Dodaj do ulubionych

OSIEDLE BROŻKA 4

10.10.05, 23:04
jestem zainteresowana kupnem mieszkania na tym osiedlu, czy ktoś wie czy
istnieje możliwość zakupu mieszkania bez garażu?
Czy macie jakieś inne uwagi na temat tej inwestycji, proszę o info
Obserwuj wątek
    • Gość: prayboy Re: OSIEDLE BROŻKA 4 IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 11.10.05, 10:13
      jesli mowisz o osiedlu budowanym przes SM KOLO, to nawet bylem nim powaznie zainteresowany.
      Niestety - jak je obszedlem dookola to przy jego zachodnim boku sa takie szare budyneczki. Ide
      jeszcze pare krokow w strone Parku Wola dalej - i co widze - rozdzielnie energetyczna 15 000 V.
      Moj szwagier jest kierownikiem w warszawskim STOENIE i powiedzial ze bezpieczna granica od takiego
      ustrojstwa, obszar gdzie nie ma wplywu promieniowania elektromagnetycznego, zaczyna sie powyzej
      100 metrow. STOEN nie ma tez z planach modernizacji tej rozdzielni co pomogloby zmniejszyc
      szkodliwe promieniowanie. Bardzo zaluje bo osiedle jest naprawde fajne. Wspolczuje tam ludziom
      ktorzy mieszkaja w takich ladnych segmentach i maja transformatory 20 metrow przed twarza jak
      wyjda do ogrodka. Ale to ich wybor. Ty jeszcze masz wiec lepiej dobrze sie zastanow i poczytaj o
      szkodliwosci takeigo sasiedztwa.
      • Gość: admin Re: OSIEDLE BROŻKA 4 IP: 81.210.17.* 11.10.05, 10:52
        Nie pekaj czlowieku... moze i masz racje jesli chodzi o promieniowanie i
        rozdzielnie (w co nie do konca wierze)... ale sadze ze SM KOŁO nie bez powodu
        dostali pozwolenie na budowe? samo to juz daje do zrozumienia.
        A tak dla informacji... to uruchomiono nieoficjalny prywatny portal i forum
        poswiecony tej wlasnie inwestycji przy ul. brożka pod adresem
        www.osiedlebrozka.waw.pl , sa to dopiero poczatki ale z czasem bedzie wiecej info...
        • Gość: prayboy Re: OSIEDLE BROŻKA 4 IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 11.10.05, 11:15
          Nie pekam, moj "informator" :) jest naprawde wiarygodny, sam mieszkal z zona w takiej rozdzielni w
          mieszkaniu sluzbowym, wiec zna sprawe, mieszkanie zaklad przyznawal rotacyjnie na pare lat, bo
          wiadomo bylo ze nie jest to obojetne dla zdrowia. A co do pozwolen na budowe - nie rozsmieszaj
          mnie, czy zyjemy w praworzadnym kraju w ktorym nie ma korupcji... Nic nie sugeruje, chodzi o to po
          prostu ze teren przy takiej rozdzielni podobnie jak przy planowanych autostradach jest bardzo tani i
          dlatego buduja tam mieszkania. Zauwaz ze cena mieszkan jest stosunkowo niska
          • dorota_pienczuk Re: OSIEDLE BROŻKA 4 11.10.05, 13:18
            Czy może na forum jest ktoś kto kupił już tam mieszkanie.
            Na co trzeba zwrócić szczególną uwagę przy podpisywaniu umowy?( są jakieś
            kruczki)
            • Gość: Admin Re: OSIEDLE BROŻKA 4 IP: 81.210.17.* 11.10.05, 15:55
              Pani Doroto!
              Tak ja kupilem tam mieszkanie... jesli chodzi o umowe... to nie wiem jak z
              marketem mieszkaniowym www.marketmieszkaniowy.pl (ja kupilem za czasow kiedy
              jeszcze spoldzielnia sprzedawala), ale sadze ze nic sie nie zmienilo z tymi
              samymi warunkami.
              Bede rozwijal ten temat na www.osiedlebrozka.waw.pl (zapraszam do dyskusji
              wlasnie na tej stronie), moze bedzie ktoś kto juz podpisal umowe z market'em
              mieszkaniowym (sprzedawca mieszkan na brozka)
              pozdrawiam,

--------------------------
              By Admin
              www.osiedlebrozka.waw.pl
              • Gość: dorota_pienczuk Re: OSIEDLE BROŻKA 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 18:27
                czy to prawda że w I etapie cena mieszkania wzrosla o 300zł/m2 w stosunku do
                kwoty początkowej za m2
          • dorota_pienczuk Re: OSIEDLE BROŻKA 4 11.10.05, 13:23
            Przecież tam w bardzo bliskiej odległości jest szkoła, przedszkole, myślisz że
            ta rozdzielnia jest aż tak szkodliwa?
            • Gość: prayboy Re: OSIEDLE BROŻKA 4 IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 11.10.05, 14:07
              posluchaj: po pierwsze jesli chodzi o szkole i przedszkole to jesli dobrze sie przyjrzysz to sa dalej niz
              osiedle (za ulica). Po drugie - w czasie kiedy je budowano nikt sie nie przejmowal zdrowiem ludzi
              (przeciez to czasy wielkiej plyty) a poza tym nie bylo jeszcze badan na temat szkodliwosci takiego
              sasiedztwa. Po trzecie: w szkole i przedszkolu dzieci przebywaja pare godzin dziennie, a w domu sie
              mieszka ciagle. Nie pisze tego aby kogokolwiek zniechecic ala tak sie po prostu sklada ze znam
              czlowieka ktory o energetyce wie wszystko. Zastanow sie - w Warszawie brakuje planow
              zagospodarowania i buduje sie gdzie sie da, przy projektowanej obwodnicy, czy wlasnie w takim
              miejscu.
    • Gość: prayboy Re: OSIEDLE BROŻKA 4 IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 11.10.05, 14:32
      naprawde daleki jestem aby kogokolwiek zniechecac ale tak sie sklada ze mam wiedze w tej materii,
      czy wiecie ze byly przypadki eksplozjitransformatora, ze pierscien ktory jest tam umieszczony potrafi
      przebic betonowa sciane...
      Sam mam dylemat wielki bo osiedle bardzo mi sie podoba i cena jest nawet w miare tylko jest jedno
      male ale- gdybym nie mial szwagra w STOEN-ie.... i nie znal prawdy o szkodliwosci promieniowania
      • Gość: Admin Re: OSIEDLE BROŻKA 4 IP: 81.210.17.* 11.10.05, 15:59
        W odpowiedzi na Twoje posty drogi "prayboy", ja powiem tak:
        "Jeżeli farba która malują balustrady na balkonach wystawiona jest na działanie
        promieni słonecznych powyżej 5 godzin dziennie, wydziela gaz który powoduje
        żółknięcie paznokci, a w ekstremalnych przypadkach zęby mogą żiołknąć :)"
        i co Wy na to powiecie????

-----------
        by Admin
        www.osiedlebrozka.waw.pl
        • Gość: prayboy Re: OSIEDLE BROŻKA 4 IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 12.10.05, 09:35
          rozumiem ze nie wierzycie - wasza sprawa
          ja ostrzegalem - powodzenia, milego pomieszkiwania
          w sumie wszystko jedno na co sie umiera :)))
          mozna mieszkac w wielkiej plycie, mozna i przy rozdzielni, efekt pewnie jest podobny
    • Gość: Pablo Re: OSIEDLE BROŻKA 4 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.05, 12:24
      To jeszcze dorzucę od siebie drobną informację.... Łącznik autostradowy, który
      będzie przechodził w niedalekiej odległości bo wzdłuż ulicy Dywizjonu 303.
      Jeśli to również Cię nie zniechęca to warto się zainteresować bo dojazd do
      Centrum jest bardzo wygodny (od ulicy Górczewskiej lub Obozowej), w niedalekiej
      odległości (stosunkowo) Park im. Księcia Janusza + Park Moczydło. A co do umowy
      kupna - to zawsze trzeba być ostrożnym bo i najlepszy sprzedawca może mieć
      wpadkę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka