Dodaj do ulubionych

Miłość dla każdego - film meksykański

08.03.08, 09:55
Ja, Hugo, ciagle teraz słysze propozycje w rodzaju - gdybyś zaangażował swoją
osobę i swoją forsę (i wziął ode mnie nieudacznika co inaczej niż po
znajomości nie umie być ekspertem a bardzo nim być chce) to wszystkim byłoby
lepiej - mój ojciec płaci 80 PLN za usługę i jak zakładam zarabia na tym, że
ktoś mu ja wykona 120PLN (takie sa aktualne proporcje w biznesie) - ja
doliczyłem się 3 osób grających wolumenem - ty i Chemik po 13 i jeszcze 5 osób
za maksymalnie 60 (po 12) - show me a motion.
Obserwuj wątek
    • hide_tank Liga Mistrzów dla każdego, 11-go ostani mecz z 1/8 08.03.08, 10:45
      niestety LM dla platformy która najbardziej walczy o widzów (aktualnie n)
      dlatego w okresie przejsciowym nalezy umiec wycenic swoja prace - np UPC bierze
      99 PLN za instalacje netu, a niektórzy w zamian chcieliby opowiedzieć o swoich
      planach internetowych.
      • kocie.bomba Wymiana starego komputera na nowy za dopłatą 09.03.08, 06:24
        Mało kto walczy z sytemem wodnym, gazowym i prądowym a walka z systemem
        sieciowym to już tak - pracownicy UPC po godzinach podłączają do sieci ktorą
        znają za 80 PLN (schodzą z oficjalnej ceny i podłączają do sieci którą znają -
        swojej), a problemem są ci którzy chcą żeby ich do obcej sieci podłączyć za
        darmo, teoretycznie powinno byc drożej niz 99PLN bo nie znamy sieci do której ma
        być internauta/ka podłączony, a on/ona i tak chce za darmo. Ja też kiedyś
        chciałem za darmo, a jak się nie udał to chciałem zostać szefem zucha, a jak sie
        nie udało to chociaż kolegą zucha, a jak sie nie udało to chciałem zostać
        uczniem zucha i niestety też się nie udało. Trudno traktować starszych od siebie
        poważnie skoro chcą za darmo usługe trudniejszą niz oferują fachowcy po
        godzinach ale i trudno poważnie traktować tych którzy starszych traktują
        niepoważnie - więc tak długo jak oferty podłączenia za darmo będą oferowane to
        niedobrze (niektórych moze nie byc stać) - kupili komputery stare i jedyne co to
        teraz najważniejsze odzyskać zainwestowaną forsę poprzez dopłatę do wczesniej
        wydanej kwoty i uzyskanie komputera nowego. Niestety stare komputery maja
        pierszenstwo przed tymi co nie mają kompa wcale - najpierw wymiana starych na
        nowe - oczywuscie za doplata bo cene zakupu pamieta kazdy.
        • fausz.t Ćwiczenia z burzy mózgów 09.03.08, 06:42
          I ktoś cich powiedział, żeby w ramach innowacji zrobic bankomat wewnątrz budynku
          (juz był jeden na zewnątrz) a ktoś głośno powiedział żeby zrobić automat z piwem
          wewnatrz budynku (nigdzie nie widziałem automatu z piwem - ograniczenia wiekowe
          kontrolują ludzie) i to trafiło na listę do głosowania, a głośniej powtórzona
          propozycja z bankomatem juz nie bo bankomat zbyt podobny do automat
          (słowotwórczo) i automat z piwem dostał jeden głos - pomysłodawcy. W trakcie
          burzy mózgów powinny trafiac na listę pomysły zbyt racjonalne i za bardzo
          nieracjonalne ale w ramach ćwiczeń to troche trudno bo co innego przy prawdziwym
          rozwiazaniu problemu - tu problem wytycza marginesy przesady a co innego w
          ramach ćwiiczeń tu czas przeznaczony na cwiczenie wyznacza czas do
          przegłosowania wszystkich propozycji. Niektórzy juz wyznaczyli reguły i sami je
          złamali bo nikt inny nie wpadl na zlamanie a chcieli przecwiczyc pozbieranie sie
          po zlamaniu swoich regul -mysle, ze telewizja powinna pokazac felietony ze
          skutecznym upgradem kompa starego do nowego za doplata i upgradem starego do
          nowego w postaci zainstalowanej karty sieciowej do starego komputera - od strony
          idei zgadzam sie - nie da sie ale mysle ze sa incydenty gdzie to sie powiodlo i
          powinno trafic do telewizji.
          • hide_tank Czekamy na 3 etap reformy geniusza strategii 09.03.08, 06:56
            najpierw się zjednoczyć, później pokłócić, a później pogodzić (na to czekamy) -
            myślę że do końca okresu składania PITów nalezy dac powolny czas na przestanie
            oszukawnia siebie najpier innych poźniej że sie posiada dziecko gdy się nie
            odlicza ulgi za nie - to typowa 'muka' kto kogo pierwszy dzieckiem nazwie, ja
            dla wielu tak niesamowitych osób byłem dzieckiem, ze ulga dla dzieci od podatku
            to dla mnie wywabienie z wielu opresji - w realu czekam z zaciscnietymi kciukami
            na koniec kwietnia kiedy to 'the magic will has gone'.
            • kocie.bomba 12 miesięczna prenumerata Superlinii 09.03.08, 08:02
              skończy się w lipcu - pudełko tepsy z neostradą powinno
              potencjalnego/aspirujacego internautę uczynic faktycznym, UPC konkuruję cena
              usługi i posiadaniem usługi instalacji, a niezależny operator konkuruje z tepsą
              ceną i parametrami usługi - ja najwiecej problemów mam z tymi co indywidualnie
              są lepsi od polityków i skuteczniejsi od reklam, a wstydzą się kupić dla siebie
              Superlinię - zaabonowłem na 12 miesięcy i w lipcu bedzie czekać 12 numerów.
              • fausz.t Po znajomości bywa drożej niż na wolnym rynku 09.03.08, 08:34
                a później pytanie - 'jest taniej gdzieś, tak?, a gdzie?' i niektórzy próbuja
                odnieść się w słowach do przeszłości i nic z postępowania nie modyfikować w
                przyszłości - myslę, że po wyborach do PE będziemy bliżej pogodzenia się.
                • hide_tank Brak sparingów - padło na mnie 11.03.08, 05:28
                  Gram drugi sezon w hattrick i zespoły z ligi w której grałem w pierwszym i gram
                  w drugim wogóle nie graja sparingów, a platforma wykorzystuje ostatni mecz
                  swojego następnego rywala przeciw niemu - w lidze gram lepszym składem niż bym
                  chciał (walcze o dobrego sparing partnera z rozdzielnika) a w sparingach gram
                  słabszym niz bym mógł (walcze o słaby skład rywala na ligę) - tym sposobem mam
                  10 zwyciestw w lidze pod rzad (11 od konca byl remis - mialem duzo kontuzji) -
                  dopoki zespoly ligowe nie graja sparingów (znaczy sa botami) to strasznie łatwo
                  platforme wykiwać. Ale do rzeczy - poprzez posrednika dostarczane sa mi zadania
                  do wykonania za darmo i od posrednika sa odbierane, ja ich nie robie i dostaje 2
                  wyrzuty - od posrednika (imponuje mu posrednictwo w zarzadzaniu moim rzekomym
                  talentem) i od zleceniodawcy (imponuje mu ze moze komus zlecac) - to ze efekty
                  zadne jakos nikomu nie przeszkadza - wszyscy są zadowoleni a pewnie sa inni
                  ktorzy je robia za pieniadze i im gorzej na górze (w głowie) tym wieksza
                  dyscyplina na dole (w majtkach).

• fausz.t Orka na ugorze 11.03.08, 05:58
                    Kiedyś żeby móc zabrać córke należało zaorać pole za darmo, a teraz zaistaluje
                    jej internet na moim kompie a później ja sobie weź żeby mi nie przeszkadzała w
                    buszowaniu - gorsze dzieci ucza się od lepszych tylko nie wiadomo czy gorsze
                    powinny odpisywać od lepszych czy lepsze pisać za gorsze - najlepiej kolegować
                    się z dziewczyną która nic oprócz seksu chcieć nie będzie bo szuka lepiej
                    wykształconego (nominalnie).
                    • hide_tank Strasznie mili ludzie - domatorzy 11.03.08, 06:17
                      a gdy przychodzi do wydania wlasnych pieniedzy na wlasna rekreacje to sie nie
                      decyduja (pieniadza własne i decyzja indywidualna to za duzo) - biora bilety
                      zalatwione przez patrona (wydaje im sie ze to 80 procent nominalu i posrednictwo
                      patrona wyklucza koniecznosc rewanzowania sie) ale chetnie posluchaja jak bylo -
                      w razie czego opowiedza komus ze byli i uczestniczyli, a wymiana tlumika w
                      samochodzie (tylko przyjazd do warsztatu i zaplata bo wszystko inne wczesniej
                      ustalone) to wydarzenie urastajace do podrozy na ksiezyc - informuja o
                      nieprawdziwych katastrofach zeby nic od nich niechiec i ewentualne prawdziwe
                      zgubic w tlumie nieprawdziwych i teraz Zientarski junior musi wziac na siebie
                      rehabilitacje scigacza.
                      • fausz.t TV Biznes w UPC 12.03.08, 06:02
                        Pojawił się niespodziewanie niezapowiedziany, a problemem są ci którzy chcą być
                        niepłacącą mniejszoscią która zgubi się w tłumie płacącej większości - teraz
                        udział jest płatny i są indywidualne incydenty z darmowym udziałem z których nie
                        da się uczynic wartości zbiorowej - wbrew pozorom trwa podgryzanie buldogów pod
                        dywanem (Polstat i TVN) i ja kibicuje Zimie ktory pokazal film Straz przyboczna
                        na TV Kultura w poniedziałek (dwa rywalizjące klany) - ogłaszam początek konca
                        pseudoekspertów którzy nie dysponują ani umiejętnosciami ani kapitalem na miare
                        znacznego wolumenu - ponizejrynkowa cena tylko za wolumen a po znajomosci to
                        tylko powyzejrynkowa (dla szarpakow z kindersztuba).
                        • hide_tank Cyfrowy aparat kompaktowy dla technical guarda 12.03.08, 07:02
                          Szarpaki zainwestowły w automaty analogi, a technical guard nie ma zadnego -
                          hierarchia go nie krytykuje bo swój a on nie kupuje cyfrowego zeby nie
                          przeciwdzialac hierarchii - wydatkiem okazjonalnym (z okazji dnia dziecka) latwo
                          wprowadzic zakłocenie w hierarchii ale nalezy sie liczyc z zemsta hierarchii
                          analogowej - opublikuja w sieci przerobione zdjęcia.
                          • fausz.t Nowy komputer na raty a stary w hotelu do przelewó 12.03.08, 14:33
                            w internetowych:

1) Niektórzy pomyślą że w razie czego to ktoś tak chce i teraz dylemat zrobic
                            tak jak chce (ale jaki model komputera jest rozwojowy i jaki wyświetlacz z
                            możliwościami 16:9 wybrać) czy na odwrót

2) Niektórzy pomyślą że ktos już tak zrobił i z praktycznego punktu widzenia ich
                            wyprzedził (bo pomysł wypisz wymaluj na miarę ich emploi) i teraz trzeba
                            odczekać jakiś czas, odwrócic uwagę (pomijajac temat szerokim łukiem) i szukac
                            kogoś kto pomoże to zrobić

Na topie są torebki o pojemności laptopa i sciankach ochronnych używane do
                            noszenia portfela i szminki.
                            • jorge.valdano Amortyzacja wolnych elektronów w realu 12.03.08, 14:50
                              i równolegle amortyzacja medialna wyrazistych internatów, a ja dodatkowo mam za
                              sobą zakończona sukcesem weryfikację US. I teraz najbardziej kłopotliwe to z
                              jedenj strony próby po znajomości aranżowania spotkania z 'moimi' wolnymi
                              elektronami po to rzeby ich porzucić (rytualny anachronizm) a to po to żeby oni
                              zaczęli sie ubiegać o bohaterki swojej wyobraźni, a z drugiej strony to telefony
                              umawiające mnie na piwo tylko dzwoniący nie są w stanie się zdecydować czy to
                              oni mi kupia czy to ja im.
                              • fausz.t Po 13 dniach lutego i 13 nocach marca przycisk z p 12.03.08, 15:04
                                ocztą na portalu nie działa. Kalendarz zmian - najpierw zmiana czasu zimowego na
                                letni, później e-faktury z liczników ciepła spłyną na adresy emailowe, a dopiero
                                później zamieniamy puchówki na jesionki.
                                • jorge.valdano Plany prędkości i przyspieszeń (dla mechaników) 12.03.08, 17:14
                                  A. Jesień występuje w reklamie w żółtym płaszczyku, a faceci mają mniej
                                  komfortową amortyzację. Ja swój plan prędkości narysowałem osobiście i jeszcze
                                  dałem składke na flaszke mimo że nie bylo mi to potrzebne a ci którzy
                                  skorzystali na łapówce najwięcej problemów mieli z pytaniem co z tymi co ich nie
                                  ma (nie wszyscy przyszli i prawie nikt nie miał planów narysowanych) - ja pewna
                                  czwórka (bo wyżej to za realizacje w realu) łapownicy szkice mieli przerysować
                                  na milimetrowym i wszyscy kótrzy byli - nazwiska spisane na kartce. Ja Hugona
                                  wezme w 2010 no chyba że mi bedzie potrzebny wczesniej - mozna nie chodzić na
                                  wybory do tego czasu - wiele szybciej nie bedzie (budowanie i obrona swojej
                                  pozycji na rynku).
                                  • hide_tank Zaprzeczanie przekazowi medialnemu 13.03.08, 07:46
                                    Niektórzy robia to niechcący (wyrastaja ponad przeciętność) a inni celowo (bo
                                    nic innego nie umieją) i co jeśli A. Jesień to drugi przypadek i wciąga do
                                    rywalizacji o siebie? (moze by ją rzucić?)
                                    • fausz.t Najperw dobrobyt a potem demokracja 14.03.08, 05:54
                                      no coś w tym jest bo tyle tego rozpasania tylko żeby ograniczenia demokracji nie
                                      trafiły na mnie (ja ich wprowadzać nie muszę choć umiem) - niektórzy
                                      przyzwyczajili się że ich krytyka jest skuteczna (bo są od małego przygotowywani
                                      na liderów) i przynosi dla nich pozytywne skutki (na stoliku nocnym (nakastliku)
                                      pojawia sie kremówka) więc krytykują zdalnie i pozytywne efekty zmian maja byc
                                      dla nich, a nie umieją wydzielić zadania na miare juniora - nujnior sie nauczy
                                      troche i nie bedzie dla niego upokarzające. Nieoszukujmy się dostęp do
                                      informacji zwialnia nas z robienia tego co inni już zrobili a my tylko
                                      przeczytaliśmy - nie bede się wygłupiał na gokartach, skrytykuje F1 (i Kubice) i
                                      pokaże na ulicy na co mnie stać.
                                      • hide_tank Spowoduję lepsze wykorzystanie najlepszego dostępn 14.03.08, 06:08
                                        ego w Polsce sprzętu - czyli gdyby mi dano szansę to byłoby lepiej (weż się
                                        lepiej jeden z drugim za maksymalne wykorzystanie sprzętu kóry ci jest dostępny)
                                        - doswiadcznie podpowiada mi że to ja ryzykuje wchodząc do nowego zespołu (bo
                                        zawsze jestem po krótkim okresie najlepszy) ale teoretycznie więcej (bo wiecej
                                        osób jest w drużynie) ryzykują przyjmujący więc nie chcę kluczowych rzutów
                                        karnych wykonywać nawet jeśli nikt w drużynie ich nie umie - niby mozna troche
                                        wesprzeć wysiłki edukacyjne ale cóż jak się trafiło na juniora który wszystko
                                        umie najlepiej.
                                        • jorge.valdano Po amortyzacji stajemy sie atrakcyjni dla amortyzu 14.03.08, 06:35
                                          jących - juz nie chcą za darmo i chcą być w towarzystwie - niestety dla was
                                          trwale powyżejrynkowa cena za usługi (ale mozecie sie nie decydowac).
                                          • hide_tank Wolne elektrony i juniorzy - wyzuto ich z ochoty d 14.03.08, 06:57
                                            o życia - każdą grupe innymi metodami. Najorzej maja juniorzy - muszą uczyć się
                                            od wolnych elektronów (widzą że są gorsi) po to żeby nimi zarządzać (gromadzą
                                            haki) - ten rok i przyszły to okres zamążpocscia bohaterek swojej wyobraźni za
                                            juniorów - juniorzy bardzo chętnie koleguja sie z wolnymi elektronami a czy
                                            wolne elektrony chetnie koleguja sie z juniorami?
                                            • fausz.t Najkrótszy grace period w Polsce 14.03.08, 08:26
                                              bo moze nie ma co liczyć na wcześniejsze działanie przycisku poczta na portalu
                                              przed 7 tygodniem konwersji - jutro zaczyna się 5 (a dzisiaj konczy czwarty).
                                              • hide_tank Trzeci mecz w ten weekend 14.03.08, 14:24
                                                w grze hattrick (ja gram z botem który grał pucharze a wiec ma najwiecej
                                                sparingów jak dotej pory sposród pozostałych drużyn - mecz najtrudniejszy) i dla
                                                niektórzych to pnięcie się w górę bo dwa pierwsze odpuścili drużynom kóre nie
                                                będą się liczyć w walce o medale/awanse a dla innych trzecia porażka pod rząd. I
                                                niby wchodzimy do druzyny po 3 porazce i niewadomo czy grac o zwycieztwo w 4
                                                meczu czy oni odpuszcza 4 dla wprowadzenia nowej krwi - nie wiadomo jaka
                                                strategie przyjmie druzyna a grac przeciw strategii druzyny to troche glupio.
                                                Nic nie przeszkadza tylko brak zewnetrznych sparingow powoduje ze lokalni
                                                eksperci i fascynaci futbolu szybko przestaja nimi byc choc trudno im zabronic
                                                interesowania sie ligami zagranicznymi i gry w ataku podczas prob wlasnych.
                                                Wlasnie taka jest kolejnosc - najpierw probują kogoś wyhamować (bo ich
                                                umiejetności sa maksymalne w ich ocenie) a pozniej probuja udawac ze nie
                                                probowali wyhamowac (uczyc od lepszych w ogole nie probuja i w trzecim kroku to
                                                juz z psychologicznego punktu widzenia niemozliwe) - niektorzy czekaja az pojawi
                                                sie usluga do kupienia a inni dzwonia z propozycja bezwartosciowej przyslugi.
                                                • jorge.valdano Sin darse cuenta ese es el tema uno se va no hay p 14.03.08, 15:08
                                                  roblema - nie ma ludzi niezastąpionych (ja się koleguję z trudno zastępowalnymi)
                                                  przed 4 kwartałem to ja nie widze obszaru/problemu do negocjacji (choć mozna
                                                  próbować - szyderstwo internetowe nie boli).
                                                  • hide_tank I jak ja teraz wyglądam 15.03.08, 06:56
                                                    potrzbowałem 2 certyfikatów i wysłałem najlepszego technicznie i jednego z
                                                    rekomendacji (mam do kogo w razie czego składać zażalenia - do ich
                                                    rekomendujących) i po certyfikacji (zmieniłem troche przydział obowiązków żeby
                                                    certyfikujacy mogli się wiecej uczyć niż przed przystąpieniem do certyfikacji)
                                                    ekspert bez rekomendacji po prostu odszedł (forse za egzamin zwrócił) -
                                                    zainwestowałem w czas do posiadania 2 certyfikatów i straciłem pracownika -
                                                    patronowani są wylewni w słowach a nie w czynach a niepatronowani gdy
                                                    wyróznieni przestają byc lojalni - so take a look at me now - mam nowego
                                                    sprytnego i bez rekomendacji - znowu przygotowywać jego do certyfikacji (jest
                                                    lepszy od drugiego nie posiadajacego patrona) czy przygotowywac patronowanego
                                                    czy zadnego bo to zbyt szybko zeby sie ze mnie nie smiali kumple (przejechalem
                                                    sie na nie rekomendowanym wiec dyscypline zwieksze wszystkim - nic mie nie
                                                    obchodzi ze maja dobre intencje, dbam o wizerunek swoj wsrod kumpli mojego poziomu)
                                                  • fausz.t Co my byśmy zrobili bez internetu 15.03.08, 07:38
                                                    pokazują się w poblizu samochodu, a próbuja zaczepiac przez internet - wswiecie
                                                    rzeczywistym ani słowa - na szczeście są agenci transferowi którzy działaja na
                                                    styku 3 stron - kupujacy, sprzedający, napastnik - i po transakcji nie ma
                                                    watpliwosci ze wszystkim 4 stronom transakcja sie podobała.
                                                  • jorge.valdano konserwacja vs fermentacja 15.03.08, 07:55
                                                    Portugalczycy robią dżem z marchewki a mi opowiadano o krajowym winie z
                                                    marchewki - czekamy na pokolenie pełnoletnich gimnazjalistek ktore maja wyażone
                                                    proporcje rozpływania się i w ustach i w dłoniach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka