Dodaj do ulubionych

Wasze niepopularne poglądy

21.04.06, 21:00
Macie jakieś poglądy, których większość tzw. społeczeństwa nie popiera? Takie,
po wyrażeniu których jesteście narażeni na wymowne spojrzenia itp.
Ja zostałam "ukamieniowana" gdy powiedziałam coś zupełnie jak dla mnie
nieistotnego - nie cieprię noworodków, uważam, że wszystkie są brzydkie i
pogniecione, nie zachwycam się nimi, nie gaworzę do nich, po prostu nic ne
czuję, nie rozczulam się i nie wiem, co w tym jest aż takiego
"kontrowersyjnego". Koleżanki od tego czasu zarzucają mi bycie "nieludzką,
nieczułą" i jedna nawet porównała mnie do dzieciubójczyni... Przegięcie.
Jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • crax Re: Wasze niepopularne poglądy 21.04.06, 21:09
      1. Nie mam zamiaru posiadać dzieci.
      2. Uważam, że to, że ktoś jest starszym człowiekiem nie jest w żadnym stopniu
      powodem żeby mógł się z tego względu domagać od kogokolwiek szacunku.
      • crax Jeszcze jedno... 21.04.06, 21:48
        "Koleżanki od tego czasu zarzucają mi bycie "nieludzką, nieczułą" i jedna nawet
        porównała mnie do dzieciobójczyni..."

Gratuluję koleżanek :/
      • Gość: gh Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.04.06, 15:25
        Zmienisz zdanie jak banda gnojków opluje twoją babcię.
        • crax Re: Wasze niepopularne poglądy 24.04.06, 20:37
          Widzę, że kolega (koleżanka) czytać nie umie. Ja nie napisałem, że starszych
          ludzi należy lżyć czy w inny sposób szkalować. Napisałem, że podeszły wiek nie
          jest powodem do domagania się jakiegoś specjalnego szacunku. O wartości
          człowieka decydują jego uczynki, a nie data urodzenia. Zrozumiało?? Wątpię.

Czytanie ze zrozumieniem jest bardzo pożyteczną umiejętnością, naprawdę :/
    • markiz.de.sade Re: Wasze niepopularne poglądy 21.04.06, 21:11
      mirabelle napisała:

> Jak jest u Was?

U mnie podobnie. Uważam małe dzieci za odrażające małpki. Ciągle tylko
      siusiają, smrodzą, są bezdennie głupie i wydzierają się ponad wszelką
      przyzwoitość. A jak już trochę podrosną, to się buntują i człowiek myśli sobie:
      po co tyle poświęceń było , po co tyle poświęceń ? ;)
      • Gość: ferment Re: Wasze niepopularne poglądy IP: 87.207.204.* 21.04.06, 21:22
        Myślenie nie boli
      • wdakra Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 14:49
        markiz.de.sade napisał:

> mirabelle napisała:
        >
        >
        > > Jak jest u Was?
        >
        >
        > przyzwoitość. A jak już trochę podrosną, to się buntują i człowiek myśli sobie:
        >
        > po co tyle poświęceń było , po co tyle poświęceń ? ;)

U sporego grona osób budzi oburzenie mój pogląd, że nie należy się pod żadnym
        pozorem poświęcać, a już w szczególności dla dzieci.
      • Gość: markiza de Truelle Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.dew.pl 22.04.06, 16:15
        ktoś niebywale cierpliwy poświęcił się próbując wychować markiza de Sade
        fakt że on jest na tym padole ludzkim tak go boli...
        oj! TI TI bobasku, świntuszyłes w majteczki i nadal świntuszysz a inne dzieci z
        tego wyrosły...
    • braineater Re: Wasze niepopularne poglądy 21.04.06, 21:51
      1) wódka to syf
      2) piwo nadaje się jedynie do trucia bakterii
      3) Norman Davies to propagandzista a nie historyk

P:)
      • monikate Re: Wasze niepopularne poglądy 21.04.06, 21:57
        Jak braineater :)
        Nadto uważam, ze Murzyni są jak dzieci, nieodpowiedzialni i niepoważni.
        Zmykam, zanim ktoś mnie ukamieniuje!
        • monikate Re: Wasze niepopularne poglądy 21.04.06, 21:58
          Zapomniałam dodać, że z reguły są oni typowymi wytworami wychowania w
          patriarchalnej kulturze no i dlatego...
    • Gość: Lena Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.jachpol.net 21.04.06, 22:05
      Ogrom ludzi w Polsce nie chce pracować, chce tylko być zatrudniona i otrzymywać
      wynagrodzenie. Ogrmona część Polaków część ludzi nie ma szacunku do pracy,
      sądzą,ze by ją szanowali gdy dużo zarabiali. Duża część Polaków to złodzieje -
      tacy na małą, dużą i sporą skalę ale sami za takich się nie uznają -
      wytłumaczenie mają "bo drogie", "każdy kradnie","gdybym nie ja to zrobiłby to
      inny", "na biednego nie trafiło".
      • boykotka Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 11:12
        Też tak uważam. Najgorsi są małorolni, rozpuszczeni przez komunę którym
        nieustannie należałoby dawać kredyty i dopłacać do ich pracy. Mają jakieś
        dziwne przeświadczenie, że ludzie w mieście siedzą w biurach, piją kawę i
        czytają gazety. I na domiar tego otrzymują za te czynności pieniądze. Dlatego
        też oni także powinii otrzymywać pieniadze, za to, ze siedzą w domu i nic nie
        robią. Wzorem do naśladowania dla nich są złodzieje, którzy już wyłudzili
        kredyty od banku np. BGŻ a następnie całe społeczeństwo polskie zrzuciło się na
        spłatę tych kredytów.
    • Gość: ant Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.06, 22:08
      :)
      sa brzydkie jak noc - to fakt.
      a u mnie to:
      eutanazja
      aborcja
      zus
      podatki
      podwyżki płac :)
      instytucja małżeństwa
      i wiele, wiele innych

• Gość: . Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:20
        Nie silę się na bycie oryginalnym.
        Moje poglądy to wyłacznie maja sprawa.
        • Gość: ant Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.06, 22:31
          a ktos powiedział że moje nie ??
    • Gość: znj2 Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:18
      U mnie np. normalnie.Lubię dzieci,psy i koty.Nie cierpię tylko idiotek, czyli
      wyzwolonych, które jak niejaka Kazia z TV przesrała swoje życie i teraz usiłuje
      dorabiać ideologię. Z przyjemnością zapytał bym tę damę, czy jest jeszcze
      dziewicą.A jeśli nie, kiedy się "zapomniała".
      • markiz.de.sade Re: Wasze niepopularne poglądy 21.04.06, 22:22
        Gość portalu: znj2 napisał(a):

>Z przyjemnością zapytał bym tę damę, czy jest jeszcze
        > dziewicą.A jeśli nie, kiedy się "zapomniała".

Miała męża, więc raczej dziewicą nie jest. Białe małżeństwa w Polsce są
        zawierane głównie wśród katolików (mąż gej, żona na utrzymaniu) i tam raczej
        należałoby szukać dziewic ;)
        • cover_wielki Re: Wasze niepopularne poglądy 21.04.06, 22:33
          Mam tylko sygnaturke i wystarczy.
        • Gość: znj2 Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:49
          No nie zupełnie. Można mieć kilku i być dziewicą. Np. 1 - Francus, nic tylko
          lizał. 2. Komunista, tylko obiecywał. 3. Pederasta, obrabiał odbyt.
        • Gość: maniek.27 Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.lublin.mm.pl 22.04.06, 12:07
          Coś z praktyki na ten temat wiesz?
    • dorianne.gray Re: Wasze niepopularne poglądy 21.04.06, 22:20
      Jestem w ciąży i bawią mnie ciągłe pytania różnych ludzi "to kiedy ślub?"
      Dla mnie to nie jest jednoznaczne :)
      No chyba że bez ślubu dziecko z brzucha nie wyjdzie i będzie tam siedzieć i
      siedzieć... Ale wtedy pewnie zamienię się w słonia i już nikt mnie nie zechce
      tak czy inaczej ;)
    • Gość: peszek Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:49
      hmmm ja np. uważam, że bank PKO jest porządny i nie mam do niego zastrzeżeń. :))
    • zloty_delfin Re: Wasze niepopularne poglądy 21.04.06, 22:53
      Nie lubię politycznej poprawności, może być?
      • Gość: roraima Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.aster.pl 22.04.06, 01:29
        uważam, że picie kawy ze szklanki wcale nie jest gorsze od picia kawy z kubka :-)
        • Gość: ferment Re: Wasze niepopularne poglądy IP: 87.207.204.* 22.04.06, 10:56
          Gość portalu: roraima napisał(a):

> uważam, że picie kawy ze szklanki wcale nie jest gorsze od picia kawy z kubka :
          > -)

Ja wolę ze szklanki.
          • Gość: roraima Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.aster.pl 22.04.06, 17:22
            ja też :-)
            jesteśmy w awangardzie ;)
    • emmeline Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 12:35
      Mam niepopularne poglądy na temat religii (ateistka), aborcji (za), eutanazji
      (za), małżeństwa i posiadania dzieci- jako zabezpieczenia na starość i z tym
      podobnych egoistycznych pobudek (przeciw), praw kobiet (feministka) i wiele,
      wiele innych...
      • Gość: beti22 Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:49
        Moje mało popularne poglądy wśród znajomych to wspomniane już nie zachwycanie
        się dziećmi. Denerwuje mnie ich krzyk i płacz, a jak podrosną i osiągają wiek
        nastolatka to denerwuje mnie ich obecny wszędzie wandalizm chociaż krzywdy
        napewno nikomu bym nie zrobiła. Jeszcze jedno - nie mam nic do instytucji
        zwanej pocztą polską i nie uważam, że wszyscy pocztowcy to złodzieje, chociaż
        tacy się zdarzają. Nie przeszkadzają mi kolejki, a przynajmniej nie do tego
        stopnia, żeby zaraz się kłócić i wyrzywać na pani z okienka. Wkurzają mnie
        ludzie którzy myślą, że wszystko im się należy, bo np mają dużo kasy i myślą,
        że kupić można wszystko oraz to, że nie mogę decydować na co idzie mój podatek
        (oprócz tego 1%) - ja nie chcę płacić na samochody rządowe i nieopodatkowane
        poselskie diety, wolałabym tę kwotę, która właśnie na to idzie dać na bezdomne
        lub chore zwierzaki, które bardzo kocham. Myślę, że z tym zgadza się większość,
        że woli podatek przeznaczyć na jakiś konkretny cel. Pozdrawiam.
    • mirabelle Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 13:09
      Jeszcze chciałabym sprecyzować - nie tyle denerwują mnie ludzie, którzy
      zachwycają się dziećmi, ale ci którzy wymagają ode mnie tego samego... Mam się
      głupio uśmiechać, podziwiać i robić kretyńskie miny. A ja po prostu przyjmuję to
      na chłodno - ani nic w tym cudownego, ani strasznego. I tyle.

Właśnie - to ogólne oczekiwanie od rodziny i znajomych, że w pewnym wieku to już
      WYPADA mieć męża, zacząć poważne życie itp. Halo - ja odpowiadam za swoje życie
      i sama ponoszę konsekwencje - te dobre i te złe. Nic nikomu do tego.
      ;-)
      • beti222 Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 13:22
        Dokładnie. Kiedyś na innym forum wyczytałam posty kobiet ciumkających do
        każdego wózka, że kobiety, dla tórych dzieci są obojętne są chore psychicznie,
        nie są prawdziwymi kobietami, miały przykre dzieciństwo, są niechciane przez
        mężczyzn itp komentarze. Tak mnie to wkurzyło, że nie byłam zbyt grzeczna wobec
        nich. Uważam, że moje lubienie bądź nie lubienie dzieci to moja sprawa, a nie
        całego społeczeństwa. Uważam, że obojetny stosunek do dzieci to nie jest
        choroba, nie gryba czy schizofrenia. Można lubić marchewkę lub nie i z tego też
        leczyć się nie trzeba. Jestem bardzo zadowolona z tego, że pomimo iż mój facet
        kocha dzieci bardzo to rozumie moje podejście i nic na mnie nie wymusza, a obce
        mi kobiety chamstwem reagują na tego typu opinie.
        • a.g.r.e.s.t Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 14:40
          Ja bym powioedzioała, że dziwne są własnie te kobiety, które dzieciom i ich
          rodzicom nie daja spokoju, muszą ćwierkac i cmoktać, choc dziecko nieraz sie
          wręcz boi, a nieraz nawet dotykaja je brudnymi paluchami czy łapia za rązczkę
          • miang Re: Wasze niepopularne poglądy 23.04.06, 15:34
            dla mnie najdziwniejsze są matki które na to pozwalają, spróbowałaby taka
            ciumkająca pogłaskać psiego noworodka to już by ją suka zębami kultury nauczyła

wnerwia mnie też pogląd że należy zawsze mówić ze dziecko to wykapany ojciec
            choćby nawet było w 100% do matki podobne (albo do listonosza;)

• markiz.de.sade Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 13:24
        mirabelle napisała:

> Jeszcze chciałabym sprecyzować - nie tyle denerwują mnie ludzie, którzy
        > zachwycają się dziećmi, ale ci którzy wymagają ode mnie tego samego... Mam się
        > głupio uśmiechać, podziwiać i robić kretyńskie miny.

Przypominają w tym trochę właścicieli psów, którzy nie potrafią zrozumieć, że
        ich szczekający i srający gdzie popadnie buldog albo inny bulterier nie każdego
        musi zachwycać ;)
    • b-beagle Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 13:26
      Jestem za aborcją i eutanazją
      • a.g.r.e.s.t Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 14:41
        I to ma być pogląd niepopularny? Tutaj?
    • 3promile Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 13:29
      Wolę młodsze
    • kamajkore Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 14:46
      ateizm/feminizm/liberalizm - szatańska triada odrażająca dla większości moich rodaków/rodaczek.
    • stszymon Jestem katolikiem ale nie lubie kremówek 22.04.06, 14:47
      I przysparza mi to wiele problemów , szczególnie po dyskusji z najbliższymi.
      • keari Re: Jestem katolikiem ale nie lubie kremówek 22.04.06, 15:00
        :-)
        Spoko.
    • wdakra Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 15:20
      mirabelle napisała:

> Macie jakieś poglądy, których większość tzw. społeczeństwa nie popiera? Takie,
      > po wyrażeniu których jesteście narażeni na wymowne spojrzenia itp.

Uważam, że Balcertowicz nie jest mężem opatrznościowym polskiej gospodarki.
      Wręcz przeciwnie. Obarczam go odpowiedzialnością za jej zrujnowanie i powstanie
      wielkiej dziury budżetowej. Poza tym w mojej ocenie PRL była państwem
      zdecydowanie uczciwszym, niż RP z kolejnymi numerkami, a ówcześni rządzący
      uczciwością i patriotyzmem biją na łeb obecne "elity" polityczne. No i w PRL,
      wbrew natrętnej propagandzie beneficjentów przemian ustrojowych, było więcej
      realnej demokracji (przecietny obywatel miał więcej do gadania), a większości
      ludzi żyło się lepiej, niz obecnie. Nie podniecają mnie symbole statusu i nie
      oceniam wartości ludzi po stanie posiadania.
      Na dodatek jestem antyklerykalna, przeciwko zakazowi aborcji i za
      dopuszczalnością eutanazji.
    • seth.destructor Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 15:43
      Jestem szowinista, antyfeminista i antyklerykalem. Cos dodac?
      • gytha_ogg Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 16:20
        seth.destructor napisał:

> Jestem szowinista, antyfeminista i antyklerykalem. Cos dodac?

jestes chyba jak dotad najorginalniejszy (nie liczac antyklerykala) :)
    • gytha_ogg Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 16:23
      te Wasze niepopularne poglady wydaja mi sie ostatnio strasznie popularne :)

nawet ta niechec czy obojetnosc w stosunku do dzieci u kobiet - coraz wiecej
      sie do niej przyznaje, malo tego, te kobiety chyba maja jakis problem, bo
      strasznie lubia wszystkich o tym informowac naokolo (e.g. - autorka tematu),
      podkreslajac przy tym, jak to caly swiat je za to nieslusznie pietnuje. juz
      widze cale to wytykanie palcami. lekka paranoja?
      • mirabelle Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 16:29
        nie piętnuje mnie za to cały świat, tylko pewien krąg osób ze środowiska, w
        którym się obracam. Oczywiście, że mam problem ;-) Ale nie uważam, że uwielbiam
        o tym wszystkich informować - dyskusja to też zbieranie poglądów innych ludzi.
    • heretic_969 No to jedziemy: 22.04.06, 16:35
      1. Nie cierpię demokracji
      2. Nie cierpię politycznej poprawności
      3. Nie jestem patriotą
      4. Nie lubię dzieci, ale to już coś powszechniejszego
      5. Jestem nihilistą moralnym:)
      6. Jestem przeciwnikiem UE
      7. JP II nic dla mnie nie znaczył
      8. Jestem anty-rodzinny
      + parę innych by się znalazło...
      • gytha_ogg Re: No to jedziemy: 22.04.06, 16:41
        moj niepopularny poglad:
        znalezione nie nalezy do znalazcy, tylko do tego, kto zgubil.

i drugi, ale to juz cholernie niepopularny:
        jestem przeciwniczka aborcji.

a ten to juz tak niepopularny, ze hej :) :
        to, ze ktos ma inne zdanie, niz ja, nie jest dla mnie powodem do osobistych
        wycieczek w kierunku tej osoby.
      • Gość: markiza Re: No to jedziemy: IP: *.dew.pl 22.04.06, 16:43
        ale heretic liczba którą wybrałeś ma znamiona altruizmu, obowiązków rodzinnych,
        dużą potrzebę życia uczuciowego i poczucia bezpieczeństwa <> a z całości
        wychodzi mi 11 co może być ---trudno ale przywódczo o ile nie
        będziesz "egoistą" i nie będziesz przeciw sobie
    • Gość: Szczepan Re: Wasze niepopularne poglądy IP: 64.19.251.* 22.04.06, 17:48
      nie cierpię wojtyły. zawsze uważałem go za kostycznego dogmatyka upajającego
      się oddawanymi mu hołdami. mierny aktor, mierny poeta, mierny i pyszny człowiek.
      • ruda.farbowana Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 18:12
        To ja dorzucę swoje:
        1. Nie bardzo lubię dzieci.
        2. Nie zgadzam sie z opinią, że kobieta, która nie chce mieć dzieci, bo po
        prostu nie odczuwa takiej potrzeby, jest istotą gorszego gatunku i
        niepełnowartosciową kobitką. Co za idiota to wymyślił???
        3. Wkurza mnie kult JP2 jako osoby świetej. I w ogóle nazywanie zwykłych
        przecież ludzi świętymi. Nie kwestionuję "zasług" takich jak cudowne
        uzdrowienia itp. może i faktycznie sie zdarzały. Ale sama świętość to przymiot
        boski i jakkolwiek by na to nie patrzeć żaden człowiek nie powinien być nim
        obdarzany.
    • taus Re: Wasze niepopularne poglądy 22.04.06, 19:54
      Moje poglądy polityczne :-) (głosowałem na lewice nie licząc moich rodziców nikt z mojego otoczenia tego nie zrobił)
      Mój światopogląd religijno-filozoficzno-społeczny :-) (ludzie jakoś dziwnie reagują jak im opowiadam o sataniźmie :-)
      Nikt z mojego otoczenia nie uczestniczy tez np w marszach równości, antywojennych manifestacjach czy w walce o prawa zwierząt . . .
    • Gość: lolek Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.04.06, 00:14
      Mowie otwarcie, ze nie mam taktu, bo na ch.. mi on?
      Nie jestem hipokryta i mowie co mysle.
    • Gość: Magda Re: Wasze niepopularne poglądy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.04.06, 01:33
      Ciekawe czy zmienisz zdanie jesli kiedys bedziesz miala swojego , wlasnego
      noworodka??? Nie martw sie jednak, ja na przyklad nie lubie glupich bzdziagw,
      bo sa beznadziejne, gaworza jedynie o kosmetykach, chlopakach i ciuchach...
    • kadrowa ;) 23.04.06, 01:52
      1) Prezydent może być wybierany tak jak do tej pory, natomiast "reszta" -tak
      jak na wszystkie stanowiska -testy wiedzy (ekonomia, prawo itp.) +
      psychologicze, bo ostatecznie nawet żeby byc zawodowym kierowcą lub elektrykiem
      trzeba coś wiedzieć.
      2) Nie lubię krzyczących, płaczacych, srających i swawolacych dzieci ale uważam
      że jeżeli mają taką potrzebę to trudno "same na świat się nie prosiły"
      3)Jak ktoś komuś mówi co jest grzechem a co nie a "Pisma Świetego" na oczy nie
      widział i jego wiedza na ten temat sprowadza się do tego co ksiądz powiedział.
      4)W otoczeniu katolików jak mówię, ze KK wpieprza się w nie swoje sprawy to już
      padłam i jestem trup od samego wzroku. W kontekście mówię że KK nie pomaga
      finansowo wychowywać 7 córki i bazuje na tym, że dzieci z rodzin rodziny
      wielodzietnej są słabiej wyedukowane, a "głupimi" łatwiej się rządzi.
      5)Męszczyzna i kobieta to też ludzie. Jak kobietę uderzy facet boli tak samo
      jak facet uderzy faceta. I odwrotnie, pomijając inne poza fizyczne dolegliwości.
      Snobistyczne:
      1) Mam kundelka przybłęde, (Toż, to dramat i powód do wyklecia z sekty)
      2) Seriale są beznadziejne i co ty w tym widzisz?
      3) Kupiłam obrazek z ksero za (co łaska) od Pani Nieznajomej i musze się
      wstydzić bo uważam, że lepiej dać komuś biednemu zarobić na czymkolwiek, przez
      co nie wspieram złodziei.
      4) Pracownicy to ludzie, dzieki którym firma ma zyski takie jakie ma bo sam
      prezes bez załogi by takich nie osiągnął. Złodzieje też występują jeżeli
      oszczędza sie na selekcji i przyjmuje sie jak leci oszczedzając przy tym na
      pensji i traktując ich przy tym jak gorzej niż zwierzeta.
      • Gość: ferment Re: ;) IP: *.chello.pl 23.04.06, 14:36
        Ustępuję kobietom, szczególnie starszym, miejsca w autobusie, tramwaju itp.
        środkach komunikacji.
        Posuwam się nawet dalej - "przepuszczam"kobiety, szczególnie starsze, w
        drzwiach, wąskich przejściach. A już zawsze, nie tylko kobiety, ludzi
        wychodzących z pomieszczeń.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka