leftt 17.07.07, 12:57 wiadomosci.onet.pl/1573276,11,item.html Dlaczego niektórzy ludzie są aż tak pie..ięci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike.recz Dąbek wracaj do domu na obiad!!!!!!!!! 17.07.07, 13:35 ;) Mogli wybrać naprawdę dużo gorzej. Dąb moim zdaniem może być. Zastrzegam jednak, że ja swojego dzieciaka tak bym nie nazwał. wiadomosci.onet.pl/1573276,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Noelasaskje - mój kolega policjant kontrolował 17.07.07, 13:40 kiedyś dziewczynę o takim imieniu. I była to Polka. Odpowiedz Link Zgłoś
xavier.xenos Re: Biedne dziecko 17.07.07, 13:58 Dąb - no co, bardzo pięknie:) Chłopak ma murowane problemy w relacjach społecznych w dzieciństwie i z samoakceptacją, ale z drugiej strony... ponoć trend na oryginalne imiona przybiera na sile, gdyby za jakiś czas normą stało się nadawanie imion oryginalnych, tak trochę na modłę indiańską, to mnie by się to podobało. Mogłoby to trochę zdeuniformizować społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: left Re: Biedne dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:00 Na modłę indiańską? Tzn.jak? Grzmiąca Dupa? Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Biedne dziecko 17.07.07, 14:09 w POLITYCE wyczytalem kiedyś że w Polsce dwie kobiety mają na imię Pipa a jedna C i p a. Dąb sie chowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella1991 Re: Biedne dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:20 Znajome mi malzenstwo ma dwoch synow o imionach :Aram(moze byc) i uwaga....Siroub(czyta sie Serop albo zdrobniale Seropik)!Macie pojecie,co ten dzieciak mial w szkole?Wielokrotnie plakal i prosil rodzicow,aby mu zmienili imie i narwisko(mega trudne,zakrecone tez,ojciec dzieci jest Armenczykiem) Dziecko o imieniu Dab ma ...przerabane niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kla Re: Biedne dziecko IP: *.aster.pl 17.07.07, 14:36 Już słyszę, jak koledzy wołają za nim: "ząb, dąb, zupa, ząb, dąb, zupa" albo "ząb zupa zębowa, dąb zupa dębowa"... Odpowiedz Link Zgłoś
queen_elizabeth Re: Biedne dziecko 18.07.07, 10:44 kicior99 napisał: > w POLITYCE wyczytalem kiedyś że w Polsce dwie kobiety mają na imię Pipa a jedna > C i p a. Dąb sie chowa... Pamietam ten artykuł. Było też m.in. o chłopcu o imieniu Zorro... Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Pani minister .. 20.07.07, 12:31 kicior99 napisał: > w POLITYCE wyczytalem kiedyś że w Polsce dwie kobiety mają na imię Pipa a > jedna C i p a. Dąb sie chowa... spraw zagranicznych Izrael ma na tak wlaśnie na imię . Właściwie nie dokładnie tak ale po polsku można tak to zapisać i przeczytać, ponieważ w naszym języku "ci" automatycznie czyta się jak "ć" tymczasem Livni ma na imię Tzipi czyli cipi ale "c" i "i" wymawiane niejako osobno. Tzipi to zdrobnienie (choć używane jako pełnoprawne imię) od Cipora (czy raczej Tzipora) czyli "ptaszyna" :-). Żona Mojżesza miała tak na imię ale do polskiej tradycji przeszła pod iminiem Safora chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Biedne dziecko IP: 85.112.196.* 17.07.07, 14:46 Niestety, często tak bywa, że fantazja rodziców ogranicza się tylko do nadania imienia. Imie (jak piszą w artykule) nie może być ośmieszające i nieprzyzwoite. Ciekawa jestem co by było gdyby jakimś rodzicom przyszło do głowy dać synowi na imie Alfons? Pewnie prawo tego nie zabrania a imie fatalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżordż Alfons to akurat IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.07, 17:57 ...normalne imie w prawie kazdym jezyku - w polskim kiedys tez. Fatalne tylko wtedy kiedy nie pasuje do nazwiska (np. Alfons Wojewódzki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Alfons to akurat IP: 85.112.196.* 20.07.07, 12:12 >Fatalne tylko wtedy kiedy nie pasuje do nazwiska (np. Alfons Wojewódzki)< :))) Alfons Krajowy byłoby lepiej? Wiem, że normalne imie i popularne na świecie ale w Polsce jednak nadużywane niezgodnie z przeznaczeniem. Dziecko obdarzone takim imieniem napewno nie miałoby się z czego cieszyć. W związku z tym takie pomysły powinny być torpedowane przez przytomnych urzędników. Nie mają jednak chyba nic do powiedzenia skoro imie figuruje w wykazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel_3d a np Roza??? IP: 81.19.200.* 17.07.07, 16:23 sory, ale ja uwazam, ze akurat imie Dab to calkiem ladne imie. Lepsze niz Dzordz lub Rodzer..a juz na pewno lepsze niz Dzesika lub Dzulja. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: a np Roza??? 17.07.07, 17:51 Mogli go przecież załatwić imionami typu Ildefons lub Alojzy. Powtórzę się ale Dąb jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Biedne dziecko IP: *.net.autocom.pl 17.07.07, 16:27 lepiej Dąb niż Roman;) Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Biedne dziecko 17.07.07, 16:42 Zaprawdę pomysłowość ludzka jest nieograniczona. Najlepiej jak sie zestawi ciekawe imię z nazwiskiem i wychodzi: Celestyna Rura, Maja Bąk, albo Dioklecjan Świerszcz... A te wszystkie biedne Isaury? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Biedne dziecko 17.07.07, 16:53 hypatia69 napisała: > Zaprawdę pomysłowość ludzka jest nieograniczona. Najlepiej jak sie zestawi > ciekawe imię z nazwiskiem i wychodzi jeszcze dolores miednica była.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Biedne dziecko IP: *.iiasa.ac.at 17.07.07, 17:22 a co powiecie na wziosle Carlos Pyrcz kurcze nazwisko jak nazwisko, ale ten Carlos... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Powiemy, że rodzice 17.07.07, 17:27 chcieli zneutralizować pyrczowatego pyrcza światowym Carlosem... ale cóś im nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Re: Biedne dziecko IP: *.chello.pl 17.07.07, 17:42 Ale sama przyznasz, że Hypatia Brum brzmi nieźle, prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Re: Biedne dziecko IP: *.chello.pl 17.07.07, 17:40 I tak go dzieciaki będą nazywać lipa. Albo klon. Odpowiedz Link Zgłoś
xnl Eee tam. Dąb nie jest zły. Napewno 100 razy lepszy 17.07.07, 18:52 Niż Brajan(to mnie rozbraja;))))), albo Kevin, albo Denis ;] Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Eee tam. Dąb nie jest zły. Napewno 100 razy l 17.07.07, 20:52 Miałam ucznia Denisa, ale on jest Azerem. Tam to bardzo popularne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Eee tam. Dąb nie jest zły. Napewno 100 razy l 17.07.07, 21:22 Fajnie będzie, jak sie ludziska zorientują, dzie można [w Hiszpani? czy gdzieś?] dawać na imię Jesus. To będzie boom... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Eee tam. Dąb nie jest zły. Napewno 100 razy l 20.07.07, 12:01 no wiezs. Azerem (lub Azroem) moze byc..ale mieszka w Polsce? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Malina to piękna imię 18.07.07, 09:25 Jeżyna też. Dąb ujdzie w tłoku - zawsze lepsze to od Brajana , Kewina, Nikoli, Józefa, Oliwiera i wielu innych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka6 Re: Malina to piękna imię 18.07.07, 17:08 Ja znam Wilka. Jak się rodzice wkurzą to mówią na niego Wilczur. Fajnie co? :( Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Wilk mi się podoba 18.07.07, 18:57 Dzikie, mroczne:))) A poza tym ładne, bo to przecież ładne zwierzątko. Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Wilk i Dąb to bardzo popularne imiona w.. 20.07.07, 12:25 sir.vimes napisała: > Dzikie, mroczne:))) A poza tym ładne, bo to przecież ładne zwierzątko. Izraelu. Wilk=Zeev (np. Żabotyński) Dąb=Alon, żeńskie Alona z drzew jest jest jeszcze choćby Erez, z innych roślin Lilach (żeńskie) = Bez ze zwierząt popularny Dov (niedźwiedź), Arie (Lew) ale także w innych językach spotyka się imiona pochodzące od rzeczowników pospolitych Coral, Dalia, Hiacyta, Fortuna(ta) etc. Myslę, że akurat Dąb jest bardzo ładnym imieniem ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Malina to piękna imię 18.07.07, 18:30 Józef? Czemu? No fakt, stareńkie imię i wołać na gościa Józio, Ziutek... Ale czy tak gorzej? Ciekawe zresztą, jak na obiad wołała matka małego jeszze króla Jehoszafata;))) Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Malina to piękna imię 18.07.07, 18:57 Józefa po prostu nie lubię. A Ziutek to jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Malina to piękna imię 18.07.07, 20:35 Ja sie nie upieram. Zdziwiłam się tylko. Ja nie lubię Barnaby...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Malina to piękna imię 18.07.07, 23:38 Gerwazy - też nie fajne. Można tak długo:) Ale Wilk i Dąb raczej brzmią nienajgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Malina to piękna imię 18.07.07, 23:42 "Ale Wilk i Dąb raczej brzmią nienajgorzej" Zwłaszcza razem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dąb rozwadowski Re: Biedne dziecko IP: *.acn.waw.pl 20.07.07, 02:06 Jednym z bohaterów Alternatywy 4 jest prof. Dąb Rozwadowski i jakoś to nikogo nie dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lizzy1 Re: Biedne dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:56 Gość portalu: dąb rozwadowski napisał(a): > Jednym z bohaterów Alternatywy 4 jest prof. Dąb Rozwadowski i jakoś to nikogo > nie dziwi Prof. RYSZARD Dąb- Rozwadowski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jszhc Re: Biedne dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:24 a juz myslalam, ze to powazniejsza sprawa.....;p..... Odpowiedz Link Zgłoś