lernakow 14.07.09, 08:24 Złe wieści dla wege: Rzeźnicy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: św.obrazek Re: rzeź niewinątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 09:42 mówisz że jak sie jakieś zwierze nożem pojedzie to od razu sie człowiek lepiej poczuje...?;) i libido nawet gościowi rośnie, no same zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 14.07.09, 09:45 Ciekawe, czy śpiewają przy pracy... Człowiek powinien śpiewać przy pracy, ale właśnie nie wiem, jak to jest z rzeźnikami i grabarzami... Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: rzeź niewinątek 14.07.09, 12:41 spiewajo.. Hohoho!!! Jak chcesz nagram Ci rzeznika przy pracy (niedlugo bede mial okazje uczestniczyc w swiniobiciu...). Pyszna kiellbasko, szyneczko, boczkuu.. Nadchodze! Jeroniomo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 14.07.09, 13:58 Nagraj! I przyślij! Posłucham! Świeżonkę też przyślij. Tylko nie na maila:D Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak111 Re: rzeź niewinątek 14.07.09, 17:04 tlenek_wegla napisał: > spiewajo.. Hohoho!!! Jak chcesz nagram Ci rzeznika przy pracy (niedlugo bede > mial okazje uczestniczyc w swiniobiciu...). >.................. to juz nazywa się łamanie prawa nawet w mysl polskiego ułomnego bardzo prawo- szczególnie w egzekwowaniu mozna to podciagnac pod okrucienstwo wobec zweirząt nawet zwierzeta rzeźne sa objee tu pewną ochroną i nie mozna z nimi robic wszystkiego na co ktos ma ochotę także nagrywanie filmowanie odbierania im zycia a szczgólnie rozpowszechnianie - jest karalne j Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: rzeź niewinątek 16.07.09, 18:55 brumbak111 napisał: > także nagrywanie filmowanie odbierania im zycia a szczgólnie > rozpowszechnianie - jest karalne Naprawdę? Podaj artykuł odpowiedniej ustawy a już siadamy i wspólnie piszemy doniesienie do prokuratury na "obrońców zwierząt" kręcących i rozpowszechniających takie filmy. I do pierdelka z przestępcami. Odpowiedz Link Zgłoś
s.os55 Re: rzeź niewinątek 17.07.09, 12:03 Przestańcie pierniczyc glupoty z trymi warzywami Sa ludzie ktorzy musza jesć mieso ze wzgledu na dostarczenia organizmowi BIAłKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: rzeź niewinątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:09 s.os55 napisał: Przestańcie pierniczyc glupoty z trymi warzywami Sa ludzie ktorzy musza jesć mieso ze wzgledu na dostarczenia organizmowi BIAłKA " yyyy?? a jacy ludzie nie musza dostarczać organizmowi białka? piłeś?;) Odpowiedz Link Zgłoś
sar.a28 Re: rzeź niewinątek 23.07.09, 10:25 wszzyscy musza ale sa osoby co maja anemię i maja zwiekszone dawki bialka i one nigdy nie moga zostać wegetarianami . Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 23.07.09, 10:55 Anemia to żelazo nie białko... Czy się mylę? Fakt - wół dostarcza lepiej, niż szpinak. Odpowiedz Link Zgłoś
sar.a28 Re: rzeź niewinątek 23.07.09, 11:13 nie wiem tez dokladnie ,pomzlilo mi sie moze i klawiatura mi nawala, kurcye Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 27.07.09, 09:55 Wciśnij Ctrl+Shift, bo Ci się na niemiecką przestawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
magic.zone do hypatia69 27.07.09, 10:42 hypatia69 napisała: Ty wciśnij "Ctrl" + "W" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak111 Re: rzeź niewinątek 26.07.09, 10:07 hypatia69 napisała: > Anemia to żelazo nie białko... Czy się mylę? > Fakt - wół dostarcza lepiej, niż szpinak.. ,,,,,,,, anemia jest choroba ktorej przyczyny sa bardziej złozone nz tylko zbyta mala ilosc żelaza z diety an aaemię chorują tak asamo osoby jadajaće sporo miesa warto jednak wiedzeic ,ze pogląd jakoby produkty roslinne nie dostarczały dośc żelaza jest błedny a byl popularny wiele lat temu dietetyka obalila ten poglad i nawet polscy dietetycy ,=(którzy jak kto sie tematem interesuje to wie) hołdują cześto opiniom ktore w swicie dietyki sa dawno nieaktualne juz generalnei odstąpili od niego i tak np z-ca Dyrektora Instytutu Zywności iZywienia w Warszawie pare lat temuvw wywiadzie - w odpwiedzi wlasnie w kwestii żelaza w diecie wegetarian stwierdzil ,że nie stanowi to problemu inny przykład to wyniki jednych z najwiekszych w historii medycyny badań na temat zależności stanu zdrowia od diety tzw. Chinese Health Project ( lat 80. XX wieku) - zajmowano sie w nich takzę dostarczaniem żelaza z diety i w rezultacie poziomem hemoglobiny etc. stwierdzono że poziom żelaza u osób na deiecie wylacznie roslinnej byl wlasciwy ( w wieku XXI mamy społeczeństwo zinformatyzowane - jednak w wielu przypadkach interent sluzy ludziom wylacznie do głoszenia wlasnych blednych poglądów a nie do aktualizacji wiedzy - przykładem sa uprzedzenia i niewiedza na temat odżywiania - białko - żelazo - wapń itd tego powinni jednak uczyć w szkole( podstawowej) Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: rzeź niewinątek 26.07.09, 13:03 rumbak111 napisał: > anemia jest choroba ktorej przyczyny sa bardziej złozone nz tylko > zbyta mala ilosc żelaza z diety A jakże. Na przykład niedobór witaminy B12 - nieobecnej w roślinach - prowadzi do anemii. > an aaemię chorują tak asamo osoby jadajaće sporo miesa Ale nie z powodu niedoborów dietetycznych, tylko innych schorzeń. > warto jednak wiedzeic ,ze pogląd jakoby produkty roslinne nie > dostarczały dośc żelaza jest błedny a byl popularny wiele lat temu Co z tego, że dostarczają, skoro: "Żelazo niehemowe jest wchłaniane zaledwie w 2%, podczas gdy przyswajalność żelaza pochodzącego z produktów zwierzęcych wynosi około 22%." http://www.doz.pl/czytelnia/a417-Jak_8222uporac_sie8221_z_niedokrwistoscia Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak111 Re: rzeź niewinątek 20.07.09, 17:14 s.os55 napisał: > Przestańcie pierniczyc glupoty z trymi warzywami Sa ludzie ktorzy musza jesć > mieso ze wzgledu na dostarczenia organizmowi BIAłKA ........... pierniczysz glupoty produkty roslinne dostarczja takich samych aminokwasów z ktorych organizm buduje sobie białko dokształc sie Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 17.07.09, 12:34 "także nagrywanie filmowanie odbierania im zycia a szczgólnie rozpowszechnianie - jest karalne" Tak? Co powiesz na to: www.tinyurl.pl?IUSanit7 Odpowiedz Link Zgłoś
promyk.nadziei Rozrywkowa praca??? 14.07.09, 10:04 Spośród wszystkich zawodów najszczęśliwszą grupę stanowią rzeźnicy. 60% rzeźników uważa swoją pracę za rozrywkową. Zaiste, rozmaite rozrywki uwielbia człowiek :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: rzeź niewinątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 10:07 taak...jednym słowem - nie ma to jak rzez. Odpowiedz Link Zgłoś
promyk.nadziei Re: rzeź niewinątek 14.07.09, 10:28 Nawet dzisiejszy admin nie mógł znieść prawdy i wykasował wywiad z rzeźnikiem. Cóż, prawda jest taka, jaka jest i nie uda się jej wylukrować. Jeżeli będziemy ukrywali prawdę, będziemy nadal grzęznąć w naszych wiążących nas i oblepiających nawykach, przekonaniach, będziemy nadal kierować się egoizmem nie pozwalającym nam w pełni rozwinąć skrzydeł człowieczeństwa. Jednak zawsze jest czas na zmianę: tiny.pl/hhgp3 Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: rzeź niewinątek 14.07.09, 11:05 A potem się dziwicie, że wegetarian nikt nie lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
adminoway Re: rzeź niewinątek 14.07.09, 11:08 black-emissary napisała: > A potem się dziwicie, że wegetarian nikt nie lubi... E tam nikt. Ja lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak111 Re: rzeź niewinątek 14.07.09, 17:06 black-emissary napisała: > A potem się dziwicie, że wegetarian nikt nie lubi... ........ nikt to może Ty poz tym nie szufladkuj raczej nikt nie pała sympatia do rzeźników - tych z rzeźni - którzy zajmuja sie zabijaniem zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 17.07.09, 12:39 "raczej nikt nie pała sympatia do rzeźników - tych z rzeźni - którzy zajmuja sie zabijaniem zwierząt" Skąd takie wieści? Znam kilku z małych zakładów i są bardzo lubiani powszechnie. Za poczucie humoru. I można się z nimi napić po ludzku, a nie miętówkę... Odpowiedz Link Zgłoś
promyk.nadziei Re: rzeź niewinątek 17.07.09, 12:43 hypatia69 napisała: > "raczej nikt nie pała sympatia do rzeźników - tych z rzeźni - którzy > zajmuja sie zabijaniem zwierząt" > Skąd takie wieści? Znam kilku z małych zakładów i są bardzo lubiani > powszechnie. Za poczucie humoru. I można się z nimi napić po ludzku, > a nie miętówkę... Właśnie owo "można się z nimi napić..." mówi samo za siebie :((( Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 17.07.09, 12:49 Jeszcze nie słyszałam o trunkach na mięsie. Więc o co biega? Odpowiedz Link Zgłoś
promyk.nadziei Do hypatia69 17.07.09, 13:48 hypatia69 napisała: - Kto ty jesteś? - Pijak mały - Jaki znak twój? - Trzy browary - Gdzie ty mieszkasz? - Pod ławeczką - Z kim się kochasz? - Z buteleczką Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Do hypatia69 17.07.09, 15:48 No proszę! Poetka z Ciebie, nie wegetarianka! Widzę, ze uboga w białko zwierzęce dieta jednakowoż Ci szkodzi znacznie bardziej, niż sądziłam. Kto wie? Może gdybyś sobie od czasu do czasu walnęła kielonek zerwikaptura, to byłabyś przyjemniejsza w obejściu i w ogóle sympatyczniejsza i bardziej otwarta na ludzi... Bo w kontaktach ze zwierzętami chyba nie masz problemu, ale ze swoim gatunkiem Ci ciężko idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak111 Re: rzeź niewinątek 20.07.09, 17:19 hypatia69 napisała: > "raczej nikt nie pała sy mpatia do rzeźników - tych z rzeźni - którzy > zajmuja sie zabijaniem zwierząt" > Skąd takie wieści? Znam kilku z małych zakładów i są bardzo lubiani > powszechnie. Za poczucie humoru. I można się z nimi napić po ludzku, a nie miętówkę... .. ano stąd wkliknij w google slaughterhouse cruelty a znajdziesz dziesiatki doniesień na ten temat video.hsus.org/index.jsp?fr_story=38247e8c8ea570aca40146c9477f280b28113254 Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 23.07.09, 10:58 Ale czy to znaczy, że nikt? Bo na moje oko wyłącznie kochankowie drzew... Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: rzeź niewinątek 19.07.09, 13:25 Ja do wegetarian nic generalnie nie mam, póki oni nie mają nic do mnie. Kiedy jednak zaczynają mi wmawiać, że tylko jedząc samą trawę będę w stanie "rozwinąć skrzydła człowieczeństwa" to zaczynam się zastanawiać jak smakowałby stek z wegetarianina. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 23.07.09, 11:02 Ludzizna ponoć uzależnia... i podobno słodkawa w smaku. Jak mięso z łabędzia. Nie próbowałam ani tego, ani tego i jakoś nie chcę... Ale mordercze instynkty skutkiem agitacji też mam... Odpowiedz Link Zgłoś
omc.lekarz Re: rzeź niewinątek 23.07.09, 11:30 hypatia69 napisała: > mordercze instynkty skutkiem agitacji też mam... No to do zamknięcia już dojrzałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 27.07.09, 09:59 Szczęściem nie od Ciebie to zależy;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilia Re: Dla vege to nie nowina... IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 11:18 ale pewna acz przykra wiedza, że zabijanie w wykonaniu człowieka czy to dotyczy ludzi czy zwierząt, rzadko bywa koniecznością dla przeżycia i rozwoju. Dokonuje się głównie dla czyjejś przyjemności i rozrywki. \ . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Dla vege to nie nowina... 16.07.09, 19:00 Nie wiedza, tylko ideologia. Zwierzęta zabija się głównie dla pożywienia, a pożywienie to przecież konieczność. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Dla vege to nie nowina... 23.07.09, 11:19 Misiu, ja nie znam obcych języków to infobotem przetłumaczyłam... Wyczło mi: "Jestem wegetarianinem i oni spleśnieli oszczędnie w uchu środkowym z ich kutasa". A jak to brzmi na prawdę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Dla vege to nie nowina... 26.07.09, 13:12 W wolnym tłumaczeniu coś na kształt: "Jestem wegetarianinem i niech mnie zbawią do swojego mięsa." :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Dla vege to nie nowina... 23.07.09, 11:05 Logiczne, że wolę jeść coś smacznego, tedy przyjemność... Ale zabijanie dla rozrywki? Chyba coś mylisz... Nie każdy rzeźnik jest hitlerowcem... A ci, co jedzą kotlety też z uboju zabawy przedniej nie miewają... Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 14.07.09, 14:08 "Nawet dzisiejszy admin nie mógł znieść prawdy i wykasował wywiad z rzeźnikiem." Zdążyłam zobaczyć, co wykasował;] A wykasował wklejony, kilometrowy tekst. I popatrz! Wkleiłaś sam link i wisi. Niesłychane, nie? forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html punkt 2 podpunkt 7. Gdybyś zamiast czytać o podłych rzeźnikach i cudownym wpływie żarcia zielska na spadek IQ poczytała to, co ważne - pewnie by nie kasowali;] Wiesz, czemu odźwierni byli nazywani "szwajcarami"? Bo właśnie w Szwajcarii, w czasach, kiedy jeszcze nie produkowali zegarków i nie mieli banków, była taka nędza, że żarli głównie kapustę. Na mięso mało kogo było stać. W efekcie byli tak rozgarnięci i lotni umysłowo, że nadawali się tylko do pilnowania drzwi. Inne prace przekraczały ich możliwości intelektualne. Dlatego też pewnie rozmaici wegeagitatorzy jedyne, co potrafią, to metodą copy/paste wklejać linki albo treść artykułów z wegestronek, a nie mają nic rozsądnego od siebie do powiedzenia. Jeśli człowieczeństwo ma polegać na takim ograniczeniu umysłowym, ze człowiek bez mapy, latarki i psa przewodnika dziury we własnym tyłku nie znajdzie, to ja jednak pozostanę przy mięsie. Dodam, że nie mam nic przeciw wegetarianom - znam jedną Smoczycę, którą cenię nader, bo bo mądra jest niesłychanie. Ale agitacja jest głupia. A agitujący... No, mają efekt kapusty;] Odpowiedz Link Zgłoś
irek.cz to jest oczywiście do do hypatia69 14.07.09, 16:20 irek.cz napisał: > ple,ple,ple... to jest oczywiście do do hypatia69 Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: to jest oczywiście do do hypatia69 17.07.09, 12:46 Cóż za wiele mówiąca i merytoryczna wypowiedź! Ileż w tym mądrości! Ile treści! Od razu widać, że wegetarianizm Ci służy... Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak111 Re: rzeź niewinątek 14.07.09, 17:18 hypatia69 napisała: > > Wiesz, czemu odźwierni byli nazywani "szwajcarami"? Bo właśnie w > Szwajcarii, w czasach, kiedy jeszcze nie produkowali zegarków i nie > mieli banków, była taka nędza, że żarli głównie kapustę. Na mięso > mało kogo było stać. W efekcie byli tak rozgarnięci i lotni umysłowo, > że nadawali się tylko do pilnowania drzwi. ......... i cóż z tego wynika ? nie ma to nic wspołnego z wegetarianizmem prezentujesz tylko swoje uprzedzenia Inne prace przekraczały > ich możliwości intelektualne. .......... z kolei jak widać z wielu postów w tym wątku mozliwosci intelektualne wielu sympatyków "rzeźni" przekracza zrozumienie tego marnego dziennikarsko artykułu po pierwsze artykuł nie dotyczy rzexników którzy trudnią sie zabijaniem słowo butcher ma podobnie jak w polskim rzexnik 3 podstawowe znaczenia: 1. rzeźnik - zabijajaćy zweirzęta w rzeźni 2. rzeźnik - wykrawacz mieśa z zabitych zwierząt 3. sprzedawca mieśa dziennikarz widac słabo zna angieski i newet słowo Poll pomylił z Pool stąd jeśli przekopiować w google nazwe firmy ktora spłodziła ów raport w sezonie ogórkowym ukazuje sie informacja o firmie oczyszczajacej baseny kategoria 1 rzeźników jest z reguly godna pożalowania: wykonują prace jakiej prawie nikt nie chce wykonywać ( sprawdźcie w internecie ) www.epoznan.pl/index.php?section=news&subsection=news&id=14522 2. mało platną 3. są to z reguly ludzie z najniższej półki często z mniej lub bardziej zaburzoną psychika np. sa ponad przecietnie okrutni i agresywni - także wobec ludzi - można sprawdzić doniesienia w necie na ten temat np. rzeźnik z Janowa bije weterynarzy www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080901/POWIAT08/139965381 www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/zakochany-rzeznik-chcia-spalic-narzeczona_99145.html Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 17.07.09, 13:06 "i cóż z tego wynika ?" Że od marnej diety się głupieje. "z kolei jak widać z wielu postów w tym wątku mozliwosci intelektualne wielu sympatyków "rzeźni" przekracza zrozumienie tego marnego dziennikarsko artykułu" Nie zwykłam czytać marnych dziennikarsko artykułów. Na wypadek, gdybyś do mnie pił złośliwym tekstem;] "słowo butcher ma podobnie jak w polskim" Założenie, że znam języki obce, jest z gruntu błędne. Nie znam. Nie ma takiego obowiązku. "rzeźnik z Janowa bije weterynarzy" http://www.tinyurl.pl?M1fdVeuI www.zm.org.pl/?a=cyrk A takie zachowania świadczą o zdrowiu psychicznym, byciu grupą nieagresywną i dobrze ułożoną. Bo ani to wandalizm, ani głupota, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak111 Re: rzeź niewinątek 17.07.09, 19:10 hypatia69 napisała: > "i cóż z tego wynika ?" > Że od marnej diety się głupieje. > "z kolei jak widać z wielu postów w tym wątku mozliwosci intelektualne wielu sy > mpatyków "rzeźni" przekracza zrozumienie tego marnego dziennikarsko artykułu" > Nie zwykłam czytać marnych dziennikarsko artykułów. Na wypadek, gdybyś do mnie > pił złośliwym tekstem;] > "słowo butcher ma podobnie jak w polskim" > Założenie, że znam języki obce, jest z gruntu błędne. Nie znam. Nie ma takiego > obowiązku. .............. jednakowoż oryginalna informacja pochodzi z kraju anglojęzycznego marny dziennikarzyna poprzekręcał i ponaciągał a tacy jak ty wolą wierzyć w to co sami wykonfabulują - patrz też niżej > "rzeźnik z Janowa bije weterynarzy" > www.tinyurl.pl?M1fdVeuI > www.zm.org.pl/?a=cyrk > A takie zachowania świadczą o zdrowiu psychicznym, byciu grupą nieagresywną i d > obrze ułożoną. Bo ani to wandalizm, ani głupota, prawda? ............. nie nieprawda nawet nie czytałaś ( ze zrozumieniem) tekstu do ktorego dajesz link artykul mowi o fałszywych oskarżeniach Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 18.07.09, 10:18 "jednakowoż oryginalna informacja pochodzi z kraju anglojęzycznego marny dziennikarzyna poprzekręcał" I co w związku z tym? "nawet nie czytałaś ( ze zrozumieniem) tekstu" Mea culpa. Nie umiem czytać. A ekolodzy i kochankowie drzew nie wykazują się ani wandalizmem, ani głupotą. I te fałszywe oskarżenia to cię biorą z kosmosu i złośliwości mięsożerców;] Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak111 Re: rzeź niewinątek 19.07.09, 10:34 hypatia69 napisała: > Mea culpa. Nie umiem czytać. A ekolodzy i kochankowie drzew nie > wykazują się ani wandalizmem, ani głupotą. I te fałszywe oskarżenia > to cię biorą z kosmosu i złośliwości mięsożerców;] ..........\ podałaś konkretny link do artykułu ktory wg ciebie miał potwierdzac twe zarzuty ale potwierdza coś przeciwnego w tym konkretnym przypadku ktos chciał oszkalowac ekologów i pzypisać im winę+ Ale niesmak pozostał... Jak w tym dowcipie Dwaj kumple, obaj bogaci , - Jeden z nich wpada do drugiego do domu i widzi ze ten siedzi jakis obrażony i się nie odzywa co sie stało ? - Wiesz jako ostatnio byleś u nas - to zgineło 500 zł. _ Co ? I ty myslisz że to ja ? _ No nie - później pieniądze się znalazły Ale niesmak pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 19.07.09, 12:43 "ktos chciał oszkalowac ekologów i pzypisać im winę" Z czystej antypatii? Czy może dlatego, ze podobne akcje już były? Niesmak to ja mam po ryżu z jabłkami i dyni w occie. Oraz po tym, jak ktoś z uporem maniaka chce mnie przekonać, że mam nie jeść mięsa, bo to się z jego światopoglądem kłóci. Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak111 Re: rzeź niewinątek 20.07.09, 17:13 hypatia69 napisała: > "ktos chciał oszkalowac ekologów i pzypisać im winę" > Z czystej antypatii? Czy może dlatego, ze podobne akcje już były? ............ akurat podałaś konkretny link który dowodzil czegos innego niz ty myślałas > > Niesmak to ja mam po ryżu z jabłkami i dyni w occie. Oraz po tym, jak ktoś z uporem maniaka chce mnie przekonać, że mam nie jeść mięsa, bo to się z jego światopoglądem kłóci. ...... a ja mam niesmak jak ktoś usiłuje mnie "nawracać" na jedzenie miesa\ takich "zyczliwych" porad otrzymałem setki setki w ostatnich kilkunastu latach Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 20.07.09, 17:20 No dobra. Podałam. Bez zgłębiania. Fakt pozostaje faktem, ze taki "niesłuszne oskarżenia" nie powstają bez przyczyny. "takich "zyczliwych" porad otrzymałem setki setki w ostatnich kilkunastu latach" Ode mnie, albo na tym forum? Bo wegeagitatorzy tu koczują z regularnością wręcz dramatyczną. I nie przemawia do nich argument, że z tą konkretnie ideologią mogą sobie iść w dowolnym kierunku, byle daleko, bo tu nic nie osiągną. Nie wadzi im nic we wklejaniu kolejnych linków do kolejnych zdjęć i tekstów. Zdradź mi, czemu ja i inni mięsożercy z tego forum nie wymieniamy się publicznie przepisami na golonkę po chińsku i wiedzą na temat zbawiennego wpływu mięsa na życie Eskimosów, a wegepozytywni to robią? Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak111 Re: rzeź niewinątek 20.07.09, 17:32 hypatia69 napisała: > > Zdradź mi, czemu ja i inni mięsożercy z tego forum nie wymieniamy się > publicznie przepisami na golonkę po chińsku i wiedzą na temat > zbawiennego wpływu mięsa na życie Eskimosów, a wegepozytywni to > robią? ........ masz przykladypostów fanatyków mieśożerstwa i na tym forum ale urzęduja oni głównie na forum Kuchnia wegetarianizm gdzie prowadzą krucjate przeciwko zwolennikom wegetrianizmu ale ja pisalem także szerzej nie tylko o forum ci nawracacze na dietę miesną dzialają w realu ...... Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 20.07.09, 17:41 "masz przykladypostów fanatyków mieśożerstwa i na tym forum" Zakładają specjalnie w tym celu wątki? Na zasadzie: tytuł i link do zdjęcia pieczeni? "urzęduja oni głównie na forum Kuchnia wegetarianizm" Nicki, które pisują regularnie tutaj? Które? Jak tak, to się odczepię. "ale ja pisalem także szerzej nie tylko o forum ci nawracacze na dietę miesną dzialają w realu" Jak i wege. Ale mnie chodzi o to forum konkretnie. Dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak111 Re: rzeź niewinątek 20.07.09, 17:23 ypatia69 napisała: > "i cóż z tego wynika ?" > Że od marnej diety się głupieje. > "z kolei jak widać z wielu postów w tym wątku mozliwosci intelektualne wielu sy > mpatyków "rzeźni" przekracza zrozumienie tego marnego dziennikarsko artykułu" > Nie zwykłam czytać marnych dziennikarsko artykułów. Na wypadek, gdybyś do mnie > pił złośliwym tekstem;] > "słowo butcher ma podobnie jak w polskim" > Założenie, że znam języki obce, jest z gruntu błędne. Nie znam. Nie ma takiego > obowiązku. ...... oczywiście że nie\ dlatego ktos dla ciebie sprawdził i przetłumaczył/wytlumaczyŁ; forum.gazeta.pl/forum/w,353,97819765,98037718,Re_Rzeznicy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: rzeź niewinątek 19.07.09, 12:44 brumbak111 napisał: > po pierwsze artykuł nie dotyczy rzexników którzy trudnią sie > zabijaniem słowo butcher ma podobnie jak w polskim rzexnik 3 > podstawowe znaczenia: > 1. rzeźnik - zabijajaćy zweirzęta w rzeźni > 2. rzeźnik - wykrawacz mieśa z zabitych zwierząt > 3. sprzedawca mieśa Gdzie, poza swoim chciejstwem, masz dowód na to, że chodzi akurat o te inne znaczenia? > kategoria 1 rzeźników jest z reguly godna pożalowania: > wykonują prace jakiej prawie nikt nie chce wykonywać ( sprawdźcie w > internecie ) > www.epoznan.pl/index.php?section=news&subsection=news&id=14522 Tutaj już nie masz problemów interpretacyjnych i wiesz na pewno, że chodzi o słowo akurat w pierwszym znaczeniu. A może jednak chodzi o sprzedawców mięsa? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: rzeź niewinątek 16.07.09, 18:58 Może by tak dla równowagi przeprowadzić jakiś wywiadzik z wegetarianinem, który został rzeźnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
promyk.nadziei Do misiu-1 17.07.09, 12:22 misiu-1 napisał: > Może by tak dla równowagi przeprowadzić jakiś wywiadzik z wegetarianinem, który został rzeźnikiem? Albo z misiem, który został futerkiem? :( Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Do misiu-1 19.07.09, 12:38 promyk.nadziei napisał: > Albo z misiem, który został futerkiem? "Wraca zając po balu w dość nietrzeźwym stanie I patrzy, a zajęczyca z niedźwiedziem na sianie! Skoczył zając, lecz zaraz z wściekłości ochłonął: - Niestety - rzekł - niedźwiedzie u nas pod ochroną..." (A.Waligórski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: rzeź niewinątek lol:) taa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 11:09 "Z badań wynika również, że to właśnie rzeźnicy kochają się najczęściej" ha haaa...o cholera...ciekawe moze on ma wogole erekcje permanentną? Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek lol:) taa 14.07.09, 14:09 Od machania pałą? W celu ogłuszania, naturalnie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: rzeź niewinątek lol:) taa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:48 żeby kobity ze świnią nie pomylił...z narzedziami ostrymi to nigdy nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek lol:) taa 17.07.09, 13:08 Od kiedy pała jest ostra? Narzędzie tępokrawędziaste... Czy tam ciało jamiste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: rzeź niewinątek lol:) taa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 13:21 o nóż chodzi...ale jakby sie tak "zapamiętał w pracy" to pomylić może! od czegos tą erekcje przecież ma nie?...no musi skoro piszą ze rzeznik jest jednym z lepszych kochankow. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek lol:) taa 17.07.09, 15:49 O nóż w sensie rżnięcia? Też można:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Nie-mój aforyzm o wpływie mięsa na chuć cielesną IP: 144.92.199.* 14.07.09, 15:20 Po mięsie Chce się Odpowiedz Link Zgłoś
irek.cz Tak sobie 14.07.09, 16:34 Do wykonywania określonych czynności (zawodów) trzeba mieć określone predyspozycje (cechy osobowości). Nie każdy potrafi być zabijaką, myśliwym, wędkarzem, czy rzeźnikiem - oj, nie każdy. Chwycić wystraszoną owieczkę i wbć ostry nóż w jej gardło. Potem przeciąć skórę, wyjąć wnętrzności, organy i zacząć rąbać na płaty. Oj, nie każdy potrafi to zrobić, nie każdy. Ps. Tak sobie tylko piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Tak sobie 17.07.09, 13:16 Oj, nie każdy... Jak ktoś jest lebiegą i pierdołą, to nie potrafi rodziny wyżywić normalnie. A ilu jest takich, co to za wołami z pługiem nigdy nie szli, kombajnu na oczy nie widzieli, ale ziemniaki żrą! Bo nie każdy potrafi kombajn obsłużyć, albo przy zbieraniu płodów rolnych w pełnym słońcu tygodniami zapiedalać, oj, nie każdy... Są za to tacy, co to na forum zdjęcie wkleją, skopiują jakiś artykulik... Bo Copy/Paste czy zalinkowania to nawet małpę można nauczyć... PS. Tak sobie tylko piszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: rzeź niewinątek IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 16:45 Szkoda, że nie podano, jak często kochają się inseminatorzy. Nie wspominając już o analitykach pewnych substancji... Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ma.psa Re: rzeź niewinątek 14.07.09, 16:47 Gość portalu: ares napisał(a): > Szkoda, że nie podano, jak często kochają się inseminatorzy. Nie wspominając już o analitykach pewnych substancji... Z kim kochają się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: rzeź niewinątek IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.09, 09:57 O Hypatio , widać, ze masz lekceważacy stosunek do pierdołów, co to nie potrafia zarżnąć jagnięcia i rodzinie porzadnego żarcia zapewnić. Taki to by na twe laski liczyć nie mógł. Zatem chyba twój chłop to niepierdoła nad niepierdołami czyli rzeźnik. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 18.07.09, 10:20 Od mojego chłopa się odspawaj, OK? Ja do Twojej rodziny wycieczek nie robię. I z fachu mojego Mężczyzny Ci się zwierzać nie będę, bo to nie Twoja broszka. Zarżnąć jagnię potrafię sama;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: rzeź niewinątek IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.09, 10:24 Wszystkiego domysliłam sie sama i juz sie odspawuję, pani rzeźniczko. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: rzeź niewinątek 19.07.09, 12:50 "juz sie odspawuję, pani księżniczko." Bardzo jesteś uprzejma. Ale jestem tylko zwykłą kurą domową. Cieszę się, że się zrozumiałyśmy:) Odpowiedz Link Zgłoś