Dodaj do ulubionych

Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo

IP: *.crowley.pl 09.06.04, 10:17
Omijajcie szerokim łukiem Centrum Medyczne Bemowo!!! Już dawno nie spotkałam
ludzi tak bardzo nastawionych na wyciąganie kasy od pacjentów. Jak przychodzi
się do recepcji to najważniejsza jest faktura i jej opłacenie. Panie, które
umawiają na wizyty są niesympatyczne i zachowują się jakby robiły człowiekowi
łaskę, że zapiszą go do specjalisty. Lekarze traktują to miejsce jak autobus -
przychodzą na dwie, trzy godziny, skasują za wizyty i wychodzą. Nigdy nie
zdarzyło się abym była przyjęta o wyznaczonej godzinie, 30 - 40 minut
opóźnienia to ich standard. Pacjenci są traktowani przedmiotowo. Ceny raczej
rynkowe - wizyta u internisty to min 60 PLN, to samo u ginekologa.
Serdecznie odradzam to miejsce. Jestem bardzo rozczarowana bo inaczej
wyobrażałam sobie niepaństwową służbę zdrowia ...
Obserwuj wątek
    • Gość: zzzytkaaa Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo IP: *.URSUS / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 12:52
      mnie tam kiedyś nieźle oskubali...
      byłam u dentysty chyba 2 min otworzyła i zamknęłam buzię, on stwierdził, ze
      muszę nosić aparat i tylaaaaaaaaaa.
      zapłaciłam normanie jak za wizytę a zadnego leczenia nie było!!!!
      OMIJAĆ!!!!
      dobrze ze jest to forum, można ustrzec innych przed własnymi błędami
      • zzzytkaaa pomylka 18.02.05, 08:39
        dopiero teraz się zorientowałam,że to nie było Centrum Medyczne Bemowo tylko
        Atrium czy coś takiego - tam gdzie fitness
        przepraszam za niesłuszne posądzenia
    • Gość: Agata Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo IP: *.crowley.pl 09.06.04, 15:00
      Zapomniałam jeszcze napisać o jednym "zwyczaju" jaki praktykują kobiety z
      recepcji. Otóż bez żadnych skrupułów wchodzą do gabinetu w trakcie wizyty.
      Pewnie nie zrobiłoby to na mnie żadnego wrażenia gdyby nie fakt, że taka
      niewątpliwa nieprzyjemność zdarzyła mi się w trakcie UGS u ginekologa ... Samo
      badanie krępujące i mało przyjemne a do tego jeszcze tłuste babsko z recepcji
      włazi i zaczyna dyskutować z lekarzem. Żenujące!!!! Nie wspomnę już o tym, że
      zapomniała zamknąć za sobą drzwi co dodatkowo podniosło mi ciśnienie!!! Nigdy
      więcej wizyt w tym miejscu!!! Pacjent to ich największy wróg!!!
      • umfana Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo 09.06.04, 16:37
        zesplo ktory tam pracuje poczawszy od recepcji a skonczywszy na lekarzach
        to ...szkoda pisac.Traktuja ludzi przedmiotowo, jak intruzow, bydlo, ect!
        • Gość: Gosia Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo IP: *.chello.pl 03.12.04, 14:27
          Mnie wkurzyła organizacja u alergologa. Idę zrobić testy u alergologa, domyslam
          się, że mam alergię, bo kicham i kicham. Idę do alergologa, płace 60 złotych za
          wizytę. A u alergologa się dowiaduję, ze testy skórne są dodatkowo płatne, 80
          złotych i pani nie może mi ich zrobić od razu, tylko przy nastepnej wizycie, za
          którą mam zapłacić 60 zł + 80 za testy. Dramat - zapłaciłam te 60 złotych za
          pierwszą wizytę i więcej tam nie poszłam.
          • bocian1 Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo 03.12.04, 20:59
            Ja byłem tam ze 4razy i panie z recepcji są miłe,nigdy nie czakałem dłużej niż
            3min na wizyte!Troche drogo ale ogólnie jest ok!! Może kobiet tam nie
            lubią..? A jak wam nie pasuje to do państwowych przychodni zasuwać
            burżuje np.na CZUMY!!
            • bocian1 Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo 03.12.04, 22:02
              bocian1 napisał:

> Ja byłem tam ze 4razy i panie z recepcji są miłe,nigdy nie czakałem dłużej
              niż
              > 3min na wizyte!Troche drogo ale ogólnie jest ok!! Może kobiet tam nie
              > lubią..? A jak wam nie pasuje to do państwowych przychodni zasuwać
              > burżuje np.na CZUMY!!

CZy z banknotem na łby sie pozamienialiście!?...
              przeczyta te wasze brednie ktoś nieubezpieczony- bezrobotny,rencista,biedna
              matka wychowująca chore dziecko i jak będą czuli..?nie mają ubez0pieczenia-
              niemają leczenia to jest problem!!A nie nie miłe panie z recepcji,czy 20min
              spóżnienia czy smród z buzi lekarza!!! ZEJDŻCIE NA ZIEMIE!JA MAM
              PIENIĄDZE ,WY MACIE DOBRZE!ALE NIEZACHOWUJCIE SIE JAK JAKIEŚ DAMUSIE,ZAMIAST
              ZACZNIECIE NARZEKAĆ POMYŚLCIE O TYCH CO CAŁY DZIEŃ SIEDZĄ WPRZYCHODNIACH I
              PROSZĄ O PRZYJĘCIE!!!!A pużniej skąd wziąść na leki....
              Amfa mnie sieka,niezła jazda!!! ALE CAŁA PRAWDA W TEKŚCIE!!!!!
              • Gość: maxx Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo IP: *.chomiczowka.net.pl 13.12.04, 10:17
                Właśnie chciałem korzystać z rodziną z usług CM, ale po
                przeczytaniu powyższych postów mam mocno mieszane uczucia :(
                Czy jednak ktoś odniósł pozytywne wrażenia z wizyty w Centrum Medycznym?
                • sewcik Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo 13.12.04, 11:14
                  Witaj Maxx!!
                  Ja byłam w CM i niestety mam podobne zdanie. Jednak dotyczy ono jedynie pań w
                  rejestracji, a nie lekarza. Byłam u lekarza, który przyjmuje też w innych
                  przychodniach i to barziej zależało mi na nim niż na miejscu.
                  Ale powiedziałam sobie, ze do CM Bemowo - NIGDY WIĘCEJ!!
                  Jest tam nie miło i oczywiście czeka się dłużej pod drzwiami niż powinno. po
                  prostu panie zapisują wszystkich jak leci bez godzin, albo co 10 minut. A na
                  wizyty do niektórych lekarzy potrzeba więcej czasu niż te 10 minut i stąd robią
                  opóźnienia i kolejki.
                • kinga.macyszyn Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo 10.02.05, 00:39
                  Witaj,

mam w CM Bemowo opiekę medyczną wykupioną przez firmę, korzystam więc z ich
                  usług już 2,5 roku i mogę powiedzieć, że jestem zadowolona. Do internisty, czy
                  innego specjalisty, przychodząc na umówioną godzinę, nie czekałam dłużej niż 5
                  minut.
                  Wyjątkiem jest ginekolog - dr Przybyszewski, u którego 15-20 minut opóźnienia
                  to norma, ale to znakomity specjalista i nie zamieniłabym go na nikogo innego,
                  więc idąc do niego biorę książkę i sobie czytam :).
                  Zresztą pamiętajcie kochani, że lekarz to nie pracownik przy taśmie i czasem
                  niektóre wizyty muszą po prostu potrwać dłużej.
                  Badania robi się szybko, krew pobierana jest bezboleśnie, a wyniki -
                  te "standardowe" są tego samego dnia. I można się dowiedzieć o nich
                  telefonicznie.
                  Co do pań z rejestracji rzeczywiście trochę się zgadzam - nie zawsze są bardzo
                  miłe. Ale mnie już znają :)
                  A zaręczam wam, że rejestratorki w takim np. Centrum Damiana są jeszcze
                  gorsze :/

Pozdrawiam wszsytkich

K
                • Gość: magda_79_ Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo IP: *.chello.pl 17.02.05, 18:24
                  ja jestem ich stałą pacjętką. jak na razie nic złego powiedzieć nie mogę.
                  zresztą mój mąż tez nie narzeka. na wizyty czasami czekam, czasami jestem
                  przyjmowana wczesniej. nie zdarzyło mi się złe traktowanie ze strony lekarzy.
                  ani ze strony pielęgniarek. z recepcją często to jednak prawda- ale tak jest w
                  zasadzie wszędzie. a i jeszcze jedno- wszystkie badania, wizyty są w moim
                  przypadku opłacane przez NFZ.
                  odnośnie pani- ponieważ pewna blądynka z recepcji zachowuje się w opisany
                  sposób i miałam nieprzyjemność ją zbyt często widywac- jest co prawda
                  wkurzająca, ale po krótkiej uwadze znika z pola widzenia. polecam
              • szatan_666 Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo 03.02.05, 11:31
                Kretynie jeden - 15 lat temu wyszliśmy z socjalizmu a Ty sam jeden tam zostałeś?
                Jak sie płaci za usługe to mam prawo wymagać porządnego jej wykonania!
                Nie można wymagać tylko w państwowych jednostkach!

Co za debilizm!
    • martynika84 Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo 13.12.04, 15:52
      Jestem w szoku! Od ponad 3 lat chodzę tam do okulisty (do p.dr Piękniewskiej)i
      jestem bardzo zadowolona! Nigdy nie musiałam czekać dłużej niż 5 min. a panie
      w recepcji nie wzbudzają we mnie żadnych negatywnych uczuć. Poza tym zawsze
      zapisuję się telefonicznie i nie jest prawdą to, że wszystkich pacjentów
      zapisuje się na tą samą godzinę. Osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń!
      • Gość: asik Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo IP: *.aster.pl 02.02.05, 01:11
        ja również jestem zadowolona,nigdy nie czekam dłużej niż 10 min na wejście do
        danego lekarza,panie z recepcji moze i nie wszyskie miłe ale dla mnie to akurat
        nie istotne,liczy się sama wizyta.ceny mogłyby być niższe ale ogólnie jest ok.
    • zuzejka Re: Omijajcie Centrum Medyczne Bemowo 14.04.14, 13:46
      Omijajcie szerokim łukiem!!! Trafiłam tam do laryngologa. 2 dni wcześniej miałam nacinanego ropnia na migdałkach (w szpitalu), na drugi dzień rozszerzany, bo oczyścić ranę z zaleceniem, aby to powtórzyć. CMB było najbliżej mojego miejsca zamieszkania. W recepcji zapłaciłam 130 zł. Udałam się do gabinetu, gdzie przywitała mnie starsza pani doktor z ustami pełnymi bułki z wędliną i ogórkiem, który spożywała (lekarze nie maja przerw na lunch?), bez doktorskiego fartucha, w niezbyt świeżym ubraniu, fryzurze... Ale nie to mnie załamało. Spojrzałam na jej lekko nieporadne ręce i zadałam sobie pytanie, w jaki sposób ta starsza pani ma zamiar wykonać ten prosty zabieg laryngologiczny, polegający na precyzyjnym otworzeniu rany po cięciu i wyczyszczeniu jej. Rozejrzałam się po gabinecie, w którym nie było nawet fotela laryngologicznego. To tak jakby u dentysty nie było fotela dentystycznego. Lekarka nieporadnie zaczęła przygotowania do zabiegu, narzekając, że tu nie mam do końca warunków, w razie silniejszego krwawienia nie ma jakiegoś antybiotyku (?), wołała pielęgniarkę do pomocy, wykonała jeszcze szereg innych, niepokojących dla mnie ruchów, znieczuliła miejscowo gardło, po czym... stwierdziła nagle, że w zabieg nie jest potrzebny, bo ona widzi, że już nie trzeba otwierać rany, by ja oczyszczać, choć zalecił to inny lekarz, który dzień wcześniej czyścił ranę. Byłam w szoku. Ale tez mi ulżyło. Pani doktor z lekko drżącymi dłońmi sama stwierdziła, że nie jest w stanie wykonać tego prostego zabiegu. Zapytałam, czy oddadzą mi pieniądze, bo zabieg, który chciałam zrobić nie odbył się. Lekarka, jak i ktoś z kierownictwa stwierdzili, że kasy nie oddadzą, bo konsultacja lekarska (diagnoza, że zabieg niepotrzebny) odbyła się... KTOŚ MA JESZCZE WĄTPLIWOSCI, CO DO UCZCIWEGO DZIAŁANIA TEJ PLACÓWKI ? ? ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka