Dodaj do ulubionych

Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psycho...

22.02.07, 08:47
"Coraz częściej w internecie pojawiają się głupie lub szokujące filmy.
Dlaczego?

Za mało szanuje się godność człowieka: nie ma tematów tabu, nie ma
autorytetów."

No proszę, i takie słowa znalazły się na portalu Gazeta.pl.

A kto przez ostatnie kilkanaście lat uparcie powtarzał przy różnych okazjach
słowa "trzeba obaliś to tabu"? Kto szerzy w Polsce relatywzm moralny? Kto
robi z Kiszczaka "człowieka honoru? Kto stawia do góry nogami historię II wś
i Powstańców Warszawskich nazywa mordercami Żydów? Kto protestuje przeciw
jakiejkolwiek próbie wprowadzenie dyscypliny do szkół?

Patrzecie ich! Gazetka się przebudziła że nie ma dziś tabu ani moralności.
Obserwuj wątek
    • 80662270a to nie filmy są problemem ale zdarzenia z filmów 22.02.07, 08:49
      medialna propoganda zachowań daje rezultaty
      • asistra po co naglasniac to w gazecie?? 22.02.07, 10:25
        Nie rozumiem sensu naglasniania tego typu historii w gazecie?! Mam nadzieje ze nie skonczy sie to
        kolejnym samobojstwem, teraz juz nie tylko cala szkola tej dziewczynki bedzie o niej mowic, ale i reszta
        Polakow... To robienie medialnej afery, ktore po raz kolejny moze sie tragicznie skonczyc.
        • Gość: Nauczyciel WF Podajcie link do tego filmu, proszę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:56
          Chcę sprawdzić jak to wygląda z czternastolatką.
          • Gość: oooo!!!!! Re: Podajcie link do tego filmu, proszę! IP: *.if.uj.edu.pl 22.02.07, 14:30
            Czyzbys byl pedofilem? Postuluje namierzyc twojego kompa i sprawdzic DYSK I
            COPMAKTY :)
            • Gość: historyk Pedofilia ne istnieje to wymysł psychologów -vide IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 15:32
              trzeba by zamknąć kilku naszych królów w tym Jagiełłę bo używali sobie z
              nieletnimi!!!!
              • Gość: ella Re: Pedofilia ne istnieje to wymysł psychologów - IP: 83.238.72.* 22.02.07, 15:51
                Prawda?
                Ale skoro wracamy do tamtych czasów, ty też jak oni nie używasz noża i widelca,
                kąpiesz się 1 na pół roku i wierzysz, że ziemia jest płaska?
                • indy.m Re: Pedofilia ne istnieje to wymysł psychologów - 22.02.07, 18:29
                  analogicznie - jesli nie uzywam noza i widelca (no bo po cholere tak wlasciwie?
                  myc potem mama kaze) to jestem pedofilem?
                  • Gość: ella Re: Pedofilia ne istnieje to wymysł psychologów - IP: 83.238.72.* 23.02.07, 11:59
                    Nie, jesteś mało cywilizowany
          • reset999 Re: Podajcie link do tego filmu, proszę! 22.02.07, 14:57
            przywal glowa w betonowy slup a zobaczysz znacznie wiecej :)
        • aga999929 Re: po co naglasniac to w gazecie?? 22.02.07, 14:21
          asistra napisała:

> Nie rozumiem sensu naglasniania tego typu historii w gazecie?! Jak to
          upojenie czternastolatki i ten czyn a to co zrobiono z tym filmem to juz
          bestialswo i jak tu nie nagłosnic i nie potępis tego. Najgorsze nagłośnienie
          juz się stało.
      • Gość: czytelnik Podajcie link do tej strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:49
        Podajcie link do tej strony z filmem.
        • Gość: kibuc Re: Podajcie link do tej strony IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 11:16
          Won, hieno
          • Gość: akami Kogo żal bardziej? IP: 212.75.114.* 22.02.07, 11:29
            Autora filmiku czy głupią poniekąd dziewczynę?

Obydwoje zresztą są głupi. Kolo bo posiedzi za gwałt na nieletniej.( Był tak
            głupi, że nie zdawał chyba sobie sprawy, że chwalenie się filmikiem zrobi z
            niego kryminalistę gwałciciela)
            Kolego! Zobaczysz co z Twoim yłkiem zrobią w więzieniu. (To akurat jest
            pocieszające)

Sama dziewczyna... Co tu pisać, jak się chodzi na imprezy do ZOO, to potem
            nadstawia się yłka małpom.
            Druga sprawa, że jej dosypali gnoje prochów.
            Jako podsumowanie napiszę, że porządnym dziewczynom nie zdarzają się takie
            przypadki.
            • Gość: ble Re: Kogo żal bardziej? IP: *.in-addr.btopenworld.com 22.02.07, 12:41
              mi tam nie szkoda kolesia ktory bierze sie za 14 letnie dzieci.. niech sobie
              posiedzi jak najwiecej sie da. a ona czy porzadna czy nie, na pewno nie
              zasluzyla na taka kare.
            • Gość: Iwan Uważałem się za w miarę otwartego IP: *.devs.futuro.pl 22.02.07, 12:42
              ale po tym co obecnie widzę biję brawo za mundurki. Przydałaby się likwidacja
              magazynów kolorowych dla nastolatek... i więcej "dyscypliny" w szkole (kontrole
              noszenia dzienniczka, kontrole obuwia itp.). Karząc odpowiednio za małe
              przewinienia kształtuje się system wartości (jeśli naganny jest brak
              dzienniczka to czym jest sex z nieletnią...). Jak pamiętam jeszcze 15 lat temu
              taki system obowiązywał w podstawówkach, niestety ze szkół średnich już
              wychodził. Cztery / pięć lat trwało nim w szkole pojawiły się mini i tapety na
              twarzy. Niestety nie da się wychowywać tłumacząc - sam byłem w szkole więc wiem
              ilu słuchało przemówień i "słów dładkich" - nikt (łacznie ze mną, dobrze że
              miałem odpowiednie, nieco restrykcyjne wychowanie domowe). Dopiero
              przy "gnojeniu" ktokolwiek zaczynał coś rozumieć (że nie wolno, że to złe).
              Niestety niewielu miało odwagę "gnoić", bo to niehumanitarne... A ja pamiętam
              naganę kolegi przed klasą za puszczenie "łaciny" do (nie przy lecz do) starszej
              osoby. Koleś dostał od pedagoga kopa w tyłek - zszokowało całą klasę, a
              wydażenie pamiętam do dziś. Takie nauki zapadają w pamięć, i to na nich można
              kształtować wartości. Niestety...
              • Gość: ella Re: Uważałem się za w miarę otwartego IP: 83.238.72.* 22.02.07, 14:52
                No nie wiem, czy ta dyscyplina i brak szacunku nawet do ucznia puszczającego
                łącinę to dobre rozwiązanie. Ja miałam wolność w domu, mogłam chodzić na
                imprezy, matka mi ufała i dobrze na tym wyszłam. W nauce byłam w czołówce
                szkoły, z rówieśnikami też nie miałam problemów.
                Szkoła nie jest od wychowywania, tylko do uczenia, a wychowanie jest w domu.
                Jak czasem patrzę na matki mówiące, że ich bezczelny (często łysy i zadreszony)
                synek to chodząca świętość, a nauczyciel jest be, bo zwraca uwagę krew mnie zalewa.
                • Gość: Belfer mylisz się IP: 150.254.85.* 22.02.07, 15:17
                  > Szkoła nie jest od wychowywania, tylko do uczenia, a wychowanie jest w domu.

I tu sie mylisz. Szkoła jest również od wychowywania. Zreszta radzę wziąć do
                  ręki jakikolwiek podręcznik do pedagogiki i zapoznać się z definicją procesu
                  wychowawczego...

Zreszta sama sobie przeczysz:
                  > a nauczyciel jest be, bo zwraca uwagę krew mnie zalewa.

No to w końcu ma wychowywać czy nie???

Nie mam nic do Ciebie tylko nie zgadzam się z tą opinią.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: hothot no dajcie linka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 15:27
                    przeciez to tylko zwykla, mala ....
                  • Gość: ella Re: mylisz się IP: 83.238.72.* 22.02.07, 15:34
                    W porzadku, możesz sie nie zgadzać, tym bardziej, ze niejasno sformułowałam
                    swoje zdanie.
                    Szkoła wychowuje tak czy inaczej, ale powinna wychowywać poprzez propagowanie
                    pozytywnych wzroców, a nie poprzez kopniaki. Wiem, w jakiej sytuacji są teraz
                    nauczyciele-żąda się od nich cudów-rodzice każą im wychowywać swoje dzieci nie
                    dając żadnych środków. Czy to wina nauczyciela X, że dzieci są teraz takie
                    problematyczne? Że wyśmiewają się, biją, dealują, prostytuują i gwałcą?
                    Ja uważam, ze to wina rodziców. I to oni powinni się wziąć za wychowanie dzieci,
                    zauważać ich problemy, rozmawiać, zapewniać im czerpanie odpowiednich wzorców.
                    Mam znajomych, którzy mają bardzo fajnych nastolatków w domu-nie piją, nie palą,
                    dobrze się uczą, itd. Ale są nauczeni obowiązków we wszystkim. Sami robią sobie
                    kolację, pomagają w porządkach domowych, w ogrodzie, jeden trenuje tenis, drugi
                    gra na fortepianie, uwielbiają komputery, ale o korzystanie proszą rodziców,
                    którzy dzieki swojemu zainteresowaniu wiedzą, w jakie gry i kiedy ich dzieci
                    grają. Jak chłopcy przeholują, żegnają się na krótko, acz konsekwentnie z
                    komputerem. Nie ma w tym domu żelaznej dyscypliny, ale są jasno wytyczone
                    granice.I tak powinno być.

Nauczyciel przede wszystkim ma uczyć i budzić ciekawość dzieci do dalszego
                    poznawania. Moze stosować nagrody w rodzaju celującego lub pochwały i kary w
                    postaci pały i uwagi. Jeśli dzieci to olewają, to moim zdaniem wina rodziców, a
                    nie nauczycieli.

Posumowując, w mojej opinii potrzebna jest większa współpraca rodzin i szkół, a
                    nie zrzucanie odpowiedzialnośći za dziecko. Rodzicem jest się 24 godziny na dobę
                    i o tym nie wolno zapomnieć. Zarówno zbytnie pobłażanie jak przesadna dyscyplina
                    jest błedna
                    • Gość: wspolczujaca a czy ktos pomyslal o tym biednym chlopaku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 15:38
                      co on teraz musi czuc?
                      • Gość: ella Re: a czy ktos pomyslal o tym biednym chlopaku? IP: 83.238.72.* 22.02.07, 15:49
                        A co jego też upili i zgwałcili?

Eh....
            • ylemai jakim tyłkiem w jakim więzieniu? 22.02.07, 12:57
              może gdyby przeleciał 6latkę, to tak.
              nasze prababcie często rodziły dzieci w wieku lat 14. To że ktoś sobie z
              kapelusza ustanowił w kodeksie karnym, co jest legalne, a co nie nie ma żadnego
              znaczenia dla ludowej moralności. Instynktownie, nawet tępy bandzior rozpoznaje,
              że zdolna do donoszenia ciąży dziewczyna jest dopuszczalnym obiektem seksualnym.

poza tym, w sytuacji 4 lat różnicy wieku między partnerami, trudno mówić o
              jakimś "wykorzystywaniu" seksualnym. To są wciąż dzieciaki. Gdyby jej partner
              miał lat 40 - to by była zupełnie inna sprawa.

I zanim zaczną tu krzyczeć obrońcy moralności, nadmienię że ten wyjątek związany
              z relatywną różnicą wieku uczestników seksu jest uznawany przez prawodawstwa
              wielu zaawansowanych cywilizacyjnie krajów: Kanady, Holandii czy Hiszpanii. Tzn:
              seks 14 latki z 18 latkiem jest legalny, ale seks 14-tki z 40latkiem już nie jest.
              • Gość: DarioGEe Re: jakim tyłkiem w jakim więzieniu? IP: *.wro.vectranet.pl 22.02.07, 13:11
                4 lata to nie duzo w przypadku 30-26. Osiemnastolatek z czternastolatka jest dla
                mnie chore.Przeciez 14-latka to jeszcze dziecko. Zreszta zgodnie z Polskim
                prawem powinni beknac. I nic nas prawo Kanady czy Holandii nie obchodzi.
              • Gość: google glupoty piszesz IP: 89.19.80.* 22.02.07, 14:26
                w holandii zarejestrowano partie pedofili - to znak nowych, ciemnych czasow.My
                nie musimy bzmyslnie kopiowac ich chorych pomyslow.
                Poza tym, dziewczyna mogla byc odurzona i zgwalcona. Ciekawe, jak ty bys sie
                poczul, kiedy bys zobaczyl siebie z kilkoma facetami obrabiajacymi ci tylek,a
                jedynym wspomnieniem bylby bol d/py?
              • Gość: abcdefghijklmnopqr Była pijana - i dlatego to BYŁ gwałt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 14:45
                Była pijana - i dlatego to BYŁ gwałt.
                Gdyby była trzeźwa - wtedy można by było mówić o zwykłym, nieszkodliwym seksie.

I jeszcze jedno: pomyśl o filmie. Gdybyś ty jako dziecko był wyzywany od dziwki
                z powodu, że ktoś nagrał, nie wiem, jakąś orgię z tobą w akcji to jakbyś się czuł?
                • indy.m Re: Była pijana - i dlatego to BYŁ gwałt. 22.02.07, 15:03
                  "Była pijana - i dlatego to BYŁ gwałt."

hehe, to oprocz kondoma w portfelu to jeszcze alkomat trzeba nosic ;))?
                  • Gość: abcdefghijklmnopqr Re: Była pijana - i dlatego to BYŁ gwałt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 15:16
                    indy.m napisał:
                    >> "Była pijana - i dlatego to BYŁ gwałt."
                    > hehe, to oprocz kondoma w portfelu to jeszcze alkomat trzeba nosic ;))?
                    ŻADNYCH "HEHE"! Nie alkomat tylko mózg! Przecież widać kiedy ktoś robi coś,
                    czego na trzeźwo nie robi. Zdebilniałeś do końca? Najchętniej byś zgłwałcił, ale
                    mówił, że nie zgwałciłeś.
                    • indy.m Re: Była pijana - i dlatego to BYŁ gwałt. 22.02.07, 15:32
                      "Nie alkomat tylko mózg! Przecież widać kiedy ktoś robi coś, czego na trzeźwo
                      nie robi. Zdebilniałeś do końca? Najchętniej byś zgłwałcił, ale mówił, że nie
                      zgwałciłeś."

jak ja się po czterech piwkach pociupciam się z jakąś panną to znaczy że mnie
                      zgwałciła ;)?
                      • Gość: ella Re: Była pijana - i dlatego to BYŁ gwałt. IP: 83.238.72.* 22.02.07, 15:55
                        Jeśli masz 14 lat (czyli jestes niedojrzałym małolatem), a ona 18 i więcej, i
                        jeśli 4 piwka Cię odurzają, że nie jesteś w stanie racjonalnie myśleć, a ona z
                        tego korzysta, to tak, to gwałt.
                        • indy.m Re: Była pijana - i dlatego to BYŁ gwałt. 22.02.07, 16:06
                          kolega przed chwila napisał że wystarczy byc PIJANYM. pytam wiec czy jesli ja
                          mam 20 lat a ona 17, ja mam dokladnie tyle promili ile jest wg prawa
                          "nietrzezwy", ona zero, to czy to jest gwalt na mnie.
                          • Gość: ella Re: Była pijana - i dlatego to BYŁ gwałt. IP: 83.238.72.* 22.02.07, 16:17
                            Jeśli robi to wbrew twojej woli-tak.
                            Jeśli chcesz tego chcesz-nie.
                            Oczywiście zakłądając sytuację o której piszesz powyżej.
                            • indy.m Re: Była pijana - i dlatego to BYŁ gwałt. 22.02.07, 17:12
                              wiec co w ogole alkohol tutaj wnosi???
                              • Gość: ella Re: Była pijana - i dlatego to BYŁ gwałt. IP: 83.238.72.* 23.02.07, 12:05
                                Wnosi to, ze nie jesteś w stanie trzeźwo myśleć.
                                Jeśli twoja dziewczyna by Cię spoiła, a potem wykorzystała, to jest to gwałt.
                                Tyle, że w sądzie twoje upojenie nie dział na twoją korzyć, bo jesteś dorosły.
                                W przypadku 14-latki-jest inaczej, bo to jest małoletnia.
                                • indy.m Re: Była pijana - i dlatego to BYŁ gwałt. 25.02.07, 17:35
                                  > Jeśli twoja dziewczyna by Cię spoiła, a potem wykorzystała, to jest to gwałt.

A jeśli by mnie nie spoiła, a potem wykorzystała, to nie jest?
              • reset999 Re: jakim tyłkiem w jakim więzieniu? 22.02.07, 15:07
                nasz prababcie czyli twoja prababcia i tylko twoja?

to ze w ciemnym sredniowieczu zdeprawowana arystokracja kupczyla pochwami
                swoich nieletnich corek i to ze w swiecie antycznym dorosli faceci woleli
                chlopiece posladki od swoich zon to nie znaczy ze to bylo dobre i moralnie
                poprawne.

dzieci o seksie powinny wiedziec ale nie powinny go uprawiac poniewaz nie sa na
                to emocjonalnie przygotowane i tak czy inaczej w ostatecznym rozrachunku jest
                on dla nich wielka krzywda.

cywilizacja wymaga aby chronic najmlodszych przed psychicznym zaoraniem.
                jestes ch..em ylemai ale i tak zycze ci zeby twoje biedne dzieci nie zostaly
                nigdy zgwalcone. gdyby tak sie stalo natychmiast zmienilbys swoje chore tepe
                zdanie bandziora.
                • Gość: znawca Pieprzysz reset999 nawet błogosławioną Jadzię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 15:44
                  Władziu Jagiełło używał w wieku 14 lat i co też był chory!!!
                  • Gość: ella Re: Pieprzysz reset999 nawet błogosławioną Jadzię IP: 83.238.72.* 22.02.07, 16:00
                    Był nieuświadomiony...
                    Jego niewiedza i klimat społeczny tamtych czasów usprawiedliwia. Ale pisanie
                    takich postów w naszych czasach usprawidliać może tylko opóźnienia emocjonalne,
                    psychiczne, alebo jedno i drugie
                  • leszektarnowski Re: Pieprzysz reset999 nawet błogosławioną Jadzię 22.02.07, 16:01
                    Raczej nie używał, i to wcale nie dlatego, że była święta - raczej rzadko mieli
                    okazję się spotkać. I pamiętaj, że Jadwiga była już wtedy rozwódką - wcześniej
                    była za nieletnim niemcem, ale jako tacy nie mogli skonsumować (takie właśnie
                    było prawo, a nie jak piosze reset999), bo tak jak ktoś napisał wcześniej -
                    zawsze, także w tym ciemnym średniowieczu czy u tzw. dzikusów, liczył się zdrowy
                    rozsądek, tzn. czy dziewczyna mogła donosić ciążę.
                    • Gość: ella Re: Pieprzysz reset999 nawet błogosławioną Jadzię IP: 83.238.72.* 22.02.07, 16:19
                      Rozwódka?
                      Myślałam, ze tylko narzeczona...
                      Ale to poza watkiem, sorry...
            • Gość: Mary Re: Kogo żal bardziej? IP: 195.150.133.* 22.02.07, 13:34
              Twoje "podsumowanie" wcale nie jest trafne. "Porządnej dziewczynie" też prochów
              można dosypać. Nawet do coli czy herbatki!
            • Gość: ella Re: Kogo żal bardziej? IP: 83.238.72.* 22.02.07, 14:46
              Gość portalu: akami napisał(a):

> Autora filmiku czy głupią poniekąd dziewczynę?
              >
              >
              > Sama dziewczyna... Co tu pisać, jak się chodzi na imprezy do ZOO, to potem
              > nadstawia się yłka małpom.
              > Druga sprawa, że jej dosypali gnoje prochów.
              > Jako podsumowanie napiszę, że porządnym dziewczynom nie zdarzają się takie
              > przypadki.

Zdarzają się, zupełnie porządne dziewczyny mogą paść ofiarą czegoś takiego.
              Jest głupia, bo poszła na impreze?
              Bez przesady. Większość z nas kiedyś była na pierwszej imprezie.
              Z reguły nic się na takich imprezach nie dzieje, chyba, ze trafi tam też
              bandzior, który dosypie czegoś do drinka.
              Jemu bym dała dziesiec lat, a wszystkim czternastolatkom ten artykuł do
              przeczytania, żeby zobaczyły, że to nie bajka o żelaznym wilku, a ponura
              rzeczywistość.

I jeszcze jedno-Polacy będa nadal neandertalczykami, jeśli się nie zmieni
              świadomość, że osobą zasługującą na pogardę jest tu gwałciciel i autor filmu,
              który jako dorosły ponosi CAŁĄ winę za to zdarzenie
              • Gość: mapu Re: Kogo żal bardziej? IP: *.as.kn.pl 22.02.07, 15:10
                > I jeszcze jedno-Polacy będa nadal neandertalczykami, jeśli się nie zmieni
                > świadomość, że osobą zasługującą na pogardę jest tu gwałciciel i autor filmu,
                > który jako dorosły ponosi CAŁĄ winę za to zdarzenie

Ty jesteś dokładnym przykładem neandertalczyka. Zrozum że w państwie prawa nie można ferować wyroków przed rozporawą.Nazywasz kogoś przestępcą i gwałcicielem, a jeszcze nie został skazany. A dawanie dupy nawet po alkoholu nie jest gwałtem, Jest po prostu dawaniem dupy.
                • Gość: ella Re: Kogo żal bardziej? IP: 83.238.72.* 22.02.07, 15:42
                  Gość portalu: mapu napisał(a):

> Ty jesteś dokładnym przykładem neandertalczyka. Zrozum że w państwie prawa nie
                  > można ferować wyroków przed rozporawą.Nazywasz kogoś przestępcą i gwałcicielem,
                  > a jeszcze nie został skazany. A dawanie dupy nawet po alkoholu nie jest gwałte
                  > m, Jest po prostu dawaniem dupy.

W państwie prawa jest coś takiego jak norma społeczna. Czy chcesz czy nie
                  społeczeństwo wszędzie i zawsze będzie wydawało swoje osądy niezależnie od
                  wyroku sędziego. Myślę też, że w tym wypadku, jeśli zostanie potwierdzona
                  tożsamość sprawcy, wyrok będzie skazujacy-wiesz dlaczego?
                  BO żYJEMY W pAńSTWIE PRAWA I NIE WOLNO NEANDERTALOM SEKSIC SIE Z DZIEćMI, NAWET
                  PIJANYMI!
                  A co do dawania dupy i twoich pogladach w tej materii- nie ulega wątpliwości
                  któremu z nas bliżej do zwierzecia...
                  • Gość: mapu Re: Kogo żal bardziej? IP: *.as.kn.pl 22.02.07, 15:56
                    Wieje głupotą i chamstwem z Twojego posta.
                    Zrozum w końcu, w państwie prawa jedym ze standardów jest zakaz wydawania wyroków przez gawiedż i ludzi kompletnie nie upowarznionych do tego. To jest cholernie proste. I faktem pozostaje, że laska dała dupy, po pijaku czy nie to już nie zmienia niczego.

O moich poglądach nic nie wiesz więc nie unoś się tak bardzo. I nie nazywaj człowieka zwierzęciem bo staczasz sie po równi pochyłej.
                    • Gość: ella Re: Kogo żal bardziej? IP: 83.238.72.* 22.02.07, 16:14
                      O przepraszam, głupotą i chamstwem jest według mnie usprawiedliwienie
                      gwałciciela. Rozumiem, że jeśli twoją, np. 7 letnią córkę ktoś spije i
                      wykorzysta, to mu pogratulujesz podstępu, a ją nazwiesz dupodajką i zamkniesz za
                      karę w łazience?

Zresztą ja nie wydaje wyroku na tego kolesia. Uważam, że każdy dorosły człowiek,
                      który sypia z nieletnimi to przestępca-jest to nie tylko zgodne z poglądem
                      większosci opinii publicznej, ale takze z polskim prawem, czy ty to rozumiesz?
                      Przecież sam się na prawo powołujesz!

A o Twoich poglądach wiem tyle, co piszesz w postach i do nich się odnoszę.
                      Jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to inna sprawa.

A, i prawidłowa pisowania to upoważniony.Choć nie wiem, czy jesteś w stanie
                      przyjać krytykę od kogoś, od kogo "wieje głupotą".

I podkreślam, że każdego, kto robi takie rzeczy jak koleś z artykułu (gwałt,
                      nagranie do i upowszechnienie) nazwę zwierzęciem, i bardzo mi przykro z powodu
                      zwierzat, bo nie zasługują na takie porównania
                      • Gość: mapu Re: Kogo żal bardziej? IP: *.as.kn.pl 22.02.07, 16:34
                        Kto usprawiedliwia tego kolesia? Bo jak myślisz, że ja to musisz miec problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Nie obniżaj granicy wieku, bo to zabieg czysto socjotechniczny.

Prawo nie mówi, że osobo która uprawia sex z osoba ponieżej 15 lat jest przestępcą. Radze przczytać odpowiedni kodeks. Przeczytaj go uważnie, a później się wypowiadaj.
                        Natomiast publikowanie filmów z osobą poniżej 15 lat jest już przestępstwem i za to beknie.

I na prawdę, prosze nie wypowiadaj się an temat moich poglądów bo gó.. o nich wiesz.

Dalej już nie chce mi się komentować.
                        • Gość: ella Re: Kogo żal bardziej? IP: 83.238.72.* 23.02.07, 12:15
                          Gość portalu: mapu napisał(a):

> Nie obniżaj granicy wieku, bo to zabieg czysto socjotechniczny
                          7 czy 14 lat- według prawa to są dzieci...

> Prawo nie mówi, że osobo która uprawia sex z osoba ponieżej 15 lat jest przestę
                          > pcą. Radze przczytać odpowiedni kodeks. Przeczytaj go uważnie, a później się wy
                          > powiadaj.
                          A to nowość, proszę napisz, gdzie jest napisane, że współżycie dorosłego z osobą
                          poniżej 15 roku życie nie jest przestępstwem. W takim razie gdzie jest granica?

> I na prawdę, prosze nie wypowiadaj się an temat moich poglądów bo gó.. o nich w
                          > iesz.

Na tym polega istota forum, to co piszesz odzwierciedla twoją opinię.
                          Ja mogę się do tego odnieść. Szczególnie, ze twoje posty są nacechowne
                          emocjonlanie, stąd wnioskuję , że to pogląd. Nie wypowiadam się na temat twoich
                          poglądów np.: politycznych, bo o tym nie pisałeś i faktycznie g... o nich wiem.
                • leszektarnowski Re: Kogo żal bardziej? 22.02.07, 16:05
                  widzę, że jesteś specjalistą od "dawania dupy" - powodzenia więc. ale zmuszanie
                  do "dawania dupy" jest gwałtem.
                  • Gość: mapu Re: Kogo żal bardziej? IP: *.as.kn.pl 22.02.07, 16:19
                    Nie od tego jest Twoja matka.
                    • Gość: ella Re: Kogo żal bardziej? IP: 83.238.72.* 22.02.07, 16:22
                      I od kogo tu wieje chamstwem i głupotą, aż mi ciebie żal.

I jeszcze jedna mała uwaga-stosuj czasem interpunkcję, można opacznie zrozumieć
                      twoje słowa
            • Gość: tulipan Re: Kogo żal bardziej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 14:59
              porządnym ludziom nie zdarzają się takie komentarze, Ty... Axch, szkoda słów na
              Ciebie, imitacjo człowieka. Obyś nie miał córki.
              • Gość: Karolina Re: Kogo żal bardziej? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.02.07, 15:05
                znam to dziewczyne bardzo dobrze, widzialam ten film, oczywiscie nie pochwalam
                jego obecnosci w internecie ale to nie byl gwalt, to byl zwykly sex 14latki ze
                starszym facetem < 18 lat> znam ich obojga, byli para, a to ze ona jest
                nieodpowiedzialna i zwiazala sie z czlowiekiem ktory potem tak ja potraktowal
                to chyba juz jej wina. ma mozg trzeba bylo myslec
                • Gość: ella Re: Kogo żal bardziej? IP: 83.238.72.* 22.02.07, 15:48
                  Gość portalu: Karolina napisał(a):

> znam to dziewczyne bardzo dobrze, widzialam ten film, oczywiscie nie pochwalam
                  > jego obecnosci w internecie ale to nie byl gwalt, to byl zwykly sex 14latki ze
                  > starszym facetem < 18 lat> znam ich obojga, byli para, a to ze ona jest
                  >
                  > nieodpowiedzialna i zwiazala sie z czlowiekiem ktory potem tak ja potraktowal
                  > to chyba juz jej wina. ma mozg trzeba bylo myslec

Boże dzieci!
                  Jaką parą?
                  Jakie "zwiazanie sie z człowiekiem"?

To przerażajace, nawet jesli ich rzeczywiście znasz, to twoja wypowiedź wcale
                  nie jest pocieszająca! Ani usprawiedliwiajaca tego faceta, bo każdy wie, że z
                  małolatami seksu się nie uprawia.
                  A ty, wcale nie jesteś madrzejsza od koleżanki, z takimi opiniami-weź sobie do
                  serca tragedię koleżanki i nie zabieraj sobie ostatnich lat dzieciństwa,a w
                  parze to ty może powinnaś chodzić-z koleżanką, pod opieką "Pani" do muzeum!
      • Gość: zdrowy rozsądek A co z odpowiedzialnością rodziców dziecka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 11:46
        Zakrapiana impreza z udziłem 14 i 18 lat?
        Na ten temat ani słowa!
        • Gość: Mi-Ki Re: A co z odpowiedzialnością rodziców dziecka? IP: 195.150.133.* 22.02.07, 13:40
          Rodzice dziewczyny mają odpowiadać za to, ze jakiś gnojek zabawił sie z ich
          córką? Chyba cię powaliło! Przecież dla nich to tragedia. Trudno wyobrazić
          sobie większy koszmar. Chyba nawet dla nich wiekszy niż dla dziewczyny. Wyobraź
          sobie, ze sam masz córkę w tym wieku...
          • Gość: Karda Re: A co z odpowiedzialnością rodziców dziecka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 14:04
            wydaje mi się, że to co przeżywają im wystarczy. Natomiast dobrym pytaniem jest,
            co robiła 14latka na zakrapianej alkoholem imprezie. Czy rodzicom znani byli
            organizatorzy imprezy? Tych także należy pociągnąć do odpowiedzialności. W końcu
            jak się organizuje domówkę, to się odpowiada za uczestników.
      • Gość: placek wulgaryzmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:32
        cytaty cytatami, ale możnabyłoby wygwiastkować wulgaryzmy a nie przytaczać je w
        całej okazałości. pozdrawiam
      • Gość: kier01 Re: to nie filmy są problemem ale zdarzenia z fil IP: *.acn.waw.pl 22.02.07, 15:04
        Nie powinno byc problemu z ustaleniem personaliow przestepcy i sprawcy gwaltu
        oraz kamerzysty.
        Jak znam zycie jesli beda to synkowie miescowych wlodarzy, czy grupy prawa to
        syneczek dostanie w zawieszeniu za uwiedzenie przez 14 letnia "K".
        Z takim prawem dla rownych i rowniejszych bedziemy miec kraj aferzystow.
        Zaczyna sie na bezprawiu w szkole konczy na bezprawiu na narodzie.
        Wierze w skutecznosc Kaczorow.
    • Gość: Kamil ktoś wie w którym to gimnazjum było? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 08:52
      • Gość: lol a jakie to ma znaczenie, ty perwersie IP: *.lo7.wroc.pl 22.02.07, 10:40
    • cybulski.t Bo to jest potworne... 22.02.07, 09:02
      Ale jak juz jakiś mediów się czepiać to tv (także tvp), ostatnio straszną
      uciechę mieli puszczając filmiki gimnazjalistów. Dzieci nie czytują gazet.
      Należy się też poczepiać troszkę polityków, którzy doprowadzili do sytuacji, że
      dzieciaki czują się bezkarne. Cóż... dzieciaki czerpią wzory.
      A gazetka się nie przebudziła. Gazetka jest poprostu objektywna i zwykle (jak to
      i inne gazetki) piętnowała rzeczy, które należy piętnować. A zaliczyć do takich
      należy pomylone pomysły aktualnego ministra edukacji. Ciekawe jak Giertych
      pomógł by tej dziewczynce? Kupił jej pasiaczek? (na koszt rodziców) A może
      zamknoł w ośrodku dla zgwałconych dziewczynek i poddał resocjalizacji?
      A gościa, który to opublikował powinni na troszkę wsadzić...
      • Gość: ciekawy Re: Bo to jest potworne... IP: *.hut.kolornet.pl 22.02.07, 09:11
        A co to znaczy "zamknoł"?
        • cybulski.t Re: Bo to jest potworne... 22.02.07, 09:41
          Hmm... chyba powinno być 'zamknął' :)
      • prov to mógł być szantaż 22.02.07, 10:10
        często mlodzi dokumentują swoje prywatki, spotkania i różne ekscesy typu
        ekstremalne rajdy motorowo-samochodowe,, bijatyki, seks, pijaństwo (rekordy
        picia alkocholu), pytanie do rozmówcy krytykującego MEN, coś zrobił dotychczas
        aby tak nie było!!,ale w wielu wypadkach zdaża się żę takie filmy stają się
        elementem szantażu,,, jak nie pójdziesz drugi raz ze mną do łóżka pokażę film
        mamusi w szkole itp,,, często także, jak ukazują filmy fabularne, w ten sposób
        zdobywa się mlode prostytutki i aktorów do filmów porno,,,uważam, że w tym
        wypadku winni powinni ponieść bardzo surową karę!! Panie MInistrze Giertych
        liczę na Pana.
    • Gość: renata Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:10
      ale lepiej późno niż wcale - chodzi o umiszczanie w portalu wreszcie zdrowych
      poglądów i wypowiedzi ludzi mądrych.
      • Gość: inter77 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.hut.kolornet.pl 22.02.07, 09:17
        No właśnie. Odnoszę wrażenie, że na niektórych forach internetowych,
        szczególnie na onecie, zamieszcza się wypowiedzi durniów. Nie wiem, czy aż tylu
        ich siedzi przy komputerach, czy też są specjalnie dobierani przez moderatora...
        A może moderator myśli podobnie jak oni?
        • Gość: lordi Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.as.kn.pl 22.02.07, 15:58
          A ty jesteś jednym z tych durni, czy oświeconym?
    • Gość: Oktoberfest Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.akron.net.pl 22.02.07, 09:15
      "Nauczyciele na razie nie planują z dziećmi rozmów na ten temat."

A skąd red. Łagowska ma takie dane?

Ale zacznijmy od rodziców - czy oni mają w planie takie rozmowy?

• absurdello Rodzice nie maja w planie czasu na 22.02.07, 11:15
        planowanie planu planowania takich rozmów ... tłuką kasę lub wiążą koniec z
        końcem :(((
    • Gość: balbyna70 Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psycho.. IP: *.szczecin.uw.gov.pl 22.02.07, 09:16
      Ja nie przeczę, że zamieszczanie tego filmiku w internecie jest naganne. Samo
      jego powstanie jest naganne. Niemniej zastanawia mnie jedno - co 14-letnia
      dziewczynka robiła na "domówce" z dużo starszymi od siebie?! I dlaczego
      wytłumaczeniem całego zdarzenia jest "byłam kompletnie pijana"?!
      • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 09:20
        bawiła się, co w tym dziwnego? i lubi uprawiać seks tak bardzo Cię to dziwi? no
        tak, przecież seks to czyste zło, i można go uprawiać dopiero po ślubie.
        • Gość: leszeczek Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:27
          Liberalizm liberalizmem, ale alkohol zgodnie z prawem mogą spożywaś pełnoletni
          (18 lat) a uprawianie seksu z małoletnim (poniżej 15 lat jest przestępstwem.
          Jak na to nie spojrzeć 15-latka nie powinna być ani pijana ani uprawiać seksu.
          Rozpowszechnianie tego to już całkiem inna sprawa.
          • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 09:48
            jak można próbować naturę zamykać w ramy prawa, kto nas do tego uprawnił? nie
            chodzi mi o to żeby przyzwalać na przemoc, ale o to żeby nie robić z tego czegoś
            strasznego (no bo niby dlaczego). a alkohol? no cóż, jest go wszędzie pełno i
            nie trudno go zdobyć.
            • Gość: DarioGEe Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.wro.vectranet.pl 22.02.07, 10:35
              chlopczyku/dziewczynko najpierw dorosnij to wtedy zrozumiesz, bo z Twoich
              wypowiedzi wynika, ze jestes troszke za mlody by zrozumiec jaka tragedia sie
              stala i w czym tkwi problem
              • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 11:08
                heh, akurat, chłopczyku, tragedią to są właśnie ludzie którzy próbują
                normalizować coś o czym mają marne pojęcie, to Ci ludzie sprawiają że takie
                rzeczy stają się złe, bo z natury są one całkowicie normalne, tylko nie każdy
                (już) jest w stanie tego pojąć, no ale czegóż wymagać od dewotów
                No bo "chłopczyku" wyjaśnij mi co jest złego w seksie nastolatków, poza tym że
                może dziewczyna zajść w ciążę - ale tylko i wyłącznie przez tych buców, którzy
                na siłę próbują wmówić że to czyste zło, i nikomu nie wolno tego robić przed
                ślubem. Gdyby te dzieciaki wiedziały jak się zabezpieczyć to nie było by
                problemu, ale jest - właśnie przez debilizm ludzi którzy z jakichś
                niewyjaśnionych względów chcą na tym położyć łapę (m.in. kościół)
                • Gość: kibuc Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 11:19
                  Ok, to może Ty wyjaśnij w jaki sposób 14-letnia dziewczyna jest przygotowana do
                  wychowania dziecka.
                  • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 11:22
                    chodzi mi o to żeby młodzi ludzie wiedzieli w jaki sposób unikać konsekwencji, a
                    nie udawać że coś takiego nie istnieje, teraz jest taka sytuacja, że udaje się
                    że to nie istnieje, i dzieciaki nic na ten temat nie wiedzą przez co "rodzą się"
                    problemy.
                    • Gość: kibuc Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 11:30
                      Po pierwsze primo, konsekwencji nie należy unikać, tylko je ponosić - nazywamy
                      to odpowiedzialnością za własne czyny. I nie chodzi mi o regularną jazdę bez
                      gumy, tylko o zaakceptowanie faktu, że nie ma skutecznych środków i że każdy akt
                      seksualny może zakończyć się dzieckiem (dla ciebie: "problemem"). Czy 14-letnia
                      dziewczyna może być zdolna do takiego myślenia? Czy decydując się na seks
                      faktycznie zakłada, że coś może z tego wyniknąć i akceptuje to?
                      • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 11:39
                        chodziło mi o to żeby nie dopuścić do konsekwencji - czyli ich uniknąć ;)

> seksualny może zakończyć się dzieckiem (dla ciebie: "problemem").
                        dla mnie absolutnie nie - ale może dla 14 latki - problemem

czyli co wg ciebie? na pytanie co to jest stosunek udawać że się nie słyszało
                        pytania? czy co?
                • Gość: DarioGEe Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.wro.vectranet.pl 22.02.07, 11:24
                  Po pierwsze argument ktory uzyles. Jak dziecko ma wychowac dziecko? Jezeli
                  uwazasz, ze 15 letnia dziewczyna jest gotowa by byc matka no to chyba czas sie
                  przejsc do psychiatry (psychologa minimum). Skuteczne metody antykoncepcji sa
                  bardzo szkodliwe dla zdrowia i rozwoju w wieku dojrzewania. No chyba ze myslisz
                  ze gumka da Ci pewnosc - zyj dalej w swojej basniowej krainie. Poza tym wczesne
                  wspolzycie nastolatkow staje sie dla nich wielka bariera w budowaniu normalnego
                  zdrowego zwiazku w przyszlosci. Wiesz takiego opartego na milosci (czy wogole
                  znasz to slowo?). Jak chcesz sie dowiedziec jak sie odbije na psychice
                  dziewczyny inicjacja w wieku lat 13-14 idz do psychologa. Zaplacisz 50zl ale
                  moze cos do Ciebie dotrze.
                  Poza tym - tak uwazam ze seks wsrod 14 latkow jest zlem. Nie sa po prostu na to
                  gotowi psychicznie. Z tego potem rodza sie ich kompleksy i zboczenia w doroslym
                  zyciu. Na cale szczescie ludzie duzo madrzejsi ode mnie tez tak sadza i dzieki
                  temu jest to nielegalne i wspolzycie z taka osoba jest karalne. I dobra rada,
                  rzucanie ciagle argumentu ze to naturalne jest glupie. Naturalne jest, ze
                  piskleta niektorych gatunkow ptakow wyrzucaja swoje rodzenstwo z gniazda, co nie
                  oznacza ze my mamy zabijac swoich braci i siostry. Naturalne jest to ze samce
                  niektorych gatunkow wielkich kotow zabijaja nie swoje mlode. Natura jest czasami
                  po prostu nieludzka. I na koniec - jezeli dla Ciebie, najwazniejsze jest
                  zaspokajanie popedow w zyciu to smutne Cie czeka zycie.
                  • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 11:32
                    > Po pierwsze argument ktory uzyles. Jak dziecko ma wychowac dziecko? Jezeli
                    > uwazasz, ze 15 letnia dziewczyna jest gotowa by byc matka no to chyba czas sie
                    > przejsc do psychiatry (psychologa minimum).

ja bym się na Twoim miejscu wybrał do okulisty, bo chyba wyraźnie piszę ;)
                    a gdzie napisałem że 15 latka jest gotowa wychowywać dziecko?
                    napisałem, że należy uczyć unikać konsekwencji - np powiedzieć co to
                    prezerwatywa i nie udawać że czegoś takiego nie ma.

> bardzo szkodliwe dla zdrowia i rozwoju w wieku dojrzewania. No chyba ze myslisz
                    > ze gumka da Ci pewnosc - zyj dalej w swojej basniowej krainie. Poza tym wczesne

no to co, uważasz że lepiej udawać i wmawiać dzieciom że nie ma czegoś takiego,
                    najlepiej pozamykać w klatkach - a skutek tego to wynika z ostatnich badań
                    giertycha - ciąże w gimnazjum :), myślę że gdyby świadomość była większa - to
                    tych ciąż - o zgrozo - było by dużo dużo mniej

> wspolzycie nastolatkow staje sie dla nich wielka bariera w budowaniu normalnego
                    > zdrowego zwiazku w przyszlosci. Wiesz takiego opartego na milosci (czy wogole
                    > znasz to slowo?). Jak chcesz sie dowiedziec jak sie odbije na psychice
                    > dziewczyny inicjacja w wieku lat 13-14 idz do psychologa. Zaplacisz 50zl ale
                    > moze cos do Ciebie dotrze.

no jak? jak wokół wszyscy tłuką jej do głowy że to zło szataństwo itp, to nie ma
                    się co dziwić że ma problemy

> Poza tym - tak uwazam ze seks wsrod 14 latkow jest zlem. Nie sa po prostu na to
                    > gotowi psychicznie. Z tego potem rodza sie ich kompleksy i zboczenia w doroslym
                    > zyciu. Na cale szczescie ludzie duzo madrzejsi ode mnie tez tak sadza i dzieki

zboczenia i problemy właśnie rodzą się z próby narzucenia woli takich ludzi jak ty

> piskleta niektorych gatunkow ptakow wyrzucaja swoje rodzenstwo z gniazda, co ni
                    > e
                    > oznacza ze my mamy zabijac swoich braci i siostry. Naturalne jest to ze samce

nie widzę związku zabijania się, a naturalnemu zachowaniu ptaków

> po prostu nieludzka. I na koniec - jezeli dla Ciebie, najwazniejsze jest
                    > zaspokajanie popedow w zyciu to smutne Cie czeka zycie.

naszczęście nie ty masz na nie wpływ
                    • Gość: DarioGEe Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.wro.vectranet.pl 22.02.07, 11:47
                      Napisze najprosciej jak potrafie, zebys zrozumial. Nie ma skutecznej metody
                      antykoncepcji, ktora by powaznie nie zagrazala zdrowiu i rozwojowi mlodej
                      nastolatki. Wiec z punktu widzenia fizycznego, albo bedzie ryzykowala swoim
                      zdrowiem, albo przyszloscia swoich dzieci. Konsewencje natury psychicznej sa
                      jeszcze gorsze (glownie dlatego ze nikogo nie obchodzi jakie problemy ma taka
                      nastolatka). Ale o psychice to nie dam rady z Toba polemizowac. Na prawde
                      polecam psychologa.
                      • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 11:58

Gość portalu: DarioGEe napisał(a):

> Napisze najprosciej jak potrafie, zebys zrozumial. Nie ma skutecznej metody
                        > antykoncepcji, ktora by powaznie nie zagrazala zdrowiu i rozwojowi mlodej
                        > nastolatki. Wiec z punktu widzenia fizycznego, albo bedzie ryzykowala swoim
                        > zdrowiem, albo przyszloscia swoich dzieci. Konsewencje natury psychicznej sa
                        > jeszcze gorsze (glownie dlatego ze nikogo nie obchodzi jakie problemy ma taka

Ja również napiszę najprościej - nie ma metody na to żeby problem seksu wśród
                        młodych ludzi zniknął - odpowiedz mi więc co lepsze - udawać że nic takiego nie
                        istnieje czy uczyć odpowiedzialności?
                        Konsekwencje natury psychicznej wynikają z podejścia otoczenia, np twoje
                        podejście spowodowałoby u nastolatki problemy psychiczne.

> nastolatka). Ale o psychice to nie dam rady z Toba polemizowac. Na prawde
                        > polecam psychologa.

brak argumentów zawsze można zastąpić takim zdaniem. Tobie polecam przemyśleć
                        jeszcze raz wszystko przy czym najpierw wyzbyć się "miłosierdzia katolickiego" ;)
                        • Gość: DarioGEe Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.wro.vectranet.pl 22.02.07, 12:14
                          jednak pomylilem sie, nie musisz isc do psychologa sam nim jestes. Wiesz jak bym
                          wychowal nastolatke :]. Gratuluje.
                          Co do pytania - oczywiscie ze trzeba uswiadamiac mlodziez jak najwczesniej.
                          Tylko uswiadomienie nie polega na tym zeby nauczyc zakladania gumki, tylko
                          przedstawic caly problem. Wszystkie mozliwe konsekwencje. Wlacznie z tym, ze
                          moze zostac wykorzystana i ponizona, co mialo miejsce w tym przypadku. Dla
                          ciebie uswiadomienie to nauka dzieci o antykoncepcji. A to tylko niezwykle mala
                          czesc problemu. Jezeli dziewczyna bylaby rzeczywiscie uswiadomiona to by wogole
                          na taka bibe nie szla. Gdyby ci kolesie byli uswiadomieni wogole by jej nie
                          zaprosili, bo teraz grozi im wiezienie o czym pewnie nawet nie pomysleli.
                          Zreszta trudno chyba uswiadomic 14 latke ktora najordynarniej mowiac schlala sie
                          na imprezie. Jezeli rodzice nie potrafia dziecku w wieku lat 14 wytlumaczyc by
                          nie pilo alkoholu to jak wymagac od nich zeby ja uswiadomili w kwesti wspolzycia.
                          • Gość: dr samo zło Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 12:28
                            > jednak pomylilem sie, nie musisz isc do psychologa sam nim jestes. Wiesz jak by
                            > m
                            > wychowal nastolatke :]. Gratuluje.

nie wiem, ale w Twoim otoczeniu nastolatka, która uprawia seks, szybko by
                            zwątpiła w życie i normalność.

> Tylko uswiadomienie nie polega na tym zeby nauczyc zakladania gumki, tylko
                            > przedstawic caly problem. Wszystkie mozliwe konsekwencje. Wlacznie z tym, ze
                            > moze zostac wykorzystana i ponizona,

jak najbardziej, trzeba uświadamiać, czym jest seks, jakie są konsekwencje, i
                            jak do nich nie doprowadzać

>co mialo miejsce w tym przypadku.

skąd wiesz co miało miejsce? dziewczyna lubi seks, qrna przestań myśleć za
                            innych i nie mów mi że wiesz lepiej co chce 14 latka, skoro ludzie mają wolną
                            wolę, to nie odbierajmy im jej!

> na imprezie. Jezeli rodzice nie potrafia dziecku w wieku lat 14 wytlumaczyc by

• Gość: DarioGEe Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.wro.vectranet.pl 22.02.07, 12:41
                              > >co mialo miejsce w tym przypadku.
                              >
                              > skąd wiesz co miało miejsce? dziewczyna lubi seks, qrna przestań myśleć za
                              > innych i nie mów mi że wiesz lepiej co chce 14 latka, skoro ludzie mają wolną
                              > wolę, to nie odbierajmy im jej!
                              >
                              > > na imprezie. Jezeli rodzice nie potrafia dziecku w wieku lat 14 wytlumacz
                              > yc by
                              >

Nie twierdze, ze dla niej stosunek byl ponizajacy (nie wiem co mysli). Napisalem
                              tylko ze w zaistnialej sytuacji zostala najzwyklej w sciecie ponizona. Pokoj
                              • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 13:09
                                ostatecznie mogę dodać, że jeśli zostało zrobione to wbrew jej woli, została do
                                tego aktu zmuszona podstępem lub z użyciem siły - to jak najbardziej
                                konsekwencje karne powinni ponieść sprawcy, a rodzice - trochę więcej uwagi
                                poświęcać dziecku.

Notabene, ostatnio byłem w dyskotece w "galeria mokotów" w warszawie. O
                                pierwszej w nocy przyszedł gość z dwiema 11 sto latkami, i robił im zdjęcia -
                                zgodnie wszyscy twierdzili że to jest ich ojciec (on i dziewczynki)... hmmm, jak
                                to skomentować, rozważałem powiadomienie policji, jednak szatniarka stwierdziła
                                że często ich widzi - odpowiedzialny ojciec, opiekujący się córkami - czy
                                złoczyńca pedofil wykorzystujący zdolności psychologiczne...?
                              • Gość: White Weasel Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.server.ntli.net 22.02.07, 15:30
                                DarioGEe w pełni się zgadzam z tym co piszesz! Nareszcie jakiś głos rozsądku!
                                Pozdrawiam! :)
                          • Gość: Tomek Dziewczyna niewinna!!! IP: *.cable.satra.pl 22.02.07, 12:29
                            reszta trudno chyba uswiadomic 14 latke ktora najordynarniej mowiac schlala si
                            > e
                            > na imprezie. Jezeli rodzice nie potrafia dziecku w wieku lat 14 wytlumaczyc by
                            > nie pilo alkoholu to jak wymagac od nich zeby ja uswiadomili w kwesti wspolzyci
                            > a.

Skąd możesz wiedzieć jak było?
                            Dlaczego wszyscy wypowiadają się jakby wszystko wiedzieli?
                            Niepojęte.
                            Skąd wiesz, że nie dosypano jej czegoś, że nie zadziałano podstępem.
                            Być może dziewczyna niczemu nie jest winna.
                            A co do jej "kolegów":
                            przestępstwa i wykroczenia, które są widoczne:
                            - rozpijanie młodzieży
                            - być może gwałt
                            - współżycie z osobą poniżej 15
                            - fotografowanie osoby bez jej zgody
                            - publikowanie wizerunku bez zgody
                            - rozpowszechnianie pornografii z osobami poniżej 18
                            - publikowanie wulgarnych słów

Powinno się nazbierać na długie wyroki dla paru osób!
                            • Gość: DarioGEe Re: Dziewczyna niewinna!!! IP: *.wro.vectranet.pl 22.02.07, 12:37
                              Ja opieram sie na artykule. Jest tam napisane, ze tlumaczyla sie tym ze byla
                              zupelnie pijana.
                              • Gość: ella Re: Dziewczyna niewinna!!! IP: 83.238.72.* 22.02.07, 15:17
                                Gość portalu: DarioGEe napisał(a):

> Ja opieram sie na artykule. Jest tam napisane, ze tlumaczyla sie tym ze byla
                                > zupelnie pijana.

Co nie eliminuje możliwości, ze jej czegoś dosypano.
                                Szczególnie niedoświadczonym małolatom łatwo pomylić te dwa odurzenia.

A co do Twoich poprzednich argumentów- dla czternastolatki na seks jest za
                                wcześnie, nawet, jeśli jest gotowa fizycznie, psychicznie jej daleko do
                                odpowiedzialności i dojrzałości.
                                Ale są tu jeszcze inne problemy.
                                Przede wszystkim, 14 latka, jeśli idzie na imprezę, powinna pozostawać pod
                                opieką dorosłych, rodzice powinni sprawdzić gdzie idzie i z kim będzie się
                                bawić, a o 23.00 po nią przyjechać.
                                Ale nie oszukujmy się, tak jest w niewielu rodzinach. Mogła też skłamać, ze
                                idzie uczyć się do koleżanki, a koleżanka mogła to potwierdzić-może i są głupie,
                                ale o to właśnie idzie-TO SĄ DZIECI, to jest ich najtrudniejszy wiek.
                                Wielu forumowiczów pisze tu dyrdymały o moralnośći i konsekwencjach, jakby sami
                                przez całą młodość siedzieli w domu i zmawiali pacierze.
                                Dzieciaki muszą być uświadomione, muszą słyszeć, jakie niebezpieczeństwa im
                                grożą. Pamiętam jak czytałam w wieku 13 lat "My, dzieci z dworca ZOO", nauczyło
                                mnie to trzymania się z dala od narkotyków. Trzeba się sensownie zastanowić, jak
                                ostrzec dzieci, aby to do nich dotarło, bo grzmienie z ambony czy kościelnej czy
                                nauczycielskiej nic nie da!Może dobierać trochę inne lektury zamiast "Naszej
                                szkapy", a moze "lansować" modę na zdrowie i odpowiedzialność? Takie kampanie
                                społeczne działają wolno, ale są skuteczne, czego przykładem słynna
                                antynikotynowa w USA.
                            • Gość: mapet Re: Dziewczyna niewinna!!! IP: *.as.kn.pl 22.02.07, 16:16
                              Dodaj jeszcze może ukrzyżowanie Chrystusa, temu też są z pewnością winni.
                  • indy.m Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc 22.02.07, 15:10
                    "jezeli dla Ciebie, najwazniejsze jest zaspokajanie popedow w zyciu to smutne
                    Cie czeka zycie."

a dla ciebie co jest najwazniejsze??
                • Gość: mirek Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:27
                  jak dalej pójdziemy tokiem twojego rozumowania, że nic złego nie jest w
                  uprawianiu seksu przez 14-sto latkę, i picie ( w nadmiarze) alkoholu. To czym
                  złym jest nakręcenie filmu ze zwykłych - jak twierdzisz, rzeczy. I czym
                  nagannym jest umieszczenie filmu z normalnym zachowaniem w internecie. Przecież
                  internet służy rozpowszechnianiu informacji. Czyli nie ma żadnych przeciwskazań
                  ( z twoje strony) do tego rodzaju zachowań. I tu jesteś w wielkim błędzie.
                  Nie wszystko co jest zakazane prawem jest akceptowane społecznie. Np.za
                  dłubanie w nosie nie ma żadnej sankcji karnej, ale tego nie robisz w miejscach
                  publicznych, bo wiesz, że tak się nie powinno zachowywać.
          • polska_baba Leszeczek, dziewczyna jest winna? 22.02.07, 11:13
            Gość portalu: leszeczek napisał(a):

> Liberalizm liberalizmem, ale alkohol zgodnie z prawem mogą spożywaś pełnoletni
            > (18 lat) a uprawianie seksu z małoletnim (poniżej 15 lat jest przestępstwem.
            > Jak na to nie spojrzeć 15-latka nie powinna być ani pijana ani uprawiać seksu.
            > Rozpowszechnianie tego to już całkiem inna sprawa.

Spożywanie alkoholu przez nieletniego nie jest przestępstwem. Przestępstwem jest
            rozpijanie małoletniego czyli udostępnianie mu alkoholu.
            Tak samo nie jest przestępstwem uprawianie seksu przez 14-latkę. Przestępstwem
            jest uprawianie seksu z 14-latką.
            Nie odwracaj kota ogonem - dziewczynka jest ofiarą, nawet jeżeli nie jest to
            grzeczna panienka z dobrego domu.
            A poza tym, co to za jakieś dziwne obyczaje, że dorośli lub prawie dorośli
            ludzie bawią się z dziećmi. Normalny 18-latek takiej gó..ary na swoją prywatkę
            nie zaprosi.
        • Gość: balbyna70 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.szczecin.uw.gov.pl 22.02.07, 10:07
          Źle trafiłeś/aś. Nie jestem przeciwniczką seksu, w dodatku nie jestem nawet za
          instytucją małżeństwa. Ale sama mam córkę w wieku 13 lat i nie wyobrażam sobie,
          żebym nie wiedziała gdzie i z kim sie bawi. I nie pisz przypadkiem o
          permanentnej inwigilacji - po prostu nie chcę sobie potem rwać włosów z głowy,
          kiedy mojemu dziecku coś się stanie. Tylko sie bawiła?! A gdyby przy okazji w
          ramach zabawy ktoś jej poderżnął gardełko? Miodzio. Poza tym to chyba trochę za
          wcześnie na takie zabawy, co?
          • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 10:34
            no właśnie, bo żeby dziecko zaspokoiło ciekawość musi uciekać się do takich
            rzeczy inaczej to nie jest możliwe, właśnie dlatego. to dopiero rodzi różne
            problemy, bo jeżeli jest robione w sposób kontrolowany i jest na to przyzwolenie
            to będzie dużo bardziej bezpieczne, niż gdy się zakaże i siłą będzie próbowało
            ten zakaz wyperswadować. ktoś kiedyś wymyślił głupotę żeby ludzi wychowywać w
            taki sposób i teraz są tego konsekwencje, i dzieci zamiast wiedzieć cokolwiek na
            jakikolwiek temat, niewiedzą nic, co prowadzi do tych negatywnych konsekwencji i
            problemów.
        • Gość: Niesobia Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 22.02.07, 10:14
          A od którego roku życia zalecałbyś uprawianie seksu ? Czternaście lat to za wczesnie, czy może już za późno ?
          • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 12:02
            ja pierwszy kontakt seksualny miałem w wieku 15 lat, i uważam że był to
            odpowiedni okres, jak może wiesz, każdy jest inny i każdy inaczej ma ochotę
            zaczynać te rzeczy, więc, może pytajmy samych zainteresowanych coooooooooo?;) a
            nie no tak, przecież 14 latka nie ma mózgu, nabywa go dopiero w wieku 15 lat;]
        • Gość: lolo222 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:27
          4g63 napisał(a):

> bawiła się, co w tym dziwnego?
          Nic, zupełnie nic. Jakby wzięła giwerę i roz... dla zabawy kilku kumpli, to też
          nic dziwnego. Bawiła się.

i lubi uprawiać seks tak bardzo Cię to dziwi? no
          > tak, przecież seks to czyste zło, i można go uprawiać dopiero po ślubie.

Nie. Oczywiście, że można go uprawiać i przed. I z każdym, jak się ma ochotę.
          Tylko...
          Tak to się często kończy.
          I tak miała szczęście(?)
          Mogła trafić na Molla.

Gdzie posiałeś kolo przysadkę?
          • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 11:21
            > Gdzie posiałeś kolo przysadkę?

tego to akurat nie rozumiem, zresztą większość wypowiedzi nie zbyt sensowna.

co to za argument z tą giwerą? jaki to przepraszam ma związek z czymkolwiek?
            Tobie się wolno bawić a 14-sto letniej dziewczynie nie, a to niby dlaczego?

no i to że się kończy? co i jak? gdyby seks nie był tematem tabu to wiedzieli by
            jak się zabezpieczyć, ale przez takich jak ty pewnie nigdy się nie dowiedzą i
            dopiero wtedy będą konsekwencje

a na mola trafiały akurat dziewczyny starsze niż 15 lat ;]
            ty byś wszystkim zabronił robienia czegokolwiek, tylko ty mógłbyś wydawać
            pozwolenie jako jedyny słuszny myśliciel narodowy.

zadam podobne pytanie, gdzie kolo posiałeś przysadkę?
    • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 09:18
      i znowu się zaczyna, nagonka na intymność ludzi, kiedy skończy się ten debilizm?
      kiedy seks i nagość wróci z powrotem do łask natury? Dopóki to się nie stanie i
      jakieś organizacje typu kościół nie będą wchodzić ludziom w majtki, do tej pory,
      będą takie sytuacje się zdarzały, jak ta z tą dziewczynką.
      • Gość: wiedzialny zgadzam się z Tobą IP: *.man.com.pl 22.02.07, 11:39
        Rację ma psycholog: dziewczyna jest ofiarą i powinno się jej pomóc. Skoro inne
        dzieciaki ze szkoły tego nie rozumieją, a postępują wręcz odwrotnie, to znaczy,
        że oni wszyscy zostali nieprawidłowo wychowani. Cywilizacja chrześcijańska
        narzuciła światu negatywny stosunek do nagości i seksualności. Zrobiła z tego
        coś brudnego i nagannego. Dlatego dzieciaki ze szkoły dziewczyny za całe
        zdarzenie potępili ofiarę, bo zobaczyli jej nagość i seksualność, nie
        dostrzegając prawedziwego problemu. Gdyby byli wychowani w normalnym
        traktowaniu tych spraw, to z pewnością nie skupiliby się na nich, tylko na
        oprawcy i na tych, którzy ten ohydny film nakręcili.

A tak wychodzi na to, że nagość jest czymś gorszym, niż gwałcenie, oszukiwanie,
        rozbój, kradzież, itp., itd.
    • Gość: Spostrzegawczy Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psycho.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:25
      "Nie wolno dopuścić do tego, by po tak strasznych przeżyciach uczennicę
      spotykały jeszcze przykrości i odrzucenie" - to cytat.
      Cała akcja była rok temu. Skoro normalnie funkcjonowała, to chyba poradziła
      sobie z problemem strasznych przeżyć.
      Okazuje się, że dziś problemem jest to, iż inni się o tym dowiedzieli. Gdyby
      video nie uzazało się w necie, nie byłoby problemu.
      Ciekawe!
      • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 09:50
        właśnie, dokładnie, problemem jest jedynie piętnowanie natury i naturalności
        człowieka (przede wszystkim narzucone przez kościół)
        • Gość: R Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:14
          Uważasz gwałt za naturalność? To pochwalanie przestępstwa.
          • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 11:25
            nie, czy ja coś takiego powiedziałem? pokaż mi gdzie.
            nie uważam gwałtu za naturalność, nie mówię o przemocy. W artykule gwałt
            pojawił się jako sposób obrony honoru dziewczynki, potrzeba ta (obrony) wynikała
            właśnie z piętnowania czegoś co jest naturalne. bo o co wielkie halo? jakby 15
            latka się przespała to już by było ok?
            • Gość: lulu Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.igpik.waw.pl 22.02.07, 12:24
              jeżeli dla ciebie czymś naturalnym jest kompletnie pijana 14 latka (może być 15
              latka, 22 latka -nie istotne) pie...ona przez chłopaka (w przypadku 14-latki ta
              4 letnia różnica ma duże znaczenie) + padające epitety ("ku.." - tak ją zresztą
              podpisali) i koledzy filmujący zajście, to współczuję, bo moje życie seksualne
              wygląda zupełnie inaczej i śmiem twierdzić "normalniej"
              • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 12:30
                jeśli tak właśnie było, jak piszesz - to jak najbardziej.
                • Gość: lulu Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.igpik.waw.pl 22.02.07, 12:35
                  tak wynika z opisu (sam początek):
                  "Krótki film zaczyna się ujęciem, na którym 14-latka wymiotuje. Później uprawia
                  seks ze starszym chłopakiem. Na koniec, w tle, słychać trzy razy powtórzone
                  słowo "ku..". Wyświetlają się podpisy: imię i nazwisko uczennicy, klasa i
                  szkoła, do której chodzi. Filmik ma tytuł "The story about a Ku..""
      • Gość: ella Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 83.238.72.* 22.02.07, 16:29
        Cała akcja była rok temu. Skoro normalnie funkcjonowała, to chyba poradziła
        > sobie z problemem strasznych przeżyć.
        > Okazuje się, że dziś problemem jest to, iż inni się o tym dowiedzieli. Gdyby
        > video nie uzazało się w necie, nie byłoby problemu.
        > Ciekawe!

To nic spostrzegawczego.
        Nawet ofiary wielokrotnych gwałtów czasem nic nie mówią, żyją nadal, zresztą w
        wielkim psychicznym cierpieniu-mam nadzieję, że ta dziewczyna jest silniejsza, i
        sobie z tym radzi. A moze faktycznie tego nie pamietała, a film ją przeraził?
        Niewiadomo...
    • Gość: alala Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.85-237-172.tkchopin.pl 22.02.07, 09:37
      no prosze drody rodzice dajecie sie namowic pociechom na nowy telefon z
      aparatem wideo i innnymi pie..mi i macie dzieci -przestepcow
    • Gość: alala Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.85-237-172.tkchopin.pl 22.02.07, 09:39
      p.s czestym powodem powstania tresci jest mozliwosc uwiecznienia tego np 1
      kolega mowi do drugiego :"ej a moze tak dla beki pobijemy karola z 5c co?
      zobaczymy ile osob obejrzy to w necie?"no i ogladanie takich bredni ma tez duzy
      wplyw na ich powstawanie
    • Gość: damian Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psycho.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:55
      14 lat i kompletnie pijana??? A gdzie rodzice??
    • Gość: Marek. Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psycho.. IP: 83.18.92.* 22.02.07, 09:57
      Ścigać sprawców takich czynów i autorów takich filmów z największą
      determinacją.Karać najsurowiej jak
      tylko można.W takich przypadkach nie powinni mieć nawet prawa do obrony.
      • Gość: 4g63 Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 157.25.9.* 22.02.07, 10:30
        a to niby dlaczego?
    • Gość: eXe Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.oi.pg.gda.pl 22.02.07, 10:00
      Hahaha, no nie moge co za hipokryzja - a pomysleliscie, ze dzieki gazecie dowie
      sie o tym juz nie tylko cale liceum, ale cala Polska. No ale w koncu to 14latka
      i seks, bardzo chodliwy temat. Rownie dobrze moglibyscie umiescic ten filmik i
      pod nim podpis "Tak nie nalezy robic".
      No a po drugie, gdyby takie sytuacje sie nie zdarzaly, to nie byloby takich
      filmikow co nie? Przyczyna, skutek...
    • Gość: typowy artykuł Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psycho.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:09
      artykuł typowy- nie wiadomo czy wykorzystano kogoś pijanego czy też to normalne
      u pewnych ludzi na pewno tak nie musiało być. tak się dzieje jak ludzie nie
      szanuja siebie samych, co kto lubi... ciekawe a może komuś skonczyla sie zabawa
      z małolatą i dlatego wrzucił film do neta?
    • Gość: Pio to nie jest pojedynczy przypadek :) IP: *.plock.mm.pl 22.02.07, 10:09
      wystarczy popatrzeć na dzisiejsze gimnazjalistki - :)

panie min. Giertych - zamiast liczyć te w ciąży, niech Pan skieruje wszystkie
      gimnazjalistki na przymusowe badania ginekologiczne -
      i opracujcie potem statystki, ile z nich się już pier..liło :)
      pewnie wyjdzie z 80%

mam znajomą w gimnazjum, i zużyte kondony w kiblach to normalna sprawa :)
      a co dopiero na imprezach tej dzieciarni? -

i pytanie do rodziców tej małej 14letniej kurewki, przepraszam dziewczynki, co
      ona robiła na imprezie nocnej???? powiedziała pewnie, że do kolezanki idzie się
      uczyć? ;)

• typson Re: to nie jest pojedynczy przypadek :) 22.02.07, 10:35
        ale z ciebie prostak wyszedł.
        • Gość: wiedzialny Re: to nie jest pojedynczy przypadek :) IP: *.man.com.pl 22.02.07, 10:48
          i prymityw!
        • Gość: kama Re: to nie jest pojedynczy przypadek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:53
          ma racje...
          • Gość: DarioGEe Re: to nie jest pojedynczy przypadek :) IP: *.wro.vectranet.pl 22.02.07, 11:37
            niestety ma
        • Gość: Nowohucki I złodziej! IP: *.pradnik.net 22.02.07, 12:27
          Bo każdy pijak to złodziej!
      • bitch.with.a.brain Re: to nie jest pojedynczy przypadek :) 22.02.07, 11:23
        Naiwny jesteś.Myslisz,że w dzień by tego nie zrobiła?Mnie rodzice nie puszczali
        na nocne imprezy,więc co chciałam zrobić to robiłam,tyle,że w dzień.I dlaczego
        pytasz o rodziców dziewczyny?Nie interesuje cie jacy sa rodzice którzy wychowali
        tego pedofila gwałciciela,który upija malolaty?
    • Gość: gizmo A ja proszę o namierzenie tego idioty IP: 134.102.40.* 22.02.07, 10:52
      j.w.
    • Gość: pop Link do filmiku IP: *.xmission.com 22.02.07, 11:02
      youtube.com/watch?v=99zuEoy0AU0
    • polska_baba Chcesz sobie, pedofilu, pooglądać gwałt na dziecku 22.02.07, 11:17
      Mam nadzieję, że policja już Cię namierza, zboczeńcu.
      • Gość: fadfaf Re: Chcesz sobie, pedofilu, pooglądać gwałt na dz IP: 213.199.197.* 22.02.07, 11:25
        Namierza, czy nie namierza, wszystko jedno. Dajcie filmik, bo skończyło mi się
        porno, taką gratką nie pogardzę!

Plis!
        • Gość: gizmo prosze uprzejmie IP: 134.102.40.* 22.02.07, 11:29
          www.youtube.com/watch?v=IY-PXjYog-0
      • Gość: ełgeniusz Re: Chcesz sobie, pedofilu, pooglądać gwałt na dz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 15:19
        jak można komentować coś czego się nie widziało??
    • Gość: Father Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:34
      Na szokujący film powinna być szokująca odpowiedź dla zboczeńców tego który gwałcił i tego który filmował, czyli kastracja w jakimś chlewie i zdjęcia w internecie ku przestrodze potencjalnych naśladowców.
    • Gość: zibijaga Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psycho.. IP: *.toya.net.pl 22.02.07, 11:34
      Bo to bardzo głupie i naganne kupować lub prezentować telefony z aparatami
      fotograficznymi a do tego z możliwością nagrań wideo.W grupie rówieśników nawet
      najspokojniejszy zdurnieje.
    • Gość: gosc Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.localnetwork.pl 22.02.07, 11:41
      Nie demonizuj to nie sprawa GW , obejrzyj sobie strony codziennych gazet w Rosji
      jest dokladnie to samo , w ostatnim tygodniu 2 nastolatki wyskoczyły przez okno
      w 2 różnych miastach - bo nakrecono z nimi film komórka jak chłopcy je obmacuja
      ku uciesze gawiedzi i opublikowano w sieci. Tam tez wg ciebie siegaja rece
      Gazety Wyborczej???????
    • Gość: szkoda gadać Hipokryzja GW jest przerażająca!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:49
      "Gimnazjaliści powinni dostać od nich jasny i czytelny sygnał: to, co ktoś
      zrobił ich koleżance, a następnie umieścił w internecie, jest obrzydliwe, ohydne
      i naganne."

A nagłośnienie sprawy przez GW na pewno pomoże tej dziewczynce!
      • Gość: gosc Re: Hipokryzja GW jest przerażająca!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 11:54
        Dlaczego nikt nie zainteresował się rodzicami dziecka.
        Czy oni w ogóle wiedzą gdzie ich córka chodzi i co robi?
      • Gość: gosć Re: Hipokryzja GW jest przerażająca!!! IP: *.localnetwork.pl 22.02.07, 11:55
        a tym dzeiwczynkom tez GW zawinila???
        www.kp.ru/daily/23859/63663/
      • Gość: DarioGEe Re: Hipokryzja GW jest przerażająca!!! IP: *.wro.vectranet.pl 22.02.07, 11:56
        Na pewno zwroci uwage wielu ludzi, ktorym sie wydaje ze taki problem nie
        istnieje lub jest sprawa prawie nie spotykana. Mozemy udawac, jak pieknie jest.
        Tyle ze pieknie nie jest. A jej to chyba bez roznicy. I tak wszyscy jej znajomi
        juz wiedza. Co to za roznica dla niej ze wie tez Zbychu ze wsi na drugim koncu
        Polski. Dla niego moze byc duza. Moze zastanowi sie gdzie sie jego corka wloczy
        po nocach.
    • Gość: matka Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:55
      To co wyprawiaja panienki, to woła o pomste
      Mam syna, po ogladnięciu m jak miłość stwierdził, że panienka przedstawiona w
      serialu w porównaniu do dziewczyn przychodzących na dyskoteki to grzeczna
      dziewuszka. Jego koledzy 18 latki boja sie dziewczyn i ich nachalności, a czym
      młodsza tym bardziej wyzywająca i bardziej natarczywa.
      Niech Giertych zamiast ubrankami zajmie się filmami puszczanymi do 22.00
      Czym bardziej wulgarny tym wcześniej wyświetlany.
      Jak dzieciaki moą swobodnie chodzić po pabach i ulcach bez dorosłych po 22
      Niech dyskoteki szkolne wrócą do szkół,bo młodzięż powinna się bawić tylko
      ....jak? To zadanie dla rodziców i nauczycieli !!!!
      • Gość: lll Jak rodzic nie wychowa to szkoła tym bardziej. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 12:03
        To szkoła ma zakazać brania udziału w nocnych libacjach?
      • Gość: hex Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 22.02.07, 13:15
        oj tak. Biedny synus, ktory boi sie straaaasznych nachalnych dziewczyn. Lacze
        sie z nim w cierpierniu. A, zaraz, moze to wina chlopakow, ktorzy ogladaja sie
        tylko za takimi strasznymi i nachalnymi?
        • Gość: matka Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 16:39
          Tak biedny, chłopaki zaczynaja zachowywać sie troche dziwnie, lepiej się uczą,
          zamiast na libacyjki z dzie...wczykami chodza pokopać piłkę, siedza przed komp..
          Dziwić sięspatkiem zawieranch małżeństw po jakiego mu dzi... bo bycie 365 na
          liście Panienki która zaczeła od 14 lat. To bardziej szanuję prostytutki bo one
          dbaja o badania
          • Gość: ella Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 83.238.72.* 23.02.07, 12:27
            Niesamowite, to juz wina dziewczyny, że dała się zgwałcic?

Sa rózne dziewczyny i różni chłopcy, ale pamiętaj matko, ze ci grzeczni chłopcy
            w domu, to często bydlaki w szkołach. Pracowałam jako kurator i wiem o czym
            mówię, nawet złapanego na goracym uczynku złodziejaszka matka potrafi bronić, że
            on grzeczny, nigdy nie zabrał jej złotówki, nie przeklina i nie pali, za to do
            kościoła chodzi...Nie mówię, ze tak jest z twoim synem.

A co do dzieczyn, rzeczywiście te, które zachowują się wyzywająco często same są
            ofiarami pedofilii i gwałtów. Natomiast nie wierzę, ze nagle rzesze nastolatek
            napadają na chłopców z zamiarem wykorzystania seksualnego.

I co do filmów-może po prostu zabronić dzieciom oglądanie telewizji i takich
            filmów, zamiast wpływać na telewizję? Rozumiem , ze według Ciebie M jak miłość
            powinna lecieć non stop?

• Gość: krajan Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.acn.waw.pl 22.02.07, 15:23
        Jak widac role sie odwracaja w tym swiecie cybernetyki.
        Niebawem beda procesy gwalcicielek z podstawowki.
        To efekt zrzucenia obowiazku wychowania dzieci na szkole, kosciol.
        Rodzice zrobili swoje urodzili, dostali za to becikowe z teraz to sprawa
        spoleczenstwa.
        Dalej powini pujsc oszolomy z wszelkich europejskich fundacji, nalezy objac
        prawami nie tylko uczniow ale i przedszkolakow gwarantujac im wszelka
        nietykalnosc i bezstresowosc.
        Rola rodzica to nakarmienie i wyzywienie dziecka, uksztaltowaniem dziecka
        zajmie sie media komercyjne i wideoshopy.
    • vilomort Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc 22.02.07, 12:33
      l.o.r.t.e.a napisał:

> "Coraz częściej w internecie pojawiają się głupie lub szokujące filmy.
      > Dlaczego?
      >
      > Za mało szanuje się godność człowieka: nie ma tematów tabu, nie ma
      > autorytetów."
      >
      > No proszę, i takie słowa znalazły się na portalu Gazeta.pl.
      >
      > A kto przez ostatnie kilkanaście lat uparcie powtarzał przy różnych okazjach
      > słowa "trzeba obaliś to tabu"? Kto szerzy w Polsce relatywzm moralny? Kto
      > robi z Kiszczaka "człowieka honoru? Kto stawia do góry nogami historię II wś
      > i Powstańców Warszawskich nazywa mordercami Żydów? Kto protestuje przeciw
      > jakiejkolwiek próbie wprowadzenie dyscypliny do szkół?
      >
      > Patrzecie ich! Gazetka się przebudziła że nie ma dziś tabu ani moralności.
      >

zgadzam sie w 100% z w/w tezami - niektore media promuja okreslone postawy, a
      nastepnie wydaja sie byc zszokowane wynikami takiej 'promocji'

ja mam poza tym pytanie, co oznacza nagla potrzeba 'otoczenia opieka' tej
      zgwalconej dziewczynki? gdzie sa jej rodzice? 14 letnia osoba na imprezie z
      alkoholem? w domu 18 latka? to co sie stalo, to nie przyczyna jej nieszczescia,
      a skutek! uwielbiam sluchac przemądrych psychologow i specjalistow, ktorzy
      bajdurzą o zlym szkolnictwie, o zlych wzorcach w internecie itp. itd.

moim zdaniem podstawową sprawą jest wychowanie dziecka w rodzinie. jesli tam
      zostalo cos zepsute, potem mozna spodziewac sie najgorszego. i obwinianie
      szkoly, nauczycieli, internetu jest totalnie bez sensu!

• Gość: GGG Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 12:42
        "Zdarzenie " miało miejsce w czerwcu. Jaki był kontakt rodziców? A jaka była
        pomoc od zdarzenia -żadna.
        A pozatym czy rodzice nie powini karnie odpowiadać za brak nadzoru?
        Czy w tej rodzinie było jakieś wychowanie?
        Bełkot różnych "specjalistów"
      • Gość: ella Re: Obrzydliwe, ohydne i naganne - rozmowa z psyc IP: 83.238.72.* 23.02.07, 12:29
        Vilomort-pełne poparcie dla twojego posta!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka