mironot 06.05.08, 10:05 W skrócie: piszę esej i potrzebuję drobnego wsparcia. Literaturę już mam, teraz sztuka, a konkretnie obraz, film itp. Chodzi o to, że piszę o zaniku wartości w obecnym świecie. To jak, podrzucicie coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lek.lek Re: praca, wartości, pomocy 06.05.08, 10:14 Polecam świetny film o "wartościach" w tym świecie: Żyjecie w Meatrixie! www.themeatrix.com/intl/poland/dub Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: praca, wartości, pomocy 06.05.08, 11:12 Ostatnio w kinach grają 'Untraceable' (chyba 'Nieuchwytny'). Film, że tak powiem, w stylu 'ktoś morduje, ale nie wiadomo kto'. Ale końcowe przeslanie - straszne (tym bardziej, że na czasie i baaardzo prawdziwe). Odpowiedz Link Zgłoś
lek.lek Re: praca, wartości, pomocy 06.05.08, 11:28 „Ziemianie” - film dla wszystkich mieszkańców Ziemi veg-tv.info/Earthlings Odpowiedz Link Zgłoś
lek.lek Jeszcze coś: 06.05.08, 13:13 Jeszcze to: www.youtube.com/watch?v=SIt84lzf97Y Odpowiedz Link Zgłoś
pawlon111 Re: praca, wartości, pomocy 07.05.08, 12:43 Wiesz co , tak w sumie to już mniej konkretnie to nie mogłeś napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlon111 Re: praca, wartości, pomocy 07.05.08, 12:55 Ale dobra, będę strzelać, może to ci się przyda: millionyou.com/index.php?id=155&film=J5EL7C4H7309Z6JT&no_cache=1 Wiesz, że obecny świat daje nam zezwolenie na to, żeby sobie przebierać w systemach wartości jak tylko chcemy i kompletnie nie musimy się deklarować. Tylko zmieniamy je jak kanały w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
mironot Re: praca, wartości, pomocy 07.05.08, 13:37 O kurcze, dzięki, nawet nie spodziewałem się, że mi małe formy podrzuci ktoś:) Super, to tym bardziej pasuje mi do tezy i w ogóle. No to jeszcze jeden jakiś dłuższy metraż i będzie git :) Odpowiedz Link Zgłoś