Dodaj do ulubionych

Nie dręczmy dzieci pacierzem

29.05.06, 13:19
A jednak są mądrzy księża, którzy rozumieją, że wielogodzinne msze, spowiedź nieznanemu człowiekowi, wykuwanie formułek na blachę to nic innego tylko męczarnia! Szkoda, że jest ich tak niewielu
kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3367690.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Eee Tam Ogoliłeś?, to jeszcze obrzezaj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 13:21
      Dręczmy dzieci wonią pryszczatego fantasy antykatolicyzmu.
      • obraza.uczuc.religijnych Nowy nick, kolejny punkt! 29.05.06, 13:22

• Gość: Nowy nick Re: Nowy nick, kolejny punkt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 13:28
          Nie można być równocześnie dorosłym człowiekiem i chrześcijaninem - James Joyce

Trochę jest tych dorosłych wierzących, nie tylko w Chrystusa. Od starożytności.

Ale mały głupek, który wrzeszczy że król jest nagi, wie lepiej.

Takie prawo pryszcza.

Obrazo- może wyrośniesz, choć jakoś za pryszczata ta twoja głupota.

Może w wieku 50 lat nosisz porty blokersa. I smrodzisz pryszczem
          • obraza.uczuc.religijnych Drugi punkt! 29.05.06, 13:52

• Gość: heh Jak Jezus i inni Żydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:24
    • Gość: :DD i ślepej kurze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 13:47
      no cóż przypomina mi się dyskusja, całkiem śmieszna nie powiem, na temat
      zakazywania ogladania filmu Kod da Vinci

głupi Dziwisz był za zakazem, natomiast mądry ksiądz (niestety nie jest
      pokazywany zbyt często w mediach) spowiednik czy osobisty ksiądz naszego
      prezydenta, stwoerdził, że nie ma sensu zakazywać, bo kazdy (głupi) widzi że to
      fikcja...
    • marysia_b Re: Nie dręczmy dzieci pacierzem 29.05.06, 15:21
      0golone_jajka napisał:

> A jednak są mądrzy księża, którzy rozumieją, że wielogodzinne msze, spowiedź ni
      > eznanemu człowiekowi, wykuwanie formułek na blachę to nic innego tylko męczarni
      > a! Szkoda, że jest ich tak niewielu

Uwazaj, abys nie spotkal podobnych, bo jeszcze sie nawrocisz a nic gorszego nad
      neofite! Integryzm murowany!
      • Gość: jaija Re: Nie dręczmy dzieci pacierzem IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.05.06, 15:41
        ha, ha, nigdy nie sądziłam, że 0golone pochwali jakiegoś księdza ;) Ale to
        prawda, ksiądz mądry, jak mało który. Więcej takich, a zacznę chodzić do
        kościoła :)
        • triss_merigold6 Re: Nie dręczmy dzieci pacierzem 29.05.06, 15:43
          Przyłączam się do pochwał dla w/w księdza. Mądry człowiek.
          BTW jestem ateistką.
          • Gość: Jajco Re: Nie dręczmy dzieci pacierzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:50
            Jak człowiek mądry to chwalę. Chciałbym żeby na takiego trafiło moje dziecko to może by się czegoś nauczyło. Bo klepanie zdrowasiek to zostawiam moherom.
            • supaari Re: Nie dręczmy dzieci pacierzem 29.05.06, 15:56
              Gość portalu: Jajco napisał(a):

> Jak człowiek mądry to chwalę. Chciałbym żeby na takiego trafiło moje dziecko
              to może by się czegoś nauczyło. Bo klepanie zdrowasiek to zostawiam moherom.

Ks. bp Antoni Długosz [...] zajmuje się narkomanami, alkoholikami, psychiczie
              chorymi, jest też duszpasterzem artystów.
              W trosce o Twoje dziecko apeluję - pielęgnuj w nim choćby cień uzdolnień
              artystycznych, bo życzenia rodziców czasami się spełniają...
              • 0golone_jajka Re: Nie dręczmy dzieci pacierzem 29.05.06, 16:06
                Ano będę się starał uchronić małego przed narkomanią alkoholizmem, chorobami psychicznymi a także pedofilią i klerem...
                • supaari Re: Nie dręczmy dzieci pacierzem 29.05.06, 16:13
                  0golone_jajka napisał:

"Ano będę się starał uchronić małego przed narkomanią alkoholizmem, chorobami
                  psychicznymi a także pedofilią i klerem..."
                  ale także:
                  "Chciałbym żeby na takiego [jak biskup Długosz - przyp. mój] trafiło moje
                  dziecko to może by się czegoś nauczyło"
                  Ambiwalentne trochę to-to... Nie sądzisz?
        • supaari Re: Nie dręczmy dzieci pacierzem 29.05.06, 15:49
          Gość portalu: jaija napisał(a):

> ha, ha, nigdy nie sądziłam, że 0golone pochwali jakiegoś księdza ;) Ale to
          > prawda, ksiądz mądry, jak mało który. Więcej takich, a zacznę chodzić do
          > kościoła :)

Nie chodź do kościoła dla księży. Nie warto...
          • Gość: jaija Re: Nie dręczmy dzieci pacierzem IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.05.06, 23:37
            Zdaję sobię sprawę, po co chodzi się do kościoła ;) jednak mam wstręt, od kiedy
            stwierdziłam, że wieje nudą - a dlaczego? bo księża nie potrafią zachęcić
            wiernych do szczerej modlitwy. No i ich zachowanie poza...
    • Gość: heh dręczmy, dręczmy, prędzej odejdą od KK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:23
    • judith79 czepiam sie 29.05.06, 16:28
      "Dziś niewiele polskich dzieci nie idzie do komunii. Nawet ateiści kupują córce
      sukienkę i robią przyjęcie dla rodziny. Po to, by ich dziecko nie było w szkole
      dyskryminowane.

Rozumiem takie postawy, bo wynikają z miłości do dziecka. Choć jako ksiądz
      wolałbym, gdyby posłanie dziecka do Pierwszej Komunii wynikało z ukształtowanej
      postawy religijnej, by jego rodzice byli praktykujący.

Jednak jeśli dziecko miałoby być dyskryminowane z tego powodu, że nie
      przystąpiło do komunii, zrobiłbym wszystko, by mu to umożliwić."
      wszystko fajnie i cacy tylko czemu koles zamiast uczyc dzieci tolerancji w obec
      innowiercow i ateistow promuje opcje " nie szkodzi, ze nie wierzysz, wypchnij
      swoje dziecko do kosciolka bo bedzie przesladowane przez swoich religijnych
      rowiesnikow"?
    • slavik222 Nie dręczmy dzieci pisaniem,czytaniem,liczeniem 29.05.06, 21:00
      Dzieci nalezy wychowywac bezsresowo,.Niech rosną jak samosiejki.Co wyrosnie to
      bedzie.Moze bandyta ,może Janko Muzykant....
    • Gość: Echo Re: Nie dręczmy dzieci pacierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:44
      Święte słowa. Jednak są myślący księża. Nie jest tak źle.
      • 0golone_jajka Re: Nie dręczmy dzieci pacierzem 30.05.06, 11:53
        Rany koguta! Echo się ze mną zgodziła!! Szkoda że nie odniosła się jeszcze do tego co ów ksiądz mówił, ale i tak jest sukces!
        • Gość: Echo Przemyślałam pewne sprawy (nt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:54
        • supaari Re: Nie dręczmy dzieci pacierzem 30.05.06, 12:11
          0golone_jajka napisał:

> Rany koguta! Echo się ze mną zgodziła!! Szkoda że nie odniosła się jeszcze do
          t
          > ego co ów ksiądz mówił, ale i tak jest sukces!
          >

Daj spokój! To jakieś łże-Echo jest! I na dodatek pewnie facet - od czasów
          Tristana i Izoldy kobiety unikają podszywania się pod inne kobiety.... Żeby nie
          spowszedniało ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka