0golone_jajka 23.02.06, 23:40 zdrowie.onet.pl/1314178,2042,,,,erotyczne_kino_meskiej_wyobrazni,zycie_intymne.html Czy osoby silnie wierzące mają jakieś fantazje seksualne i jeśli tak to czy różnią się one od fantazji osób "niemoralnych"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aktsieta Re: Fantazje seksualne a wiara 24.02.06, 08:29 Skoro doją kozła ofiarnego to może go i dymają? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Fantazje seksualne a wiara IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.02.06, 10:16 Wszyscy mają. Ja jestem katoliczką (niepraktykującą), współżyję z chłopakiem, używam antykoncepcji, mam ostre fantazje erotyczne (części nie wprowadziłabym raczej w życie). Mam też świadomość grzechu, ale podczas spowiedzi nigdy o tym nie mówiłam. Traktuję to jak coś normalnego. Koleżanka zagorzała katoliczka, czekająca z facetem do ślubu, mowi że nie ma żadnych fantazji. Moim zdaniem zepchnęła je gdzieś, bo myśl o tym, że to grzeszne, jest w tym wypadku dominująca. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Fantazje seksualne a wiara 24.02.06, 10:21 A ja wierzę w to, że są ludzie, którzy nie mają fantazji erotycznych. Nazwijmy to na przykład niskim poziomem libido. Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Co takiego niepraktykujący katolik ? 24.02.06, 10:23 Albo albo.... no bo co to za katolik który nie praktykuje nie chodzi do kościcioła, spowiedzi, nie pości i do końca nie stosuje sie do zaleceń Kościoła a czasmi to nawet nie wie w co wierzy. To nie jest żaden katolik no bo nie można być tylko troche katolikiem tak jak nie można być tylko trochę w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantasta Re: Fantazje seksualne a wiara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 08:34 Pewnie są to bardzo skromne fantazyjki, bez polotu Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore Re: Fantazje seksualne a wiara 08.05.06, 08:53 kontrola myśli to najgorsze oblicze tej religii. ci, którzy robią to skutecznie, potem lądują na psychoterapiach. na szczęście chyba większość katolików nic sobie nie robi z takich nakazów...? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarmata Teoretycy fantazji... IP: *.girinst.org 08.05.06, 19:10 No wiec fantazjujecie chlopcy. Kazde zdrowe malzenstwo katolickie i nie tylko dzieli sie intymnymi fantazjami (rodzaj spowiedzi). KK zacheca ten najbardziej intymny sposob komunikowania sie w malzenstwie. Chyba ze malzonkowie zaczynaja eksperymentowac w trojkatach, czworokatach. Wtedy stanowisko KK jest jasne: grzech ciezki. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Fantazje seksualne a wiara 08.05.06, 19:29 Proszę mi tu nie imputować, że jako niewierząca jestem niemoralna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek.27 Re: Fantazje seksualne a wiara IP: *.lublin.mm.pl 08.05.06, 19:37 Stary oczywiście ze nie mają. Więcej!!! Uczuć nie mają, w ogóle nie ma w nich żadnego człowieczeństwa! Tylko ateiści posiadają te cechy. Odpowiedz Link Zgłoś