legion-l 12.06.07, 11:53 www.bemowo.waw.pl/forum/mvnforum/index figga powina sie zająć dziećmi swoimi i zaprzestać wydeptywania ścieżek do urzędu "po prośbie".Jest tyle pracy wkooło a ona woli za zasiłkami wystawać:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marian Paździoch Re: następny frustrat:) na forum urzędu. IP: *.opek.com.pl 12.06.07, 11:56 Dziny z Ciebie człowiek. Czemu nie możesz postawić się w skórze tej kobiety? Może nie ma z kim dziecka zostawić żeby pójść do pracy? Zastanów się kto jest sfrustrowany. Odpowiedz Link Zgłoś
legion-l Ale skąd tyle ma czasu na pisanie topików ??? 14.06.07, 08:12 Z moimi dziećmi siedziały i matka i babka,nieraz prosiłem sąsiadkę o popilnowanie,żaona znalazła pracę nnnnnnnnna drugą zmianę i wszystko się kręciło.Jak się chce to można to wszystko zorganizpować.Dał przecież roman becikowe.A może niech mi pani poda swój nr.albo email i wyślę pani zaproszenie na rozmowy o pracy.W tessco poszukują teraz pracowników 1200zł netto.Nie jest to wcale mało a pracę można wykonywać na zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Paździoch Re: Ale skąd tyle ma czasu na pisanie topików ??? IP: *.opek.com.pl 14.06.07, 10:16 Słyszałeś o matkach samotnie wychowujących dzieci? Znasz jej status, że tak pochopnie oceniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Paździoch Re: Ale skąd tyle ma czasu na pisanie topików ??? IP: *.opek.com.pl 14.06.07, 10:18 ...a jeśli naprawdę chcesz jej pomóc, to powinieneś poprosić o ten mail lub tel. na stronie urzędu, bo tutaj, to tylko Ty ją obsmarowałeś. Ona pewnie nawet o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiabn Re: następny frustrat:) na forum urzędu. 12.06.07, 11:59 Bezczelność, napisała tylko tak jak jest. Żłobek jest jeden - to fakt, a że to za mało na tak dużą dzielnicę - to też fakt.Właśnie dlatego pewnie nie może iść do pracy bo nie ma gdzie zostawić dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: następny frustrat:) na forum urzędu. IP: *.broadband.pl 14.06.07, 10:37 Legion, możesz mnie również wpisać na listę frustratów.55 miejsc w żłobku na 4 tysiące tegorocznych chętnych to skandal i kpiny. Odpowiedz Link Zgłoś
evik_ok Re: następny frustrat:) na forum urzędu. 14.06.07, 17:22 o jakich zasiłkach mówisz?? Z tego co przeczytałam to kobieta domaga sie by w okolicach jej domu był żłobek. a pomyślałeś o matkach które nawet jakims cudem dostaną miejsce w żłobku w innej dzielnicy, i nie mając samochodu bedą sie tłukły z małymi dziećmi w autobusach?? Ciekawe czy swoim maluchom zapewniłbys atrakcje w postaci przejażdżki 2x40 min w dusznym i zatłoczonym autobusie. Wstydź sie Legion! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Miguel legion-l - kretynem lub klakierem burmistrza IP: *.4kroki.net 14.06.07, 22:41 j.w. twoje wypowiedzi sugerują że jeteś jednym i drugim - koleżko. :-((((( Adios Don Miguel Odpowiedz Link Zgłoś
legion-l Heh,odrobinę dystansu miejcie. 15.06.07, 08:00 Napisałem że matka która wychowuje dzieci nie może oczekiwać od państwa niańkowania.Opieki owszem.Jeśli wymyśliliście sobie że dla 4.000 dzieci wybuduje sie przedszkola to się z tym zgadzam,niech państwo z naszych podatków je buduje a jak za trzy czy cztery lata problem zaniknie niech te budynki burzy.Są to przecież tylko nasze podatki.Zastanawai mnie dlaczego pani nie atakuje swojego developera że nie wybudował dla pani przedszkola na tym jakże pięknie ogradzonym osiedlu. Tak nawiasem to mam trochę :) większe auto:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiabn Re: Heh,odrobinę dystansu miejcie. 15.06.07, 08:31 Dystans, może mieć taka osoba jak ty, która nie miała takich problemów, mam wiele koleżanek, które nie miały z kim zostawić dzieci, a w żłobku zabrakło miejsc, a ne każdego stać na złobek prywatny a taki by był, gdyby wybudował je inwestor osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Heh,odrobinę dystansu miejcie. IP: *.broadband.pl 15.06.07, 09:35 Legion,popatrz trochę dalej,poza Górczewską i Powstańców...Przy podejsciu takim jak Twoje, niebawem podwyższą wiek emerytalny do 70 lat.Sam sobie odopwiedz dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Miguel Re: Heh,odrobinę dystansu miejcie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:09 Są tez inne rozwiązania zarówno w przypadku przedszkoli jak również żłobków, a mianowicie wystraczy do prywatnych przedszkoli i żłobków dofinasowanie w opłatach tak aby zrównały się z opłatami w przedszkolach państwowych. Wtedy nie trzeba by było budować przedszkoli i żłobków tylko dofinansowywać realną liczbę dzieci które w danej chwili korzystają z w/w udogodnień. Myślę że to mogłoby załatwić sprawę w dość znaczącym stopniu. A o lokale pod te przedsięwziecia zatroszczyliby się już ci którzy będą prowadzić te działalność. Oczywiście biorę pod uwagę ich kwalifikację oraz obostrzenie w stosunku co do warunków w jakich miałyby te dzieci przebywać ale to rozumie się samo przez się. Pozdrawiam Don Miguel Odpowiedz Link Zgłoś
legion-l Dystansu trochę.... 15.06.07, 11:32 Tzn.tak jeśli starszymi ludźmi nie ma się kto opiekować to państwo powinno budować domy opieki??? zwane przechowalniami czy też umieralniami??? Za komuny tak było,państwo myslało o wszystkim za nas,państwo nas otumaniało.Popatrz jak te sprawy są rozwiązane za granicami naszego kraju,pokaż mi przedszkole państwowe np.w takiej Francji,Anglii,USA.Tam w przedszkolu pracuje jedna nauczycielka a dzieci jest 100,rodzice dyżurują wspomagając w wychowaniu dzieci.Ludzie , odchodźmy od komuny !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Paździoch Re: Dystansu trochę.... IP: *.opek.com.pl 15.06.07, 11:50 Ten dystans by się przydał, ale Tobie. Trochę empatii. Druga sprawa co Ty porównujesz? Polskie żłobki do francuskich lub niemieckich żłobków? Nie bądź śmieszny i nie ograniczaj się tak. Porównaj jeszcze nasze gospodarki, nasze zarobki itd. Moim zdaniem ta kobieta ma rację. Ty możesz mieć inne zdanie. ŻYCZĘ CI DYSTANSU. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita zirytowal mnie ..... 20.06.07, 09:59 > Tzn.tak jeśli starszymi ludźmi nie ma się kto opiekować to państwo powinno bud > ować domy opieki??? no co ty lepjej im w zylke pawulon dac. Czy ty naprawde wierzysz ze za 1200 zl netto znajdziesz w Wie nianie na 10 godz dziennie? Oczywiscie ze Panstwo prowadzace polityke prorodzinna powinno budowac zlobki i przedszkola i domy opieki dla starszych Podrzucales swoje dziecko babci, sasiadce i nie wiem komu. Masz szczescie. Problem w tym ze na Bemowie nie ma nawet zbyt wielu, przedszkoli prywatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
legion-l Problemem nie jest opieka..... 21.06.07, 11:45 ...problemem jest to że już na starcie w dorosłe życie pragniesz opieki państwa.Albo chcemy komuny albo gospodarki rynkowej.zarabiasz mało ale dlatego bo tak głosowałaś na ludzi którzy chcą rozdawać pieniądze a nie dawać zarabiać.Głosuj dalej na lewaków z Samoobrony,LPR i ich leackich Wszechpolaków na SLD na PIS z "mamrotkami" które wolą dać zarobić BORowikom aby wyprowadzały im psy na spacer niż opiekunowi do zwierząt.Tam prawdziwej komuny jest ślad.Jeśli nadal chcesz tego to twoja sprawa.Nie wymagaj jedynie od gminy budowy przedszkoli czy żłobków. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Problemem nie jest opieka..... 21.06.07, 12:49 Zakladanie placowek oswiatowych JEST zadaniem gminy. Kropka. I tego od gminy nalezy wymagac. Tak samo jak od Panstwa nalezy wymagac oby wywiazywalo sie ze swoich obowiazkow: sciaga podatki to niech realizuje swoje zadania. Reszta jest jakims belkotem nie na temat. Nie wiesz na kogo glosowalam ( i co to ma do rzeczy?) i nie wiesz ile zarabiam (to chyba ty radziles Pani figga1 podjac prace za 1200zl i znalesc opiekunke). I czy jestem na starcie w dorosle zycie (hhehehehe) czy nie tez jest poza topikiem. Jednym slowem bajdurzysz sobie, grzecznie mowiac Odpowiedz Link Zgłoś
legion-l Obowiązek opieki nad tobą...hahahaha... 21.06.07, 23:19 komuno wróć.Nikomu nie kazałem podejmować pracy za 1200zeta.Pisałem że może się mijać ze swoim chłopem.Tak wiele małżeństw robi ja też tak robiłem z żoną a nieraz siedziały nasze matki.Po prostu trzeba być w życiu zaradnym.podałem wcześniej przykład państw zachodnich i tam nie ma państwowych przedszkoli.I tyle.ale jeśli chcesz komuny to ona już powróciła.Kaczki są za. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Obowiązek opieki nad tobą...hahahaha... 22.06.07, 12:43 Owszem , przeczytaj co pisales wyzej: praca w tesco za 1200 zl Pozatym sa zawody gdzie sie nie pracuje "na druga zmiane", nie ma sie babc ktore by chcialy (mialy czas, zdrowie) itp siedziec z niemowlakiem W Panstwach zachodnich to chyba nigdy nie mieszkales: we Francji matka dostaje kaske na nianie (moja kumpela dostawala 1000 euro) aby ja zachecic do powrotu do pracy, inna mogla pojsc na 1/2 etatu itp itd. Jedna osoba jest w stanie utrzymac cala RODZINE itp itd Podrzucanie dziecka babci to nie bycie zaradnym , w Polce bycie zaradnym to wlasnie "zalatwienie" sobie miejsca w zlobku. Odpowiedz Link Zgłoś
legion-l 1000euro na nianię,palnęłaś teraz przyzwoicie. 22.06.07, 16:35 Więc proponuję to co kretyn z rządu,podnieść podatki i dać na nianię:) i przepraszam, CO TO ZMIENI ?????? Podniosą tylko podatki ale problemu NIERÓBSTWA się nie rozwiąże. Przyjmująć że Pani pójdzie do pracy za 1200zeta,małżonek dostaje 1500zeta.Mamy 2700zeta.I trzeba zacząć oszczędzać,każdy to przechodził ale niektórzy proponują aby to inni sponsorowali im wygody.A może niech małżonek znajdzie pracę na godz.popołudniowe? i na 2-3 godz.wynajmijcie panią do opieki,jeśli babcie nie chcą pomagać.Ludzie,bądźcie kreatywni a nie pasywni.Odetnijcie pępowinę. Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: 1000euro na nianię,palnęłaś teraz przyzwoicie 26.06.07, 11:32 Otwórz umysł człowieku. Czy to tak trudno zrozumieć, że losy każdego człowieka mogą się różnie ułożyć? Odpowiedz Link Zgłoś
legion_l legion-l zmień nick lub płeć - ale coś zrób 27.06.07, 02:13 legion-l zmień nick lub płeć - ale coś zrób ze sobą, a jeśli chcesz pisać takie bzdury wynikające albo z kompletnego debilizmu i indolencji umysłowej aby powiązań z siłami rządzącymi obecnie na Bemowie to nie używaj nicku (który zresztą po mnie ściągnąłeś) który kojarzy się z Legionami Polskimi, Legią Warszawa itd, bo swoją głupotą razisz i obrażasz więcej ludzi niż w swojej płaskiej główce możesz pomieścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Miguel Re: legion-l zmień nick lub płeć - ale coś zrób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 13:58 j.w. to prawda cały czas przypatruję się twojej pyskówce i uważam, że i jedno i drugie tzn. masz problem z głową a drugie masz kumpli za burmistrzów i to wszystko się składa w jedną całość, zresztą bardzo mierną w swojej istocie. Don Miguel p.s. a może pasowałby tobie nick witek sprytek (nie uwłaczając żadnemu z Witoldów) Odpowiedz Link Zgłoś
legion-l A może sprawdź kiedy powstał mój nick? 27.06.07, 17:23 Co do debilizmu...Powiem tak,parkuj swoje auto nie przy samej siatce bo zasłaniasz widok z parkingu na ulicę,Jak tam kradzione rowery??? Odpowiedz Link Zgłoś
legion_l Kradzine rowery... ? 29.06.07, 13:57 Nie wiem a ukradłeś ostatnio jakiś, czy nie masz czasu bo za dużo czasu poświęcasz na bronienie bemowskiego PO na forum? Nie wiesz o czym pieprzysz, jak w każdym twoim żałosnym poście zresztą i zrób coś z tym nickiem pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
legion-l Hehe....PiSiakowski obrońca:) 29.06.07, 15:12 trochę porządku zrobił nowuy burmistrz,wywalił tę twoją kanciapę którą zajmowałeś za darmo i chałaqs tteraz robisz:) skończyła się komuna i popijanie z ...wiesz kim:))) na trawniku też już nie będzie stała twoja reklama...o,nie:)Po za tym jeśli czujesz żal,PAJACU,to tylko do siebie,bo już nie da rady brać wszystkiego za darmo:))))) Odpowiedz Link Zgłoś