Gość: rex Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 11:52 może mu ktos tego matiza skręci; to faceta szlag trafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rivo w usa poszedlby siedziec IP: *.spray.net.pl 17.08.07, 11:54 szkoda ze nie mamy takiego prawa jak w stanach, ten typ na pewno nauczylby sie co znaczy dbac o psa Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: w usa poszedlby siedziec 17.08.07, 12:06 W Polsce dręczenie zwierzęcia jest również przestępstwem, za które grozi kara pozbawienia wolności. Jeśli sprawca nie był wcześniej karany, to sąd może wymierzyć karę w zawieszeniu (o ile orzeczono karę krótszą niż 3 lata) albo zamienić ją na grzywnę. Może też orzec grzywnę jako karę dodatkową albo nałożyć nawiązkę np. na schronisko dla bezdomnych zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: w usa poszedlby siedziec IP: *.acn.waw.pl 17.08.07, 12:09 Szczerze? Śmiech na sali. Kara w zawieszeniu albo jakaś śmieszna grzywna. Tylko odsiedzenie miesiąca lub paru działałoby jak prawdziwy straszak. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: w usa poszedlby siedziec 17.08.07, 12:37 Utrzymanie więźnia jest kosztowne a i miejsc w więzieniach brakuje. Być może dlatego sądy wolą nakładać grzywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: w usa poszedlby siedziec IP: *.acn.waw.pl 17.08.07, 12:53 No niestety. Ja jesteś świadoma wszystkich tych ograniczeń i dlatego jestem też raczej sceptyczna co do tej ustawy o ochronie zwierząt. Martwe prawo to żadne prawo, a kara musi odnosić skutek, tylko wtedy ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka W Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale IP: *.chello.pl 17.08.07, 11:58 BYDLE NIE CZLOWIEK:( SLOW MI BRAK...SMUTNO, BARDZO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katia Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 11:59 Sama bym go zamknela w takim samochodzie i niech zdycha w meczarniach tak jak umieral ten biedny piesek :( Psychopata!!! Oczywiscie w wiezieniu go nie zamknal, chociaz ja bym to zrobila, ale mogliby na niego nalozyc taka grzywne zeby do konca zycia musial splacac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale IP: *.comarch.com 17.08.07, 12:01 wpakowac goscia do auta i niech zdycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mex Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale IP: 217.153.138.* 17.08.07, 12:05 Jak widziałbym to na własne oczy myślę że Pan by się wił w większych męczarniach... Pewnie stary zgryźliwy komuch... takich ludzi powinno się usypiać ale w sposób bolesny... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 oby tego starucha sadyste taka sama znieczulica 17.08.07, 12:06 spotkała, pewnie to moher słuchający przykazan rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Autentyczne zdarzenie, widziałem na własne oczy: 17.08.07, 12:53 Z kościoła po uroczystej mszy z jakiejś okazji (pierwsza komunia itp.) wychodzi rozmodlony tłum. Tłumowi przebiega drogę czarny kot. Z tłumu słychać okrzyki w stylu "Zabić go!" Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Autentyczne zdarzenie, widziałem na własne oc 21.08.07, 14:46 No i dlatego w tym kraju na takie zdarzenia mozna tylko powiedziec: NIECH BEDZIE POCHYLONY JEZUS CHYTRUS....katolicka glupota nie zna granic i dlatego mamy takich w narodzie jak ten pozal sie Boze pukofnik rezerwy,albo obecny tu taki jeden o nicku "pulkownik".Nic dodac,nic ujac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YUCANO Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 12:08 wszystkie trepy mają coś nie tak z psyche, powinni go zamknąć do jakiegoś kontenera i niech tam zdycha, miarą ucywilizowania społeczeństwa jest to jak ono obchodzi się ze zwierzętami, widać u nas jest jeszcze trzeci świat taki europejski Maghreb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 12:08 stary po..y trep kształcony u ruskich... jakis ubek albo inny funkcjonariusz nkwd... powinni od razu wybić szybę a nei z nim dyskutowac... a jak by się stawiał to jeszcze jemu powinni pała przypie..ć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Kancelaria Premiera przeznaczy 100 tys dla rodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 12:09 zdechniętego; jego dzieci będą miał zabezpieczoną przyszłość... A tego emerytowanego sku..ela Wysoki Sądzie poproszę na skazanie wyrokiem sprawiedliwym; w czasie upalnego dnia wsadzić go do samochodu z zamkniętymi szybami i postawić ku uciesze gawiedzi na rondzie de Gaulle'a. Jak do wieczora nie zdechnie to obecni tam non- stop gliniarze mają bydlaka odstrzelić przed końcem służby.... Proszę wysoki Sądzie o wzięcie pod uwagę moich sugestii.. Odpowiedz Link Zgłoś
tmeic Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale 17.08.07, 12:09 A czego można spodziewać sie po trepie? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upa 17.08.07, 12:54 Zdarza się, że rodzice pozostawiają w taki sam sposób śpiące niemowlęta. Czy również jako żywe autoalarmy, tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kill_the_president parszywy sqwiały trep postkomuszy. 17.08.07, 12:12 Przykułbym tego parszywego dziada kajdankami do kierownicy i postawił bryke na srodku wyasfaltowanego placu. Ciekawe ile by wytrzymal sqwenson zanim by zdechl???? To jedyna kara dla takich pie....ch kanalii.!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed Falubaz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 12:14 Czy ten pies nazywał się falubaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanzo Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale IP: *.b-ras2.mvw.galway.eircom.net 17.08.07, 12:18 Mam nadzieję że armia zamknie pułkownika w czołgu, w największy upał, postawi na pałenym słońcu i każą mu go pilnować. Najlepiej w czołgu, bo jak będzie skomlał, to nawet nikt nie będzie mógł szyby wybić. Jak można być takim nieczułym sk........? Pies przyjacielem człowieka jest, czego o człowieku często nie można, niestety, powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
bechira Moje IQ 17.08.07, 12:20 Czy mógłbyś rozwinąć wątek i wytłumaczyć mi związek przyczynowo - skutkowy pomiędzy inteligencją emerytowanego oficera a wyborami parlamentarnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ney Re: Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 12:21 Pana pułkownika razem z jarkiem i leszkiem w Rosomaku,na pustynię do Afganistanu i tam zostawić dla dobra ojczyzny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan dobry pomysł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 12:25 > Pana pułkownika razem z jarkiem i leszkiem w Rosomaku,na pustynię > do Afganistanu i tam zostawić dla dobra ojczyzny!!!! Rosomaki mają klimę ale pomysł masz dobry. Czyli Jarka, Leszka i p. płk. do Rosomaka, następnie popsuć klimę i zaspawać wejścia... I dopiero wtedy na pustynię... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: dobry pomysł... 17.08.07, 12:55 A nie prościej owinąć folią, okleić taśmą samoprzylepną i pozostawić na słońcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 12:23 Zamknać idiotę na parę lat :/ Niektórym na starość całkiem wali :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scyzor Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale IP: *.mofnet.gov.pl 17.08.07, 12:25 Co za sk..syn !!! Brak słów! Ciekawe czy znowu potraktują to jako "znikomą szkodliwość społeczną"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psiara Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.08.07, 12:26 Brak mi słów. Jestem tak poruszona i zbulwersowana powyższą informacją, że siadłam do komputera, by skomentować artykuł. Życzę Tadeuszowi K. by ZDYCHAŁ w męczarniach i by też wył i błagał o pomoc, tak jak jego nieodżałowany psiak. Mówiąc krótko - przeklinam go za zamordowanie zwierzęcia. Oby kiedyś spotkała go zasłużona kara! Tak sobie też myślę, że dla psiska to pewnie lepiej - jest teraz w Krainie Wiecznych Łowów i nie musi już cierpieć, zastępując s********* alarmu w samochodzie. Once again, zdychaj Tadeuszu! Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upa 17.08.07, 12:33 Zamknąć sku..syna w tym jego zasranym samochodzie bez dostępu powietrza. Żreć nie dać, pić nie dać. Niech zdycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietakt Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 12:34 no i jak zwykle tak swojsko po polsku,miast skupic sie stricte nad zajsciem,czyli okrucienstwem czlowieka wobec bezbronnego zwierzecia,wy deliberujecie o polityce,jakie maja znaczenie preferencje polityczne,wszystko to holota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Zostawił psa w samochodzie. Pies zdechł w upale IP: *.chello.pl 17.08.07, 12:34 za kraty z nim !!!!!! ludzie bez uczuc !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbforjude Kolejna nagonka GW 17.08.07, 12:37 Żywe alarmy są zawodne bo wyją nie wtedy, gdy trzeba. No i głowa im leci, jak jest za ciepło... Odpowiedz Link Zgłoś