Gość: Kurt K..a 2 - Nick masz adekwatny do tresci postu, ale IP: *.dc.dc.cox.net 25.09.04, 01:29 tak publicznie sie do tego przyznawac...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felicjan Burmistrzchce oddać pomieszczenia w urzędzie!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 09:39 Na potrzeby kościoła no q.,wa skandal!!!!!!!Mam nadzieję,że ktośsię tym zainteresuje.Owieczki niech się modlą na zgliszczach,albo w tej wielkiej plebanii,tam miejsca dosyć!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Burmistrzchce oddać pomieszczenia w urzędzie! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 25.09.04, 10:48 Burmistrz jest z SLD , żeby była jasność ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: Burmistrzchce oddać pomieszczenia w urzędzie! IP: *.ssmb.com 25.09.04, 12:05 jak bedziesz burmistrzem moze kiedyc w co watpie, bo taki prostak jak ty nie nadaje sie nawet na sprzatacza, to wtedy bedziesz decydowal na co przeznaczyc pomieszczenia w ratuszu, a na razie decyduz o swoim kiblu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelly O!WIDZĘ,ŻE ZEBRAŁA SIĘ FAJNA GRUPA DEWOTÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 12:22 módlcie się zamiast pyszczyć.Fajna była ta rozhisteryzowana starucha wczoraj w telewizji,więcej takich obrazków plizzz. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiek0071 Re: O!WIDZĘ,ŻE ZEBRAŁA SIĘ FAJNA GRUPA DEWOTÓW 25.09.04, 13:32 Gość portalu: jelly napisał(a): > módlcie się zamiast pyszczyć.Fajna była ta rozhisteryzowana starucha wczoraj w > telewizji,więcej takich obrazków plizzz. ciekawi mnie tylko jedno...czemu czepiasz sie ludzi ktorym po prostu jest zal miejsca do ktorego przychodzili i do ktorego sie przywiazali... i czemu ci to tak przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Spalił się drewniany kościół w Warszawie IP: 80.51.237.* 25.09.04, 12:29 zal mi was,ktorzy nie czujecie, silicie sie na wazniakow i madrali. wspolczuje tym , ktorzy sie lekaja bo jeszcze nie poznali Boga. wierze, ze zjednoczeni pokonamy trudnosci i wspolnie zbudujemy nowy dom na Chwale Pana. wystarczy, ze kazdy pomoze tyle na ile go stac - ofiarą, pracą, pomysłem, modlitwą, obecnoscią. kiedys przewazyl wdowi grosz!!!! Szczesc Boze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Spalił się drewniany kościół w Warszawie IP: *.sudbury.dyn.personainc.net 25.09.04, 21:15 Gość portalu: nadzieja napisał(a): > zal mi was,ktorzy nie czujecie, silicie sie na wazniakow i madrali. > wspolczuje tym , ktorzy sie lekaja bo jeszcze nie poznali Boga. > wierze, ze zjednoczeni pokonamy trudnosci i wspolnie zbudujemy nowy dom na > Chwale Pana. > wystarczy, ze kazdy pomoze tyle na ile go stac - ofiarą, pracą, pomysłem, > modlitwą, obecnoscią. > kiedys przewazyl wdowi grosz!!!! > Szczesc Boze. Kochany(a) ty te farmazony opowiadaj kretynom, na Chwale Pana to sie zyje zgodnie z nakazaniemi religii a nie buduje koscioly, od wdowiego grosze stoj z daleka bo ten grosz idzie glownie na samochody, plebanie, dziwki (meskie lub damskie), sutanny obwieszone orderami jak u sowieckiego marszalka albo afrykanskiego cesarza anie na Chwale Pana. Jezeli jest wspolnota ktora potrzebuje dachu nad glowa to se ten dach sama postawi i bedzie taki duzy jak potrzeby i mozliwosci tej wlasnie wspolnoty. Oczywiscie nasza wiara nakazuje pomogac w potrzebie i dzielic sie tym co mamy i ja jestem za tym , staje w kolejce z pomocna dlonia i portfelem zaraz za rydzykami, jankowskimi, krynskimi, goclowskimi,poetzami,glodziami, glempami,...;o tych zyjacych aktualnie w innych krajach nie bede wspominal Odpowiedz Link Zgłoś
anka-jedrzejewska Re: Spalił się drewniany kościół w Warszawie 25.09.04, 14:00 Jak czytam wypowiedzi niektórych osób, to poprostu cisną mi się na usta nie cenzuralne słowa. Dla mnie ten kościół był czymś szczególnym, pierwsza msz jeszcze na polowym ołtarzu, gdzie ksiądz święcił nasze przybory do pierwszej klasy szkoły podstawoej. Później pierwsza komunia, bierzmowanie a także napewno w przyszłości miała tam brać ślub. Więc proszę nie mówić mi, że ksiądz kogoś będzie zmuszał do pomocy przy budowie nowego kościoła. Wszyscy ludzie napewno pójdą tam z własnej woli.Ten kościół to najwspanialsze miejsce jakie znałam.Teraz takich przytulnych kościołów juz nie ma, ale kościół to nietylko budynek KOŚCIÓŁ to wszyscy parafianie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekus Re: Spalił się drewniany kościół w Warszawie 25.09.04, 17:26 No tak drewniany kosciol bez alarmu przeciwpozaraowego. Drewniane budynki o takim rozmiarze i charakterze jak koscioly pala sie blyskawicznie i sa bardzo trudne do zagaszenia. Jesli pierwszy woz strazacki nie przyjedzie w ciagu pierwszych kilku minut ogien zniszczy caly budynek. Nalezy miec troche wyobrazni i drewniane budynki ubezpieczyc przed ogniem oraz zainstalowac alarmy. Tu oszczednosc kilku zlotych stowodowala prawie milionowe straty. Co raz slychac o takich przypadkach. Ile sie jeszcze musi spalic drewnianych obiektow zanim ktos cos zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badacz TEN POŻAR TO S C I E M A ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.04, 17:57 ten kosciol stal blisko rezerwy terenu na poszerzenie ulicy gorczewskiej ktore podobno ma byc jeszcze w tym roku. i to jakies takie niesamowite jest ze nagle spalil sie tuz przed planowana tam budowa. okazuje sie tez ze mozna juz prowadzic nabozenstwa w wybudowanym domu katechetycznym a juz przetrwanie relikwi to sciema ktorej nie da sie zniesc. mimo tego ze mialem do tej parafii pozytywny stosunek takiej sciemy zniesc nie moge. mam nadzieje ze znajda dowody na podpalenie i zajmie sie tym prokuratura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosiek Re: Spalił się drewniany kościół w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 25.09.04, 20:05 Dla mnie większość księży to złodziej, Od 4 lat byłem świadkiem przekrętów ksieży w jednym z kościołów na bemowie, Widziałem jak kilkudziesięciotysięczne dotacje na koncerty przepadały, księża mieli komóórki po 2k. Teraz też ksiądz chciał zmianić na murowany koścół i jak sięnie zgodzili to się nagle spalił. Zajebiście dziwny zbieg okoliczności. Ludzie opanujcie się. Na bemowie jest z 10 kościołów jak nie lepiej. Po co to komu????? Lepiej te pieniądze dajcie potrzebującym a nie księżom co mają marmury w siedzibach, jeżdżą samochodami po 100.000 zł i mają prywatne podziemne parkingi (kościół na wrocławskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja ktosiek - ???????????????????????????? IP: 80.51.237.* 25.09.04, 20:22 czy naprawde jestes taki czy tylko udajesz????????????? zal mi cie ktośku. ale moze kiedys i dla ciebie przyjda lepsze dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górczanin Re: Spalił się drewniany kościół w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.04, 22:32 Czytając niektóre wypowiedzi na temat pożaru kościoła bierze mnie przerażenie skąd w ludziach tyle cynizmu i głupoty! Pożar tego kościoła jest nieszczęściem. Oprócz tego, że spalenie tego kościoła jest oczywistą wielką stratą i tragedią dla parafian to również jako budowla kościółek ten był jednym z ciekawszych i oryginalnych obiektów (pewnie także jednym z najstarszych)na obszarze bemowskich blokowisk (czy to z wielkiej płyty czy całkiem współczesnych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Obok stoi nowy - WYJĄTKOWA SZKARADA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 22:28 Drewniany kosciółek z niepowtarzalnym klimatem spalił się, ale przecież ci wspaniali księża zafundowali juz swoim parafianom nowy obiekt, który jest na ukończeniu. WYJĄTKOWE OBRZYDLISTWO I SZKARADZTWO! Ale za to teraz świetnie pasuje do okolicznych bloków. Jedność architektury zachowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Obok stoi nowy - WYJĄTKOWA SZKARADA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 22:41 jaka szkarada???a co maja budowac w sposob w jaki budowano 40 lat temu???chyba trzeba isc z postepem!!nowy koscilo musi miec inny styl ,zeby pasowal do krajobrazu i za 100 lat!!zgadzam sie z tym ,ze stary,drewniany byl nie powtazalny,ale juz go nie ma i teraz trzeba patrzec w przyszlosc a nie przeszlosc!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek ???????????dalczego szkoda?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.04, 16:18 mi szkoda ludzi którzy są zaślepieni co mowią Ci księża, emeryci nie mają na lekarstwa, na jedzenie ale księża proszą odatki o pomoc, bo im passat z 2001 roku dużo pali i musi zmienić. Czy to jest normalne żę tak biedne społeczeństwo daje tyle kasy na kościół? że księża jeżdżą limuzynami jak najbogatsi biznesmeni. czy wieżycie w Boga czy w księży, szkoda mi ludzi tak zapatrzonych w zachłanność kleryków. Rydzyk, Jankowski, cała afera z wyłudzeniem przez kościół 5mln zł od wiernych, mało??? dlaczego zawsze w najbiedniejszej wsi najokazalszy i najdroższy budynek to kościół, po co te wieklie gmachy???? zastanówcie się po co wy chcecie utrzynmywać tą całą otoczkę tego snobistycznego kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: ???????????dalczego szkoda?? 27.09.04, 19:22 bo narod mamy glupi i ciemny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzi1 Re: ???????????dalczego szkoda?? IP: *.acn.waw.pl 28.09.04, 15:30 hehe wiecie co jak czytam te glupoty ktore tu piszecie to az mi was szkoda, po pierwsze to caly czas generalizujecie, nie znacie najwyrazniej tej parafii w ktorej spalil sie kosciolek a gadacie jakbyscie wszystkie rozumy pozjadali hahaha a tak na marinesie to nasi ksieza od lat mieszkaja w barakach, nie prosza o pieniadze na nowe samochody, zero luksusu. a te budynki robalu to nie nowy kosciol dla twojej wiadomosci, chociaz przejsciowo takie beda pelnily funkcje a ty umfana swoim ograniczeniem to mnie juz wykanczasz hehe pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: ???????????dalczego szkoda?? 28.09.04, 19:28 Parafinko Madzi1 jeszcze niewykonczyłam Cie? A to szkoda! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nico Ten ...syn co podpalil nie zazna spokoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:06 do swoich dni ostatnich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nico Ten sk...ysyn ktory podpalil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:08 nie zazna spkoju do woich dni ostatnich Odpowiedz Link Zgłoś