gazdziikowa 23.07.08, 21:48 Ten oto zwyczaj powinien zostać wytępiony. Zawsze odmawiam gdy proponują mi jakieś kapcie, widać że używane (ale nie za bardzo), z kożuszkiem w środku, albo zabudowane (pewnie każdy gość nieźle się w nich spocił)... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
model.testowy Re: śmierdzące kapcie 23.07.08, 21:52 Zamykanie stóp w kapciach prowadzi do ich ześmierdnięcia. Znaczy najpierw stóp, potem kapci. Ale niektrórzy nie mogą się bez tego obyć, więc innym też to proponują. Fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: śmierdzące kapcie IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.08, 22:32 Zgadzam się, obrzydliwy zwyczaj. Proponować gościom jakieś kapcie po nie wiadomo, kim - ohyda. Moja śp. ciocia tak miała, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: śmierdzące kapcie 24.07.08, 00:24 gazdziikowa napisała: > Ten oto zwyczaj powinien zostać wytępiony. Zawsze odmawiam gdy proponują mi > jakieś kapcie, widać że używane (ale nie za bardzo), z kożuszkiem w środku, > albo zabudowane (pewnie każdy gość nieźle się w nich spocił)... Muchozolem? Odpowiedz Link Zgłoś
pomocnik.freuda Re: śmierdzące kapcie 24.07.08, 05:45 "Ten oto zwyczaj powinien zostać wytępiony. Zawsze odmawiam gdy proponują mi jakieś kapcie, widać że używane (ale nie za bardzo), z kożuszkiem w środku, albo zabudowane (pewnie każdy gość nieźle się w nich spocił)..." W pełni się zgadzam. No i poza tym estetyka też wchodzi w grę. No bo jak wygląda gość w garniturze i kapciach. Trochę niepoważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zawirus Re: śmierdzące kapcie 24.07.08, 08:10 a jak wygląda podłoga np. z paneli jak panie przyjdą w szpilkach? Jest jeszcze jedno wyjście. Można przynosić swoje kapcie - jeśli ktoś wymaga zdejmowania. A potem się dziwimy, że są tacy co lubią chodzić do innych a nie zapraszają do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
gazdziikowa Re: śmierdzące kapcie 24.07.08, 10:00 jeżeli mam do wyboru kapcie lub siedzenie w domu w skarpetkach to wybieram to drugie, co innego wieczór sylwestrowy a co innego luźniejsza wizyta, siedzieć przez parę godzin w butach zimowych też nie należy do przyjemnych. Tylko ten zwyczaj stanowczego zachęcania gościa do włożenia czegoś tak obrzydliwego jak kapcie, w którym używany był przez wiele osób...tego nie powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: śmierdzące kapcie 24.07.08, 10:09 Jak idę w "goście" zimą na kilka godzin, to biorę z sobą swoje lekkie obuwie lub grube wełniane skarpety. Zapraszając znajomych do siebie na jakąś imprezę, nie pozwalam im zdejmować obuwia. Sama na tę okazję, występując w roli gospodyni, zakładam jakieś lżejsze obuwie. Odpowiedz Link Zgłoś