26.11.04, 09:20
Witam
W sierpniu br. kupiłem niestety niemałą kwotę USD po kursie 3,60. Jak widać z dotychczasowych notowań wybrałem "nienajlepszą" formę lokowania oszczędności. Czy większe szanse na minimalizację strat miałbym przerwając już teraz swój romans z USD /nim spadnie poniżej 3,00/ czy też mamić się wizją kursu /korekty/ w okolicach 3,50 ???
pozdr, krzysiek
Obserwuj wątek
    • mmarina Re: passa USD 27.11.04, 12:37
      Ponieważ cena dol.spadła -zamierzam je zakupić -mam nadzieję ,że do stycznia
      znacznie pójdą w górę.
      • borsuk_zalogowany Re: passa USD 28.11.04, 11:44
        Witam. Po 3,66 to ja dokupywalem $... Troche za pozno w moim przypadku
        na "minimalizowanie strat". Czasem odsprzedaje czesc i odkupuje gdy spadaja
        jeszcze nizej ale przy obecnych poziomach zawsze kosztuje mnie to w cholere
        nerwow. Mimo wszystko łudze sie jakas interwencją na rynku i obserwuję kurs
        USD/JPY. Tyle ,że jest takie niezbyt optymistyczne przysłowie ;"nadzieja matką
        głupich" Tak czy siak moim zdaniem trend spadkowy zielonego musi w koncu zostac
        zatrzymany. Taka mam nadzieje ;-) pozdrawiam
        • proper6 Re: passa USD 01.12.04, 00:55
          W chwili obecnej gdy patrzę na przebieg kursu USD, nie widzę nawet większych oznak chęci korekty przebiegu. Jak nieprzewidywalna jest to sytuacja świadczy chyba również /moim zdaniem/ fakt, że od dobrych kilku dni nawet specjaliści TMS czy WGI unikają na forum publicznym wybiegania komentarzami w przyszłość, poza suchym stwierdzeniem faktu kolejnej zniżki USD ;-(. Nie wiem czy w obecnej sytuacji nie bacząc na straty nie należy upłynnić USD. Ewentualna korekta w najbliższym czasie do poziomu ok 3,40 - 3,50 jest chyba coraz mniej prawdopodobna /obym się mylił/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka