnie dupki z PO okradli Was doszczetnie

e tam, ci, co mnie okradli nie byłi na pewno z PO.
                  i żeby zaraz doszczętnie?
                  co nieco pozostało

> Pan Piskorski, malolat dorobil sie kilku apartamentow i gada ze gral na
                  gieldzi
                  > e
                  > dupek jeden

się czepił człowieka
                  masz w tym jakis osobisty interes?
                  • yoma Re: Jędrek... 08.09.05, 16:11
                    No ba! Ten interes się nazywa bezinteresowna zawiść.
                    • rtomik Re: Jędrek... 08.09.05, 16:20
                      Nie udzielam sie juz w tej dyskusji.
                      Mecza mnie wypowiedzi naiwnych polaczkow, ktorym znowu cos obiecuja a oni w to
                      wierza.
                      bye
                      • Gość: po_godzinach Re: Jędrek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 16:25
                        rozumiem, że mówisz o sobie
                      • squirrel9 Re: Jędrek... 08.09.05, 19:49
                        rtomik napisał:

> Nie udzielam sie juz w tej dyskusji.
                        > Mecza mnie wypowiedzi naiwnych polaczkow, ktorym znowu cos obiecuja a oni w
                        to
                        > wierza.
                        > bye
                      • squirrel9 Re: Jędrek... 08.09.05, 19:54
                        rtomik napisał:

> Nie udzielam sie juz w tej dyskusji.

Doooobree, słowo "dyskusja" używasz w samoobronowym sensie ??? Nie zauważyłam z
                        twjoej strony jakiegoklwiek argumentu poza inwektywami i pomówieniami. Na
                        zarzuty wobec Leppera odpowiadasz "a inni to nakradli, a ten to złodziej a
                        tamten ...". Pewnie zrobiłbyś blokadę (jakieś brony, kosy i te klimaty) gdyby
                        to było możliwe a tu się nie da, tu nie Sejm ani droga publiczna ...
    • Gość: ghost Re: Kto głosuje na Leppera? IP: *.net 09.09.05, 21:40
      Biedni (umyslowo) glosuja na The(e)father'a. I to by bylo tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka