Gość: naprawomarsz Zgadzam się - wolność dla pedofili! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 18:13 Niech gwałcą, w końcu to też ludzie i mają prawo! Brawo dla lewicowych "humanitarnych" obrońców zbrodniarzy! Swoboda dla morderców i gwałcicieli dzieci, niech się zaspokajają z nimi! A tak serio: Każde normalne państwo karze śmiercią za najcięższe zbrodnie przeciw życiu, tylko lewactwo tego nie akceptuje - bo widocznie ma w rodzinach takie osoby! Skandal to, co się dzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajas NO WIEC tak: IP: *.staffs.ac.uk 07.11.07, 21:50 gdyby ktos skrzywdzil ukochana przeze mnie osobe faktycznie nie liczylabym dla niego na kare smierci. poderznelabym mu gardlo wlasnorecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxskinxxx idiotka 08.11.07, 15:03 > Ale mimo to zdania nie zmienie: to, że więzień kogoś zabił, to nie > znaczy, że należy go traktowac jak zabawkę i własność, jak > przedmiot. > więźniów NIE MOŻNA skazywac na karę śmierci!!! > Kara śmierci to najokrutniejsza rzecz, jaka istnieje na świcie. > Najokrutniejsza kara. > Nikt nie na prawa zabijac więźnia (czlowieka). > Kara śmierci łamie najważniejsze prawo każdego więźnia - prawo do > życia. kara pozbawienia wolności to też okrutna kara, niektórzy wolą już umrzeć. Czy jej zniesienie również postulujesz? Jak tak można, taka okrutna kara w "Europie"? Proponuję zniesienie karania kogokolwiek, przecież nikt nie ma prawa karać! Zresztą oni są wszyscy niewinni, to środowisko ich zepsuło lub są chorzy... Odpowiedz Link Zgłoś
justynadl Prawa więźnia -prawami człowieka 08.11.07, 16:54 Tp pozwólcie, że teraz ja zadam wam pytania. Czemu uważacie, ze prawa więźnia są najmniej ważne??? Czemu dla was więzien to nie jest człowiek??? Czemu uważacie, ze więźniowie nie powinni mieć praw???? Prawa więźnia są prawami tak samo waznymi, jak prawa wolnego czlowieka itp. Nie ma praw gorszych, żadnemu człowiekowi w więzieniu nie powinno (a w zasadzie nie można), odbierac przysługujących mu praw. Nie ma również ludzi gorszych - każdy człowiek jest równy (tj. więzień TAK SAMO). Prawa więźnia są prawami człowieka, są prawami, które rozpoczynają wogóle istnieje praw i wolności ludzi. Każdy powinnien uświadomić sobie, że prawa więźnia sa prawami, które zajmują szczególne miejsce w społeczeńswie. Wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy. Dla mnie prawa więźnia zawsze będa bardzo ważne, wrecz najważniejsze - zawsze będę walczyc o jak najlepsze warunki dla więźniów, o to, żeby w innych państwach były one (prawa więźnia) dobrze przestrzegane, żeby inni ludzie wreszcie zauważyli, ze więzień nie jest kims gorszym, kims pozbawionym praw. Żądam również, żeby więźniowie byli dokładnie informowani o swoich prawach, a także, żeby tych praw było wiecej, niż jest. Dla mnie walka o prawa więźnia jest czymś niezwykłym, czymś, co daje mi chęć do życia... Proszę o odp. na zadane przez mnie pytania. ...................... Więzień jest czlowiekim, którego ludzie nie chcą poznać, na każdym kroku wykreślają mu prawa, nie dają mu prawa głosu. Traktują go tak jakby był przedmiotem, ,czymś'' - a przecież ten więzień jest - mówi, oddycha, czuje,mysli, ma głos, prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Prawa więźnia -prawami człowieka 08.11.07, 17:03 Ja nie twierdzę że więzień nie powinien mieć praw, wręcz przeciwnie, to też człowiek. Ale morderca pozbawił praw innego człowieka- czemu więc jego tych samych praw nie pozbawić? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxskinxxx to jest T R O L L 08.11.07, 17:39 przyznaję że się nabrałem, może dlatego, że zanim odpowiedziałem nie przeczytałem nic więcej. > Tp pozwólcie, że teraz ja zadam wam pytania. Pozwalam, ale i tak nie odpowiem bo wy nie raczyliście na moje Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Postaram sie odpowiedziec trollicy. 08.11.07, 20:12 Justynadl: Czemu dla was więzien to nie jest człowiek? Nelsonek: A kto tak powiedzial? Justynadl: Czemu uważacie, ze prawa więźnia są najmniej ważne? Nelsonek: Bo kara dla przestepcy jest ograniczenie, a nawet odebranie pewnych praw. Justynadl: Czemu uważacie, ze więźniowie nie powinni mieć praw? Nelsonek: To kara za popelnione przestepstwo. Justynadl: Prawa więźnia są prawami tak samo waznymi, jak prawa wolnego czlowieka itp. Nelsonek: Nie. Nie sa tak samo wazne. Justynadl: Nie ma praw gorszych, żadnemu człowiekowi w więzieniu nie powinno (a w zasadzie nie można), odbierac przysługujących mu praw. Nelsonek: A co z prawem do wolnosci? Justynadl: Nie ma również ludzi gorszych - każdy człowiek jest równy (tj. więzień TAK SAMO). Nelsonek: Zalezy jak rozumiec pojecie "rownosc". Justynadl: Prawa więźnia są prawami człowieka Nelsonek: Nie. Prawa wieznia to prawa wieznia, a prawa czlowieka to prawa czlowieka. Gdyby miedzy tymi pojeciami stal znak rownosci nie byloby potrzeby wprowadzania osobnych kategorii praw. Justynadl: Każdy powinnien uświadomić sobie, że prawa więźnia sa prawami, które zajmują szczególne miejsce w społeczeńswie. Nelsonek: Dokladnie! Nalezy zwrocic szczegolna uwage na ograniczenie, a wrecz pozbawienie niektorych praw ludzi, ktorzy dopuscili sie przestepstw. Justynadl: Dla mnie prawa więźnia zawsze będa bardzo ważne, wrecz najważniejsze Nelsonek: No skoro dla Ciebie prawa wieznia sa najwazniejsze, to stad prosty wniosek, ze sa wazniejsze od praw pozostalych ludzi. W tym ofiar tegoz przestepcy. Czyli dla Ciebie przestepca jest wazniejszy od ofiary. Przyznaje: dosyc interesujacy poglad. Justynadl: Więzień jest czlowiekim, którego ludzie nie chcą poznać, na każdym kroku wykreślają mu prawa, nie dają mu prawa głosu. Nelsonek: No skoro sad odebral niektorym prawo glosu to chyba mial ku temu jakies przeslanki. I tak na koniec: 1. niezwykle niehumanitarnym jest trzymanie ludzi w zamknieciu. Zlikwidujmy wiezienia! 2. Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamieniem (jakos tak to chyba bylo) - czyli nalezy zaprzestac karac ludzi. Niech kradna, morduja. Ale prawa do wolnosci nie wolno im zabierac. Powtarzam: ZLIKWIDUJMY WIEZIENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Prawa więźnia -prawami człowieka 10.11.07, 02:33 "Czemu dla was więzien to nie jest człowiek???" Jeszcze raz: Rozmawiamy o wieźniach, czy bandytach? "Czemu uważacie, ze prawa więźnia są najmniej ważne???" A czemu mają być najbardziej ważne? Bo biedne sierotki pokancerowane przez życie i przodków mszczą sie na innych? "Czemu uważacie, ze więźniowie nie powinni mieć praw????" Ależ powinni. Tylko ograniczone. I sami sobie to załatwili, popełniając przestępstwa. Dziewczyno, nie wiem, pod jakim kloszem sie chowałaś, ale chyba o realnym życiu masz bledziutkie pojęcie... Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Re: Prawa więźnia -prawami człowieka 12.11.07, 17:30 > Czemu uważacie, ze prawa więźnia są najmniej ważne??? Dlatego, że jest niesprawiedliwe aby czlowiek żyjący zgodnie z zasadami moralnymi miał takie same prawa jak przestepca, który te zasady ma w tyłku. Byłoby t0o demoralizujące i skrajnie niesprawiedliwe dla pozostałego społeczeństwa. > Czemu dla was więzien to nie jest człowiek??? Nie uogólniajmy do wszystkich więźniów. Żeby być człowiekiem należy przestrzegać pewnych zasad, norm. Jesli je przekraczamy to SAMI na WŁASNE życzenie pozbawiamy się człowieczeństwa. Nie dotyczy to wszystkich więźniów tylko tych którzy popełniają najcięższe przestepstwa mając w dupie godność i prawa swoich ofiar. > Czemu uważacie, ze więźniowie nie powinni mieć praw???? Ponieważ odbywają karę a nie są na wakacjach. Muszą to odczuć i odróżnić aby następnym razem miliony razy zastanowili się nad popełnieniem przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Prawa więźnia -prawami człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 12:00 Ścierwo, które nie szanuje praw innych ludzi, przede wszystkim do życia, nie ma prawa mieć żadnych praw! Mordercy-recydywiści - do piachu! Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Stop karze śmierci!!! 08.11.07, 16:45 Powiem jedno-buehehehehe. Ciekawi mnie dlaczego w tym wypadku ofierze tego mordercy zabierasz jej podstawowe prawo- do życia. Zaś wiesz ile kosztuje utrzymanie takiego więźnia? Były dnie w których nic nie miałem w domu do jedzenia, a tu jakiś pie...rzony świr dostaje dziennie 3 posiłki, jeszcze siłownia, tv w celi, darmowe utrzymanie... Chcesz to sama go sobie utrzymuj, ja wolę już dawać kasę na domy dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
justynadl Re: Stop karze śmierci!!! 08.11.07, 16:56 To dawaj - nie bronię ci A ty mi pozwól, że bedę walczyc o prawa więźnia i że będę pomagać więźniom Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Stop karze śmierci!!! 08.11.07, 17:04 A dlaczego nie zapytać się kogoś z rodziny ofiary np. ojca zamordowanej i zgwałconej córki co on chciałby zrobić mordercy? myślisz że utrzymywać do końca życia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Ponawiam pytania IP: 144.92.199.* 08.11.07, 18:54 > A ty mi pozwól, że bedę walczyc o prawa więźnia i że będę pomagać > więźniom To sa wlasnie pytania o pomaganie wiezniom. 1. Czy naklanialabyc ofiare gwaltu zeby sama oddala sie gwalcicielowi jesli ten stwierdzi ze potrzebuje tego dla osiagniecia satysfakcji ze swego zycia seksualnego? 2. Czy pomaglabys wiezniowi zastraszyc swiadka? Zeby bylo zupelnie prosto: wiezniowi grozi kara smierci za gwalt i morderstwo. Ty zdajesz sobie sprawe ze on NAPRAWDE zgwalcil i zabil. Jedyny sposob na unikniecie egzekucji to zastraszenie swiadka - meza zabitej kobiety np. przez porwanie jego corki (i moze jakis maly gwalcik zeby przemowic swiadkowi do rozumu). Wiezien prosi Cie zebyc przekazala kumplom na wolnosci gryps z adresem meza ofiary. Co zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
justynadl Więzień - istota ludzka 08.11.07, 19:42 Owszem, pomogłabym więźniowi. Ale nie w zastraszaniu ,,ofiary'' - są inne sposoby obrony (tzn. chodzi mi o obrone prawną). Nie zastraszałabym również rodziny ofiary. Co nie oznacza, że więźniowi bym nie pomogła. Odp. na pyt. nr. 1 Nie nakłaniałabym ofiary Człowieku, mi chodzi o obrone i walke o prawa więźa, o to, żeby ustanowiono instytucje RPW, żeby więźniowie wreszcze byli traktowani z powagą, żeby ich sprawy nie były lekceważone. Żądam od innych równouprawnienia więźnia, a ja sama obdarzam więźniów szacunkiem i przede wszystkim zrozumieniem. Jak więzień ma się zmienić, skoro ludzie z jego otoczenia lekceważą go na każdym kroku i pozbawiają go jakichkolwiek praw, traktują go jak pasożyta??? Ludzie zapominaj o prawach więxnia - prawie więźnia do życia, prawie do wolności od tortur, prawie do szacunku, prawie do opieki medycznej, prawie do wolności słowa i religii, prawie do znajomości swoich praw, prawie do bieżących infromacji. Powtarzam - zabronicie mi walczyć o prawa więźnia (zabronicie mi walki o prawa ludzi, którzy są dla mnie najważniejsi)?? Mamy zupełnie odmienne poglady na te sprawy - ja bronie praw więźniów, wy je lekceważycie. Ale czy wasze podejście do ludzi w więzieniu jest w porządku??? NIE!!! Człowieku - ty sam jestes trollem, i parszywcem, który broni własnego tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: Więzień - istota ludzka IP: 144.92.199.* 08.11.07, 20:32 Puszczam mimo uszu epitety jakimi uraczylas mnie w ostatniej linijce swego listu (wiezien zasluguje na szacunek ale mnie juz mozna nazwac parszywcem?). To dobrze ze nie naklanialabys ofiary gwaltu do dalszych uslug seksualnych dla gwalciciela ani nie pomoglabys zastraszyc swiadka. Nikt przytomny nie bedzie nawolywal do tortur, nie bedzie lamal prawa wieznia do praktykowania religii, pozbawial go adwokata etc. Chodzi tylko o drobnostke - nie kazdy wiezien chce sie poprawic. Sa ludzie ktorzy w pelni swiadomie wybrali przestepcza droge zycia bo jest ona np. latwiejsza czy bardziej emocjonujaca. Kazdy ma prawo do bledow, grzechow, pomylek etc., ale niestety nie kazdy chce sie z nich podniesc. Poza tym istnieje cala gama zlych czynow, od pokazania komus jezyka do morderstwa. Ty natomiast wciaz piszesz rzeczy typu 'kto z was jest bez winy zeby potepiac wiezniow'. To, delikatnie rzecz nazywajac, denerwuje czytelnikow. Tak, ja i wiele innych osob uwazamy ze jest roznica miedzy morderca, jego ofiara i kims kto poswiecil zycie probujac ratowac ofiare. Ty natomiast napisalas wprost ze to morderca, jako wiezien, bedzie dla Ciebie najwazniejszy. Reagujemy wiec tak samo jak na list kogos kto pisze ze woli pomagac bylym SSmanom niz bylym wiezniom Oswiecimia. Ale fakt - nie mozemy Ci zabronic zebys pomagala zlym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
justynadl Re: Więzień - istota ludzka 09.11.07, 18:09 Ja bronie praw wszystkich więźniów, WSZYSTKICH - bez względu na to, co zrobili. Ko każdy z nich ma prawa, bo każdy z nich ma godność, bo każdy z nich jest pełnowartościowym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Więzień - istota ludzka 09.11.07, 19:28 Bronisz ich prawa do wolnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Więzień - istota ludzka 10.11.07, 00:46 justynadl napisała: > Ja bronie praw wszystkich więźniów, WSZYSTKICH - bez względu na to, > co zrobili. To jak to w końcu jest, najpierw protestujesz przeciwko karze smierci bredząc że dotyczy kazdego więźnia i proponując ewentualne karanie grzywną, a teraz prechodzisz do praw więxniów? > Ko każdy z nich ma prawa, bo każdy z nich ma godność, bo każdy z > nich jest pełnowartościowym człowiekiem. Notoryczny sprawca rozbojów, zawodowy złodziej, recydywista gwałciciel albo brutalny morderca nie okazujący zadnych odruchów ludzkich sa wg. ciebie tak samo wartościowi jak profesor, wysokiej klasy lekarz, czy swietny pedagog? Jak dla mnie to sa bardzo wybrakowane egzemplarze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrednyizłośliwy Re: Więzień - istota ludzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 12:16 > Ko każdy z nich ma prawa, bo każdy z nich ma godność, bo każdy z > nich jest pełnowartościowym człowiekiem. Jeśli np. zamordował, a potem rozkawałkował ofiarę, bądź zaczął zjadać jej zwłoki - utracił prawo do nazywania go człowiekiem. Sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Więzień - istota ludzka 10.11.07, 02:28 "Ale nie w zastraszaniu ,,ofiary''" No!!! To mi się podoba! Ta "ofiara" koniecznie w cudzysłowiu. Czyli co? Zgwałcił, bo go prowokowała? Założyła mini i nogę na nogę? Zrobiła makijaż wyzywający? Uśmiechnęła się? Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Więzień - istota ludzka 10.11.07, 09:01 Nie boj nic. Dla tej trollicy najwazniejsze sa prawa wieznia. Kij z prawami ofiary. Wiezien jest dla niej najwazniejszy. Malo tego ta dziewczynka uwaza sie za niezwykle inteligentna i madra a jednoczesnie twierdzi, ze prawa wieznia to to samo co prawa czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Więzień - istota ludzka 11.11.07, 00:45 Nie boję. Już przejrzałam patologiczne zamiłowania Justysi. Do diabła z "ofiarami", grunt, żeby najbardziej poszkodowani, czyli więźniowie, opływali w dostatki i prawa. Czym dłużej czytam te jej ambitne postulaty, tym bardziej przychylam sie do teorii, że jej chłopaczka za gwałt, pobicie i moze coś jeszcze wsadzili... Odpowiedz Link Zgłoś
justynadl Re: Więzień - istota ludzka 11.11.07, 10:25 Bo prawa więźnia to prawa czlowieka. Bo każdy więzsień jest czlowiekiem, bo każdy więzień jest osobą, bo każdy więzień jest istotą ludzką... Nie mam nikogo znajomego ani bliskiego w wiezieniu. Bronie ich praw z innego powodu - bo nikt więźniom nie daje odpowiedniego zabezpieczenia ich praw. Nie ma, niestey, Konwencji o Prawach Więźnia ani RPW. Czy wy tego jeszcze nie widzicie???? Aż tak trudno to wam zroumieć??? Najpier piszecie, że nie bronicie mi walki o prawa więxnia, a teraz to krytykujecie???? Zatanówcie się. Jestem przeciwna Karze śmierci, jestem przeciwna torturom, jestem przeciwna łamaniu praw więźniów. Czy to źle??? NIE!!! Ja stoje na czele najważniejszejwalki - walki o prawa i obrone praw więźniów. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Więzień - istota ludzka 11.11.07, 12:34 Justynadl: Bo prawa więźnia to prawa czlowieka. Nelsonek: Juz raz Ci pisalem, ze gdyby prawa czlowieka i prawa wieznia byly tym samym to nie byloby potrzeby ich rozdzielania. No a skoro owe prawa sa rozdzielone to znaczy ni mniej-ni wiecej, ze sa to dwa ROZNE pojecia. Justynadl: Najpier piszecie, że nie bronicie mi walki o prawa więxnia, a teraz to krytykujecie? Nelsonek: Nastepny dowod na to, ze mieszasz pojecia. Zgoda na wyglaszanie czyichs pogladow to zupelnie co innego niz krytyka owych pogladow. Tego tez nie rozumiesz? Justynadl: Ja stoje na czele najważniejszejwalki - walki o prawa i obrone praw więźniów. Nelsonek: Kolejny dowod na to, ze wieznia stawiasz ponad ofiara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynadl Re: Więzień - istota ludzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 13:58 Prawa więźnia są prawami czlowieka. Dlaczego??? Ponieważ więzień człowiekiem jest. Więzień widzi, słyszy, czuje, żyje, myśli, nie jest własnością państwa i innych ludzi, posiada godność. Czemu te prawa sa napisane osobno??? Ponieważ więźniowie nie posiadają niektórych praw (np. prawo do wolności). Co do krytykowania - jeżeli nie podobają się wam moje poglądy, to postaram się to uszanowac. Tylko nie życze sobie, żeby ktoś mi pisał, że jestem idiotką, kretynką, trollica itp (bo ja to równie dobrze moge napisac o waszych zdaniach). Jestem Wielką Przyjaciółką Więźniów, i osobom która całkowicie się dla nich poświęciła. Osobom, która jest niezrównanym obrońcom praw więźnia... ................................. Niech się więźniowie śmieją, niech usmiechaja się jak najczęściej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wtc2004 Re: Więzień - istota ludzka 11.11.07, 14:17 justynadl napisała: >> Tylko nie życze sobie, żeby ktoś mi pisał, że jestem idiotką, kretynką, trollica itp (bo ja to równie dobrze moge napisac o waszych zdaniach). Jestem Wielką Przyjaciółką Więźniów, i osobom która całkowicie się dla nich poświęciła. Osobom, która jest niezrównanym obrońcom praw więźnia...>> Tak Justysiu, masz racje, przepraszamy cie Wielka Przyjaciółko Więźniów. Jestes bardzo atrakcyjna i twoj chlopak za kratkami na pewno bardzo za toba teskni. ekonefe.files.wordpress.com/2007/06/ugly-alan.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Więzień - istota ludzka 11.11.07, 14:53 "Jestem Wielką Przyjaciółką Więźniów, i osobom która całkowicie się dla nich poświęciła. Osobom, która jest niezrównanym obrońcom praw więźnia..." No tak, to wiele wyjaśnia... "Ponieważ więźniowie nie posiadają niektórych praw (np. prawo do wolności)." Ciekawe, czemu... Moze dlatego, że są więźniami? Ale czemu są? Ciżby dlatego, że popełnili na ten przykład jakieś przestępstwa? " Tylko nie życze sobie, żeby ktoś mi pisał, że jestem idiotką, kretynką, trollica" Nie jesteś. Tak samo jak prorok Polubu, który też nie kseruje swoich postów... "bo ja to równie dobrze moge napisac o waszych zdaniach" Możesz o moim zdaniu napisać, ze jest kretynką. Nawet powinnaś. Zdecydowanie. "Niech się więźniowie śmieją" Udostępnij im do poczytania swoje wątki. Na pewno sie zaczną śmiać. Byle nie za długo, bo jeszcze Ci który podopieczny zawału dostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Więzień - istota ludzka 11.11.07, 16:53 Justynadl: Prawa więźnia są prawami czlowieka. Nelsonek: Nie. Parawa czlowieka to jedno, prawa wieznia to co innego. To, ze dziecko jest czlowiekiem nie oznacza, ze prawa dziecka to prawa czlowieka Justynadl: Czemu te prawa sa napisane osobno??? Ponieważ więźniowie nie posiadają niektórych praw (np. prawo do wolności). Nelsonek: Skoro sa napisane osobno to znaczy, ze prawa czlowieka to nie to samo co prawa wieznia. Justynadl: Tylko nie życze sobie, żeby ktoś mi pisał, że jestem idiotką, kretynką, trollica itp (bo ja to równie dobrze moge napisac o waszych zdaniach). Nelsonek: To ja mam mala zagadke dla Ciebie: "macie rozum dziecka z podstawowki, jestescie malo inteligentni". Czyje to slowa? Odpowiedz Link Zgłoś
wtc2004 Re: Więzień - istota ludzka 11.11.07, 17:22 Ja, ja, ja chce zgadnac! justynadl 04.11.07, 14:31 napisala >>>Wiecie co - to chyba nigdy do was nie dojdzie, macie rozum dziecka z podstawówki, jesteście malo inteligentni>>> To naprawde boli Justysiu:-( Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Więzień - istota ludzka 13.11.07, 18:28 Gość portalu: justynadl napisał(a): > Jestem Wielką Przyjaciółką Więźniów, i osobom która całkowicie się > dla nich poświęciła. Czy "całkowicie" oznacza też 'mokre wizyty' ?... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrednyizłośliwy Trollica-wyjasnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 12:22 > Człowieku - ty sam jestes trollem, i parszywcem, który broni > własnego tyłka. Wiesz czym jest TROLL? Troll wkleja w kółko to samo - co ty dokładnie robisz :)))) > Owszem, pomogłabym więźniowi. > Ale nie w zastraszaniu ,,ofiary'' - są inne sposoby obrony (tzn. > chodzi mi o obrone prawną). > Nie zastraszałabym również rodziny ofiary. > Co nie oznacza, że więźniowi bym nie pomogła. Hahahahaha, od obrony prawnej to jest dobry adwokat, a nie niezrównoważona emocjonalnie pannica. Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Po co ich karać? 13.11.07, 13:41 Po co mamy karać morderców skoro i tak nie mogą dostać najwyszej kary. Lepiej ich wypuścić i zobaczyć ich "ludzikie" dzieła. A na poważnie nie rozumiem jednego- tak bronicie tych więżniów, ale dlaczego nie bronicie ich ofiar? Ten pan zabił 40 ludzi ale nie zabijajmy go, to mimo wszystko człowiek. Czy człowiekiem można nazwać bestię co zabija, gwałci itd. Nawet większość( bo są wyjątki które lubią zabijać) zwierząt zabija tylko w obronie albo jak jest głodne. Skoro on odebrał drugiemu człowiekowi jego prawo do życia, to czemu do diaska nie odebrać tego prawa jemu? Odpowiedz Link Zgłoś
taim_terrae Jestem za kara śmierci 11.11.07, 16:08 Ja jestem za wprowadzeniem kary śmierci. Rozumiem Cie ,że Ci więźniowie ktorzy popełnili zbrodnie odnieśli w dziecinstwie urazy ktore tak ich ukształtowały ale to nie zmienia faktu ze popelnili jakąs zbodnie. Owszem trzeba im dac szanse jednakze tym którzy okazali się brutalnymi mordercami powinni zgninać w ten sam sposób w jaki zabili swoją ofiare. Zastanawiam się jak bys postąpiła z Andriejem CZikatiło?? Powiedz mi tez czy w naszym kraju gdy zniesiono kare smierci wprowadzono jakis program ochrony dzieci przed bezwzglednymi rodzicami czy tez pomocy dla takich rodziców?? Uwazam ze sa ludzie ktorych nalezy pozbawic zycia za to co zrobili drugim. Nie jestem po resocjalizacji wiec moze nie mam racji ale chce z Toba na ten temat szerzej popisać. napisz mi odpowiedz na e-maila taim_terrae@poczta.onet.pl poniewaz nie bywam czesto na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynadl Więzień=człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 17:34 Moje posty sa za prawami więźnia, a nie przeciw tym prawom. I wieźniowie napewno by się z nich nie śmiali. Co do nelsonka (nie wiem, czy dobrze napisałam)czyli chcesz mi powiedziec, ze więzień czy dziecko to nie jest człowiek??? Jeżeli tak, to raczej nie masz się czym szczycić (tzn. nie błyskasz inteligencją). A co do usmiechu na twarzach więźniów - oni mają prawo być szczęsliwi (co w więzieniu raczej, niestety, nie jest możliwe), maja prawo sie uśmiechac, kiedy in się to podoba (jak wszyscy inni ludzie). Każdy pozbawiony wolności powinien być traktowany w sposób humanitarny. Co to oznacza??? Nie może byc bity, poniżany, torturowany, lekceważony, skazywany na karę śmierci. ........................... Kiedy śmieje się więzień, śmieje się cały świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynadl Re: Więzień=człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 17:38 Tylko ludzie ignoraci lekceważą prawa więźnia i są przeciwni uchwaleniu Konwencji o Prawach Więźnia. I obrażają obrońców praw więźniów (czyli ludzi, takich jak ja). Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Więzień=człowiek 11.11.07, 18:40 Oj Justynko. Masz klopoty ze zrozumieniem prostego tekstu? Zdanie "parawa wieznia (lub dziecka) to nie to samo co prawa czlowieka" to nie to samo co "wiezien (dziecko) to nie czlowiek". Rozumiesz czy nie bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Więzień=człowiek 11.11.07, 19:44 A koleżanka to ma chyba pokój w tym samym uzdrowisku, co ekonom od podtar... Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Justyno dlaczego jesteś zwolenniczką kary śmierci? 11.11.07, 21:15 sposób prowadzenia dyskusji, wyzwiska itp. tak de facto ośmieszają przeciwników KS, idealistów i inne osoby o mocno humanitarnych poglądach ja rozumiem że są ludzie którym sprawia przyjemność sprawianie przykrości innym i/lub ich poniżanie a forum jest miejscem gdzie mogą sobie bezpiecznie trollować ale czemu tak bardzo ci zależy na zdezawuowaniu osób posiadających jakieś wyższe ideały? takie zachowanie uważam za wyjątkowo perfidne i podłe - musisz być z siebie wyjątkowo dumna, ale też myślę że musiałaś przejść jakąś straszną traumę skoro tak się zachowujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 A jak sie śmieje ze swojej ofiary??? 12.11.07, 15:32 Np. pan morderca Połeć. Na pytanie czy żałuje tego co zrobił odpowiedział, że nie bo jak moze być mu żal osób których nie zna!!! Może Ty i ludzie twoich poglądów z Amnesty na czele pokażą, że można zresocjalizować takich bandytów. Jeśli się uda to zmienię zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 jak ci dziecko zgwałci i zabije to zmienisz zdanie 12.11.07, 15:28 > Najpierw spójrz na siebie i oceń siebie samego. > Zrób to, zanim powiesz, ze więzień nie ma praw, wolnosci i > obowiązków. > Ty też nie jesteś idealny, a ja masz. > Więc więzień ma je tak samo jak TY Właśnie siebie oceniłem: 1. Nikogo nie zabiłem 2. Nikogo nie zgwałciłem 3. nikogo nie zmaltretowałem 4. Nikomu krzywdy nie zrobiłem Wynik: tak uważam się za lepszego od morderców, gwałcicieli, pedofili i innych bandytów. > Wiem, ze zaraz posypią się komentarze mało inteligentnch ludzi, Bronisz bendytów a obrażasz tych co mają odmienne zdanie od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynadl Więzień=człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 17:02 NIE JESTEM zwolenniczką kary śmierci. Już napisałam, czym dla mnie jest kara śmierci (prosze patrzeć na wątek początkujący). Dla mnie kara śmerci jest przede wszystkim okrucieństwem i poniżeniem (i nie potrafię zrozumieć, jak można ją popierać, mimo to staram się tego nie krytykować). Nie twierdzę, że każdy więzień (człowiek), żałuje tego co zrobił. Ale są tacy, którzy żałują (i to bardzo), popełnionego kroku. Ale nawet więzien, który nie żałuje zabicia lub okradzenia innej osoby zasługuje na prawa. Tymi prawmi są: prawo do życia, wolność słowa i religi, prawo do obywatelstwa, prawo do szacunku, prawo do znajomości swoich praw, prawo do bieżących informacji, prawo do opieki medycznej, prawo do wolności od tortur i kary śmierci, prawo do odwiedzania przez osoby bilskie. I przepraszam bardzo, nikt mi nie powie, ze więzień (człowiek), jest niczym, nic mu się nie nalezy i powinno się go jak najszybciej usunąc. Nie przejdę nigdy w życiu na stronę ludzi, dla których własna du.a jest najważniejsza, a więzien liczy się najmniej. Wy broncie ofiary, ale pomyślcie też o ludziach w więznieni, ktorzy nie do końca mają tak różowo, i ktorzy nie zawsze moga liczyć na dobrą ochrone swoich praw, które przeciez posiadają. I pozwólcie mi robic to, co robie: pozwólcie mi walczyc o prawa wieźnia, sprzeciwiać się karze śmierci (której nie powinno byc), pomagać więxniom, udzielac im porad prawnych itp. A każdy szanowany więzień (KAŻDY), równiez uczy się szanować!!!!! Więźniowi trzeba okazywać zroumienie, trzeba umiec z nim rozmawiać, trzeba umieć okazywac mu szacunek, trzeba równiez USZANOWAC JEGO NIEZBYWALNE I NENARUSZALNE PRAWA. Nie każdy to potrafi (nie każdy potrafi rozmawiac z więźniem, nie każdy potrafi okzywać mu szacunek, nie każdy umie mu okazac zroumienie, nie kazdy potrafi uszanowac jego prawa)- ale powinien (a wręcz musi), to umiec. Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Re: Więzień=człowiek 12.11.07, 17:21 To jest jego sprawa, że trafił do więzienia. Nikt go zmusza do popełniania przestępstw. Różowa? A od kiedy to więzienie jest hotelem czterogwiazdkowym? > Nie każdy to potrafi (nie każdy potrafi rozmawiac z więźniem, nie > każdy potrafi okzywać mu szacunek, nie każdy umie mu okazac > zroumienie, nie kazdy potrafi uszanowac jego prawa)- ale powinien (a > wręcz musi), to umiec. to odnosisz również do ofiar i rodzin ofiar??? Chcesz zmusic aby matka miała szacunek do zabójcy własnego dziecka? Żeby zgwałcona, poniżona dziewczyna, której godność została zeszmacona miała szacunek do napastnika? tego już nie rozumie > Dla mnie kara śmerci jest przede wszystkim okrucieństwem i > poniżeniem (i nie potrafię zrozumieć, jak można ją popierać, mimo to staram się tego nie krytykować). Dla mnie nie jest poniżeniem bo kazdy bandyta zabijając sam sobie taką karę wymierza. I nie potrafię zrozumieć jak mozna jej nie popierać i dbac o bandyte bardziej niż o ofiarę bo wydaje mi się, że ty jako poszkodowanego uważasz pzrsetępce a nie ofiarę. jakbyś resocjalizowała S. Połcia, który nie czuje żalu do ofiar bo ich nie znał? jak będziesz resocjalizować bandyte, który zabijał przez duszenie bo lubi patrzec jak ofiary łapią powietrze? jest granica, której człowiek nie moze przkroczyć. Jeśli ja przekroczy, sam na własne życzenie pozbawia się szacunku, sam depcząc czująś godność depcze swoją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrednyizłośliwy Re: Więzień=człowiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 12:01 Nie chę byc wredny, ale życze ci, żeby cię zgwałcił jakiś bydlak, a przed sądem powiedział, że musiało ci byc z nim dobrze, skoro tak chętnie rozkładałaś nogi. Wtedy może zrozumiesz o czym mówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Więzień=człowiek 13.11.07, 18:36 Gość portalu: justynadl napisał(a): > Dla mnie kara śmerci jest przede wszystkim okrucieństwem i > poniżeniem Nie jest ani jednym, ani drugim. > Ale nawet więzien, który nie żałuje zabicia lub okradzenia innej > osoby zasługuje na prawa. Tymi prawmi są: prawo do życia, Już ci pisałem, że morderca nie ma prawa do życia ,bo sam z niego zrezygnował. Manipulujesz unikając słowa "morderca" (zamiast 'więzień'). Trudno uwierzyć, że osoba po wyższych studiach moze być tak głupia jak ty... Raczej jesteś prowokatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynadl Więzień=człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 17:03 Wy broncie ofiary, ale pomyślcie też o ludziach w więznieni, ktorzy nie do końca mają tak różowo, i ktorzy nie zawsze moga liczyć na dobrą ochrone swoich praw, które przeciez posiadają. I pozwólcie mi robic to, co robie: pozwólcie mi walczyc o prawa wieźnia, sprzeciwiać się karze śmierci (której nie powinno byc), pomagać więxniom, udzielac im porad prawnych itp. A każdy szanowany więzień (KAŻDY), równiez uczy się szanować!!!!! Więźniowi trzeba okazywać zroumienie, trzeba umiec z nim rozmawiać, trzeba umieć okazywac mu szacunek, trzeba równiez USZANOWAC JEGO NIEZBYWALNE I NENARUSZALNE PRAWA. Nie każdy to potrafi (nie każdy potrafi rozmawiac z więźniem, nie każdy potrafi okzywać mu szacunek, nie każdy umie mu okazac zroumienie, nie kazdy potrafi uszanowac jego prawa)- ale powinien (a wręcz musi), to umiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynadl Re: Więzień=człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 17:07 Niechcący powtórzyłam to samo dwa razy. Nie potrafię powiedzieć, ,,..co by było, gdyby'', Ale więzien napewno jest dla mnie ważnym i przede wszystkim pełnowartościowym człowiekiem i zawsze nim będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrednyizłośliwy Re: Więzień=człowiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 12:04 > Wy broncie ofiary, A kogo mam bronić??? Bandytę??? Nie wiem, czy mam się śmiac czy płakac nad stanem twojego umysłu :))) Skoro w pudle nie jest tak kolorowo, to mógł się zastanowić zanim kogoś skrzywdził. Wtedy by nie trafił do więzienia :P > I pozwólcie mi robic to, co robie: pozwólcie mi walczyc o prawa > wieźnia, sprzeciwiać się karze śmierci (której nie powinno byc), > pomagać więxniom, udzielac im porad prawnych itp. Weź może się zatrudnij w jakimś więzieniu i wszystkim osadzonym zwyrodnialcom "rób dobrze", ale nie chwal się tym na forach, żenująca dziewucho :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti23 Re: Więzień=człowiek IP: *.parp.gov.pl 13.11.07, 15:30 Justynadl też jestem przeciwko karze śmierci, ale z zupełnie innych powodów. Twoje argumenty są tak mało przekonujące, właścicwie wcale mnie nie przekonują. Ja jestem przeciwna dlatego, że uważam, że mordercy, gwałciciele, pedofile powinni tyrać ciężko po kilkanaście godzin na dobę w ciężkich warunkach zarabiając w ten sposób na swoje utrzymanie w więzieniu o zaostrzonym rygorze. Tak aby społeczeństwo nie dokładało nawet złotówki na utrzymanie takiego zwyrodnialca. Moim zdaniem karanie śmiercią to zniżanie się do poziomu mordercy, wolę aby do końca swoich dni ciężko, bardzo ciężko pracował, siedział w zimnej i ciemnej celi sam, tak aby nie miał się do kogo odezwać. Zero rozrywek, zero siłowni, zero tv, zero odwiedzin. Nie wierzę w resocjalizację w naszym kraju. Zbyt łagodne kary za duże przestępstwa, zbyt surowe kary za małe wykroczenia. Poszłam na psychologię właśnie z myślą o resocjalizacji, wychodzę z zupełnie inną specjalizacją. Zdążyłam się przekonać, że resocjalizacja wg mnie w naszym kraju jest dla samego bycia. Dla mnie morderca powinien mieć jeszcze mniej praw niż ma, powinien siedzieć dłuuuuuuuuuuugo, całe życie za morderstwo tak aby jego sumienie z dnia na dzień zżerało go coraz bardziej. Jeśli jednak jego sumienie nie daje mu się we znaki to chociaż resztkę swoich dni spędzi w ponurym więzieniu. Walczysz tak o te prawa, bo są, więc trzeba ich przestrzegać, a co z normalnymi obywatelami ?? Też mają prawa, a bandyci ich nie respektują. Co powiesz o dziecku, które ma prawo do życia w spokoju, a taki bandyta ma gdzieś prawa tego dziecka i je zabija. Skoro on ma prawo gdzieś, to ja jego prawo też mam gdzieś. Poza tym każdy zna prawo i wie, co za jego złamanie grozi, czyli popełniając przestępstwo zgadza się na ograniczenie swich praw. Uważam, że walka o prawa zwierząt (co czynię) jest bardziej pożyteczna niż walka o prawa więźniów, które sami sobie odebrali. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Więzień=człowiek 14.11.07, 15:17 Jestem anielsko cierpliwa... Ale przginasz, Malutka. "Wy broncie ofiary" Wiesz, jak sie czuje zgwałcona kobieta? Bo ja wiem. I nosem mi wychodzi, jak obrażasz ofiary zwyrodnialców w imię swoich chwalebnych pobudek. Jestes najzwyczajniej durną idealistką, która pojęcia o życiu nie ma. Idź do swoich podopiecznych i daj im... co zechcą. Ale przestań pitolić, jacy to oni są biedni, bo mnie krew zalewa, jak czytam te Twoje szlachetne pierdoły. "A każdy szanowany więzień" Szanowany?? Gwałciciel? Morderca? Pedofil? "USZANOWAC JEGO NIEZBYWALNE I NENARUSZALNE PRAWA." [brzydkie wyrazy] "Nie każdy to potrafi (nie każdy potrafi rozmawiac z więźniem, nie każdy potrafi okzywać mu szacunek, nie każdy umie mu okazac zroumienie, nie kazdy potrafi uszanowac jego prawa)- ale powinien (a wręcz musi), to umiec." A Ty, do cholery, potrafisz uszanować ofiary i ich prawa? Puknij się w to, co masz między uszami i zastanów nad tym co piszesz. Bo prywatnie to chętnie dałabym Ci kopa na otrzeźwienie. Chociaż Tobie pewnie i tak by nie pomogło... Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: Więzień=człowiek 14.11.07, 16:07 > A każdy szanowany więzień (KAŻDY), równiez uczy się szanować!!!!! Bzury wypisujesz, gdybyś faktycznie pracowała z więźniami doskonale byś o tym wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
daria45-net Re: Stop karze śmierci!!! 15.11.07, 04:51 KARA SMIERCI MUSI WROCIC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Stop karze śmierci!!! 15.11.07, 10:57 Niekoniecznie... Ale pręgież powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti23 Re: Stop karze śmierci!!! IP: *.parp.gov.pl 15.11.07, 12:25 Justynadl podchodzisz do sprawy bardzo nie profesjonalnie. Skoro pracujesz z więźniami to nie powinnaś podchodzić do tego aż tak emocjonalnie. Praca jakakolwiek wymaga dystansu. Nie można podchodzić do swojej pracy tak jakby to była najważniejsza rzecz na świecie, bo to nie jest zdrowe. W szczególności Twoja praca naprawdę wymaga dystansu, bo pracujesz z ludźmi i patrzysz na krzywdę jakby nie było ludzi (tylko, że ludzi, którzy sobie na to zasłużyli, ale to już inna kwestia). Dlaczego Twoim zdaniem lekarz nie pownien czy nawet nie może operować nikogo z rodziny ?? Dlatego, że zbyt emocjonalnie może do tego podejść i popełnić jakiś błąd. Z resztą gdyby wszyscy w ten sposób traktowali swoje obowiązki, tak bardzo emocjonalnie czyli wysoko nie profesjonalnie to po trzydziestce wszyscy trafialibyśmy do oddziału zamkniętego jako świrusy. Kary dla więźniów były, są i będą Ty nie masz na to wpływu. Podziwiam Twój zapał, aczkolwiek jest on dla mnie dziwaczny, ale masz prawo do swoich poglądów. Zdystansuj się tylko i nie próbuj przekonać ludzi, bo większość i tak Cię nie poprze i tylko pogrążysz się w złości. Abstrachując od Twoich idei, które są delikatnie mówiąc szalone, masz jakąś swoją misję w życiu, tylko postaraj się zrozumieć, że prawo jest jakie jest, a Twoje emocje nic tu nie pomogą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś