Gość: zeniuś IP: *.4kroki.pl 26.02.04, 22:10 czy aby to ma sens te całe podzielniki ciepła bo cóś sporo wychodzi kasy na te c.o.... ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TOOOM NIE MA SENSU IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.02.04, 22:06 Jestem studentem budownictwa i wiem jedno nie ma senu instalowac tych podzielników w budynkach z wielkiej płyty. Badania wykazały ze przecietnie pokazują błędny wynik w granicach 200-800%. Pozatym znam przypadki kiedy ludzie tak oszczędzali na cieple że az wdał sie grzyb..... I jeszcze jeden aspekt sprawy mieszkania potrzebują rózną ilośc ciepła w zależnośći od położenia. Właściciel mieszkania na ostetnim piętrze będzie oraz mieszkania położonego na szczycie będzie potrzebował więcej ciepła do ogrzania niż mieszkaniec w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolka Re: NIE MA SENSU IP: *.acn.waw.pl 29.02.04, 21:26 Tooom ja nie studiuje budownictwa i mimo wszystko wiem ze mieszkajac na gorze potrzebuje wiecej ciepla do ogrzania mieszkania niz mieszkajac w srodku. glownym celem zakladania licznikow jest zachecenie (zmuszenie) ludzi do oszczedzania, ale faktem jest ze nawet oszczedzajac trzeba przewaznie doplacac, przynajmniej gdy ma sie np 4 osobowa rodzine, dla ludzi mieszkajacych samotnie w mniejszym mieszkaniu moze sie to oplacac. tooom co do tych blednych wynikow wiesz moze cos wiecej?dlaczego tak sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: NIE MA SENSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:17 www.isanit.pl/forum/show.php?id=38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Surferka Re: podzielniki kosztów c.o. - problem IP: *.skynet.net.pl 28.03.04, 23:12 NIE MA SENSU! Potwornie wzrasatają koszty C.O. To jest sposob dla wciągania kasy do mieszkańców przez zadlużone spóldzielnie! Jeśli nie macie podielników kosztów C.O. to ich nie zakładajcie! Odpowiedz Link Zgłoś